Linkse leugens ontmaskerd – het klimaat

Screenshot_27

(Door: H. Numan)

Extreemlinks en gematigd links (dat laatste zijn de VVD en het CDA) staan op de barricades om een niet bestaand probleem onoplosbaar aan te pakken: het klimaat. Dat zou namelijk opwarmen. Daar hoor je de PVV en het FvD nooit over. Waarom niet? Omdat het een niet-probleem is. Het ‘probleem’ is namelijk verdomd makkelijk op te lossen. Plant bomen. Verdubbel het bosareaal in Nederland. Kost weinig, en doet veel. Daarom doen we dat dus niet. Want ‘we’ verdienen er niets aan. 

Plant loofbomen in de Oostvaardersplassen. Verander het van een kale troosteloze vlakte in loofbos. Laat de natuur dan haar gang gaan – met bomen. Kom nou niet met domme praatjes aansjokken dat de Oostvaardersplassen een “natuurlijk landschap” is. Dat is leuterkoek. De Oostvaarderplassen liggen op de bodem van het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee. Er is niets natuurlijks aan. Wij Nederlanders hebben het gebied ingedijkt, en besloten om er een natuurreservaatje van de maken.

Extreemlinkse milieuactivisten wisten het voor elkaar te krijgen om er vele honderden grote grazers te huisvesten. Die elk jaar de hongerdood sterven. Allemaal héél natuurlijk, hoor! Het werd keurig netjes in wetenschappelijk rapporten aangeprezen. Zelfs een niet al te snuggere lagere schoolleerling kan je voorrekenen dat grote kuddes daar niet kunnen leven. In de zomer is er genoeg te eten, maar in de winter niet. Het reservaatje is daar simpeltjesweg te klein voor. Tja, Nederland is nu eenmaal een klein land. Net doen alsof de Oostvaardersplassen gelijk is aan Yellow Stone National park (90x zo groot) is pure waanzin.

Waarom hoor je de PVV en het FvD zelden of nooit over het milieu? Omdat het een niet-probleem is. Het is een probleem dat niet opgelost kan worden, doodeenvoudig o.a. omdat de doelpalen elke keer verschoven worden. Toen Nederland zwart van het kolengruis was, moesten we daar wat aan doen. Logisch. Er is een hoop gedaan, en nog steeds is de toestand van het milieu alarmerend. Waarom? Omdat er steeds strakkere normen gehanteerd worden. Van kolengruis ging het naar fijnstof. En nu fijnstof geen probleem meer is, verzinnen we weer wat nieuws. Stikstofoxides is de laatste modegril. Elke keer worden de normen strakker gesteld, en zijn de gevolgen als we het niet nu op dit moment en heel snel oplossen nog erger.

Waarom is het milieu geen echt probleem? Omdat geboden oplossingen onmogelijk, onbetaalbaar of beide zijn. Er wordt niet gekozen of zelfs maar gekeken naar de best haalbare oplossing (bomen planten!!!), maar uitsluitend naar de meest onmogelijke, meest onwerkbare en meest dure oplossingen. Belangrijker, er is totaal geen debat mogelijk. Iedereen die vragen over het dogma heeft, wordt als extreemrechts weggezet.

Kijk naar warmtepompen. Die kosten een vermogen. Zijn enorm lawaaiig. Een iets koudere dan gemiddelde winter haalt ze onderuit. Als u een warmtepomp laat installeren, en er kan toevallig die winter een Elfstedentocht gereden worden, dan overnacht u bij de buren of in een hotel. Als die geen warmtepomp hebben, tenminste. Waarom? Omdat een warmtepomp een zeer beperkte capaciteit heeft. Een nacht met -15 C  laat u in de kou zitten. Niet eens een extreem koude winter, maar een doodgewone behoorlijk koude winternacht. Dat komt meer dan 1x per 10 jaar voor. Kortom, een peperdure oplossing die niets oplost. Maar er kan heerlijk aan verdiend worden!

Kijk naar elektrische auto’s. Op de eerste plaats voldoen elektrische auto’s niet qua actieradius. Op een batterij kan je van Den Haag naar Groningen rijden, maar niet terug. Of je gaat de volgende dag terug als de accu weer geladen is. Of je moet de accu vervangen door een andere. Verder is het enkel een cosmetische oplossing. Die stroom moet tenslotte ergens vandaan komen. En dat is vrijwel zeker een kolencentrale. Die centrale zien milieufanaten niet, dus is het okay. Zelfde voor de lithium batterijen. Enorm milieuvervuilend om te vervaardigen en vooral te recyclen. Zolang u niet weet dat die dingen vreselijk milieuvervuilend zijn, geeft het u een prettig gevoel dat u ‘iets’ voor het milieu doet. Het is de moderne variant van het middeleeuwse aflaten kopen.

