“Doodcultus van de hogere middenklasse”: Kritiek begeleidt actieweek van “Extinction Rebellion”

Screenshot_34

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

De actieweek van de ecologische extremistische beweging “Extinction Rebellion” vindt niet alleen in Berlijn, maar ook in talrijke andere steden op meerdere continenten plaats. Ondertussen heeft een blog uit het Ruhrgebied een video van de oprichter van de beweging van februari dit jaar gepubliceerd, waarin deze openlijk bekent de bestaande liberale ordes van het Westen te willen vernietigen.

epoch times

Het schokkende optreden van een jonge bezoekster tijdens een bijeenkomst van de Democratische Congresafgevaardigde Alexandria Ocasio-Cortez op donderdagavond 03-10-2019, die in een accent, dat herinnerde aan de in 2006 verschenen film-satire “Borat”, eiste dat men “Rusland zou moeten bombarderen” en “baby´s zou moeten eten” om de “klimaatcatastrofe” nog af te wenden, bleek een “grap” van de LaRouche-beweging te zijn.

De zeer positieve reactie van de Congresafgevaardigde en haar latere bezwering dat ze de vrouw als psychiatrisch beïnvloed zou hebben beschouwd, zouden sceptici van de “klimaatbescherming”-beweging, die aan haar een immens totalitair potentieel toedichten, desondanks eerder bevestigd dan gerustgesteld kunnen hebben.

Per slot van rekening is er voor de “week van de disruption”, die vooral in westelijke landen door de radicaal-ecologische “activisten”-groep “Extinction Rebellion” (XR) werd uitgeroepen, ook een video van haar oprichter Roger Hallam opgedoken, die op een bijeenkomst van “Amnesty International” in februari informatie over de strategie van zijn beweging gaf. Het blog “Ruhrbarone” heeft de opname gedocumenteerd en de wezenlijke uitspraken van Hallam geanalyseerd, die d emissie van zijn beweging naar eigen zeggen als “groter dan de democratie” beschouwt.

Zelfs bekende Groene fundamentaliste waarschuwt voor “Extinction Rebellion”

Deze zou veelmeer “irrelevant” zijn wanneer een samenleving zo “immoreel” zou handelen zoals de huidige, verklaarde hij tegenover de “Spiegel”. Daar legde hij “als structureel socioloog, niet als revolutionair” dat er “weldra een revolutie” zou komen. In februari bij Amnesty International verklaarde hij dat er bij dit proces zelfs doden zouden kunnen vallen:

“Wij zullen de regeringen tot handelen dwingen. En als ze niet handelen, dan zullen we ze ten val brengen en een democratie creëren die beter aan het doel voldoet. En ja, velen zouden in dit proces kunnen sterven.”

Zelfs de links-extreme ex-Groenen politica Jutta Ditfurth waarschuwt in een bijdrage op Facebook voor “Extinction Rebellion”, die volgens haar geen “geweldloze klimaatbeweging” zou zijn, maar een religieus-geweldvrije esoterische sekte, die gelooft in de Apocalyps van de spoedige ´uitroeiing van de mensheid´ en ´zelfopoffering´ aanbeveelt”.

XR zou “emoties die het verstand benevelen” aanwakkeren, bijvoorbeeld door te beweren dat zij “de laatste generatie van de mensheid voor de vernietiging” zouden zijn. Wat Ditfurth Hallam bijzonder kwalijk neemt, is ook een frontstrategie, die hij met de volgende woorden zou omschrijven:

“Anders dan klassieke linkse bewegingen sluiten wij niemand uit, ook iemand die een beetje seksistisch of racistisch denkt, kan bij ons meedoen.”

“Zelf-hatende bourgeoisie, die eigen tekortkomingen op de samenleving projecteert”

In het Britse tijdschrift “Spiked” noemt redacteur Brendan O´Neill XR een “doodcultus van de hogere middenklasse” en roept ertoe op om ervoor te zorgen dat “belachelijkheid haar doodt”. O´Neill heeft met zijn camera een mars van de groep op King´s Cross in Londen opgenomen en schetst hoe zij onder het zingen van lofliederen op de “wetenschap” preken over de eindtijd hield. Daarbij zouden de activisten tot het volledige einde van de vleesconsumptie hebben opgeroepen en flyers verdeeld hebben die ermee werven de “waarheid” te kennen.

“Het is een beweging van millennials, die weliswaar van wetenschap spreken, maar door puur irrationalisme worden aangedreven”, diagnosticeert O´Neill, “door angst, morele ineenstorting en mensenhaat. Het is een aan lager wal geraakte, zelf-hatende bourgeoisie, die bijeenkomt om haar eigen psychosociale tekortkomingen op de samenleving in haar geheel te projecteren.”

