Nederlandse boeren komen op woensdag 16 oktober met een nieuwe actie

Screenshot_42.png

Daarbij zouden tweemaal zoveel trekkers betrokken zijn als bij het protest op 1 oktober. Friese boeren sluiten zich aan bij de actiegroep Farmers Defence Force. De groepen achter de actie willen nog geen details vrijgeven. Wel zeggen ze dat ze niet van plan zijn acties te voeren op of bij Schiphol. Eerder gingen er geruchten dat de luchthaven het doel van nieuwe acties zou worden.

‘Publieksvriendelijk’

Het precieze doel en de locatie van de nieuwe actie is nog niet bekend. Wel zeggen de boeren dat het een publieksvriendelijke actie moet worden.

Zaterdag kwam Agractie, de organisatie achter de actie op 1 oktober, al met het bericht dat er twee nieuwe acties komen. Die vinden over vier tot zes weken plaats, schrijft Agractie.

Bron:
www.omropfryslan.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

62 reacties op Nederlandse boeren komen op woensdag 16 oktober met een nieuwe actie

 1. Lucky zegt:

  Als 95% van de bevolking het eens is met de boeren, is het dan misschien een goed idee dat ook sympathisanten hen zouden kunnen steunen met acties?

  Geliked door 11 people

  • Monalisa zegt:

   Gewoon alle Nederlanders het werk neerleggen, het valt op een woensdag. Maar dat zie ik niet gebeuren de Nederlander is niet zo solidariteit, het is meer klagen over een ander en ikke en ikke de rest kan stikken.

   Geliked door 3 people

   • henk verhoef zegt:

    nu slaat u de spijker wel heel erg op de kop
    moeten we maar gauw overheen lezen

    Geliked door 1 persoon

   • M. zegt:

    De mensen krijgen deze kans niet gauw meer en als de mensen nog iets van een leven willen hebben pakken ze die kans met beide handen aan.
    Mensen die een toekomst voor hun kinderen niet nodig vinden blijf vooral de criminelen met hun klimaatzwendel steunen en ga vooral de straat niet op.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Van lezen word je wijs.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ze gaan ook niet de straat op, vele Nederlanders durven niet, bang voor de gevolgen.
    Alles word vastgelegd met camera’s en dat heet democratie???

    Like

  • Wouter Eenhoorn zegt:

   In1944. ikwas elf jaar oud en woonde in Rotterdam. Ik ging bedelen bij boeren en danzij hen ben ik in leven gebleven.. Bedankt alsnog..Wat laat maar ik ben het nooit vergeten.

   Geliked door 4 people

  • Anneke zegt:

   Ja dat willen ze best, een oudje zoals ik wil ook steunen maar dan in de kosten maak een rekening nummer bekend dan zal ik en velen met mij financieel de boeren acties steunen!

   Geliked door 1 persoon

  • Kuu zegt:

   geenstijl.nl/5149898/attentie-nieuw-boerenprotest-op-16-oktober/

   Er is ook geld nodig!

   Like

  • Lucky zegt:

   https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/fvd-nederland-heeft-geen-stikstofprobleem-overheid-creeert-doelbewust-probleem-met-onbetrouwbare-metingen/

   FVD: ‘Nederland heeft geen stikstofprobleem, overheid creeërt doelbewust probleem met onbetrouwbare metingen!’

   Nog nauwelijks bekomen van de klimaatcrisis en de financiële aanslag die dat betekent op het vermogen van gewone, hardwerkende Nederlanders staat de volgende ‘crisis’ alweer klaar om huis te houden in de portemonnee van de doorsnee inwoner: de stikstofcrisis. Forum voor Democratie vindt het je reinste flauwekul en verzet zich ertegen met een duidelijke video: “De overheid baseert zich op onbetrouwbare metingen!”

   “Nederland heeft geen stikstofprobleem. De overheid baseert zich op onbetrouwbare metingen, waardoor er doelbewust een probleem wordt gecreëerd. Bekijk de video en oordeel zelf! FVD wil dat het RIVM met antwoorden komt op deze serieuze kritiek!”

   Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Regering, wordt wakker. Pak de directies en inkooporganisaties van de supermarkten aan. Daar zit de oorzaak. Vrijhandel is prachtig maar moet niet doorslaan in een dictatuur ter nadele van de boeren. Dit is kartelvorming om de boerenstand tot de bedelstaf te brengen.
  En als dit de consument, door prijsverhoging van levensmiddelen, geld kost is dat een reëel gevolg van een reële maatregel.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik zie gebeuren @M.A.L. Sion.dat een groot aantal boeren zich uit laat kopen en in bijvoorbeeld Canada, Australië of Nieuw Zeeland een nieuw bedrijf op poten gaan zetten.
   Lang niet zo veel last van regeltjes en daarbij komt dat die landen ze met open armen zullen ontvangen want het is een feit dat de Nederlandse boer in die landen graag geziene nieuwkomers zijn, omdat het harde werkers zijn en in hun tak van sport zeer veel kennis hebben.

   Like

   • fleckie zegt:

    Allicht, …DEZE. ‘ALGEMENE’. KENNIS. is altijd. welkom! …….>~<~<~<~<~<~<

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Sterker nog Henk, dat gebeurt zelfs al zonder afkoopsom, toevallig was er eentje in het programma van Yvon Jaspers maar die heeft nu flinke problemen met zijn vee.
    De man kwam er eerlijk voor uit dat boeren in Nederland bijna niet meer te doen was met alle wet en regelgeving.
    Hoop voor hem dat hij zijn problemen weer te boven komt.

    Like

  • ronjaspers zegt:

   M.A.L. Sion.De regeringen in nederland en andere europeese landen zijn de vijanden van het volk.De werkelijke macht zit achter regeringen zoals de bilderberg groep/illuminati en het vaticaan.Politici zijn marionetpoppen en voeren het beleid van de satanische globalistische elite uit.Deze satanische elite willen koste wat het kost een New World Order.

   Like

  • ronjaspers zegt:

   M.A.L. Sion.De regeringen in nederland en andere europeese landen zijn de vijanden van het volk.De werkelijke macht zit achter regeringen zoals de bilderberg groep/illuminati en het vaticaan.Politici zijn marionetpoppen en voeren het beleid van de satanische globalistische elite uit.Deze satanische elite willen koste wat het kost een New World Order.

   Like

 3. rottenpikwick zegt:

  Zo lang de LAFAARDS op Het Binnenhof de ballen niet hebben om de luchtvaart, de overbevolking, het autoverkeer, de industrie etc. aan te pakken, sympathiseer ik met de boeren!

  Geliked door 3 people

 4. rottenpikwick zegt:

  De DIRECTEUR van Schiphol is een MILJEUCRIMINEEL!!!!!!!!!!! Vliegt 40 à 50 keer per jaar!!! MILJEU-CRIMINEEL!!

  Geliked door 1 persoon

 5. rottenpikwick zegt:

  N.B. Het is niet de directeur van Schiphol, maar KLM-topman Pieter Elbers!!!

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Het punt is wel dat ook veel mensen het met de boeren eens zijn, vanwege hun aktie tegen Den Haag. Mensen voelen zich dan een met de boeren wat betreft de frustratie, die ze voelen met al die incompentente parasieten in Den Haag. Er zit ook enorme frustratie wat betreft de migratie en die blijft steeds maar weer buiten schot. Ook veel burgemeesters zijn totaal ongeschikt voor hun ambt. Krikke b.v. heeft laten zien totaal ongeschikt te zijn voor dit ambt. Had al eerder een puinhoop van haar werk gemaakt. Nu zal ze ergens anders weer opduiken en daar weer een puinhoop scheppen. Het mens is gewoon dom. Kan niet normaal communiceren. Weet zich geen raad als het moeilijk wordt en al dat soort zaken. Praat wanneer ze juist haar mond moet houden en de momenten dat ze wel moet praten doet ze het niet. Totaal ongeschikt. Net als dat gekke mens Halsemaen dat domme mens uit Leeuwarden toen met dat zwarte pietendebacle. Ik zou ze stuk voor stuk geschikt vinden om zakjes te plakken in een sociale werkplaats.

  Like

 7. wauso zegt:

  Op het Malieveld gaf men Podia aan GroenFlinks en Domkop66. In plaats van ze van het podium te flikkeren (met de kop omlaag) mochten ze door de achteruitgang naar buiten. De leiding van de ‘Boeren’ zat te heulen met hun (politieke) moordenaars ! Hetzelfde als in Oost-Groningen daar kon (K)Wiebus ook gewoon door de straten lopen. De huizen storten in elkaar misschien wel op hun kinderen en dan nog lopen ze gedwee naast de Kindermoordenaar ! Mannen zijn in Nederland allemaal Mietjes !

