De Nederlandse staat is falende

Screenshot_55

(Door: Prof. Paul Cliteur)

Enkele opmerkingen bij het ‘Amsterdam is erger dan Napels’ van maffiakenner Roberto Saviano

Een failed state is een staat die niet bij machte is te voldoen aan de belangrijkste taak van een staat: het realiseren van orde, rust en veiligheid op het grondgebied. Is Nederland een failed state? Nou, gehéél gefaald heeft de staat misschien niet, maar falende is die Nederlandse staat zeker. Een failing state.

“Amsterdam is erger dan Napels”, zei de schrijver Roberto Saviano tijdens een bezoek aan Amsterdam. De Volkskrant interviewde de bestsellerauteur over de liquidatie van de Amsterdamse advocaat en de ontstane discussie hierover.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Appeasement, Bananenmonarchie Nederland, Criminaliteit, cultuurrelativisme, gezond realisme, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, politici, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Nederlandse staat is falende

 1. Monalisa zegt:

  Dit weten wij al jaren waarom denkt u dat wij Amsterdam hebben verlaten.

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  Het zwijmelen gaat gewoon verder hoor. Wie niet horen wil zal uiteindelijk voelen. Mensen als Kaag/Ollongren/Halsema en zeker ook mensen als Blok (de eersten denken echt dat ze het allemaal veeeeeeeel beter weten dan anderen en de laatste huilt met de wolven in het bos.Over de rest maar verder niet te spreken. We gaan bergafwaarts en dat heb ik allang ingecalculeerd. De geschiedenis zal zich uiteindelijk iedere keer weer herhalen. Iedere keer laat de geschiedenis de oneindige domheid van mensen zien. Niks aan te veranderen. Die herhalingen.

  Like

 3. Ik las dat over de Rotterdamse trouwstoet nieuwe beelden vrijgekomen waren bij opsporing verzocht of zo iets, want ik volg geen ned.tv. Ik begrijp niets van de Nederlandse politie. Ik zag nogmaals die beelden en weer verbaasde ik mij dat er maar één agent in dat busje zat die was neergebeukt, die krabbelde naderhand op, liep nog even langs de stoet die begon weg te rijden, daarbij werd hij bijna van zijn sokken gereden, sprong toen snel in zijn busje om die sokkenrijders aan te houden. Waarom is er maar één agent ter plekke om zoiets hardhandig op te lossen? Waarom worden na alarm via de meldkamer niet op die route de wegen afgezet om het spul achter de tralies te krijgen? Waarom zegt Rutte “er is…we hebben géén Marokkanen probleem” ? Waarschijnlijk zat ie zich te bescheuren terwijl ie het zag op zijn grootbeeld tv. maar dat is gissen van mij.

  Geliked door 1 persoon

 4. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/algemene-vereniging-schoolleiders-waarschuwt-voor-onderwijscrisis-garantie-op-onderwijs-voor-alle-kinderen-niet-meer-gegarandeerd/

  Algemene Vereniging Schoolleiders waarschuwt voor onderwijscrisis! Garantie op onderwijs voor alle kinderen ‘niet meer gegarandeerd’

  Een nieuwe crisis in ons knusse kikkerlandje lijkt aanstaande. Dit keer niet over de stikstofuitstoot, maar over het lerarentekort. Als we de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) moeten geloven, dan kan onderwijs niet meer voor alle kinderen gegarandeerd worden. En dan sta je natuurlijk wel in je hemd als zogenaamd welvarend land. Via BNR.

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2019/10/03/bananenrepubliek-nederland-douanetop-werkte-bewust-onderzoek-naar-corruptie-douanemedewerkers-rotterdamse-haven-tegen/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Bananenrepubliek Nederland: Douanetop werkte bewust onderzoek naar corruptie douanemedewerkers Rotterdamse haven tegen.

  Onderzoekers stuitten op ‘signalen’ dat bij grote aantallen douaniers sprake is van mogelijke corruptie, integriteitsschendingen en samenwerking met georganiseerde criminaliteit. Het gaat onder meer om het doorlaten van drugstransporten. Rotterdam is als grootste haven van Europa de spil in smokkel van bijvoorbeeld cocaïne.

  In opdracht van de leiding van de Douane werd de eerder beloofde medewerking aan het drie jaar durend onderzoek beëindigd. Ook verzette de Douane zich fel tegen de publicatie van het concepteindrapport, zeggen meerdere bronnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s