Een antiracisme-evenement, georganiseerd door de universiteit van Edinburgh, verbiedt blanke mensen om vragen te stellen

Screenshot_45

(Door: Auslan Cramb – Vertaling: “Wachteres”)

De Universiteit van Edinburgh is bekritiseerd vanwege het organiseren van een “antiracisme”-evenement, waarbij blanke mensen geen vragen zouden mogen stellen. De conferentie is georganiseerd door de ‘Resisting Whiteness’-groep (protesteren tegen de blanke kleur), die racisme bestrijdt en zichzelf omschrijft als een QTPOC-organisatie (gekleurde homo’s en transseksuelen). Er zullen twee ‘veilige ruimtes’ (safe places) zijn bij het evenement, in één daarvan wordt aan blanken de toegang ontzegd. De veilige plaatsen zijn bedoeld voor diegenen die zich “overrompeld/over-gestimuleerd of ongemakkelijk” voelen.

Een flaptekst op de “besprekingen, lezingen en workshops” in het Pleasance Theatre van de stad, die bedoeld zijn om “de inspraak/zeggenschap van gekleurde  mensen te versterken, zegt: “Wij zullen daarom de microfoon niet aan blanke mensen geven tijdens de Q & A (de mogelijkheid om vragen te stellen), niet omdat we niet vinden dat blanke mensen iets bij te dragen hebben aan de discussie, maar omdat we de inspraak/zeggenschap van gekleurde mensen willen versterken.

“Als u een blanke bent met een vraag, stel deze dan aan een lid van de commissie of aan onze sprekers na de paneldiscussie”.

Vragen die tijdens de conferentie worden bestudeerd, zijn onder meer: ​​”Wat betekent het om een ​​gekleurde homo en/of transseksueel persoon te zijn in een samenleving die ons vaak niet wil zien?”.

Jane McColl, een antiracistische campagnevoerster, zei echter dat het evenement zelf “overduidelijk racistisch” was en voegde eraan toe: “Het zet de strijd om gelijkheid en rechtvaardigheid te bereiken tientallen jaren terug, dit alles vanwege de acties van een kleine groep extremisten, van wie hun pervers gevoel voor logica hen ertoe heeft gebracht blanke mensen te kleineren, niet om wie ze zijn als individuen, alleen vanwege hun huidskleur.”

“Stel je voor dat deze gebeurtenis ‘Resisting Blackness’ werd genoemd en niet-blanke mensen te horen kregen dat ze geen vragen konden stellen en geen toegang hadden tot een zaal, omdat ze de ‘verkeerde’ kleur hebben”.

Een woordvoerder van de universiteit zei dat het aanpakken van racisme een belangrijk onderwerp van discussie was, maar hij voegde eraan toe dat men in de discussie “grote waarde hecht aan kwesties rond gelijkheid en inspraak/zeggenschap”. Hij zei: “Dus heeft de universiteit  een bijeenkomst gehad met de organisatoren van het evenement om ervoor te zorgen dat het aan onze waarden voldoet”.

“We hebben onze bezorgdheid geuit over bepaalde aspecten van de opzet van het evenement en zij herzien daarom hun ´veilige ruimte´-beleid tijdens de conferentie”.

Bron:
www.telegraph.co.uk
Door: Auslan Cramb

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, discriminatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Schotland, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

25 reacties op Een antiracisme-evenement, georganiseerd door de universiteit van Edinburgh, verbiedt blanke mensen om vragen te stellen

 1. oudmarinier zegt:

  KRANKJORUM die lui …!!!

  Geliked door 3 people

  • har zegt:

   vjnd het eigelijk wel een goed idee, dat van die safe spaces waar geen blanken mogen komen.
   dan wil ik graag dat mijn dorp een safe space voor blanken wordt.
   beetje terug naar de tijd van de apartheid, dat was zo gek nog niet…

   Geliked door 2 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Dus een discussie op een universiteit op deze manier.
  Nou had Ik al niet veel vertrouwen in de scholing van tegenwoordig maar als je op een niveau als dit komt lijkt het me beter om zo’n universiteit te sluiten.
  En zowiezo moeten er uiteraard homo’s en lesbo’s en anderen die niet weten of ze nou wel of niet mannetje of vrouwtje zijn.
  Het niveau van de Uni’s gaat er nou niet echt op vooruit.

  Geliked door 3 people

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Incorrecte verwarde lieden proberen een probleem te creëren, dat er niet is. Me dunkt, dat we wel wat anders aan ons hoofd hebben, dan onze tijd te verdoen met dergelijke idioterieën.

  Geliked door 4 people

 4. koddebeier zegt:

  Dat is wat de linkse willen voor de “Blanke” gewoon je bek houwen en over je heen laten zeiken !