  Geliked door 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zou het dan toch een keer gaan gebeuren dat de bevolking opstaat?
  Ook onder ouderen is het knap aan het gisten dankzij de aangekondigde pensioenkortingen, dat melden verschillende ouderenorganisaties, na vele jaren van stilstand (en dus achteruitgang) dreigt nu korting terwijl er nog nooit zoveel geld in kas is geweest.

  Geliked door 2 people

  • Cleo zegt:

   Het is idd hoog tijd om dat incompetente en Oostindisch dove zooitje landverraders dat ons hele land (sociale stelsel, zorgstelsel, pensioenpotten, onderwijs, woningen, etc) naar de kl*ten helpt, een gigantische schop onder hun pluche-plakkende reten te geven🤬😤!

   Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:

  D66 en goen links wil dit allemaal slopen,

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Ik denk dat het plaatsen van grote aantallen ,goed leesbare protestborden langs de grote verkeerswegen de massale steun voor de boeren zouden betekenen.

  Aangezien kinderen ijverig door politiek correct groen worden opgestookt om ons het besef van het afschuwelijke klimaat probleem bij te brengen, zou het misschien ook een bruikbaar idee zijn het Binnenhof een tijdje op speelse wijze te laten bezetten door grote aantallen turfjes op plastic tractors, getooid met protestborden ”Handen af van onze boeren!!
  Vervolgens zou daarna boeren op echte echte tractoren het Binnenhof van een flinke laag mest kunnen voorzien.

  Like

  • M. zegt:

   Dat van die protestborden langs de kant voor steun is een heel goed idee waar de boeren zeker blij mee zullen zijn.
   Zal dat hier en daar in de groep gooien.
   Wat waarheden op bordjes langs de weg om de op school gehersenspoelde kindjes weer in de werkelijkheid te krijgen is ook geen overbodige luxe met die waanzin die ze wijsgemaakt word.

   Like

 11. fleckie zegt:

  NEDERLAND. mag best HEEL. TROTS zijn op …’ONZE BOEREN. en TUINDERS’, WELKE. ‘BEDRIJFSTAK’ ….haalt eigenlijk. ZO’N ENORME. OPBRENGST, ( waaruit ook de ‘vastzittende pluche- voorstanders’. DEELS. betaald. worden!!! O.a, ook … denigrerende Yasser KLAVER die dacht. DOMMERIKEN. voor zich te hebben: terwijl ONZE. boeren. in feite daarbij Hooggekwalificeerde ondernemers zijn:… LANDBOUWSCHOLE N hebben genoten,( zelfs eventueel als- ingenieur, of advocaat etc. ALS BOER in de Agr. Sector ‘aanwezig’! kunnen zijn!!! )

  Like

  • fleckie zegt:

   KLAVERZAADJES worden NET als. ERWTEN als ‘vlinderbloemigen’ …voortbrengende stikstof ‘gezaaid, , )net als de ‘lupines’(, , Landbouwers kunnen OOK. HAVER, verbouwen,…….wat ‘vroeger’ meestal voor de paarden becoeld was…( krachtsmiddel)……HAVERMOUT kennen we nu wel intussen allemaal, (zeer voedzaam). …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 12. fleckie zegt:

  Durft Yasser Klaver dan ook NOG…zijn Bek. zo. denigrerend open te trekken,( benieuwd, wat er DAN zou staan te gebeuren, .men kan zich als boer niet alles laten ‘welgevallen’ ? NIETWAAR.

  Like

  • henk verhoef zegt:

   hij verloor wel een half zeteltje– een 0,04 pct van het electoraat- in de peilingen
   Dat zal hem dus leren!!!
   Geeft dat niet JUIST de domheid van het volk aan en verdien je dan niet beter als volk dan die klote regering=
   oh klote voor wie dan
   moet je aan een moslim of activist dan wel ambtenaar vragen– heel content hoor en stemmen
   nee het groot bedrijfs leven en kapitaal die zijn allang uit nedeland vertrokken alleen wat zakkenvullers achterlaten om de laatste kruimels nog mee te pikken

   Like

   • fleckie zegt:

    Dus, op de scheper beschouwd: is de agrarische sector. nog de enigste ?behoorlijk. geldopbrengende.? factor, in Nederland,…🐄🐖🐓🐐🐑🦙🌲🦌 🍎🍐🍅enz. Als vele soorten GROENTEN.! en DAT wil. GROEN- LINKS. ALLEMAAL. naar de. …vetdommenis…. wegwerken.? NIET.? beseffend .dat we dan ook nog absoluut AFHANKELIJK. worden van de import uit andere. landen, met…NIET- zo’n gedisciplineerde. Agr. sector als de Nederlandse!!!?…….<~<~<~<~<~<~<~

    Like

  • fleckie zegt:

   Op ejbron, 10.9.2017,, “Rusland en China konden de bilaterale handel…….