Kijk eens naar (o.a. lithium) batterijen. Experts op batterijengebied zijn het er over eens dat batterijen in de nabije toekomst mogelijk iets meer energie kunnen bevatten en iets sneller geladen kunnen worden. Maar effectief is de batterij stabiel. Het is zeer onwaarschijnlijk dat er binnen 5-15 jaar batterijen komen die 2x zo snel laden, of 3x zoveel energie kunnen bewaren. De batterij is dus eigenlijk uitontwikkeld. Stug door blijven drammen om over te stappen op batterijauto´s is wensdenken. Behalve enorm milieuvervuilend en zwaar giftig is lithium ook redelijk zeldzaam. Er is domweg niet genoeg lithium om alle auto’s op batterijen te laten rijden.

We moeten van het milieuvriendelijke aardgas af om dat te vervangen door stroom. Wat mankeert er aan Russisch aardgas? Is dat meer milieuvervuilend dan ons eigen gas? Of een probleem, omdat we daarvoor moeten betalen? Dat moeten we nu toch ook doen? Wat kiest de milieulobby als alternatief? De minst efficiënte oplossing: windmolens en zonnepanelen. Maar dat is toevallig wèl de meest winstgevende oplossing … voor henzelf. Niet voor u, en zeker niet voor de samenleving. Dankzij ‘groene’ stroom is de stroom in Duitsland in prijs verveelvoudigd en ondervindt het milieu forse schade. In Duitsland schakelde men namelijk over op het veel vuilere bruinkool, want steenkool dat mocht niet van milieufanaten.

Kijk naar recyclen. Dat is economisch niet haalbaar. Afval scheiden is moeilijk en duur. Ja, u kunt papier bij papier stoppen, plastic bij plastic en zo voorts. Maar uiteindelijk moeten die plastics en dat papier uitgesorteerd worden. Niet al het papier en al het plastic kan gerecycled worden. Het meeste is helemaal niet recyclebaar. De juiste types moeten uit het vuil gesorteerd worden. Gedeeltelijk kan dat met machines, maar grotendeels moet dat met de hand gedaan worden. Dat is vreselijk geestdodend, vies en ongezond werk. Dat ook nog verdomd slecht betaalt. Daar zit dus de crux. “Dan kunnen asielzoekers/werkelozen/scholieren/iedereen behalve ik dat toch doen?” is de meest gehoorde en tevens onzinnige oplossing voor dat probleem.

Recycling kost geld. Het kost teveel geld om afval-scheiders het minimumloon te betalen. Daarom wordt het overgrote deel van uw gescheiden afval ongescheiden vervoerd naar de Derde Wereld. Daar wordt het bruikbare er uitgehaald en de rest verbrand. Of men dumpt het ergens. Maakt niets uit, denken milieufanaten. Dat is ver van ons bed, niemand die het ziet. En het is lekker goedkoop ook.

Jammer, maar helaas. Die Derde Wereldlanden hebben er zo onderhand schoon genoeg om voor de recyclebak van de wereld te spelen. We hebben zelf al meer dan genoeg afval, dat van jullie hebben we hier (o.a. Thailand, China, Azië) echt niet nodig. De meeste Aziatische landen hebben de import van recyclebaar afval al verboden of zijn onderweg om dat te gaan doen. Daar hoort u onze milieufanaten niet over, hè?

Enne, dat scheiden van afval. Lijkt me een heel strak plan om dat door milieufanaten zelf te laten doen. Rob Jetten, die iedereen een warmtepomp door de strot wilt rammen, zou best wel eens een week zelf afval kunnen gaan scheiden. Gewoon een werkweek van 40 uur. Tegen het minimumloon. Zonder camera’s in de buurt. Of Mien de Linkse Trien van aksiegroep De Groene Trut gaat een week zelf afval scheiden op de stort. Lijkt me redelijk: de overheid geeft subsidie aan Mien, en Mien doet wat terug voor de samenleving. Natuurlijk gaan ze dat niet doen. Rob Jetten, misschien. Maar niet langer dan de 10 seconden die nodig zijn om een leuke foto te maken.

De rest speelt op en met uw geweten. Ook dat is niet toevallig.  Greta Thunberg is niet per ongeluk een afgrijselijk lelijk en autistisch kind dat als boegbeeld werd gekozen. Wat je ook zou zeggen, je praat jezelf de hoek in. Je mag niet zeggen dat ze lelijk is, of autistisch, want dat is niet respectvol. Even zo goed zeilt Greta waar een vliegreis veel minder milieubelastend zou zijn. Hetgeen u duidelijk zou moeten maken dat het allemaal prietpraat is.

