‘Kabinet krijgt ultimatum, doen ze niks dan weer boerenprotest’

Screenshot_33

Farmers Defence Force, een van de organisaties die het boerenprotest organiseerde, geeft de politiek vier weken de tijd om met plannen voor de agrarische sector te komen. Als het kabinet of de Kamer voor die tijd niet met concrete plannen komt, zullen boeren opnieuw demonstreren.

,,We hebben ze een ultimatum gesteld van vier weken”, zegt woordvoerder Sieta van Keimpema. ,,Als er niets gebeurt, zijn de boeren echt bereid opnieuw actie te ondernemen.”

Bart van Kemp, schapenhouder en voorman van protestgroep Agractie, heeft landbouwminister Carola Schouten een uitgebreid voorstel gegeven op een usb-stick, met ,,een duurzame herverdeling van de landbouw maar ook plannen voor lespakketten op school”. Hij wil binnen twee weken een reactie van haar. Over de vraag of Van Kemp bij een onbevredigende reactie opnieuw gaat demonstreren, wil hij nog niet denken. ,,Daar gaat het mij niet om, ik ga liever weer voor mijn schapen zorgen.”

Lees verder>>>
Algemeen Dagblad
(h/t “Henk der Niederländer”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Den Haag, gezond realisme, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

38 reacties op ‘Kabinet krijgt ultimatum, doen ze niks dan weer boerenprotest’

 1. Monalisa zegt:

  Doet het kabinet niks dan moeten we het land plat gooien dus alles doe het maar een week of twee. Wie is er voor u mag een like geven wat ik zelf niet kan.

  Geliked door 2 people

  • Mary zegt:

   Gooi het land maar plat maar dan wel zo lang dat Rutte en Co het land uit vluchten (ik ben bang dat alleen dat soelaas gaat bieden) en niet alleen voor de boeren maar voor ons allen.

   Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Boeren zijn perfect georganiseerd in het overkoepelende LTO en nevenorganisaties waaraan elke boer is aangesloten en die ’n bijzonder uitgebreid dienstenpakket aanbiedt.
   Bovendien voelen boeren een natuurlijke gemeenschapszin met alle andere boeren.
   Dit maakt ze tot een grote hechte organisatie die in staat is het voortouw te nemen bij het inspireren en organiseren van landelijke stakingen en protest-demonstraties.

   Het zooitje crapuul in Den Haag kan zich oprecht zorgen gaan maken over komende
   protesten tegen alle andere smerige onderonsjes zoals pensioenvermindering, klimaatwaanzin-dictatuur en steeds hoger wordende belastingen door ongebreidelde immigratie!

   Geliked door 2 people

   • Monalisa zegt:

    Het word tijd dat de studenten ook mee gaan doen dan word het een rotzooi.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Sommige boeren willen een harde actie voortzetten laat de studenten en de leerkrachten ook mee doen, heerlijk die chaos in u land.

    Like

   • fleckie zegt:

    Mits…het. niet . geniepig. ‘ondermijnd’. wordt. door……..( voorheen. waren. dat. meestal
    “ geestelijke’. adviseurs’, de reden waarom ik in een eerdere reactie schreef dat de boeten moeten oppassen, dat ze niet op een zijspoor gearrangeerd worden, door een. bepaalde soort ‘ geoefende. ‘ gladjanussen’!!…….<~<~<~<~~<~

    Like

 2. Rensk. zegt:

  Ik zie het somber in voor de boeren. Omdat ik denk dat heel Den Haag gewoon geen visie heeft hoe ze dingen aan moeten pakken. Het enige waar ze sluw in zijn is hoe blijf ik op het pluche. Verder wijsheid/slimheid? Ik heb het niet kunnen ontdekken. Kletsen en beloften gevenkunnen ze wel. Daarmee houdt het verder ook op. Houden zich bezig met roze of blauwe speelgoedzaken en verdere kul

  Geliked door 5 people

  • andre zegt:

   Beste Rensk we hebben nu een andere tijd want iedereen begrijpt heel goed dat ze genaaid worden maar zijn nu ook bereid om dit zelf op te lossen waar de politici geen antwoord op hebben met hun bekrompen visie. Gewoon lekker zelf regelen gaat altijd goed.