   Like

   • fleckie zegt:

    😊indachtig de ‘ dieren- en fruitafbeeldingen. geplaatst. hebbend, viel mij een Engels gezegde in, ( dat ik ‘s avonds , zonder er verder bij na te denken, inderdaad, ALTIJD. doe:…🌝🍎….”ONE. APPLE. A DAY, KEEPS. THE. DOCTOR. AWAY”( in plaats van een lLAATSTE! kopje. koffie!..-/.🍎…een….NEDERLANDSE.! appel verorberen, ( de GOUD- REINET : ‘Belle de. BOSCOOP’. …., een zure appel, maar desalniettemin, met een lekkere ‘smaak’, is. helaas niet meer te koop?😭( dan maar een Nederlands. ANDER. RAS-appel, enfin, bij voorkeur dan ‘de’ gewone goud- reinet’, 🍎😊etc. ….. ook wel lekker😊..<~<~<~<~<~<

    Like

 13. henk verhoef zegt:

  je hoeft echt niet met veel trekkers naar schiphol om het plat teleggen– een dealtje met de fnv leden dat ze nog minder moeten doen dan ze normaal al doen en het ligt al op zijn gat
  dan nog een of twee toegang weggetjes met wat klima activisten een dealtje doen en heel nedelrand is plat
  Vooral met die fnv en activiuten is goed te werken want die worden toch nooit veroordeelt door het nede;lrandse rechtsysteem en de goede beschermers van de rechtstaat
  Als blokkeer friews en hardwerkende boer– ja die kan het systeem wel pakken
  nedelrnad corrupt nee hoor zou niet durven dat te zeggen- min der minder is reeds genoeg en de oetykering is via stemmenm weer binnen

  hopeloos land toch of liever volk

  Like

 14. duinsnip zegt:

  Er is maar een plek waar je verandering kunt afdwingen en dat is het stemhokje. En juist daar laten de laffe neanderthalers het afweten. Dus Rutte lacht zich rot om al die protestacties.

  Geliked door 1 persoon

 15. sjuad zegt:

  Boeren kunnen zich beter bij scholen positioneren om eea recht te zetten.
  Wie de jeugd heeft,, aldus de-indoctrineer de jeugd en laat deze ganse politiek weten door blanco of bewust foutief te gaan stemmen- ‘Massaal’- hun alle autoriteit te ontnemen.
  Stem bewust foutief en eis dat jouw stem gehoord wordt.

  Like

 16. Lucky zegt:

  Verhelderende reactie elders gelezen,

  Waarom moet Mark Rutte dit plan doorzetten?

  De Verenigde Staten van Europa moeten alvast voorsorteren op een toekomst als 1 land.

  Duitsland wordt de industriereus Oekraïne en Polen krijgen de landbouw sector, Frankrijk en de overige MOE-landen verzorgen de veeteelt.

  Italië, Spanje en Griekenland worden aangewezen voor de toeristische sector en, met het wegvallen van Groot-Brittannië zal Nederland zich vol richten op de tertiare-economie als groot agglomeraat. Alles moet er op gericht worden dat economische dienstverlening uit noord-west VSEU (voorheen Nederland) wordt afgenomen.

  Door van Nederland een soort EU-Hong Kong te maken heeft dit deel van de VSEU nog bestaansrecht. Voor al het andere is Nederlanded te duur en te klein.

  Dat is de toekomst van provincie Nederland, niets anders.

  Wat moet er dus allemaal weg? landbouw en industrie. Wat hebben we nodig? Een haven en een hypermodern vliegveld, met daarbij duurzaam en veel electriciteit voor de computers waarmee we gaan dienstverlenen.

  Als land is Nederland ‘dood’ als we alles binnen de grenzen willen houden. Een kleine landbouwer verliest ’t van een Oekraïense boer, de industrie verliest het van Duitsland en Azië. Het is Europese/Wereldwijde ruilverkaveling wat er gaande is.

