Verlichting voorbij, het festivalseizoen gesloten!

Screenshot_46

(Door: “bozeoudeman”)

Ik wilde enkel wat lezen en een korte reactie schrijven op “Een antiracisme-evenement, georganiseerd door de universiteit van Edinburgh, verbiedt blanke mensen om vragen te stellen.” Het is ietsjes uitgelopen. Net als wat ik gisteren schreef zal ook onderstaand door de ‘silly Syls’ als racisme worden betiteld. Logisch, want zij zijn in mijn ogen de racisten, de fascisten en helaas ook de toekomstige genocide plegers. 

Als blank christelijk wil overleven, zal het eens in beweging moeten komen. Dit betekent naar mijn idee alle leiders van wat zich op dit moment socialistisch en progressief noemt, samen met vrijwel de totale leiding en het kader van met name grote bedrijven en topmensen uit organisaties van ondernemers, die met elkaar voornamelijk de schuld dragen en de oorzaak zijn van wat er sinds de jaren zestig in Europa mis is gegaan, onmiddellijk te detineren.

Maar dat zie ik niet gebeuren. Ik zie ook geen nieuwe Franse of Russische revolutie ontstaan, ik zie wat anderen ook al zagen en stelden. Wij, met name de blanke Europeanen, zullen door de domheid van velen van ons de nieuwe indianen worden. Onze eigen blanke geldharkers, te beginnen bij de ordinaire, in mijn ogen gewoon als landverraders te kwalificeren types als Chris van Veen, Ruud Lubbers, Joop den Uyl, Wim Kok en hun opvolgers, hebben ons land en bevolking verkwanseld aan radicale islamieten, aan zwarte Afrikanen en aan een veelal anonieme club verenigde op overheersing en bloed beluste barbaarse nazi’s in New York.

De Europese volkeren zijn en worden dom en onder controle gehouden door oplichters die zich socialisten noemen, zoals Tony Blair in Engeland en de Marijnissen-dynastie in Nederland. De ‘opstand’ van mensen tegen de verraderlijke PvdA in de jaren tachtig en negentig, die uitmondde in de opmars van de SP, was de laatste en enige kans om via de politiek het door voornamelijk ondernemers geschapen monster globalisering te stoppen. Eenzelfde club van decadente en onverzadigbare geldharkers heeft ook andere EU Europese landen voor dat doel verkwanseld.

Als de meute nu nog niet in beweging komt, en dat komt de meute niet, de met centrale verwarming en festivals verwende getatoeëerde mietjes die het veelal zijn, is het einde oefening. Het lag niet aan u, het lag niet aan mij, het lag en ligt aan een veelheid van dombo’s die nooit eens zelf willen nadenken, maar klakkeloos accepteren dat een Rutte, een Klaver, een Asscher, een Buma nu Heerma, een Jette, een Marijnissen, een De Boer, een De Mol en noem de hele handel maar op, voor hen denken, zodat zij, als vrolijke krekels, levenslang feest kunnen vieren, waar zij, in hun ogen na te zijn bevrijd van het juk calvinisme, recht op hebben.

Wel krekels, het feest is straks misschien voorbij, een langdurige wellicht eeuwenlange herfst staat voor de deur. Met kromzwaarden en met AK 47’s, met razzia’s en sharia, met geestelijke onderdrukking en dagelijkse lynch- en andere moordpartijen. Dwazen, idioten, en narren hebben ons en zichzelf overgeleverd aan door mij gevreesde catastrofale gevolgen van hun utopisch verlangen. Fraaie dagdromen dreigen in nachtmerries uit te monden. Laten de krekels maar hopen dat ik een getikte oude idioot ben. Zo niet, dan is straks de tijd van verlichting voorbij, het festivalseizoen gesloten!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Elite, establishment, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Verlichting voorbij, het festivalseizoen gesloten!

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Hear, hear! ! !