Merk ook op dat de toon van het ‘debat’ steeds intoleranter wordt. In Engeland en Amerika weigeren sommige kranten of fora commentaren die tegen de partijlijn in gaan te plaatsen. Kranten worden steeds alarmistischer in het beschrijven van globale opwarming. Er was geen debat, want het is niets meer dan extreemlinkse politiek. Het moet u zo onderhand toch opvallen dat er heel vreemde eisen gesteld worden door actievoerders, die alles met socialisme en niets met het milieu te maken hebben. Gelijke rechten hebben niets met milieu te maken.

Wat is er nodig om het milieuprobleem op te lossen? Alle linkse stokpaardjes kunt u van stal halen: Open grenzen, een grote wereldregering. Grote offers (die U moet brengen) zijn noodzakelijk. Het belang van de gemeenschap gaat voor eigen belang. Welvaart kent grenzen. Herverdeling van kapitaal. Het vinden van zondebokken (wederom, dat bent u) die zwaar gestraft moeten worden voor hun theologische misdrijven. Debat is niet mogelijk, de stellingen zijn dogmatisch en worden steeds dogmatischer.

U dacht dat het communisme verdwenen is? Welnee. Het is springlevend. Ze voeren hun strijd nu middels het milieu. Je kan het kapitalisme met bommen bestrijden, maar onwerkbare oplossingen werken net zo goed. Wees eerlijk: het werkt verdomd aardig. Voor hen. Maar niet voor u.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

53 reacties op Linkse leugens ontmaskerd – het klimaat

 1. Kees zegt:

  De spijker op zijn kop! En de hele goegemeente slikt alle milieupropaganda helaas als zoete koek.
  Je kunt beter net op de grens met België wonen, want in België wordt volop overgeschakeld op… aardgas!
  Het vreemde is dat een eenvoudige oplossing voor het CO2-“probleem”, nl bomen planten helemaal niet aan de orde is. Er worden juist overal bomen gekapt. Hoezo tegenstrijdig “beleid”?

  Geliked door 7 people

  • guusvelraeds zegt:

   Bomen worden gekapt voor biomassa verbrandingsovens. Hoezo CO2 neutraal. Als nu nog niet duidelijk is hoe we bedonderd worden dan weet ik het ook niet meer. Wat een dom volk.

   Geliked door 3 people

  • Qvic zegt:

   Dat er nu massaal bomen gekapt worden, komt door het EU/VN besluit dat het 5G netwerk eerdaags uitgerold moet worden. Want bomen zijn waterkolommen en die geven storingen in het 5G netwerk. Dat is de redenen dat ze nu hele bossen kappen. Dit heeft niets te maken met het klimaat of dat die bomen zogenaamd ziek zijn.

   Geliked door 1 persoon

 2. henk verhoef zegt:

  en vooral CASTREER maximaal beesten ( vooral vrouwen- want die brengen voort– je hebt in principoe voor heel europa maar 2 mannen nodig en je hebt al te3 veel nakomelingen/ overbevolking)
  het is dat verdomme beest mens wat alles wat hij aanraakt kapot maakt

  wat is nu feitrlijk het normale klimaat op de planeet van de laatsten 8 miljard jaar

  Het beest denkt( ja hij denkt dat hij denkt) dat hij het belangrijkste in voor voortbestaan planeet maar vergeet dus dat de planeet helemaal niet geinteressert is in het beest en gewoon zijn eigen weg vblijft gaan – en het beest – ach roeit zicjhzelf wel uit
  de moderne man– reproductie kan de zak al nauwelijk /niet mer
  gelukkig dat er dan stikstof is kan het voortplanting spul in de deepfrees

  Like

 3. henk verhoef zegt:

  symbool politiek
  Inzetten op een lagere max snelheid vanwege de uitstoot
  en elec auto,s dan die doen toch niet aan uiitstooten en morgen is het 2030 met heel veel elec en weing brandstof auti,s en zijn m er dan ook nog voldoende benzine pompen– loont niet meer)ogen die dan wel sneller in de file staan!!!
  vegatisten eten z4elfde grondstoffen als koeien /varkens– ergo hun scheten – juist ja

  maar het volk intereert het toch geen ene
  zandvoort moet doorgaan en de import van kansloze migranten ook

  en dan stellen dat de bevolking verstandig is in een gaaf land en keesje van der staay eroverheen

  Like

 4. Ildiko zegt:

  Gisteren werd Amerika met sneuew belast. De chaos daar is enorm,, dus geen sprake van opwarming

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Dat klinkt leuk maar het weer is iets heel anders dan het klimaat.
   Een week warm of juist koud weer zegt niks over het klimaat.

