Leo Lucassen-leugens

Screenshot_43.png

Amsterdam: Kloveniersburgwal, Waag, Nieuwmarkt.

(Door: “bozeoudeman”)

Uit verveling zapte ik wat door vijftig tv-kanalen en stopte voor pakweg vijf minuten bij ‘de straten van Amsterdam’ van AT5. Men was ergens in mijn oude Nieuwmarkt buurt. De verslaggeefster liep met een donkere dame langs de grachten. Op zich niet de moeite waard om te vermelden, noch de moeite waard om veel langer naar te kijken. Net voor ik wilde zappen had de dame het over een gevelsteen bij het huis waar zij met de AT5-ploeg vlak voor stilstond. Op een akelige arrogante wijze vroeg de dame wat de verslaggeefster opviel aan het pand. Alsof zij de dame niet begreep, noemde de verslaggeefster bijna alles netjes op wat zij zag en stopte hierna voor een moment. “Ja en verder…”, vroeg de dame met duidelijke triomf in haar arrogante stem. 

Ze kon scoren. Dit was in haar ogen weer eens ‘dat duidelijk zichtbare racisme’ van die ‘witten’. Glorieus vertelde zij over wat de rol was geweest van de donkere jongen die afgebeeld stond naast admiraal Tromp. Haar visie wel te verstaan, haar zeer beperkte en absoluut racistisch vooringenomen visie. Zij was er toch niet persoonlijk bij aanwezig geweest in die zeventiende eeuw toen al die deftige lieden in dat dus, naar haar vertelling, zwaar racistische Amsterdam er allemaal in het geniep zwarte bedienden op nahielden, die in armzalige omstandigheden leefden en niet veel beter af waren dan de slaven in de koloniën.

Daar stond weer zo iemand, die gewoon een lading ‘Leo Lucassen-leugens’ verkondigde, zoals ik dit soort eenzijdige verhalen weinig respectvol vaak noem. Om te beginnen, zoals ik stelde, waar haalde deze dame haar informatie vandaan? Hoe wist zij met een aan totale arrogantie grenzende zekerheid zo stellig te melden dat al die donkere mensen, die in die tijd als bedienden dienst deden bij de welgestelden, als slaven werden gehouden en behandeld? Een tweede vraag die ik deze ‘geletterde’ dame graag zou stellen is: “Hoe denkt u in uw duidelijke alwetendheid dat in de zeventiende eeuw ‘witte’ mensen door die welgestelde elite werden gezien en behandeld? Of liever gezegd evenzogoed mishandeld?” Verdiep u eens in de geschiedenis van het gewone Nederlandse volk, dat toen nog bijna volledig ‘witte’ volk, uit die zeventiende eeuw, duidelijk zelf zeer eenzijdig ‘geletterde’ dame.

Die tweede vraag is natuurlijk voor zo een ‘silly Syl’ slachtoffer van slavernij, racisme en discriminatie weer een duidelijke uiting van een ‘witte’ met slavenhouders mentaliteit dwepende racist die alles wenst goed te praten wat helemaal fout is. Ik schaam mij diep en waarvoor ik mij diep schaam zijn al die racisten die er tegenwoordig in mijn geboortestad rond lopen te stappen en wartaal, leugens, halve waarheden en onzin uitkramen, vooral dat soort wartaal dat enkel die zelfbenoemde slachtoffers zo heerlijk vaak financieel goed uitkomt, in een maatschappij waarin een jongetje in kleuterpyjama gehuld vandaag de Nederlandse politiek mag terroriseren, omdat een manneke, dat niet goed genoeg piano dacht te spelen, toen maar voor het premierschap ging.

Even vóór de gebeurtenis bij het eens huis van Tromp had de dame al glunderend staan vertellen ‘hoe zij slachtoffer was van discriminatie’. Hoe vaak was het haar al overkomen dat haar was gesteld ‘dat zij zo intelligent was voor een zwarte vrouw’. Dubbel denigrerend dus, racisme vanwege haar huidskleur en seksisme vanwege haar vrouw zijn. Aan haar gezicht was bijna te zien hoe zij dit wellicht ter plekke verzon. En zo wist ik weer waarom ik zoveel stukken heb geschreven de laatste tijd en waarom ik ook nu naar mijn toetsenbord moest grijpen. Dat tegengeluid dat nodig moet worden gelezen en gehoord, voordat straks iedereen dit soort halve waarheden, soms klinkklare leugens, als waarheid gaat erkennen en zien.

