Illegaal vlogt en feest op kosten gemeente

Screenshot_72

(Door: Mike Muller en Vincent Triest)

De gemeente Amsterdam heeft dit jaar 5,3 miljoen euro aan subsidies uitgereikt aan projecten voor illegalen. De subsidiepot wordt onder meer gebruikt om ’ongedocumenteerden’ een tweede asielaanvraag te laten doen in Nederland. Als illegaal naar de cursus bouwen aan de toekomst. In Amsterdam kan dat op kosten van de gemeente.

De Telegraaf

Uit documenten die met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur zijn geopenbaard, blijkt dat met het subsidiegeld verder onder andere cursussen ondernemerschap, bouwen aan de toekomst en vloggen worden gegeven. Zo krijgt steunpunt vluchteling ASKV meer dan een miljoen euro voor drie verschillende projecten. Voor een van die projecten is er € 540.000,- beschikbaar gesteld voor het ’in kaart brengen van het juridische perspectief’ van 150 illegalen. Daarnaast krijgt ASKV bijna twee ton voor het maatschappelijk begeleiden van diezelfde groep. Er is nog eens een bedrag van € 328.000,- beschikbaar voor ’diverse activiteiten’. Deze activiteiten bestaan onder andere uit een cursus ondernemerschap, bouwen aan de toekomst en vloggen. Ook kunnen de illegalen kosteloos de Nederlandse taal leren.

Bij een andere organisatie worden bovendien feestjes en culturele avonden (met Arabische dichtkunst, een Iraanse verhalenavond en een eat-to-meetavond over Eritrea) georganiseerd.

’Valse hoop’

„Wij kunnen er met onze pet niet bij dat de gemeente zo veel geld uitgeeft aan dit ideologische project”, stelt de Amsterdamse VVD-fractievoorzitter Marianne Poot. „Tegen beter weten in biedt de gemeente uitgeprocedeerden valse hoop, namelijk door juridische begeleiding aan te bieden bij een traject dat al lang is doorlopen. De rechter heeft al beslist dat zij hier niet kunnen blijven.”

“Wij kunnen er met onze pet niet bij”

Ook Annabel Nanninga van Forum voor Democratie is ontsteld. „Subsidies voor illegalen zijn op zichzelf al van de ratten besnuffeld. En subsidies om het asielbeleid te ondermijnen al helemaal. Als er al subsidies zijn, dan moeten die rijksbeleid ondersteunen en niet gericht zijn op illegalen hier houden door eindeloos doorprocederen omdat GroenLinks dat wil. Cursussen vloggen, hou toch op en besteed dat geld aan bijvoorbeeld het bestrijden van het lerarentekort of iets anders waar de Amsterdammers iets aan hebben, in plaats van illegale vreemdelingen.”

ASKV stelt in een reactie dat „het helemaal niet gek is dat we cursussen aanbieden, waaronder taallessen en een cursus ondernemen. Het is eerder wrang dat illegalen geen rekening kunnen openen of een bedrijf starten”, reageert een woordvoerder van de organisatie. Het geld van de subsidie wordt overigens ook gebruikt om docenten en de reiskosten van illegalen te betalen.

 Opheldering

„De gemeente geeft miljoenen euro’s uit aan taallessen, maar Nederlands is niet de taal van het land waar de toekomst van deze mensen ligt. De 24-uursopvang zou bedoeld zijn om mensen te helpen met hun terugkeer, maar nu zien we dat de gemeente miljoenen uittrekt om deze mensen hier te houden”, stelt VVD’er Poot. Ze kondigt aan het college van B en W om opheldering te vragen.

De woordvoerder van GroenLinks – wethouder Groot Wassink (Ongedocumenteerden) – zegt in een reactie dat de subsidieregeling reeds is vastgesteld door het college. „Deze subsidieregeling heeft als doel te werken aan duurzaam perspectief voor de 24-uursopvang voor de ongedocumenteerden.”

„Deze regeling bestaat uit zeven onderdelen, bijvoorbeeld juridische begeleiding, activiteiten en woonbegeleiding waar door externe partijen invulling aan wordt gegeven. Daar krijgen zij subsidie voor. Het totaalbedrag is € 8 miljoen, waarvan nu € 5,3 miljoen is verleend.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(premium-artikel)
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Amsterdam, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Groenen, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op Illegaal vlogt en feest op kosten gemeente

 1. ruud beijer zegt:

  Ik ben weer boos vandaag als ik die huichelaars en wegkijkers in Amsterdam ons belastinggeld zie weggeven aan asielparasieten.