   Geliked door 1 persoon

   • Heniusz zegt:

    Dat is waar, maar waarom doen onze weerprofeten dan altijd als het eens een keer echt warm is alsof de wereld vergaat, terwijl een hele maand te koud voor de tijd van jaar afgedaan wordt als een soort incident? En ook: de laatste 2 decennia is er hoegenaamd geen sprake van opwarming (gemiddeld wereldwijd, dus dat hoeft niet perse te gelden voor postzegeltje NL).

    Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Klopt, dat heet propaganda.

    Like

 5. top of flop zegt:

  eens.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Goed idee: Bomen planten. Maar in plaats daarvan worden er steeds meer bomen/bossen gekapt.

  Jawel, ook in Nederland en in andere Europese ‘klimaat’ landen.

  https://www.gelderlander.nl/arnhem/op-de-veluwe-worden-nog-steeds-bomen-gekapt-dit-kan-gewoon-niet~ac9020f5/?referrer=https://www.google.nl/

  Op de Veluwe worden nog steeds bomen gekapt: ‘Dit kan gewoon niet’

  video Er verdwijnt steeds meer bos in ons land, om plaats te maken voor heide en andere natuur. Maar we hebben juist extra bomen nodig voor een beter klimaat. En dan gaan beheerders soms ook nog als een dolle tekeer in de bossen. Natuurorganisaties willen nu een verbod op grootschalige kap.

  Om bruinkool te kunnen delven, moet zelfs een oerbos verdwijnen:

  https://www.demorgen.be/nieuws/oeroud-bos-moet-wijken-voor-bruinkool-we-hebben-ons-verstand-verloren~b319ffaf/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

  Oeroud bos moet wijken voor bruinkool: “We hebben ons verstand verloren”

  Geliked door 5 people

  • guusvelraeds zegt:

   En dan huilen als de boeren in Brazilië delen van het oerwoud in de hens zetten. Ga kijken in Duitsland vlak over de grens bij Venlo en Roermond. Complete bosgebieden en landschappen inclusief pittoreske dorpen met cultureel historische waarde worden weggevaagd. Alles voor de groene gekte. Het is om met je hoofd tegen de muur te bonken.

   Geliked door 3 people

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Tja wat moet je daar dan van zeggen Guus.
    Er was een klein aantal kolencentrales in Duitsland die op bruinkool draaiden, maar toen kwam men opeens op het idee om de kolenwinning de nek om te draaien dus toen moest men iets en bouwde men de kolencentrales om tot Bruinkoolcentrales.
    Het ei van Columbus natuurlijk en dan zie je wat het gevolg is. Vlak bij Berlijn is ook nog zo’n gaatje in de grond trouwens.
    allemaal bullshit om de bevolking bezig te houden en ze van de werkelijke problemen weg te houden.

    Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   Wachteres.Dat er op grote schaal bomen worden gekapt in nederland heeft alles te maken met de 5G uitrol,de bomen houden de straling van het 5G netwerk tegen daarom worden ze gekapt.Overal in europa waar 5G actief is vallen gezonde dieren dood neer,en krijgen de mensen ernstige gezondheidsklachten.Met die 5G kunnen mensen bespioneerd worden en ook vermoord worden want het is een energiewapen.

   Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ach Ans laat je niks wijs maken over die heide.
   Wij mochten vroeger kijken naar die mooie plaatjes van die purperen heide maar niemand zij ons ooit waar die vandaan kwam.
   Het is met heide namelijk zo dat die alleen maar groeit op ontzettend arme bodem die gemaakt werd door de plaggenstekers omdat er zooi nodig was om in de kachel te mieteren en een ondergrond voor hun stallen te maken wegens geen stro.
   Het gevolg was hele arme grond waar alleen heide op wilde groeien en er dus nogal grote zandverstuivingen voor kwamen met name in Drente.
   Dus was men blij dat er in ieder geval nog iets wilde groeien.
   Die hele heiden zijn puur een product van menselijk handelen en heeft helemaal niks te maken met natuur.

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Henk der Niederlánder 1 oktober 2019 om 19:57

    Zonder begrazing door schapen is het snel afgelopen met heidevelden. Dan nemen de bomen het op den duur weer over.

    Like

   • Wachteres zegt:

    En ik vond heide juist zo mooi, Henk.