  Geliked door 5 people

 5. Blaffertje zegt:

  What the fuck.
  Een’´veilige ruimte´???
  Waarom verkiezen deze ‘gekleurde’ mensen in een blanke maatschappij te leven als ze menen een veilige ruimte voor ons blanken nodig te hebben.
  Als het leven voor hen hier dan zo bedreigend is gaan ze toch lekker naar een ‘veilig’ gekleurd land.
  Ben benieuwd of ze daar dan ook nog zoveel praatjes hebben.
  Er vooruitkomen dat ze homo zijn is gelijk aan hun eigen doodvonnis tekenen omdat ze daar zoooooo.tolerant zijn in die perfecte gekleurde landen met al die superieure perfecte zwarte mensen.
  Ik den k dat ze daar eerder een ‘veilige ruimte’ nodig hebben, maar daar ze hoeven niet op te te rekenen dat ze die krijgen.

  Laat ze toch opsodemieteren.

  Geliked door 5 people

 6. hans zegt:

  Ja, racistisch kunnen zijn onder de banier van racisme! Weg met die teringlui!

  Geliked door 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Soms ziet het er uit als stront, als je het dan ook ruikt denk je, verrek, het is stront, de avonturen van Jan Stront, een inkijkje in het leven van een parvenu.
  Als een glazen oog niet van glas was kon je niet er doorheen kijken en gaan over tot de orde van de dag.

  Geliked door 2 people

 8. wauso zegt:

  In de 2e Kamer zitten er zo’n 120 van dit soort (faciliterende) Mongolen. En in Amsterdam is 90% Achterlijk. Proficiat Nederland ook jullie hebben het geweldig gedaan. Op naar de burgeroorlog. Hoe sneller hoe beter. Maar het liefst wel met T.V. beelden want ik wil genieten !

  Like

  • Trucker zegt:

   jij zit vast dag in dag uit naar alles wat de islamieten slachters op het www plempen likkebaardend te kijken en misschien krijg je daar wel een tent van in je broek.

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Of ze reactie gaat over live tv beelden, of het zijn allemaal hoeren. Meer variatie is er niet.

    Like

 9. Rensk. zegt:

  Lees net dat er weer voor miljoenen aan verbouwing AZC word gespondeerd voor migranten. Daar kunnen ze kennelijk wel voor (ver)bouwen. Het zal allemaal was luxer worden dan gewend met ook een eigen keuken. Al die mensen die voor de boeren waren deden dit omdat ze begaan zijn met de boeren, maar ik weet wel zeker ook om de reden dat ze Den Haag zo langzamerhand uitkotsen om alles wat ze daar uitvreten.

  Geliked door 2 people

  • fle kie zegt:

   Men vergeet wel, dat alle pluchezitters😋 . deels onderhouden worden door de belastingen , die de boeren,( vaak! met het hele gezin,, vooral in de “ oogsttijden!!! ,,, met hard werken, moeten afdragen,!<~<~<~<~<~<~<~

   Geliked door 1 persoon

 10. Trucker zegt:

  Ga me vlug inschrijven na eerst mezelf te vermommen als blackface

  o momentje is al racisme op zichzelf
  Is er nog ruimte voor echte mannen en vrouwen in de maatschappij zoals ze langzamerhenad aan het ontwikkelen is.
  Naast de islamieten invaders is er nog een groeiend leger van wezens die ik (en waarschijnlijk ben ik niet alleen) niet duld naast mij –>LETTERLIJK<–.
  De wereld is echt naar de kl*te aan het draaien we hebben er zelfs de klimaat neuzelaars niet voor nodig.

  Geliked door 2 people

 11. van Colle zegt:

  Groot hek eromheen niemand er meer in of bezoekuur tijdens voedertijd Deze figuren zijn niet alleen knetter gek maar ook nog eens gevaarlijk voor de samenleving

  Geliked door 3 people

 12. Hovawart zegt:

  Studentensteden binnen de EU zijn bijna zonder uitzondering Linksche Bolwerken, met de aangrenzende getto’s en volkswijken waar s’avonds geen ongesluierde vrouw meer op straat durft, de criminaliteit geen strobreed in de weg word gelegd, en hulpverleners slechts met politieassistentie naartoe durven, en toeristen worden uitgescholden door jongeren die er geen baan en stageplek kunnen vinden……een uitkeringsslurpende samenleving in zieltogende steden is de natuurlijke habitat van de Linksche Looney Brigade.

  Geliked door 1 persoon

 13. Cathja zegt:

  Een ‘antiracisme-evenement’, georganiseerd door….. RACISTEN….!
  Wil je het nog idioter meemaken?

  Geliked door 3 people

 14. fleckie zegt:

  Het zou me ook niet verbaasd hebben, wetende bij WELKE. religie Ierland gedeeltelijk hoort….. !!! behorend bij de ‘club’. van. Rome, net. als de ETA,, in. Spanje, bij dezelfde club, , : (met hun voorliefdes . voor. . terrorisme)!……..>…………..in de Spaanse. burgeroorlog werden ze toch ‘ Falangisten ‘. genoemd? >~<~<~<~<~<~<~

  Like

 15. Richard zegt:

  Dat heette vroeger ergens in een ver land toch Apartheid?
  En ik meen dat men hier Israel ook van beticht.

  Geliked door 2 people

 16. kampersrene zegt:

  Een antiracisme-evenement, georganiseerd door de universiteit van Edinburgh, verbiedt blanke mensen om vragen te stellen…hiermee bevestigen de superioteit van het blanke ras

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s