  Geliked door 7 people

  • jetse47 zegt:

   @ruud beijer
   De grootste parasieten zitten in het pluche en durven zich volksvertegenwoordigers te noemen!
   De Haagse parasieten houden de geïmporteerde parasieten in leven van ons geld,geld wat niet van hen is is makkelijk uit tegeven!

   Geliked door 4 people

  • Jules Vismale zegt:

   Als dat linkse gespuis daar in Amsterdam nog even zo door blijft gaan met de vertroetelingen van al die asielparasieten dan zal het niet lang meer duren eer ze daar talloze toeristen gaan wegjagen! Amsterdam is trouwens de laatste jaren er alleen maar drukker en onleefbaarder op geworden door de enorme drukte!

   Geliked door 2 people

  • Woodensledge zegt:

   Als deurwaarder wordt van mij verwacht doeltreffend -en bijna harteloos- op te treden tegen mijn landgenoten. Het druist in tegen alle menselijkheid en solidariteit om een, buiten haar schuld in de problemen geraakte, bijstandsmoeder te moeten adviseren om maar eens bij de plaatselijke kringloop te gaan kijken voor een wasmachine, terwijl enkele straten verderop BCC en Gazelle komen voorrijden en de spullen netjes aflevert bij onze Eritrese, netjes in merkkleding gestoken, cultuurpareltjes.
   DIT LAND IS DOOD EN DOOZIEK !
   En we laten het maar gebeuren……

   Geliked door 7 people

   • Tistochwat zegt:

    Woodensledge 4 oktober 2019 om 16:05

    Als deurwaarder wordt van mij verwacht doeltreffend

    Ik zou nooit deurwaarder willen zijn.
    Ik zou het niet eens kunnen.

    Geliked door 2 people

   • vangie1206j zegt:

    Wat is die Groot Wassink een heel vies en en gluiperig achterbakse griezel.
    Satan waarom betaal jij dat illegalen gajes niet uit eigen zak landverrader NSBer.
    De niet linkse Amsterdammers zouden je naar het schavot moeten sleuren en via de sharia wet moeten berechten.

    Geliked door 2 people

  • har zegt:

   misschien kan er nog wat meer bezuinigd worden op de ggz en ouderenzorg ?
   je moet er toch wat voor over hebben om het tuig in nederland te houden ten koste van onze verzorgingsstaat ?

   Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Het probleem is niet zo zeer dat de burger teveel afdraagt als wel de overheid die teveel uitgeeft.

   Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  150.000 huizen zijn er aan statushouders verleend. Ik snap dat illegalen en statushouders Nederlanders een stel debielen vinden. Want in feite is dat ook zo. Welke gek is zo gek om jezelf weg te cijferen voor mensen, die je niet eens kent. Iedereen klaagt, maar doet niks. Hier in de flat hetzelfde gedrag. Nieuwe bewoners zetten de muziek keihard aan zodat je hun muziek in je woonkamer hebt plus dat ze roken op het balkon , om hun huiskamer schoon te houden zodat de buren er naast en onder last van ze hebben. Peuken smijten ze over het balkon heen. Dat is het enige waar ze wat van gezegd hebben.Ik zit er boven en heb geen last van die rook wel van de muziek. Bewoners klagen dat het een lieve lust is, maar niks doen. Ikke wel. Had nog een paar schoenen met blokhakken en lekker als een olifant door de kamer gebanjerd als deze bewoners slapen.Plus nog even een paar keer iets extra op de vloer gegooid in de nacht zodat ze wakker schrikken. Dit omdat ze de deur niet open deden (terwijl ze wel thuis waren gezien de keiharde muziek) , toen ik ze wilde spreken. Heb zelfs nog een heel net briefje onder de deur geschoven . Werd niet op gereageerd en muziek bleef. Nu is het al een paar dagen donker in dat huis. Hoor niks meer. Gevlucht misschien voor die engerd boven hun:-)? Denk dat ie nu de feestjes bij zn vrienden houdt en niet meer hier. Kijk zo pak je dat aan. Migranten, die last geven weg krijgen? Ik weet wel hoe.

  Geliked door 6 people

 3. wauso zegt:

  Voor mijn part doden ze iedere Amsterdammer in hun eigen Republiek. Ze hebben hiervoor hun stem afgegeven. Dus ze roepen de ellende zelf op zich af. Misschien zou er nog wat te verdienen zijn met T.V. rechten over dodende criminaliteit en andere excessen. Ik ben wel bereid om iets te betalen als ik zie hoe ze elkander straks gaan afschieten. Het liefst met veel beeld en politici die zeggen dat ze geschokt zijn en als puntje op de i : ‘Wir haben es nicht gewusst’ Laten zeggen !