    Like

 7. Lucky zegt:

  https://www.thesun.co.uk/news/10022396/greta-thunberg-meltdown-wont-help-world/

  JEREMY CLARKSON The world may be getting hotter, Greta Thunberg… but having a meltdown isn’t going to help

  JEREMY CLARKSON De wereld wordt misschien warmer, Greta Thunberg … maar een meltdown (hysterische aanval) helpt niet

  WHEN a teenage girl has an angry, tearful strop, most parents just send them to their rooms until they’ve calmed down.

  However, when 16-year-old Greta Thunberg got on to the stage at the UN this week and had a full-on adolescent meltdown, she was deafened by the applause.

  Because science is what will solve the problem eventually. Not scowling and having screaming ab-dabs every five minutes.

  WANNEER een tienermeisje een boze, betraande woedeaanval heeft, sturen de meeste ouders ze gewoon naar hun kamer totdat ze zijn gekalmeerd.

  Toen de 16-jarige Greta Thunberg deze week het podium betrad bij de VN en een volledige ineenstorting van de adolescent had, werd ze door het applaus onthutst.

  Omdat wetenschap het probleem uiteindelijk zal oplossen. Niet boos en elke vijf minuten schreeuwen

  Geliked door 1 persoon

 8. fredjohan zegt:

  Prachtig artikel heer Numan. Complimenten. U en ik en nog een aantal kritische en vooral rationeel denkende mensen weten dit allemaal. Al die linkse ophitsers zonder enig technisch inzicht willen dit niet weten, maar hebben zich wel van de politieke macht zeker gesteld. Enfin met de boeren begint de victorie!

  Geliked door 3 people

 9. HOERAHHHHHHH, ik hoor net in een radioreclame dat Moestafah ook zonnepanelen heeft aangeschaft!! Nu Jan, Piet en Cornelis nog!!

  Like

 10. Lucky zegt:

  Opsomming van een aantal reacties die ik her en der lees:

  -We importeren al goedkoop rotzooi uit zuid Amerika en Oekraine. Als de staten generaal echt zo bezorgd was over dierenwelzijn en het klimaat, dan hadden ze importen van agrarische producten buiten tataland verboten en boeren verplichten alleen voor Nederland te verbouwen en vee te houden.

  -Er is iets aan de hand, kan mijn vinger er niet op leggen. Maar krom is het allemaal wel. Waarom kun je wel voor een paar honderd pleuro 14-16 uur vliegen naar zuidoost Azie, maar moeten boeren gegeseld worden? Waarom moeten boeren keihard aangepakt worden maar importeren we dioxine kippen uit Oekraine? En waar is de VVD – toch de partij van de auto (lang geleden) mee bezig? Wat is dit nu weer voor gekkigheid om de snelheid weer te verlagen (die ze eerst hebben verhoogd)? Terwijl elders in de EUSSR de diesels vrolijk verder tuffen?

  -Velen vergeten waar het eten vandaan komt en ja hier in Nederland zijn de boeren zeer goed bezig, enkel worden ze (terecht) strontziek van de regeldruk van die nep natuur mensen uit de stad. Zo kun je geen bedrijf runnen en verantwoord investeren.
  Enkel zielig zijn en allemaal gevoed worden door de subsidiepot dat kan helaas niet. Eten en geld moet ergens vandaan komen. Ja dat laatste past bijvoorbeeld zo niet bij Amsterdam, onze GroenLinkse Femke fans weten pas hoe alles moet:(
  Daar denken ze dat er enkel uit Afrika milieuvriendelijk eten komt, want daar kunnen ze fijn helpen van andermans geld en de mensen zijn daar zo fijn, hoor je dan. Bovendien zit er een sticker op dat het goed is.

  -Sorry, we nemen geen asielzoekers meer op, omdat we niet meer kunnen bijbouwen door EU-maatregelen, dus geen genoeg woningen meer hebben.
  U moet even wachten tot onze babyboomers op zijn en intussen proberen we de vastgoedsector in bedwang te houden, wan die gaan een beetje tegen het belang van Henk en Ingrid in ondertussen.
  Dat zou dan een consequentie kunnen zijn, maar dat past niet goed in het GL-verhaal.

  -In gedachte hoor ik een Randstedeling het volgende opperen: “We hebben hier in de Randstad erg veel last van Stikstof, CO2 en Fijnstof. Er moeten lándelijke regels komen om er wat aan te doen. En laten we om te beginnen die boerenbedrijven in de provincies saneren en sluiten.”

