Minister Schouten liet cruciaal woordje weg in speech voor boeren

Screenshot_47

(Door: Peter Winterman)

Minister Carola Schouten van Landbouw (foto) blijkt gisteren op het Malieveld in haar speech aan boze boeren een belangrijk woord niet te hebben uitgesproken. Zij zei dat de veestapel in Nederland onder haar regime niet zou halveren. Maar in de spreektekst die het ministerie online heeft gezet, staat dat ze een ‘gedwongen’ halvering bedoelde.

Haar belofte kon gisteren op groot applaus rekenen van de duizenden boeren die naar Den Haag waren gekomen. ,,Zo lang als ik minister van Landouw ben, betekent dat ook dat er wat mij betreft geen halvering van de veestapel komt’’, sprak Schouten.

Lees verder>>>
(h/t “Koddebeier”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, Censuur, ChristenUnie, Desinformatie, kwaadaardige opzet, linkse gereformeerden, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Minister Schouten liet cruciaal woordje weg in speech voor boeren

 1. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/10/02/coalitieleed-d66-en-christenunie-blijven-ruzie-maken-over-halvering-veestapel/

  Coalitieleed: D66 en ChristenUnie blijven ruzie maken over halvering veestapel
  D66’er Tjeerd de Groot: CU-bewindsvrouw Carola Schouten houdt het ‘halve verhaal’ tegenover boeren

  Op het Malieveld beloofde Schouten dinsdag aan de boeren dat ‘er geen halvering van de veestapel komt’, zolang zij minister is. In de geschreven versie van de toespraak gaat het echter over ‘gedwongen halvering’.

  Like

 2. henk verhoef zegt:

  ze zal wel gristelijk woord houden als politica
  onder mijn bewind geen halvering- zei ze
  dus 49 pct kan wel

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  Was op tv die reporter bij Pauw die wist te vertellen,dat Geert Wilders (ergens in 2013 of zo) in zn progamma had staan tegen de bio industrie te zijn. En dat het hypocriet zou zijn dat hij het er nu ineens mee eens is. Maar zo zei Wilders het niet. Wilders zei alleen: jullie boeren doen het niet alleen. Het woordje alleen dus.Met andere woorden de boeren zijn niet de enige die het doen. Nogal een verschil wat de reporter (ik weet niet meer hoe ie heet vanwege geen verdere interesse)zegt. Of dat nu bewust of niet bewust gebeurd? Het is verkeerd om als reporter zo te berichten. Berichten moeten juist weergegeven worden. Daarom beginnen mensen een steeds grotere hekel aan de media te krijgen. Walgelijk om zo het nieuws te brengen. Sukkels van de bovenste plank.

  Like

 4. henk verhoef zegt:

  om mijn gazon en planten/struiken/bomen volgend seizoen een goede start te geven even wat kunstmest gehaald en gestooid
  80- pct stikstof en dan nog wat andere elementen
  oke hier zuid frankrijk en MIJN tuin groter dan gemiddeld natuurgebiedje in nederland en er komen wel 50 autos, langs per dag= wel koeien kippen en veel wild( konijnen egels n en vogels) en bossen
  MAAR stikstof kunstnmest 80 pct
  zou dat van die dierenpartij( antiwerkende mesn partij )dan WEL vanb de snuivende GL-ERS mogen)

  Like

 5. Republikein zegt:

  Politicus:Meneer de voorzitter, de helft van de geachte afgevaardigden hier aanwezig is gek.
  Voorzitter: U beledigt het parlement en ik eis uw excuses.
  Politicus: Meneer de voorzitter, excuus, de helft van de geachte afgevaardigden hier aanwezig is niet gek.

  Geliked door 1 persoon

 6. Lucky zegt:

  Het verschil in manier van meten tussen Duitsland en Nederland….ongelooflijk!!!

