Veroordeeld voor het zeggen van de waarheid

Screenshot_23

(Door: Bert Dijkstra)

Eric Zemmour (foto) is een Franse schrijver van joods-Algerijnse afkomst die artikelen en boeken schrijft die zeer controversieel zijn – althans in de ogen van de linkse elite. In Le Suicide français (2014) beschrijft hij hoe Frankrijk afglijdt door islamisering en immigratie uit niet-westerse culturen. Het boek was een bestseller en veroorzaakte een enorme polemiek in Frankrijk. Zemmour verschijnt regelmatig op tv en tijdens een optreden in ‘C à vous’ op 6 september 2016 zou hij enkele uitspraken gedaan hebben die ‘aanzetten tot haat tegen moslims’. Het waren inderdaad afschuwelijke uitspraken – ze verwezen namelijk naar de werkelijkheid.

De linkse elite wil immers niets liever dan dat de feiten omtrent de islam verzwegen worden. De feiten passen niet in het plan waarmee links Europa wil leiden naar ‘de samenleving van de toekomst’. De feiten kunnen mensen onrustig maken en doen twijfelen aan de morele superioriteit van de linkse ideologie van Macron en Merkel.

Welke zijn dan toch die verschrikkelijke uitspraken van Zemmour?

Hij heeft gezegd dat men de moslims de keuze moet geven tussen Frankrijk en islam.
(qu’il fallait «leur donner le choix entre l’Islam et la France») (bron: Le Parisien, 22 juni 2017)

Een moslim beschouwt islam als een land, dat in de ideale situatie een kalifaat vormt waarin alle moslims kunnen leven. Voor een moslim heeft een natiestaat of een moderne democratie in Europa geen betekenis. Een moslim behoort niet aan een natie, maar aan de oumma, de gemeenschap van moslims. Democratie in de westerse betekenis heeft evenmin betekenis voor een moslim, tenzij  geheel ‘geïslamiseerd’, dat wil zeggen ingericht volgens de beginselen van de islam. Dus geen rechten voor homo’s, atheïsten of boeddhisten. De mening van moslims over ‘wetten van mensen’ is wereldwijd door Pew Institute onderzocht, de resultaten bevestigen de woorden van Zemmour.

Hij heeft gezegd dat de jihadisten door alle moslims worden beschouwd als goede moslims.
(L’éditorialiste avait également expliqué que les djihadistes étaient considérés « par tous les musulmans comme des bons musulmans ».)

Dit lijkt een voorbarige generalisering, maar het venijn zit in ‘als goede moslims’. Dat wil niet zonder meer zeggen dat alle moslims het ook eens zijn met alles wat jihadisten doen. De vuistregel voor moslims hierbij is dat de acties van de jihadisten gericht moeten zijn tegen ongelovigen en dat ze geen schade mogen opleveren voor moslims. Zo steunde 53 % van de Saoedi’s in 2003 nog Osama Bin Laden, maar toen hij zich richtte tegen het koninklijk huis van dat land, nam de sympathie snel af. In 2014 meende 92 % van de Saoedi’s dat ‘Islamitische Staat conform was met islam en islam wetten’ (bron: ICCT, 2017, p. 18). Uit de onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat de meeste moslims niet achter bomaanslagen op burgers staan. Dat wil echter niet zeggen dat ze de daders ervan als slechte moslims zien, maar alleen dat ze hun daden niet goedkeuren. Bijvoorbeeld de helft van de Pakistani’s zijn bezorgd over zelfmoordbomaanslagen – omdat ze plaatsvinden in Pakistan zelf, dus tegen moslims.

Hij heeft gezegd dat Frankrijk al dertig jaar een invasie ondergaat en dat er in Frankrijk hele wijken geleidelijk geïslamiseerd worden.
(Il avait également affirmé que la France vivait « depuis trente ans une invasion » et que « dans d’innombrables banlieues françaises où de nombreuses jeunes filles sont voilées » se jouait une « lutte pour islamiser un territoire », « un djihad ».)