  -Teveel NO2 in de randstad.
  Weet je wat, de boeren moeten er voor opdraaien.
  He, we hebben veel stroom nodig in de randstad, dat moet CO2 neutraler.
  Weet je wat, we zetten op het platteland windmolens neer
  We hebben veeeeel gas nodig in de randstad,
  Weet je wat, we trekken de grond onder de Groningers vandaan.
  Mensen op het platteland zijn veel te meegaand voor het grote goede doel, en daar maken de handige stadsjongens die alleen aan zichzelf denken handig gebruik van.

  -Schitterend, er zijn in Nederland regelmaat linkse groepen die de schijt hebben aan de rest. Ik hoop, dat de boeren de politiek zullen laten inzien dat het gebeurd is met dat klotenbeleid en dat de boog te ver is opgerekt.
  NPO, Schiphol, de Randstad, Rotterdam en Amsterdam, zelf grote stikstof opwekkers, wijzen het liefst naar een ander om de problemen daar neer te leggen.
  Het wordt tijd dat in de Randstad ingegrepen wordt.
  Voor heel Nederland geen asielzoekers meer, want het blijkt, vol is vol.

  -Jesse Klaver haalt 250.000 nutteloze, kansarme en kostenverslindende gelukszoekers naar Nederland. Vervolgens zegt hij dat onze boeren Nederland moeten verlaten.
  VVD en CDA stonden erbij en keken er naar.
  #stemzeweg zodra het kan

  Geliked door 4 people

 11. Lucky zegt:

  Op naar het failliet van groen slinks!!!

  https://tpook.nl/2019/10/01/jesse-klaver-groenlinks-maakt-woedende-boeren-nog-woedender-systeem-van-bio-industrie-is-failliet/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Jesse Klaver (GroenLinks) maakt woedende boeren nog woedender: ‘Systeem van bio-industrie is failliet’.

  “Partijleider Jesse Klaver zegt de boosheid van boeren te begrijpen: „Maar het systeem van de bio-industrie is failliet. We moeten toe naar minder dieren in Nederland. Dat is geen leuke boodschap, maar wel de waarheid.””

  Geliked door 4 people

 12. Kraftavilqa zegt:

  Tja toen de communisten/socialisten merkten dat de proletarische revolutie maar niet wilde uitbreken en dat daar niet tegenop te agiteren viel; ging men naarstig op zoek naar een ander raamwerk om de totalitaire droom aan op te hangen gelukkig kwam daar als geroepen het milieu/klimaat Metdat instrument kon Men demassa bang maken met allerlei bijeen gefantaseerde apocalyptische visioenen van een toekomst die alleen afgewend zou kunnen worden door alles aan hun over te laten en vooral toe te geven aan al hun wensen/eisen. Verder kon men vertrouwen op de traditionele instrumenten ter bevordering van de agenda: leugens, geweld, demonisering (herhaal). Het is niet voor niets dat e.e.a. geafficheerd wordt als van de hoogste urgentie, men zegt letterlijk er is geen tijd want als U de tijd zou nemen om ’s rustig na te denken over het gepresenteerde dan zou U kunnen concluderen dat de situatie is zoals ik hierboven schetste en dan zou U niet langer gewillig meewerken aan de rood/groene machtsgreep. Dissidenten moeten we niet hebben daarom is debat uitgesloten, het tegengeluid mag niet gehoord worden; ja,ja het zijn echte democraten die meloenen (groen van buiten rood van binnen) er wordt zelfs al openlijk gesteld dat democratie niet in staat is het probleem op te lossen en dat dus democratie maar terzijde geschoven moet worden,het doel heiligt de middelen. Men verlangt dus van U dat U vrijwillig afstand doet van al dat U lief is en het ecofeodalisme omarmt. En om U zo ver te krijgen passeren we de rede en spelen we op Uw gevoel door kinderen de boodschap te laten verkondigen terwijl we op de achtergrond Uw vrijheid , rechten en bezit afpakken. Heil de rood/groene zaak!

  Geliked door 3 people

 13. Lucky zegt:

  Geliked door 3 people

 14. koddebeier zegt:

  Je wordt hier in dit land een beetje ziek van die Groen slinkse zeikers van D66, Groen sLinks, PvdD en PvdA. De ander linkse partijen VVD en CDA moeten hun radicaal linkse maatjes is wat intomen !!

  Geliked door 1 persoon

 15. koddebeier zegt:

  Chapeau voor het mooie ingezonden stuk H.Numan !!

  Geliked door 2 people

 16. Johan zegt:

  De oplossing voor het klimaat is :
  Halveer de bevolking en niet de veestapel.

  De veestapel halveren is een schijnoplossing. Overigens is bevolkingreductie voor nog veel meer problemen de oplossing. Denk aan de files, denk aan de huidige krapte op de woningmarkt, denk aan het stikstofprobleem, denk aan….. Denk er zelf maar eens over na.