  Geliked door 6 people

 4. Tistochwat zegt:

  En voor de (hoog)bejaarde bewoners van een ‘verzorgingstehuis’ is er zogenaamd geen geld voor ook maar één gratis koekje bij de goedkope, slappe koffie.

  Geliked door 5 people

 5. vangie1206j zegt:

  Kunnen ze de deuren van de Stopera niet dicht lassen en dan de fik erin.
  Wat een zooi schorem zit daar in illegaalsterdam.

  Geliked door 5 people

  • henk verhoef zegt:

   nee dat doet men niet
   een “beschermer van de recht staat” die door zijn opdrachtgevers- de crimineel- voorgoed weggewerkt word is een verlies vinden die beschermers
   De crimineel die die mensen van een goede boterham en status voorziet eist wel , dat ze beschermt worden en ze in de cel werken – daar zijn ze met hun grootkapitalen niet blij mee en nemen ze maatregelen
   Criminelen zijn vaker eerder buiten na arrestatie- begeleid door beschermer rechtstaat- dan de aangever van de nutteloze aangifte
   en de politie– ja die bekeuren de oude automobilisten want Staat niet in staat rijbewijsje– maar blokkeer friezen die wel
   Krakers en burka,s – ach geen probleem- kunnen ongestort hun gang gaan met OETkering
   Wat zou die advocaat( beschermer van rechtstaat) van dat bedreigende pistolen oey kind verdient hebben voor BERIJKEN door sturen naar halt IPV GEVANG MET STRAFBLAD
   of alleen maar reclame stunt?

   Like

 6. Republikein zegt:

  Van de pot gerukt!

  Geliked door 2 people

 7. Jan Wouda zegt:

  Anders ik wel

  Geliked door 1 persoon

 8. Yvonne zegt:

  Dat kan allemaal wel, als blonde Nederlandse vrouw zoek je het zelf maar uit
  Ik wil verhuizen en zoek overal hulp
  Door lichamelijke problemen kan ik het niet ook op gesprek geweest bij wmo is geloof ik wettelijke maatschappelijke ondersteuning is hier een dame geweest ze zei volgende keer komen we met zijn tweeën

  Ze willen alleen maar op huis bezoek komen en verder gebeurt er nada

  Geliked door 1 persoon

  • Cleo zegt:

   Dat is de zorgmaffia: typisch Nederlandse ‘zorg- en hulpverlening: alleen maar l*llen, niemand is verantwoordelijk, de ‘zorg-/hulpverleners’ vullen hun zakken en degene die, zoals u, hulp en/of zorg nodig heeft, wordt genadeloos in de steek gelaten door deze ratten. ‘Ideaal’ hoor die VVD-marktwerking 🤮🤮🤮.

   Like

 9. Cathja zegt:

  Het wordt tijd dat Amsterdam onder curatele wordt gesteld vanwege het oneigenlijk gebruik (misbruik!) van gemeenschapsgeld.
  Verder blijkt Amsterdam alle regels m.b.t. Illegalen en hun opvang aan z’n laars te lappen. Het boerkaverbod valt echter in het niet bij de 8 miljoen euro geldverspilling ten gerieve van mensen die al van de rechter te horen gekregen hebben dat ze NIET in ons land mogen blijven.

  Geliked door 5 people

 10. bozeoudeman zegt:

  Ik vrees dat dit enkel een topje is van de kilometers hoge uitzuigberg waar waarschijnlijk vele honderden asieladvocaatjes en andere vaak ‘linkse’ parasieten hun fijne leventjes mee weten te financieren ten koste van gewone mensen hun belastingcenten. Ja dat soort nette ‘linkse’ mensen weten wel wat ze doen, dat zooitje tuig van de richel. En daarom komen er meer en meer ongedocumenteerden en illegalen in de stad en naar ons land. Deze ‘linkse’ mensjes verdienen goed aan de ondergang van ons land iets wat zij als geldgeile nieuwe NSB’ers veroorzaken. Wanneer pakken we de pot pek en de zakken veren eens tevoorschijn?

  Nou, nou, nou oude man wat getuigt u toch van weinig innerlijk fatsoen, laat die nette mensen toch! Laat een ‘heer’ directeur van een woningbouwvereniging, die miljarden aan schade heeft veroorzaakt en daarmee een giga stijging van huren van zijn huurders, lekker met zijn miljoenen naar een zonnig eiland vertrekken, wat is daar mis mee, vervelende oude zeur… Zo denkt het kader van de SP vandaag de dag, dat ooit socialistisch kader, dat nu bij PvdA, VVD en D66 op schoot is gekropen.