  Like

  • fleckie zegt:

   Typisch dat JUIST, de r.k.- landen: POLEN,( waar het trouwens ook begint te ‘rommelen’, de jeugd zich OOK. daar niet meer ‘DOM. laat . HOUDEN’,!! en de r.k.OEKRAINE, ( in feite
   voorheen Russisch grondgebied, met delfstoffen, en landbouwgebieden, )….dus ( nog)BEÏNVLOEDBAAR,,),..( .het vijandbeeld schijnt. in zijn geheel ook. ‘opgelost.’ ’ te zijn?), ……. tja hebben is hebben, maar. KRIJGEN is de kunst’!!!).
   De POLEN moeten dan wel in gedachten. HOUDEN, omdat ze ook zo enorm hebben geleden, onder de – onderdrukking ,van de NAZI’S en als. UNTERMENSCHEN- beschouwd, ) WEL. door juist het Vaticaan ONTELBARE NAZI’s vanaf ‘. (39 HUN DUITSE onderdrukkers , met opgerichte concentratiekampen!!!) , … met vluchten geholpen hebben. …….( MAAR ja, het kan verkeren) .
   DE Nieuwe. WERELDORDE ) ‘ONTWORPEN ‘ door r.k.orde der Jezuïeten, LID. van. DE
   BILDERBERGGROEP, ) grootkapitalisten) W.O. OOK. het Vaticaan, behoort, die elkaar toch zeker zullen STEUNEN. OP. ALLE. GEBIED!!!!!!, hebben dus besloten .POLEN +. DE OEKRAINE te bevorderen tot ‘leveranciers’, van de EUROPESE. bevolking,……..(met alle risico van. ‘ SABOTAGE!!etc. )

   Like

 17. fleckie zegt:

  Correctie, : ten tijde van de Tsjernobyl- ramp was het genoemde bedrag van ver OVER de 80 miljard, ( opbrengst!!! door. de AGR. . .sector ) bedoeld in guldens, ……terwijl het nu waarschijnlijk de 50 miljard euro’s betreft, ? …(;voor het ministerie van Landbouw,, + Visserij ….maar daar hoort men. bijna. NOOIT. iets. over,) .<~<~<~<~<~<~<

  Like

 18. Republikein zegt:

  Hoorde dat de brouwerijen ook meedoen.
  Als ook de hoeren gaan staken is het hek van de dam.

  Like

  • fleckie zegt:

   Brouwerijen brouwen o.a. Bier, van de door boeren. verbouwde. GERST,
   DE minder verbouwde. ROGGE. op zandgronden’ is o.a. Bedoeld voor roggebrood,( (pompernikkel,) zoetig zwaar brood. …….Op de zandgronden wordt na de oogst van Rogge, als. stikstof, nodig voor het volgende te zaaien gewas, …LUPINES. ingezaaid…
   VLAS, (om de 7 jaar) met in bloei staande. MILJOENEN witte, of blauwen kleine bloemen,wordt na het ‘drogen’ meestal verkocht naar België, ( via commissionairs,) en meestal verscheept naar DIV. landen voor VERWERKING. als. LINNEN.!! Zonnebloemolie is zowiezo bekend. Met de oogst van MAIS, kan men ook ALLE. kanten uit. …….<~<~<~<~<~<~<~

   Like

   • fleckie zegt:

    Aanvulling :de. VLINDERBLOEMIGEN’, zoals b.v. ERWTEN etc. zijn ook voorbeeldige stikstofvoortbrengenden, , voor andere in te zaaien gewassen, de boeren weten precies, hoeveel stikstof er geproduceerd wordt, EN. ALLES… , maar dan ook OVER. ALLES… wordt genoteerd!!!! …….<~<~<~<~<~<<

    Like

   • fleckie zegt:

    Lijnzaad , :::( in feite de ‘VLAS ADEN’. bekend als LIJNZAAD, bijv. In verf,( als. ‘lijnolieverf’) en ‘ lijnzaad’ o.a. ook. in de homeopathie , etc.) …….<~<~<~<~<~<~<

    Like

   • fleckie zegt:

