Jörg Meuthen (AfD): Onze nationale feestdag staat voor vrijheid!

 

(Door: Prof. Jörg Meuthen – Vertaling: E.J. Bron)

Wij Duitsers vieren vandaag, de 3e oktober, onze nationale feestdag. En we doen dat eigenlijk als een natie, die zich – als het aan de wil van de politieke mainstream zou liggen – al in staat van ontbinding zou moeten bevinden. Nee, daarvoor hebben onze broeders en zusters in Oost-Duitsland destijds niet gestreden. Bij bijna iedereen van ons klinkt nog het geschreeuw naar vrijheid van de moedige, vastberaden DDR-burgers in de oren; “Duitsland enig vaderland”, “Vrijheid, vrijheid” en “Wij zijn het volk”. Nu, dertig jaar later, wordt het begrip “volk” al verboden. Ook begrippen als vaderland en onlangs zelfs vrijheid worden door die daar boven in de ban gedaan en krijgen een negatieve betekenis. Te midden van de klimaathysterie is ook de vrijheid van elk individu niet meer van deze tijd, want wij dienen onze vrijheid “vrijwillig op te geven”.

politikstube

De jonge generatie, die pas na de “vreedzame revolutie” werd geboren, kent de val van de Berlijnse Muur alleen maar uit de geschiedenisles en kan er, aangezien zij godzijdank geen eigen ervaring op hoefde doen, meestal weinig mee beginnen. Als de “Fridays-for-Furure”-kinderen nu de straat opgaan, dan demonstreren ze niet meer voor de vrijheid. Vrijheid is voor deze generatie – en ik wil dat graag herhalen – godzijdank iets schijnbaar vanzelfsprekends. Zij kennen de drukkende onvrijheid niet; ik moet benadrukken: nog niet. Het stoort hen absoluut niet dat hun profeten zelfs het vrijwillig opgeven van hun vrijheid prediken en marcheren vol vertrouwen en misleid in de zelfgekozen onderdrukking.

De 3e oktober is voor mij ieder jaar een emotionele dag, omdat die ons er immers weer van bewust maakt wat je in de troebelen van het dagelijks leven zo gemakkelijk vergeet: vrijheid is helaas niet vanzelfsprekend. Ze moet net als in 1989 bevochten en iedere dag opnieuw verdedigd worden; ook en juist nu.

Anders dan de Oost-Duitsers hebben de West-Duitsers hun vrijheid regelrecht cadeau gekregen. De vrijheid is hen na de Tweede Wereldoorlog in zekere zin in de schoot gevallen. Ze waren het gewend hun mening vrij te kunnen uiten, vrij te kunnen reizen en zich niet in de laatste plaats economisch vrij te kunnen ontplooien. Anders in het oosten van Duitsland; hier volgde op de nazidictatuur nog een socialistisch onrechtregime, de DDR. Deze treurige geschiedenis heeft de mensen generaties lang gevormd, heeft hen uitermate gevoelig voor elke vorm van betutteling gemaakt. Vanuit deze ervaring hebben vooral onze Oost-Duitse landgenoten een onbedrieglijk gevoel voor de bedreiging van de vrijheid. Zij reageren zogezegd allergisch op elke poging van boven – of dit nu door de politiek of door de media is – om hun vrijheid te beperken. Dit belangrijke vrijheidsinstinct, dat bij velen in het westen in de jongere generatie wegens gebrek aan eigen ervaring met onvrijheid ontbreekt, zou men niet moeten belasteren als democratiegebrek, maar integendeel bijzonder moeten waarderen.

Heel bezorgd kijk ik nu op onze nationale feestdag naar ons vaderland. Een vaderland, waarop we niet in de laatste plaats ook wegens de in de “vreedzame revolutie” bevochten vrijheid terecht trots kunnen zijn. Ik vraag u: laten we er samen voor zorgen dat de grote verworvenheden van onze liberale democratie niet verloren gaan tegen hun talrijke vijanden. Laten we ons er tegen verzetten met vastberaden burgerlijke betrokkenheid.

Bron:
https://politikstube.com
Door: Prof. Jörg Meuthen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Links fascisme, Marxisme, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Jörg Meuthen (AfD): Onze nationale feestdag staat voor vrijheid!

 1. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het zijn lieden als, Merkel, die een bevoorrechte positie in de oude DDR genoten en ternauwernood aan een bijltjesdag zijn ontkomen, die nu druk doende zijn, om een ondemocratisch communistisch regiem naar DDR/voorbeeld in heel Duitsland en zelfs in heel Europa in te voeren. Omdat zij destijds in de DDR gelijker waren, dan de gewone DDR-burgers hebben zij geen enkele last gehad van de DDR-terreur voor de gewone DDR-burgers. Door hun gebrek aan empathie begrijpen zij er geen ene mallemoer van, wat voor een ellende het DDR-communisme voor de gewone DDR-burgers was. In hun ogen was het DDR-syteem een goed systeem. Zij genoten immers van alle voorrechten. En zij willen nu hun oude bevoorrechte positie in stand houden. Het wordt hoog tijd, dat Duitsland en Europa van deze psychopaten wordt bevrijdt. Ze horen in een gekkenhuis thuis en niet in een regering !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Oeps 4 oktober 2019 om 17:43

   Ze horen in een gekkenhuis thuis

   Nóg passender is een zogenaamde ‘vergeetput’ in een lekker ouderwetse kerker.

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  hier volgde op de nazidictatuur nog een socialistisch onrechtregime, de DDR.

  De beste zin van het hele stuk.

  Het nationaal socialisme framen als rechts is een van de grootste prestaties van het naoorlogse socialisme.

  Like

 3. henk verhoef zegt:

  wat ik toch wel grappig vind
  Italie laat 10o migranten toe- 25 naar duistland en de 25 pct in italie en de rest frankrijk en nog wat idioten
  DIe 75 waaronder italie die naar die andere idioten gaan komen daar nooit aan- men wil naar duitsland/zweden /nederland en tot de brexit naar engeland
  Die migranbten zijn niet gek
  ze weten echt wel waar de honing en meiden klaar staan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s