  HOW DARE YOU! Volksverlakkers!
  HOW DARE YOU! Landverraders.
  HOW DARE YOU! nieuwe NSB’ers!

  Geliked door 7 people

 11. bozeoudeman zegt:

  Kleine aanvulling ‘en in bed ligt met het natuur verwoestende GrijsNiks!

  Geliked door 4 people

 12. Kees zegt:

  Dit verbaast me niks. In Amsterdam krijg je alles voor elkaar! Als je maar geen blanke Nederlander bent! Dankjewel boerkameester Halalsema!

  Geliked door 2 people

 13. "Zomergast" zegt:

  Als deurwaarder wordt van mij verwacht een hard -en harteloos- beleid te voeren tegen mijn stad- en landgenoten. Het druist in tegen mijn gevoel van rechtvaardigheid -en vooral van eigenwaarde- om een door pech in de schulden geraakte bijstandsmoeder te adviseren om bij de kringloop eens te gaan kijken voor een wasmachine, terwijl enkele straten van mij vandaan BCC en Gazelle alles netjes en gloednieuw aan huis aflevert bij Eritrese cultuurpareltjes in dure merkkleding.
  Dit land is dood- en doodziek!

  Geliked door 3 people

 14. Steven zegt:

  Kan volgend jaar de OZB weer FLINK opgekrikt worden met het mooie verhaal dat de “kosten weer zijn gestegen”
  Deze debiele asielwaanzin gaat gewoon door totdat u en ik uitgemoord zijn!
  Wilt u dat niet… dan zullen de hooivorken weer tevoorschijn moeten komen.
  Maar, dat zie ik in dit suf gemaakte kloten land niet meer gebeuren!!

  Geliked door 3 people

 15. Dr. Heinz zegt:

  Daar in Amsterdam zijn ze door de ratten besnuffeld, totaal geschift, en opname rijp voor het gesticht tot hun dood!

  Geliked door 5 people

 16. koddebeier zegt:

  Het wordt tijd dat Amsterdam onder Rijks toezicht wordt gesteld !!

  Geliked door 2 people

  • henk verhoef zegt:

   en dan stuurt men KRIKKE als interim net als men aarsje stuurde
   Krikke= nou ja in amsterstan alleen nog maar lbhgvd en ongedocu en snuivers
   zal echt helpen en dat weet u ook wel
   maar pvv nee dat stemmen we niet

   Geliked door 1 persoon

 17. Rensk. zegt:

  In het verleden zat Amsterdam al onder artikel 12. Hoe ze daar in vredesnaam vanaf gekomen zijn is mij een raadsel.

  Like

 18. Monalisa zegt:

  Tja ze feesten daar wat geen geld voor ouderen wel geld voor de illegalen

  Like

  • Steven zegt:

   Een illegale heeft inmiddels al méér rechten dan iemand die hier is geboren en 40 jaar gewerkt heeft. Dat heet socialisme….

   Like

   • Monalisa zegt:

    Ik heb 51 jaar gewerkt maar van het socialisme moet ik niks meer van hebben ben thuis op gegroeid met rood. NOOIT meer.

    Like

 19. djanggo braamhaar zegt:

  Rutte & Koning Willem Alexander von Amsberg hebben de rookzone omgeplaatst in drugszone,
  want dat levert meer op voor die zakkenvullers.
  Jonge deelnemers in pensioenfondsen – reken erop – van alle premies je krijgt nog niet de helft terug – dit is een regering voor verschuilde corruptie ten top.
  Zie die klaver groen links toch, eerst mooie praat nu heuld hij met Rutte.
  De bejaarden worden afgedankt en de huizen en geld gaat naar de asielrovers.
  Stem PVV voor het te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 20. kampersrene zegt:

  Hoeveel arme mensen zouden niet geholpen worden met dat bedrag….besteed aan messentrekkers….uitschot.. profiteurs verkrachters en luiaarden.. die nog een grote smoel opzetten ook als ze zich benadeeld voelen..och ze zullen allemaal niet slecht zijn …volgens professor Zonnebloem die een onderzoek deed is 1 op 1000…ne goeie waar ge iets mee kunt doen

  Like

 21. Henm zegt:

  Femke Halsema de burgemeester van de illegalen en uitgeprocedeerden. Eigen volk mag doodgaan van de honger.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s