    Voor de bierliefhebbers: in het ‘seniorenblad, “ ONS”, Sept. 2019, stond een artikel vermeld, Interessant. , HOE. Bier gebrouwen wordt::
    ‘Bij de bierbrouwer’, heeft u altijd al willen weten hoe een biertje wordt gebrouwen.?
    Brouwerij ‘t hopbelleke uit Schijndel organiseert excursies voor groepen tussen de 15 en 25 personen, De hobbybrouwers geven u een rondleiding door De Schaapskooi die huisvesting biedt aan diverse ambachtelijke activiteiten. Zo wordt er niet alleen hop gekweekt en bier gebrouwen, maar worden ook schapen en bijzondere kippenrassen gehouden. En er wordtvers brood gebakken en groente geteeld. De rondleiding sluit af met een proeverij proost. Een rondleiding duurt ca. 2 uur.
    Prijs € 15,—( rondleiding, vlaai, en proeverij.
    Reserveringen via: info@- t- hopbelleke.nl
    Meer info.hopbelleke.byethost4.com……..<~<~<~<~<~<~<~. fleckie: dus in feite wordt bier voornamelijk gebrouwen uit. HOPPE! ( OOK. VERBOUWD. door de BOEREN.!…….( dus bierliefhebbers opgelet, dat deze drank door toedoen van YASSER KLAVER van. GROEN- LINKS, EN. D’66, ook niet ‘afgeschaft’ wordt, door de boerenstand. te willen afdanken als………). zoals KONINGIN UTOPIA, , F.HALSEMA, ( huidige burgemeester van onze NEDERLANDSE hoofdstad. AMSTERDAM, AL. ‘orakelde’. wat men met de boeren. van plan was,.( ..lang,? nadat men bekend raakte met ‘DE. MOTIE. HALSEMA ‘!!!!!…….<~<~>>>>> ( Genever.? wordt dan. OOK.? door graan gebotteld.. ( GERST.?)…….<~<~<~<~<~<~<.

    Like

 19. Kuu zegt:

  Ja , meneer Rutte, met mooie praatjes en een lach houdt je geen 2200 tractoren tegen!

  Like

 20. danny zegt:

  Respect voor de boeren!
  De bevolking zou ook mee moeten doen en dan het binnenhof ontdoen van links, liberaal en conservatief politiek schorem

  Like

 21. fleckie zegt:

  OVER ‘. ‘VERVUILING.’ gesproken……..: in het blad ONS, magazine voor , senioren,, vermellde een unieke advertentie :’ NIJMEEGS bedrijf lost probleem VERVUILENDE. UITVAARTKISTEN op’.
  FAIR. COFFINS uit Nijmegen maakt ecologische. uitvaartkisten en lost zo het probleem v.d. vele. vervuilende uitvaartkisten op. Dit doende door betaalbare uitvaartkisten te maken van. KARTON. Het bedrijf heeft een grote werkruimte bij Stichting Driestroomin Nijmegen., waar mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt samen de ecologische uitvaartkisten. maken. …… .120.000 vervuilende kisten. Ieder jaar worden er zo’n 120.000 vervuilende uitvaartkisten van. SPAANPLAAT,en hout verkocht. SPAANPLAAT uitvaartkisten bevatten zo’n 3,5 liter lijm en zijn vaak afgewerkt met. PLASTIC FINEER en synthetisch interieur.
  Deze kisten. worden VERBRAND. of onder de grond gestopt. Dat levert weer VEEL LUCHT- en bodemvervuiling op. Een houten uitvaartkist ZORGT. voor. een. HOGE. CO2
  uitstoot en afname van onze bossen, DE. LONGEN. van. ONZE. AARDE. etc. …………..>>>>>>> fleckie: aha, de aap begint zo langzamerhand uit demouw te komen!!…………..welke CO2 – veroorzakers. ‘bewegen’. zich ook, nog. meer in NL. DAAR moet toch ook achter te komen zijn!!? ( of moet dit eventueel. . ‘verborgen’. blijven?!)

  Like

 22. Republikein zegt:

  Guus, kom naar Guus want de koeien hebben honger, de varkens moeten vreten…
  Beetje “nostalgie”.

  Like

 23. Republikein zegt:

  Naar huus, naar huus tegen Guus, grote stad, veel wijven.