Opgegroeid in de jaren vijftig/zestig zag mijn geboortestad er zoveel vriendelijker, leuker, toleranter en normaler uit. De dagen dat er zoveel minder criminaliteit was, toen een moord nog een bijzonderheid was en zeker niet bijna dagelijks voorkwam, de dagen toen solidariteit nog solidariteit was, de dagen dat je nog een touwtje uit de brievenbus kon laten bengelen, kortom de dagen dat, ja ik weet het, het klinkt racistisch, maar het is misschien helaas ook wel de waarheid, er nog bijna alleen ‘witte’ mensen in Nederland woonden. Ook toen waren er donkerder gekleurde mensen in Amsterdam. Maar een heel ander soort mensen dan veel van de ‘silly Syl’ types van vandaag die enkel met hun ‘slachtofferschap’ en eenzijdige daderduiding bezig zijn.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Leo Lucassen-leugens

 1. Monalisa zegt:

  Nu moet je extra knippen op de deur hebben en als in de kluis bij een bank hebben. en het contante geld dat is er niet. ps zijn er nog wel kluizen bij de Nederlandse banken.

  Geliked door 6 people

 2. Marijke zegt:

  Laten we s.v.p. een crowdfund opzetten en SS terug brengen naar haar land van roots: Afrika. Kunnen we gelijk Jeffrey Affraye meenemen; onze zwarte pietenhater en nog een paar van die mafklappers. En dan kunnen we de rest negeren.

  Geliked door 5 people

 3. Dré zegt:

  Binnenkort weer Sinterklaastijd, zal niet lang duren dat de NPO Sylvana Simons weer op de TV haalt…..

  Geliked door 6 people

  • Eigen volk eerst zegt:

   @ Dré, dit verachterlijke zeer racistische wezen heeft een inkomen nodig dus probeert ze zich weer in te likken bij de linkse rondetafel gesprekken. Hoe meer onzin hoe groter de kans, zal ze denken.
   Ze komt uit Suriname toch? Heeft daar nooit kansen gehad toch? Alles wat ze is (…) en de kansen die ze heeft gekregen, zijn door ons.
   Haar dank is duidelijk “groot”.

   Geliked door 2 people

  • rottenpikwick zegt:

   Ik heb de idee dat men in TVland niet meer zit te wachten op de hersensspinsels / kronkels van SS!! Blij toe!

   Like

 4. vangie1206j zegt:

  Ik ben een racist en daar ben ik trots op en waarom omdat ik op kom voor MIJN VOLK DE WITTE NEDERLANDER.
  Ik ben hier geboren en getogen en laat me niets vertellen of me laten beledigen door al die zwarten die hier niets te zoeken hebben.
  Ga terug naar waar je vandaan komt en ga daar gezellig het verneukte haasje spelen en laat ons verder met rust.

  Geliked door 6 people

 5. droevige mof zegt:

  De linkse ideologen zien wat ze willen zien. En als ze iets zien wat ze niet willen zien, raken ze in paniek.
  In de Verenigde Staten worden briefjes verspreid of geplakt waarop slechts één zin is geschreven: Islam ist right about women (De islam heeft gelijk over vrouwen)
  Het ist den lastige zin. En deze ene zin toont de tegenstrijdigheid in een ideologie van egalitarisme. Gelijke rechten voor vrouwen en het idee van een filantropische islam zijn onverenigbaar. Zoals de reacties in dit filmpje laten zien, zijn de gelovigen in de linkse kerk geschokt en bellen ze de politie. Ik vraag me af hoe de aangifte eruit zou moeten zien.

  Geliked door 6 people

 6. henk verhoef zegt:

  wat nederland nodig heeft
  Een maandje 11 steden tocht temperatuur zonder wind en zonder zon en veel ECHTE griep( geen extra vakantie griep)
  Misschien dat men dan weer eens met de voleten op aarde en in de stront komt
  Wat is de gemiddelde nederlander een idioot geworden, geleid door volkomen buiten de realiteit staande gekozen politici

  een goede recessie zou ook helpen maar dan niet zo,n slappe van 2008 maar iets van 1931
  Dus druk maken over iets te eten ipv te veel te vreten
  ook zou men eens voor kwaliteit van eten kunnen gaan ipv veel
  nou ja smaak – net als beschaving -heb je of niet en valt niet aan te leren- is angeboren
  dus hub import zandhazen en dan denken 2x 60 IQ is zelfde als 1×120
  hoe van het padje af; de nieuwe duikboten van de marine– denken dat nedelrand nog de kwaliteit in huis heeft om dat te ONTWERPEN(met die trienen op oorlog) dan wel de handjes heeft om ze in elkaar te sleutelen/spijkeren
  vERGEET HET-EEN ICT PROGRAMMATJE VOOR CBR( VOOR EEN BEVOLKINKJE NET ZO GROOT ALS IN pARIJS- IS AL VEEL TE MOEILIJK) EEN EEN SLUISJE BOUWEN BIJ iJMUIDEN– NIET LACHEN WANT U BETAALT WEL DE REKENING)