De flyeracties moeten nu ook anderen ertoe bewegen om “twee weken vrij te nemen” om zich aan te sluiten bij het protest tegen de “klimaat- en ecologiecrisis”. Dat nog door iemand van de werkende mensen of de armen in Londen of in New Delhi, Mumbai en Kaapstad – waar eveneens protesten gepland staan – bewerkstelligd zou kunnen of willen worden, zou voor de hand liggen. De protesten, aldus O´Neill, zouden echter niet ten gunste van deze mensen plaatsvinden, maar zich veelmeer tegen hen richten:

“Extinction Rebellion is een reactionaire, regressieve en elitaire beweging, die aan mensen in de hele wereld de meest merkwaardige vorm van soberheid wil opdringen. Het is een van de grootste ironieën van huidige ´progressieve´ politiek dat linksen spreken van proto-fascisme zodra de Tory-regering een bibliotheek in Wolverhampton sluit, maar al bij de volgende gelegenheid deze ecologische doodcultus bejubelt wanneer deze een einde van de economische groei eist – zonder er aan te denken welk verwoestend, rampzalig en in de meest ware zin van het woord dodelijk effect deze koers op de werkende en om hun bestaan vechtende mensen in de hele wereld heeft.”

“Weer met 38 aan cholera sterven”

Terwijl men er van uit zou kunnen gaan dat “progressieve” bewegingen alleen al gezien hun naam eigenlijk zouden moeten strijden voor vooruitgang, die de mensheid vooruithelpt en een beter leven voor iedereen zou creëren, zou Extinction Rebellion het exacte tegendeel willen. XR zou de mensheid terug willen dwingen in de Steentijd en de belangrijkste ontwikkeling van de geschiedenis van de mensheid teniet doen – de industriële revolutie.

De vermeende idylle zou in werkelijkheid een “oude, meedogenloze wereld zijn, waarin we allemaal ´lokaal gegeten´ hebben, nooit op reis zijn geweest, als tijdverdrijf rondom de meiboom dansten en met 38 aan cholera stierven.”

Terwijl grote delen van de politiek en de media XR als stem van het verstand en de toekomst bejubelden, zou zij in werkelijkheid een bedreiging zijn voor het mensenverstand, rationaliteit, waarheid en vooruitgang, zegt O´Neill:

“Haar voorspellingen dat we door het hellevuur zullen worden verslonden wanneer we niet tot 2025 de CO2-uitstoot verminderen, zijn volledige onzin. Ze liegt, wakkert angst aan en verstoort het dagelijks leven van hard werkende mensen. Wanneer jullie deze week deze sekte ontmoeten, wanneer zij haar dood brengende propaganda in de straten van jullie stad verbreidt, laat haar dan jullie mening horen.”

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, onwetendheid, politici, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Doodcultus van de hogere middenklasse”: Kritiek begeleidt actieweek van “Extinction Rebellion”

 1. Vulkanoloog zegt:

  Je zou aan de leden van deze beweging en haar linkse volgers toch graag een touw toesturen. Verbeter de wereld en hang jezelf op. Dit mes snijdt aan twee kanten: minder mensen dus minder consumptie en uitstoot én wij normale mensen hebben geen last meer van linkse hysterische zelfhaat en zelfdestructie. Eigenlijk zegt de XR-beweging dat wij hun legaal mogen genocideren 🙂

  Geliked door 2 people

 2. Een dodelijk virus is deze klimaatcultus. En juist wij willen leven zoals we dit zelf wensen.

  Geliked door 2 people

 3. Wachteres zegt:

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7546367/Eco-luvvies-Daisy-Lowe-Ruby-Wax-Juliet-Stevenson-join-Extinction-Rebellion.html

  How has this happened AGAIN? Fury as ‘outnumbered’ police simply look on as Extinction Rebellion protesters shut down London for a second time – despite publishing a full list of targets and Boris Johnson ordering officers to use ‘the full force of the law’ on the crowds

  Hoe kon dit OPNIEUW gebeuren? Woede als de politie die ‘in de minderheid is’ gewoon toekijkt hoe Extinction Rebellion demonstranten Londen voor de tweede keer afsluiten – ondanks het publiceren van een volledige lijst met doelen en Boris Johnson die sgenten beveelt om ‘de volledige kracht van de wet’ te gebruiken op de menigte.