Het departement Seine-Saint-Denis geniet de eer om het eerste departement in Frankrijk te zijn waar in 2017 meer dan de helft van de namen van nieuw geborenen een moslimnaam was. (kaart en tabel). Uiteraard is dit geen invasie in de letterlijke zin van het woord, maar de gevolgen zullen wel degelijk letterlijk voelbaar zijn.

Deze drie uitspraken zijn dus niets meer en niets minder dan de waarheid. Ze zijn gebaseerd op kennis van islam en de belevingswereld van de moslim.

Zemmour werd in 2017 veroordeeld tot het betalen van een boete. Hij ging in beroep en werd op 19 september 2019 nogmaals veroordeeld tot een boete, de gerechtskosten en het betalen van een symbolisch bedrag van 1 euro aan een Palestijnse organisatie.

Dit is het strafbaar stellen van de waarheid. Wegkijken, zwijgen en zelfcensuur is niet meer voldoende voor de linkse elite. Als de waarheid niet meer gezegd kan worden, zijn meningen uiteraard al ondenkbaar.

Door:
Bert Dijkstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Veroordeeld voor het zeggen van de waarheid

 1. henk verhoef zegt:

  zie weinig verschil met nederlandse en andere europese landen( zweden/duitsland– nee niet belgie dat is van naturen ook vreemdelingen gebiedje)
  waarheid heeft net als de leugeen 2 kanten en men wil altijd alleen maar zijn kant zien
  en dus heb je pro en contra en links en rechts
  Maar kijk vooral na, hoeveel mensen er de bijsluiters ( contracten/programmas enz) lezen en dan ook verder op de hoogte willen blijven
  Twee of drie maanden geleden waren de LINKSE puinhopen in Venuzuela dagelijks nieuws en nu geen letter meer bij de nos of de nederlandse “kwaliteits ” pers( van belgische bedrijven)
  Zellfde betreffende de bezetting/overname door de islaam== merendeel van de bevolkingen interesssert het geen ene BAL en leest/kijkt meer porno dan dat men zich met de toerkomst van zijn kinderen beziog houdt( nou ja veel kinderen zijn uberhaubt geen eigen kinderen maar ivf/donor/adoptie) en hij pikt heyt dat er vpoor niet willende kansloze asiel migranten wel genoeg onderwijzeressen zijn die die jonge mannen iets wi;llen leren– nee niet nede;rands maar hoe je een blanke vrouw mishandelt)
  ALS je dan als VOLK begaan ben met je land– dan hadden de peilingen van Hondje er gisteren heel erg anders uitgezien
  Vandaag in amsterstan klimaat blokkeerders zonder toestemmning van een moeder( pardon ook burgermeesteres) die haar eigen zoon niet behoorlijk opgevoed heeft/niet in de hand heeft-
  zouden die activisten nu ook een 240 werkstraf krijghen of meer– net als de blokkeer friezeeen werkstraf voor die activisten kan al niet want die hebbengeen idee wat werk is– dank zij de kiezer die stemden voor links en dus oetkering dit tuig
  Als de hele eu/europa er zo voor staat– dan kan je toch beter meehuilen met de wolven in een stadstuintje en gewoon veel schulden maken voor je die oude vvd voorzitter achterna gaat
  Wat hereft het geert nu feitelijk gebrachty= hij isw al jarten zijn vrijheid kwijt en staat voor de rechter als hij zijn mond opentrekt en een 85 pct van het volk houdt zijn grote muil want kiest tegen hem
  Accepteren dat het een verloren zaak is en genieten = des noods op kosten van de toekomst( de islam jeugd!!!)