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 2. Wachteres zegt:

  https://nl.gatestoneinstitute.org/14725/franktijk-zinkt-in-chaos

  Frankrijk zinkt langzaam weg in chaos Door Guy Millière

  President Macron zegt nooit dat hij medelijden heeft met degenen die een oog of een hand hebben verloren… door buitensporig politiegeweld. In plaats daarvan vroeg hij het Franse parlement om een wet aan te nemen die het recht om te protesteren bijna volledig opheft, het vermoeden van onschuld afschaft en die de arrestatie van eenieder mogelijk maakt, waar dan ook, zelfs zonder reden. De wet werd aangenomen.

  In juni keurde het Franse parlement een andere wet goed, waarbij iedereen die iets zegt of schrijft dat “aanzet tot haat” zwaar wordt bestraft. De wet is zo vaag dat een Amerikaanse rechtsgeleerde, Jonathan Turley, reageerde: “Frankrijk is nu een van de grootste internationale bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting geworden”.

  De voornaamste bezorgdheid van Macron en de Franse regering lijkt niet het risico van rellen te zijn, de onvrede van het publiek, het verdwijnen van het christendom, de rampzalige economische situatie of de islamisering en de gevolgen daarvan. De voornaamste bezorgdheid is klimaatverandering.

  Een schokkend verslag en de schrijver verwacht dat Macron in 2022 grote kans heeft herkozen te worden. Onder meer omdat de vele moslims op hem zullen stemmen.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   De [P.C] Journalisten van de krant, LE FIGARO willen niets meer te maken hebben met de Schrijver Eric Zemmour en hij mag niets meer publiceren, omdat……………………..HIJ DE WAARHEID VERTELT [ mijn woorden ]
   Gelijk Wilders wordt hij behandeld.

   De lezers van “Riposte-Laïque” en “Resistance-Republicaine” worden opgeroepen om a.s.
   Vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 voor het kantoor van de krant LE FIGARO te komen protesteren…….
   Le Figaro, 14, boulevard Haussmann, 75001 Paris
   * *
   Verder moet de schrijver weer voor gerecht komen
   Touche pas à mon pote Zemmour »

   https://static.ripostelaique.com/wp-content/uploads/2019/10/zemmourmedine.jpg.
   LINKS VERBODEN,
   RECHTS TOEGESTAAN……………..
   Links Zemmour, die niet meer over de Grote Vervanging mag praten, RECHTS de rapper die de vreselijkste dingen over blanken, sorry WITTEN rapt.

   Like

 3. Dijkstra zegt:

  Het is een historisch gegeven dat de meute alleen in opstand komt als er direct gevaar dreigt. Dus niet omdat Voltaire een satire schreef ergens rond 1740, Diderot een spottende tekst over het geloof in god rond 1750 of Rousseau iets over een sociaal contract rond 1760. Nee pas veel later in 1789 toen een financiele crisis en misoogsten grote aantallen mensen tot wanhoop dreef.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Dat “men” pas tot daden overgaat als de wanhoop nabij is ?.
   Dat klopt, maar voorlopig denkt men nog dat de welvaart die er is er altijd al was en EEUWIG zal blijven.
   De mensen die de karige jaren 40- 50 hebben meegemaakt zijn aan te verminderen.
   In 1789 waren de oogsten mislukt, geen graan, geen brood, geen voedsel.
   Dus toen de meute bij ’t paleis aankwam om te klagen en Marie Antoinette ( die toendertijd was wat Maxima nu is ! ), Toevallig uit heur Paleisraam keek en aan de dienstdoende brigadier vroeg:”Wat moet dat gepeupel toch ?” en als antwoord kreeg:”Ze hebben geen brood meer majesteit”, antwoordde zij [ volgens de legende]:”Dan eten ze toch cake”.
   Men moet niet denken dat zij dit deed als Grap of om de armen te bespotten.
   Je denkt toch niet dat zij [ noch MAXIMA ! ] enig besef hebben van armoe of soberheid.

   Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  boze oude man. Uw gelijk is buiten kijf. Helaas is het licht van de vrijheid en zelfstandigheid van nederland allang uit en het gaat nooit meer aan. Daaraan kan niemand meer iets veranderen.1 ding zou nog kunnen helpen en dat is niets ontziend bruut geweld tegen de moslims. Ik zie dat echter niet gebeuren, nou niet en nooit niet. De regering, de kerken van allerlei pluimage in nederland binden ons liever, onder het uiten van hun smeekheden tot hun niet bestaande god, de handen op de rug zodat wij ons niet kunnen verdedigen, dan dat ze dit geweld zouden goed keuren. Ze sterven kennelijk liever onder het islamitische zwaard, de onnozelaars. Van de politieke partijen verwacht ik ook niets want die houden elkaar in de houdgreep met hun , aan elkaar tegenstrijdige en botsende meningen. Ik heb hier een hele tijd geleden al eens het voorbeeld gegeven van de drenkeling die dreigde te verdrinken en om hulp riep aan de verzamelde menigte op de kant die toe keek wat er gebeurde. Het waren150 kamerleden die met elkaar in discussie gingen wie en hoe de drenkeling gered moest worden. In middels was de drenkeling verdronken en dreef met gespreide armen in het water. Redding niet meer nodig. De kamerleden bezagen het resultaat van hun overleg onder het uiten van de woorden “Dit nooit meer “en “we zijn geschokt” en “we leven mee met de nabestaanden” en “de onderste steen boven”, Daarna gingen zij tevreden huiswaarts want het had niet aan hen gelegen. Ze dronken een glas en deden een plas en alles bleef zoals het was.

  Geliked door 2 people

 5. VarAway zegt:

  Zoals altijd, wederom een geweldig relaas! ( en zó waar )

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Ik kan niet meer ** geven dan mogelijk, maar de artikelen treffen mij steeds.
  Maar dat komt ook omdat “boze-oude-man”
  uit mijn leeftijdscategorie stamt.
  Ik schat + 80 of – in de buurt.
  Ik denk ook dat iedereen een wereldbeeld heeft dat ook met z’n leeftijd te maken heeft.
  wie weet nog van kolenkachels en je jezelf in de winter voor de enige kachel in huiskamer je BIBBEREND stond aan-te-kleden.
  De “nu”-generatie denkt dat de bomen tot in de zeuvende allaha hemel groeien, zoals ik dan tegen ze zeg en er dikwijls een woordenwissling volgt.
  Ze denken dat die welvaart er altijd is geweest en blijvend is en dat die arme [a]sieligerts er ook van mee moeten kunnen profiteren.
  En als ik dan zie hoe ze hun kinderen opvoeden !, OPVOEDEN ??????
  De pot Valium hebben we weer opgeborgen in de medicijnkast.
  IETS VAN OUDEREN AANNEMEN, wat weten die ouwe l&-en nou en levenservaring is niet belangrijk..
  Ze hebben ’t zo druk met de appies en whatsappies dat de tijd om zelf na te denken ontbreekt:
  ” K’eb geen tijd kijk vanavond wel naar ’t Journaal” ……………………………………………

  Geliked door 2 people

  • Chris Dirick zegt:

   Ja Delamontagne, ik weet ook nog van de ijsbloemen op de ramen in de slaapkamer, van de keuken die de enige warme plaats in huis was, want in de keuken stond de stoof. En voor die stoof werd je op zaterdag gewassen. In een zinken teil. De kleinste eerst de grootste laatst. De rest van het huis was niet verwarmd. Naar bed met een warme kruik en dubbelgebreide slaapsokjes. En nee, ik ben geen tachtig, slechts vierenzestig, maar ik ben nog steeds tevreden het weinige dat ik heb. Want ik herinner me nog hoe het vroeger was. En dan voel ik me rijk.

   Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   De ‘ontnuchtering’ begint langzamerhand. vaste vorm aan te nemen!!!

   Like

 7. ronjaspers zegt:

  bozeoudeman.Geweldig verhaal,chapeau.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Zolang de ‘Linksche Versobering’ gestaag zal worden uitgevoerd, hebben de Millennialen en de Hipsters niets in de gaten, dat binnenkort hun bestaan eruit zal gaan zien als op het schilderij De Aardappeleters, van Vincent van Gogh…….is toch lagguh man….het blijft lagguh, totdat het lachen ze zal zijn vergaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s