  Climate activists shut Lambeth Bridge and Westminster Bridge in London at start of fortnight of protests
  Celebrities were seen in Trafalgar Square, where the group are holding their protest ‘opening ceremony’
  Demonstrators also block Whitehall, Trafalgar Square, Downing Street and Victoria Embankment today
  Key traffic routes in Westminster face major congestion as buses are diverted and motorists are delayed
  Thousands are ready to face arrest, go to jail and go on hunger strike in attempt to curb global warming
  Police have arrested 276 protesters on the first day on action, with two more weeks of disruption on the way

  Klimaatactivisten sluiten Lambeth Bridge en Westminster Bridge in Londen af aan het begin van twee weken protesten
  Beroemdheden werden gezien op Trafalgar Square, waar de groep hun protest ‘openingsceremonie’ houdt
  Demonstranten blokkeren vandaag ook Whitehall, Trafalgar Square, Downing Street en Victoria Embankment
  Belangrijke verkeersroutes in Westminster hebben te maken met grote opstoppingen, omdat bussen worden omgeleid en automobilisten vertraging oplopen
  Duizenden staan klaar om te worden gearresteerd, gaan naar de gevangenis en gaan in hongerstaking in een poging om de opwarming van de aarde te beteugelen
  De politie heeft 276 demonstranten op de eerste actiedag gearresteerd, met nog twee weken verstoring onderweg

  Hetzelfde verhaal in Londen. Bekijk de video’s en de foto’s.

  Geliked door 2 people

 4. har zegt:

  typisch een clubje gesponsord door de vn c.s.
  daar durf ik al mijn geld om te verwedden…

  Geliked door 1 persoon

 5. henk verhoef zegt:

  de economische crises kruipt meer en meer naar de oppervlakte en ineens is zeer binnen kort iedereen weer bezig met overleven en om de pens te vullen
  En klmaat– iedereen blij dat het warmer is dan bevriezen we niet
  We hebben geen vet op de botten– alleen maar schuld-= dus koop daar maar brood van of de huur
  Vdl born – schroevedraaier auto in elkaar zet loods waar de vakbond “vocht | voor de uitzend krachten een vaste baan te geven== ja die zijn niet meer nodig– men koopt niet zoveel autos meer dui ook geen onderdelen en straks verkoop plaatsen nodig
  Duitsland zakt steeds sneller in elkaar == behalve de asiel industrie en de moordzaken rapportage- Als het een koude winter zou worden dan zullen er heel veel mensen kou lijden en honger hebben
  In duitsland is reeds een 16 pct onder de armoede grens gezakt0– BLANKE echte moffen – geen getinte-= die jatten nog wat er niet vast zit
  De pensioenen in nedelr;and gaan ook OMLAAG( de meeste dan) en de hypotheek is ook nog niet afgelost– en nu al niet genoeg
  En nu nog boos op trump dat die zegt– zoek even je ellende zelf uit met turkey en de nieuwe asiel stromen en de IS lieverds– ruim je stront maar op en betaal maar
  GAAT echt leuk worden want erdogan – de vriend van timmerfrans- die stuurt die asieleisers gewoon door
  Nu ja– onze europese grote bek– de stront gaat ons nu pas dun door de broek gieren
  Linkse xr – zie maar dat je aan vreten komt

  de donkere dagen voor kerst komen er aan

  Like

 6. vangie1206j zegt:

  Waar is GVD het leger om dit schorem definitief te ruimen als de zwarte pest.

  Like

  • Zfleckie zegt:

   Als men dat schorem voor de eerste keer ‘waarneemt’ is de veronderstelling dat ze met hun ‘spastische bewegingen’, echt ‘lichamelijk’ ziek zijn, totdat blijkt dat er ‘ iets anders aan de hand is!!’…….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Stel nou hè, gewoon zuiver hypothetisch dat de wereld ‘vergaat’ of beter gezegd dat een groot deel der mensheid de klimaatverandering niet zou kunnen overleven, en stel dat dit zootje ongeregeld het dan voor het zeggen krijgt dan ga ik serieus vrijwillige euthanasie overwegen.
  Ik wil helemaal niet leven tussen een stel ongewassen werkschuw tuig dat nog niet in staat is om hun persoonlijke hygiëne op een aanvaardbaar peil te houden.
  Overweeg zelfs nu al om spullen tegen vlooien. luizen en niet te vergeten schaamluis in te slaan want als dit gajes zich onverhoopt gaat voortplanten dan voorzie ik toch wel dat dit problematisch gaat worden.
  Zelfs als de blokkade in Amsterdam is weggehaald duurt het nog weken voordat de penetrante geur verdwenen is.
  De politie moet ze niet in hun snuit spuiten met pepperspray maar met deodorant.
  Je moet je maar voorstellen hoe het ruikt in zo’n klein tentje nadat ze daar met twee of meer een nachtje in geslapen hebben.
  “Oh hoe doen ze dat dan met wassen?”
  Geen zorgen, dat hebben ze al maanden niet gedaan.
  Zie het al helemaal voor me, een nacht met een veganist, al weken niks anders dan bruine bonen etende malloot in een tentje, dát is pas luchtvervuiling !