  Geliked door 2 people

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Moslims hebben geen andere leidraad dan de koran. Wie zich moslim noemt onderschrijft wat in de koran staat geschreven.
  Een belangrijke uitspraak in de koran is dat deze leidraad (ideologie) letterlijk moet worden genomen en dat er aan de koran niets gewijzigd mag worden. Dit geschrift, toegedicht aan Mohammed, de zelfbenoemde profeet van Allah, is bedoeld voor de eeuwigheid.
  Waarom moeten wij de islam bestrijden? De Islam bestrijden is zichzelf verdedigen. Wie de islam beschouwt als een godsdienst, zoals het Christendom pleegt verraad aan zichzelf. De islam is in oorlog met alles wat zich buiten de oemma, de islamitische gemeenschap bevindt.
  De koran schrijft letterlijk voor dat Joden, Christenen en ongelovigen gedood moeten worden. Als Joden, Christenen en ongelovigen de straat op gaan, dus hun min of meer veilige leefomgeving verlaten lopen ze gevaar vermoord te worden.
  We hoeven de moslims niet de oorlog te verklaren. De moslims zijn in opdracht van Allah al zelf in oorlog met de niet-islamitische samenleving.
  Als moslims beweren dat de islam de ‘godsdienst’ van vrede is liegen ze. Ze moeten liegen want dat is in de koran als ‘taqqya’ voorgeschreven.
  Als een niet-islamitische samenleving niet optreedt tegen moslims, die zich valselijk, zogenaamd vredelievend, in die samenleving hebben binnengedrongen, dan pleegt ze levensgevaarlijk verraad aan de eigen bevolking. Het is te betreuren dat de overgrote meerderheid van de westerse samenleving zich niet bewust is van het gevaar waarin ze verkeren.
  Het is op grond van bovengenoemde FEITEN een logische zaak om ALLE moslims uit de samenleving te verwijderen.
  Wie deze waarschuwing als ongeloofwaardig en overdreven afdoet of er geen aandacht aan besteedt sluit de ogen voor wat zich in Afrika en Azië afspeelt. Daar worden met name Christenen massaal afgeslacht. Het is een misdaad tegen de eigen bevolking dat de mainstream media deze feiten niet vermeldt. Het is eveneens verraad aan de eigen bevolking als regering en volksvertegenwoordiging aan dit gevaar geen aandacht besteedt.
  Aangenomen MOET worden dat de moslims in de westerse samenleving wachten op een signaal om ook de westerse samenleving aan te vallen. Incidenteel is dat al op veel plaatsen gebeurd. Het is onbegrijpelijk dat de westerse samenleving daar niet de conclusie aan verbindt dat men niet leidzaam toe moet kijken maar dat we de islam moeten bestrijden.

  Geliked door 6 people

  • Bagul zegt:

   M.A.L Sion,

   “Alle moslims moeten uit de samenleving verwijderd worden”.

   “Niet bewust is van het gevaar waarin ze verkeren”.

   “Moslims in de Westerse samenleving wachten op een teken om die Westerse samenleving aan te vallen”

   Daar staat nogal wat! Los van het feit dat je de waarheid spreekt ben je ook overtuigd dat je met ordinair geld je doelen pas kan behalen? Dat die 12 miljoen, die vorige week zijn opgehaald bij Albanezen in simpele woonwijkjes in Amsterdam, gewoon ook door ons opgehaald hadden kunnen worden? In Nederland wemelt het van dergelijke ‘stash’ huizen. Met dat geld kun je funden. Om dan terug te slaan. Het doel heiligt de middelen. Volg jij mij nog? Ben je bereid je leven te geven voor Christus net zoals dat uitschot dat doet voor die Fantoom?! Ik wil best een keer brainstormen met je. Doorpakken. Net.is een kwestie van tijd voordat wij worden aangevallen. Mes aanvallen zijn zeer pijnlijk en dodelijk. Huid is net zo dun als huishoud folie. Reden voor mij waarom ik NOOIT ongewapend de deur uit ga. De strijd zal bloedig zijn. De straten een chaos. Alles waar we voor stonden weggevaagd in enkele weken. Ik hoop voor je dat je er klaar voor bent. Train jezelf. Lees je in. Leer schieten. Koop een survival boek. Maak een noodkit. For Christ sake!