  Geliked door 2 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De politiek wordt met de dag walgelijker en telkens weer vraagt een mens zich af what’s next?
  Geen gedwongen halvering…. maar 45% kan wel ?
  “We moeten naar “kringloopboerderijen”. (D66)
  Dat is gek, dat heette vroeger gemengde bedrijven en dat is te vuur en te zwaard bestreden, specialisatie was het woord, kleinschalige boeren werden keuterboertjes genoemd en waren niet meer van deze tijd. Veehouders met tussen de 50 en 100 koeien konden dankzij wurgcontracten niet overleven en werden gedwongen te groeien en nu noemen we het ineens bio-industrie en dat is uit den boze.
  Weet u wat het is dames en heren politici, regeren is vooruit zien en lange termijn beleid, wat u decennialang gedaan heeft was hap snap beleid, een visie ontbrak.
  En nu verwachten jullie dat mensen vertrouwen hebben in jullie maatregelen ?
  Veehouders zitten tot aan hun nek in de schulden omdat ze na het afschaffen van het melkquotum stallen ter uitbreiding gingen bouwen en nog voordat de stallen klaar waren kwam het mestquotum volledig uit de lucht vallen waardoor ze hun stallen niet meer mochten vullen met dieren.
  En in plaats dat jullie alles uit de kast trekken om het geschonden vertrouwen te herstellen komt er een D66 er even vertellen hoe het moet, de man heeft nog nooit een koe van dichtbij gezien, heeft nog nimmer om vijf uur moeten opstaan om zijn koeien te melken of midden in de nacht moeten assisteren bij de geboorte van een kalfje.
  Schoenmaker houd je bij je leest, ga lekker achter je bureau poppetjes zitten tekenen of iets anders waar je goed in bent.

  Geliked door 3 people

 8. Kees zegt:

  Ach, over maximaal 1,5 jaar hebben we toch weer nieuwe verkiezingen… Dan komt er een nieuwe minister van landbouw die alle boeren de nek omdraait. En zij heeft haar woord gehouden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Dijkstra zegt:

  Het is niet al te moeilijk voor de regering om de boeren weg te pesten, bijvoorbeeld door de mineralenadministratie verder te verzwaren en de winstgevendheid te verkleinen. Dat heet dan bedrijfseconomische omstandigheden.

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Als ik zo naar die foto kijk, reis mij de vraag hoe oud is dat kind eigenlijk?

  Geliked door 1 persoon

 11. Orelius zegt:

  Wie nou nog steeds al die beloftes van die misselijke politici gelooft is knettergek. als je het nu nog niet door hebt , dat uit de monden van die lui alleen maar stront komt , nog meer stront dan van de hele veestapel . die is ziende blind en dom. femke zou NOOIT meer de politiek in gaan . Gelogen. De leugens van rutte zijn niet meer te tellen . Hoeveel vvders zijn er op moeten stappen wegens leugen en bedrog , te veel om ze allemaal te onthouden en op te noemen. Ja ik kan wel uren doorgaan . Dus politici zijn misleiders , leugenaars en mooipraters . alles wat het volk niet wil , duwen ze gewoon door onze strotten heen , met als afleiding een prachtig camouflage verhaal.
  Waar het gros van het volk dan weer instinkt . Ik vertrouw ze niet , ook de tellingen bij de verkiezingen vertrouw ik niet . Geert zet bij de volgende verkiezingen in elk stemlokaal een controleur want ze besodemieteren de boel . Zo,n teller van de pvda of groenlinks moffelt gerust een volle emmer stemmen weg van de PVV. , het is tijd voor verandering dus stem PVV.
  De enige partij met een rechte rug PVV.

  Geliked door 5 people

 12. henk verhoef zegt:

  de grootste melkveebedrijven zijn eigendom van de melk/kaas/toetjes multinationaals met geen boeren maar managers en aandeelhpouders
  en die hebben nergens last van want politiek en multinationaals– 4 handen in de zakken van de burgers- pardon handen op een buik met ruttetrutje

  Geliked door 1 persoon

 13. koddebeier zegt:

  Zoals een “goed” christen betaamd Stiekem, Achterbaks. Huichelen en de boel Belazeren als de beste !!

  Like

 14. Kuu zegt:

  Halveren? 9 miljard export ( + werkgelegenheid) even halveren? Klein beetje onverantwoord, lijkt me zo. Oh nee, dat is waar ook, het gaat om het milieu. Het is al goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s