  Geliked door 6 people

  • Blaffertje zegt:

   @Henk Verhoef.
   “een goede recessie zou ook helpen maar dan niet zo,n slappe van 2008 maar iets van 1931”.
   Daar word al druk aan gewerkt.
   Ik verwacht ook dat het niet lang duurt dat we weer in een oorlog verzeilen.

   Like

  • Republikein zegt:

   Komt o.a. dat tegenwoordig iedereen hoog opgeleid moet worden want is goed voor de economie en wat dies meer zij, dus ook al haal je niet het niveau, toch een diploma of certificaat, want is positieve discriminatie, eisen worden naar beneden bijgesteld.
   Kunnen deze “pupillen” niks aan doen, da’s beleid.
   Bijzonder leuk vind ikzelf de leden van de Jostiband, hebben veel plezier.
   Met een handicap geboren worden overkomt je gewoon, misschien omdat mama teveel zoop enz.
   Moet toch zeggen, velen kunnen de plaats van een lid van deze muziekgroep invullen qua IQ, zelfs wel 2, je kunt maar 1 instrument bespelen, dat is een andere zaak, different koek.
   Zelf lukt het mij niet, geen ritmisch gevoel he!
   Iedereen heeft zo zijn eigen talenten.

   Geliked door 1 persoon

 7. Yvonne zegt:

  Men is zeker vergeten dat de “slaven” (hun vijanden overwonnen in oorlog) door de eigen zwarte Afrikanen werden verkocht aan de buitenlanders. Ook hielden ze er zelf slaven op na. Daar hoor ik de zogenaamde slachtoffers nooit over.

  Like

 8. Piet Snot zegt:

  Die onzin leren ze op school tegenwoordig.
  Net zo als dat Marokkanen Nederland hebben bevrijd en helpen opbouwen.
  Die onzin verzinnen ze niet zelf.

  Geliked door 5 people

  • boorzalf zegt:

   Inderdaad Piet, nog even en ze leren dat de Marokkanen in het jaar 600 bij lobith ons land binnen kwamen.

   Like

  • Sinjo zegt:

   Marocchinate!!
   In Italië na WOII een benaming voor massaverkrachtingen door Noord-Afrikaanse troepen onder Frans bevel. WOII: In Italië én in het Zwarte Woud (Freudenstad).
   Taboes voor publicatie in Marokko: islam, koning, het leger.
   Voor verdere info: Google.

   Like

  • Monalisa zegt:

   De Marokkanen stonden in Franse dienst, ze zijn niet verder gekomen als Zeeland daarom moet een werkgever geen Marokkaan, ze werken bij de UWV 🤲🤲 of de bijstand. 🤲🤲.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Heer snot heet u gisteravond spoorloos gezien?? We hebben wel een hoop domme mensen in Nederland wonen, wie geeft zijn betaalpas af het persoon is 1 ton lichter gemaakt wat een domme oude man.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Kijk ik nooit naar want ik bekijk echt niks van de NPO.
    Maar ik ben wel vaker verbaasd over de goed gelovigheid van ouderen.
    Ik vertel of help ze niet eens meer want sommige worden dan nog boos ook.

    Oudere mensen die pinnen met ruim een meter afstand bij voorbeeld.
    Vertel je ze dat iedereen kan mee kijken, vragen ze zich af waar ik mij mee bemoei.
    Laat je dan maar beroven ook, denk ik dan, je vraagt erom.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Klopt 👍👍

    Like

 9. koddebeier zegt:

  Beste “bozeoudeman” wederom slaat U de spijker op de kop !! Chapeau !

  Like

 10. ronjaspers zegt:

  In de geschiedenis van de mensheid had je net zoveel blanke slaven als gekleurde slaven.In de nazi en jappenkampen had je ook duizenden blanke slaven.Hier hoor je het extreem linkse nageboorte en die gekleurde profiteurs nooit over.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s