  Like

 24. fleckie zegt:

  SUIKERBIETEN, +. ‘( MANGELS ‘, ) Uit ‘ONS’ senioren- magazine’.
  ‘In het westen van Noord- Brabant worden al eeuwenlang VLAS . en. SUIKERBIETEN verbouwd .De geschiedenis van de teelt, oogst en verwerking is samengebracht in het Nationaal Vlasserij- Suikermuseum in Klundert.Een suikerbiet had ik bij wijze van spreken nog nooit vastgehad voordat ik hier kwam. Inmiddels ben ik al zes jaar vrijwilliger en geef ik wekelijks rondleidingen. Ik heb dus een hoop geleerd over suikerwinni g. Voor het vlasserijgedeelte ben ik zelfs nog in opleiding. Ooit stond dit dit deel van het land vol met suikerfabrieken. Nu is er nog maar een, in Dinteloord…..
  Ik heb veel respect voor de akkerbouwers die vroeger op de zware kleigrond alles met de hand deden wat nu met grote machines gebeurt. En ik vind het fascinerend hoe men heeft uitgevonden dat er suiker uit het sap van een biet gewonnen kan worden. Sinds kort hebben we een prachtige,bewegende maquette van een suikerfabriek die de verwerking in beeld brengt. Vele vrijwilligers hebben daar vier jaar lang hard aan gewerkt. Voor mij is dat veel gepriegel, maar de bouw heb ik met interesse gevolgd. Het is een topstuk van het museum.
  Otto Buis(72) uit Zevenbergen. ‘Fascinerend hoe suiker gewonnen wordt.>>
  >>>>> Men begrijpt wel dat de geoogste suikerbieten vanuit bijv. ZEELAND, Renesse e.o. Met vrachtwagens vervoerd worden, naar Zevenbergen, ( ‘mangels ‘ ook een bepaalde soort ( suikerbiet) werden/ worden voor het vee opgeslagen, als ze voor de winter in de stallen ‘verbleven’/ verblijven. AARDAPPELS, ( ZEEUWSE. BINTJES, ) ook eventueel.de ‘ KOOPMANS BLAUWE’ ,(door EEN als boer levende INGENIEUR, was een ‘ ontwikkelaar’/ ontwerper’ van deze aparte aardappel): ……. …….. worden opgeslagen, in ‘koel- schuren’.
  Transportbedrijven hebben daar tot bijna Kerstmis hun handen vol aan het. vervoeren van deze. voor mens. en. dier. door boeren geteelde noodzakelijke gewassen, !!…… .<~<~<~<~<~<~<

  Like

  • fleckie zegt:

   P.s.. Ingenieur. KOOPMANS [ ZIERIKZEE], was TEVENS. FRUITTELER! dus. ‘ dubbel gekwalificeerd’, …( en…waarschijnlijk zijn er nog ontelbare dubbel gekwalificeerden!!!! in de ‘AGRARISCHE’. SECTOR, etc.) …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 25. fleckie zegt:

  VAN. HET. ‘BOTLEK- GEBIED. met de talloze. fabrieken, etc . zal. ZEELAND. toch ZEKER. last hebben, en dan is er ook nog. HET. SLOE- GEBIED, waar waarschijnlijk. ‘BUITENLANDSE. ‘Investeringen ‘. zijn gevestigd , DAAR. moet DE FOUT. voornamelijk gelegd worden, en NIET de SCHULD- VRAAG. BIJ. DE. BOEREN. LEGGEN!!……o.a. DOW- CHEMICAL, ( Amerikaans, PECHINEE? FRANSE ?……..<~<~<~<~<~<~~

  Like

 26. fleckie zegt:

  ZEELAND stemt in met klimaatakkoord.tt 112, ZO? . 27.okt.2019
  ZEELAND stemt in met het landelijke klimaatakkoord. Hierin is o.a.bafgesproken om de CO2- uitstoot over 10 jaar met 49% te verlagen.
  Na een stevige discussie en een hoofdelijke stemming waren 29 Statenleden voor het voorstel, 9 waren tegeh, en EEN Statenlid was afwezig.
  Het landelijk klimaatakkoord wordt in Zeeland verder uitgewerkt in een regionaal klimaatplan.<<>>>>>>>fleckie: als ( kleinere boeren gedwongen worden hun bedrijf te beeindigen, nemen toch zeker; DIE voorstemmende STATENLEDEN DE. VERPLICHTING op zich, om o.a. de drainage- buizen- doorspoeling op zich te nemen,(en andere zaken ). . EN. om de ZOVEEL TIJD te gaan. ‘. “SCHOUWEN’ !.( (Drainage.- buizen liggen in lengte achter elkaar, (en om een bepaalde afstand van meters van elkaar,) tot in de dulven- sloten, verbonden met elkaar, tot aan het gemaal, dat bij eb ‘loost’, ……<~<~<~<~<~<~<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s