  Geliked door 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   Halveer de bevolking!? Zullen we dan eerst in Afrika beginnen? Niet voor het klimaat hoor. Dat is flauwekul. Eerder voor het welzijn en economische voorspoed.

   Geliked door 3 people

 17. Henk.V zegt:

  Wie normaal en -dus gezond – wil blijven leven ,denken en spreken, die moet beseffen dat OPGEDRONGEN gedachten NOOIT gezond zijn.Gedachten die er bij ons moeten worden ”ingehamerd” komen uit de koker van psychisch ontspoorde ,dwangmatige personen die de mensheid willen infecteren.
  Daar doen wij niet aan mee hier.

  Er bestaat dus zoiets als gezond denken, waarin de redelijkheid en afweging van feiten ons de weg wijzen…
  Het artikel van H.Numan is een verfrissing voor het verstand en het toont aan, hoe op een redelijke, logische wijze de natuur kan worden recht gedaan, het milieu kan worden verbeterd en ook zorg kan worden gedragen voor een luchtgesteldheid waarin men prima kan leven.

  Geliked door 2 people

 18. guusvelraeds zegt:

  Niet alleen het klimaat is een grote leugen ook allerlei andere politieke en culturele onderwerpen worden ideologische vergaand ingekleurd dat de grens tussen waarheid en leugen fluïde geworden is. De bewuste desinformatie is gigantisch niet alleen via het journaal maar ook via het onderwijs en andere soorten media.

  https://cultuurondervuur.nu/interview-met-arnold-karskens/

  Geliked door 2 people

 19. Lucky zegt:

  Misschien is het een leuk idee om vandaag allen de Nederlandse vlag uit te hangen als blijk van steun aan de boeren?

  Geliked door 1 persoon

 20. Lucky zegt:

  Ondertussen, groene stroom
  https://tpo.nl/2019/10/01/duurzaam-nederland-elektriciteitsnet-nu-al-tsjokvol/

  Duurzaam Nederland: elektriciteitsnet nu al tsjokvol
  Met dank aan tsunami van zonneparken

  Het elektriciteitsnet in Nederland raakt op steeds meer plekken ‘vol’ door de stormachtige opmars van onder meer zonneparken en stroomvretende datacenters. Volgens netbeheerder Liander is er in grote delen van Flevoland en Friesland zelfs helemaal geen capaciteit meer beschikbaar voor nieuwe zonneparken of windmolens. Ook is nieuwe aansluiting op het stroomnet voor grote bedrijven op sommige plekken niet meer mogelijk

  Geliked door 3 people

 21. guusvelraeds zegt:

  Ga er zonder haast voor zitten. Als het je lukt. Veel links mensen lukt dat niet want in de bubbel blijven is prettiger, veiliger en als je het goed aanpakt verdiend het ook nog.

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/het-stigma-klimaat-ontkenners-is-gekoppeld-aan-complottheorieen-rechtse-politiek-en-onderbuikgevoel/?source=push_monkey

  Like

 22. Cefas zegt:

  We worden gegijzeld door linkse doemdenkers die door hun nieuwe klimaatideologie dat haast grenst aan een nieuwe religie met moederaarde als heidense god. Zij zijn de nieuwe dictators van de nieuwe wereld.

  Geliked door 1 persoon

 23. BigLJohn zegt:

  H. Numan, u zegt; Extreemlinks en gematigd links (dat laatste zijn de VVD en het CDA). Pardon H. Numan; de VVD is voortaan extreem links, ze voeren het partijprogramma van Groen Links uit. Alle kerncentrales en kolencentrales zullen gesloten MOETEN worden, en heel Nederland MOET dan aan de zonnepanelen, windturbines en warmtepompen ! Als het zover was, en je zou zonloze en windstille dagen hebben, dan zouden de gasgestookte elektriciteitscentrales overuren maken. Ook zou er veel stroom uit het buitenland geimporteerd moeten worden. Daar komt nog bij dat het rendement van die gasgestookte elektriciteitscentrales bedroevend laag is, ongeveer 60 %. Uw HR verwarmingsketel zit met zijn rendement tussen de 95 en 100 %. En toch moeten, ja MOETEN we met zijn allen van het gas af. Beter voor het milieu….Beter voor de Haagse milieu-maffia zullen ze bedoelen, die ons via die andere maffia (belastingdienst) gaat tillen. En net als bij de echte maffia; betalen, of anders….