   Geliked door 2 people

 3. Dit sloopbeleid van jaren hier in Nederland, het is toch schandalig dat het zover moet komen dat boeren hun erf, grasland en veestapel moet verdedigen voor het verbouwde klote milieu, want dat is het. De elite is er telkens in geslaagd, met de allereerste protesten van kleine actievoerders, misschien zelfs nog onder de vlag van Greenpeace, om uit te groeien tot een vreselijke dinosauriër, die de politieke elite zo ver kreeg de eerste stappen te zetten om alles wat niet meer deugde aan te pakken. Dat was ongeveer 30 jaar geleden. Nu zijn we zo ver dat de prima “schijf van vijf” (voedsel) ook wordt afgebroken, want wetenschappers en onderzoekers leggen hun rapporten neer bij diezelfde elite op bureau waarin staat dat melk niet meer gezond is. Telkens redenen om boeren te bannen.
  Dit sloopkabinet bestaat uit witte boorden criminelen.

  Geliked door 6 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Eerst kwam de ruilverkaveling, boer Koekoek die daar stevig tegen ageerde heeft er zelfs een hele partij voor op weten te richten.
   Toen kwam de schaalvergroting opgedrongen door de politiek omdat de tot die tijd gewone veehouder het hoofd niet meer boven water kon houden door de te lage prijzen.
   Nee ze moesten van vijftig koeien naar honderd koeien, twintig jaar later werd dat plots de bio-industrie genoemd terwijl ze de boeren er zelf toe gedwongen hadden.
   Toen bleek dat onze boeren uitermate effectief konden werken en een gigantische opbrengst per koe wisten te realiseren kwam er het melkquotum “want” er was teveel melk!
   Toen het melkquotum door Brussel werd afgeschaft (tja het begon de Franse boeren op den duur ook te raken) haalden de boeren opgelucht adem.
   Maar ze hadden buiten de politiek gerekend want prompt kwam er een ‘mestoverschot’ en dus…. een mestquotum.
   Je mag wel dieren houden maar ze mogen niet schijten, zoiets dus.
   En nu als klap op de vuurpijl krijgen ze de schuld van het stikstofprobleem.
   Nog geen half jaar geleden wist niemand iets over stikstof, laat staan dat we daar een probleem mee zouden hebben.

   Geliked door 3 people

  • Zfleckie zegt:

   Melk ongezond? de genetisch- gemanipuleerde soja, meestal afkomstig. uit. BRAZILIË, is dan wel zogenaamd gezond.?? …….<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 4. Jack Terrible zegt:

  Ik was vanmiddag bij het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag. Twee van de sprekers waren Tjeerd de Groot en Jesse Klaver. Die willen de veestapel halveren wegens de nieuwe stikstof wet (Klimaatonzin). Stikstof wordt veroorzaakt door de industrie en het verkeer. Weilanden en akkers lossen het stikstof probleem juist op! Alle demonstranten keerden hen de rug toe toen ze kort aan het woord waren!!!

  Geliked door 3 people

 5. fleckie zegt:

  De boeren hebben veelal met zich ‘laten. Sollen,’
  M A A R. moeten. N U. H U N. ‘ T A N D E N. L A T E N. Z I E N ‘, en zich. NIET. ‘. MET. EEN. KLUITJE. IN. HET. RIET. LATEN. STUREN’, …….( er hangt o.a. VEEL. te. VEEL. van. DE. VOEDSELVOORZIENERS. AF, in. ons. LAND! ( WANT. EENMAAL. WEGGESANEERD, ( is trouwens al aan het gebeuren, ,)……’.WEG. IS. WEG ‘!!!

  Geliked door 1 persoon

  • hannah zegt:

   Heer Fleckie, mogen voortaan alle letter klein ???? dit leest zo lastig …

   Like

   • fleckie zegt:

    De hoofdletters moet ik telkens naar ‘ klein’ ‘omzetten, maar heb er niet altijd erg in, bij elke nieuwe zin. of bijna nieuw woord, en ben ook bang, zoals zo vaak gebeurt, in mijn geval dat mijn ‘reactie’ in het. luchtledige verdwijnt, en niet meer tevoorschijn komt, zodat ik meteen ‘aanklik’. …….>~<~<~<~<~<~<

    Like

 6. Kuu zegt:

  Rutte zal wel zeggen: had niet mogen gebeuren….