  Geliked door 1 persoon

 8. Hb.schwarz zegt:

  Pure klimaatterreur groepen.

  Like

 9. henk verhoef zegt:

  zie dat de demonstranten met een bekeuring weer vrijgelaten zijn ergens anders in de stad
  Wel andere koek dan de blokkeer friezen –
  zag zo.n stelletje op het nieuws
  mooie schone lange haren met krulletjes( chemis afval na te lang douche )schone mooie kleren en ook allemaal goed gevoed en waren sommige al om 4 uur op weggegaan( met de auto???? want ov om 4 uur of de elec fiets?? koude handen)
  Maar moeten energie bronnen verprutst om zo schoon en zo modieus gekleed te te worden
  om op de straat te gaan liggen -nee toch
  Studie( nou ja wat heet)– studie schuldje betaald wel

  In heel het klimaat verhaal doet de uitstoot van vliegtuigen en schepen niet mee en laat dat nu net het gedeelte zijn wat door de demonstranten veroorzaakt word( kleertjes = uit azie en leuk jaartje de wereld rond ontdekken) en dan van de wereld vragen de uitstoot te verminderen– de gemiddelde Indiaer- gebruikt net zo veel stroom als de gemiddelde europeaan voor opladen mobieltje

  We moeten natuurlijk wel alternatieve energie bronnen zoeken, immers niet alleen zijn veel energie/gas bronnen al leeg in nederland/europa de TOENAME van energie( aardolie/gas/hout) is dermate groot dat de voorraden toch echt ietsje sneller opdrogen dan men WEER denkt

  Kern energie is een oplossing en heeft tot op heden minder slachtoffers geeist dan iedere andere vorm van opwekken( denk ook aan koolmonicyde vergiftiging)

  Hoeveel meer de mens verbruikt/verkwist
  Toen ik jong was– zeg 1940 in een huisje met 8 kinderen brandde er swinters( de koude winters) wel een kachel of een formuis( ook om te koken) — vaak nog op gesprokkeld hout uit een bos( was gelijk het bos weer schoon) een keer in de week in bad en schone kleertjes want warm water en kleren wassen en iedere keer schoon badwater–
  Nu heeft bijna iedere rot aap een EIGEN verwarmde kamer en badkamer kamer terwijl men toen niet eens een eigen bed had
  WAT we wel hadden– was ruimte
  ik ( 1935)was wereld burger no 2,2… miljard – en nu zijn er een 8miljard
  als je dat even op rijtje zet– toen stond ik alleen en nu staat iedereen met 3,5/4 man ergo 4 maal zo veel en men verbruikt nu ook nog eens 5 keer zoveel en verspilt 10 keer zoveel( hoeveel water zou er toen verspilt zijn toen je moest pompen of halen met emmertje) dan wel oud brood eten of niets

  kan me best voorstellen dat je als denkende jongere onzeker wordt
  Zelfs als je over vrijheid en zo hoort vertellen
  In 1940-45 mocht je niets zeggen en kon je niet over straat s,avonds( mocht niet van de mof/nsb er)
  kan je dit nu dan wel in bv amsterstan als vrouw na donker of als oudere
  zou het maar laten
  en sinterklaas op jou/onze manier vieren–

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nou Henk ik ben een stuk minder oud dan u maar er zijn wel meer verschillen.
   Gisteravond was er een herhaling van een programma over kinderen die als talentvol turners werden gezien en een (top)sportopleiding kregen.
   Wij werden als kinderen behandeld, maar dat is uit de mode, er wordt met kinderen overlegd en gesproken alsof het volwassenen zijn.
   Het zou in mijn jeugd ook ondenkbaar zijn geweest dat een turnleraar een kind bewust zoveel pijn ging staan te doen dat het kind in tranen uitbarst, mijn vader of moeder zou niet toestemmend toegekeken hebben maar de kwal een knal voor zijn hersens hebben gegeven.
   Heb de uitzending met almaar toenemende verbazing en kromme tenen uitgekeken !

   Like

 10. Wachteres zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/10/07/pictures-276-green-extremists-arrested-at-extinction-rebellion-disturbances-in-london/

  Pictures: 276 Green Extremists Arrested at ‘Extinction Rebellion’ Disturbances in London

  Green extremists protesters blocked bridges and road junctions in central London Monday as part of a large coordinated programme of civil unrest intended to force the government to agree to a series of demands on dismantling the economy and transforming Western society.

  Like

 11. Nemesis zegt:

  Volgens mij spuiten ze met die Chemtrails ondertussen ook nog wat andere stoffen mee, als die die we al kennen. Hoe bestaat het anders, dat zulke grote groepen mensen totaal van het padje zijn.
  Alternatieve hebben we zeker wel, kernenergie, waterstof, noem maar op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s