  Geliked door 4 people

 24. ronjaspers zegt:

  Dit alles is decennia geleden al gepland door de satanische globakistische elite.De invasie met de soldaten van allah,deze klimaathoax.De satanische elite biderbergers/illuminatie willen de wereld voor zichzelf alleen,maar daarvoor moet eerst 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden.Dan kan de satanische elite hun gedroomde N.W.O. installeren

  Geliked door 3 people

 25. Nog erger is dat deze elite die ons bestuurt en aanstuurt zelf grote miskleunen begaat, afvalverwerking Amsterdam kost miljoenen verlies en nu komt de tweede grote stad Rotterdam er achteraan met miljoenen verlies met een warmtebedrijf waarbij malversaties zijn gepleegd.
  Ga zo door elite, en u valt straks keihard op uw glimmende smilende bek.

  Geliked door 1 persoon

 26. Pingback: Meer bomen zijn niet de oplossing voor de CO² | E.J. Bron

 27. Jerry R. Croes zegt:

  Zeer veel dank voor dit artikel over de klimaat- en millieuhetze van en door salonsocialisten e.o. neplinksen. Uw mening wordt door mij gewaardeerd. Juist omdat ik een dergelijk artikel als deze zo waardeer, zou ik, alhoewel ik zeker snap dat het artikel om uw mening gaat (waarmee ik het lekker eens ben), heel graag bronvermeldingen en verwijzingen zien in relatie met door u genoemde argumenten. Dit verhoogd de controleerbaarheid van genoemde argumentatie en verwijzingen. Dikke kans dat ik u niks nieuws voor u meld, maar met die onderbouwingen zou uw artikel(en) zo veel sterker worden. Ik blijf u volgen.

  Like

 28. Harry zegt:

  Je vraagt je af , waarom Rutte zo zijn best doet om te trachten een fors aantal bedrijven , die vanwege Brexit Engeland mogelijk willen verlaten , hierheen te halen !
  NOG meer verkeer , NOG meer parkeerproblemen , NOG meer woningnood , NOG meer vervuiling , NOG meer CO2 , NOG meer mensen ……………
  De enige reden die ik kan bedenken , is , dat er dan mogelijk NOG meer belastinggeld binnenkomt , wat hij met z’n linkse trawanten dan vervolgens weer over de balk kan smijten .

  En geloof maar gerust dat er het ” een en ander ” aan de strijkstok blijft hangen !

  Geliked door 2 people

 29. Blaffertje zegt:

  Wist u dat gemeentes verdienen aan bomenkap?
  Deze worden verkocht aan biomassacentrales.
  Daarom worden soms in straten alle bomen gekapt zonder aanleiding, meestal bedenkt een gemeente een drogreden voor de bewoners om hun plan zonder tegenstand uit te kunnen voeren.

  Zie hieronder een column die ik heb geschreven op de site van PVV Groningen.
  https://pvv-groningen.nl/columns/item/klimaatgekte
  Hierin word in het bijgeleverde filmpje uitgelegd hoe de handel verloopt en wat een onzin men ons verkoopt over CO2.

  Zie hoeveel zo’n biomassacentrale opvreet aan hout.
  https://www.climategate.nl/2018/11/magnum-centrale-stookt-in-een-jaar-gehele-veluwe-op/comment-page-1/

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Baffertje.Er is nog een hele belangrijke reden voor de massale bomenkap,het 5G netwerk.Bomen worden gekapt omdat die de straling van de 5G zendmasten tegenhoud.In europeese landen waar het 5G netwerk aktief is vallen gezonde dieren dood neer en krijgen mensen ernstige gezodheidsproblemen.Het 5G netwerk kan als energiewapen gebruikt worden om mensen te vermoorden.

   Geliked door 1 persoon

 30. ronjaspers zegt:

  Sorry blaffertje.

  Like

  • Blaffertje zegt:

   @Ronjaspers.
   Hoezo sorry?
   ik mijn beleving is jou opmerking een aanvulling, daar hoef je geen sorry voor te zeggen.
   Of mis ik iets?

   Like

   • ronjaspers zegt:

    Blaffertje.Ik had jou naam verkeerd gespeld.

    Like

   • Blaffertje zegt:

    @ronjaspers.
    Was met niet opgevallen.
    LOl.
    Ik ben licht dyslectisch en dan lees je wel eens over zulke foutjes heen.
    Staan we weer quit.
    Ik had in mijn antwoord jou naam verkeerd geschreven met een hoofdletter.

    Geliked door 1 persoon

 31. Karel zegt:

  Goed geschreven.
  Kranten horen dat over het milieu niet meer op voorpagina te plaatsen.
  Ergens achterin.
  En beginnen met goed nieuws

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s