  Geliked door 1 persoon

 7. Orelius zegt:

  Het gaat niet om het klimaat . Ze willen alle grond van de boeren hebben . Om van Nederland 1 grote stad te maken.

  Geliked door 1 persoon

 8. flo zegt:

  Hoeveel allochtone boern waren er overigens ook aanwezig??

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/theo-hiddema-ontvangen-als-ware-held-bij-het-boerenprotest-jullie-moeten-blijven-protesteren/

  Theo Hiddema ontvangen als ware held bij het boerenprotest: “Jullie moeten blijven protesteren!”

  Waar zijn collega Jesse Klaver massaal werd uitgefloten wordt Hiddema juist onthaald als een ware volksheld. Hiddema greep de kans aan om de boeren aan te spreken en ze te waarschuwen. Trap niet in de valse beloftes van politici, wees waakzaam. Een wijze boodschap van Hiddema, onze politici beloven te veel; echter komen ze niks na.

  Hiddema roept dan ook op tot een standvastige houding, geloof het kabinet niet op loze beloftes. Blijf protesteren tot er daadwerkelijk verandering wordt doorgevoerd.

  Geliked door 2 people

 10. leefbarbaar zegt:

  Trots op de boer. Volg deze groep al een tijdje op facebook.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/video/1976343081/emotioneel-betoog-bzv-femke

  Emotioneel betoog BZV-Femke

  Femke Wiersma, oud-deelnemer van het programma Boer zoekt vrouw, staat ook op het Malieveld om met de boeren te protesteren.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Duidelijk, wie al dit soort onzin programma’s zit te volgen op tv.
   Anders kom je hier niet mee aan.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Ik moet je teleurstellen, Piet. Ik kijk niet naar ‘boer zoekt vrouw’. Ik kwam het artikel tegen op de Telegraaf, die ik wel lees.

    Trouwens, al zou ik wel kijken, wat heb jij daar mee nodig?

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Ik vergat even je leeftijd en dat dan kappers nieuwtjes wat meer je aandacht trekken vanaf een bepaalde leeftijd.

    Like

 12. M. zegt:

  De boeren snappen dondersgoed wat voor smerigheid men in den Haag over ons land uitstrooit en dat ze niets te verliezen hebben.
  Als ze echt boos worden heeft den Haag en hun loopjochies de stront dun dood de broek lopen en gaan ze nog wat meemaken.
  Bovendien begint het vele mensen duidelijk te worden hoe stap voor stap hun leven word afgebroken door een zooitje zelfgekozen tuig waar vele slijmers graag de hoer voor uithangen bij gebrek aan principes en ruggengraat.
  Het land beter gauw normaal gaan regeren anders zal de Haagse arrogantie gebroken worden.
  Het tuig zal er nog van verschieten hoeveel mensen het spuug en spuug zat zijn met die Haagse toekomstverneukers.

  Geliked door 2 people

 13. fleckie zegt:

  Jammer genoeg waren er geen ‘ ‘ GOAL -TOMATEN.’ ( + EIEREN) ). voorradig!!…….UIT. DANKBAARHEID, ALS. TOEGIFT. !!! …….<~<~<~<~<~<~

  Like

 14. Republikein zegt:

  Geliked door 2 people

 15. Lucky zegt:

  Verhelderende feiten!

  Geliked door 2 people

 16. Kuu zegt:

  In Den Haag durven ze wel ons eigen volk aan te pakken, de lafaards!

  Geliked door 1 persoon

 17. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/10/02/boeren-willen-29-oktober-luchthaven-schiphol-bezetten/

  Boeren willen 29 oktober luchthaven Schiphol bezetten
  Doel: stilleggen van het vliegverkeer

  De boeren willen het vliegverkeer stilleggen, omdat het stikstofprobleem daarmee in een keer zou zijn opgelost. Het bericht wordt veelvuldig onder boeren gedeeld. Ze roepen elkaar op het bericht door te sturen naar alle boeren. De routes zouden de dag voor de demonstratie bekend worden gemaakt.

  Geliked door 2 people

 18. Pingback: Het was heel indrukwekkend, het boerenprotest! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s