   Like

 3. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Vooral dat verplichte symbolische bedrag van 1 euro aan een palestijnse organisatie zegt veel……….

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  “……………Zemmour verschijnt regelmatig op tv en tijdens een optreden ………..”, dit is toch wel integenstelling tot NL-se pret/praat-programma’s.
  Zoals Jinek, Pauw ,DWD etc, etc.daar zitten alemaal gelijkgestemden elkaar veren in hun derrière te plaatsen.
  In Fr zie je tenminste nog een een debat op TV.
  VANDAAG is er een debat in de Nationale Vergadering, 2e Kamer over Immigratie.
  Na de laatset confrontatie mag Zemmour niet meer voor het dagblad “LE FIGARO” schrijven.
  In de linkse pers wordt hij vergu…/gedeboliseert.

  Télérama, Eric Zemmour afgebeeld als Nazi-Officier

  Geliked door 5 people

  • Republikein zegt:

   Als ik het goed begrijp moet het over alle goede dingen van vandaag gaan.
   Nou, kan nog wat worden dan.
   Zei Pim ook ooit over leipe Melkert, die keek als een boer met kiespijn, toen.
   Ik hoop dat ie nog ontdooit als toegift.
   Melkert ging af via de achterdeur, ik dacht naar de Wereldbank.

   Like

 5. delamontagne zegt:

  Zemmour afgebeeld zoals Joden voor de oorlog in Nazi-propaganda werden afgebeeld.
  In het linkse blad “Respect” ( een soort Joop.nl )

  Geliked door 3 people

 6. delamontagne zegt:

  VERBODEN // TOEGESTAAN

  Rappers die over het vermoorden van blanke kinderen “rappen” of de islam verheerlijken etc, etc………..

  Geliked door 4 people

  • rottenpikwick zegt:

   Er is ook rap wat ik wel kan waarderen, maar 98% is MERDE / CHARRAH / SHIT / SCHEISSE! Met Gestoord Volk in de video’s! Hebben zo miljoenen kijkers! Zegt genoeg over de hedendaagse jeugd!

   Like

 7. delamontagne zegt:

  Télérama, Eric Zemmour afgebeeld als Nazi-Officier

  Hij mocht dikwijls voor kanaal C-News TV komen, wordt door dit blad gehekeld.
  Welkom ! komt U voor het debat over de K.I bij lesbiennes, voor Greta, de moslima-sluier of voor de immigratie ?

  Geliked door 2 people

 8. delamontagne zegt:

  De islam heeft Gemoord, MOORDT vandaag de dag en zal ook morgen nog blijven
  Moorden.

  Ongelovige atheïsten, Christenen, Joden,….
  bereid je voor, we komen er met miljoenen aan, bedank jullie globalistische politici………..

  Geliked door 7 people

 9. Lilith zegt:

  ‘Dus geen rechten voor homo’s, atheïsten of boeddhisten.’ Vrouwen worden in het geheel neit genoemd; homo’s wel. Die zijn tegenwoordig belangrijker dan gewone vrouwen. Maar iedereen weet dat de vrouw het in de islam slechter heeft dan een hond. 94% in de gevangenis is man en dat schijnt iedereen héél gewoon te vinden. De vrouw is een beter geslaagd experiment dan de man. Maar daar krijgt zij geen krediet voor en zéker niet in die vermaledijde islam. Het is iets dat duizenden jaren geleden al geweten werd maar hier wordt gepredikt dat een homo ‘de nieuwe man’ is; niets is minder waar!

  Geliked door 5 people

  • Dijkstra zegt:

   Klopt vanuit onze westerse zienswijze. Ik heb vrouwen bewust weggelaten omdat in de zienswijze van moslims man en vrouw ‘gelijke’ rechten genieten, d.w.z. volgens de wil van Allah. Dat deze ‘gelijke’ rechten in de westerse zienswijze nu juist ongelijk zijn, is voor moslims uiteraard zonder betekenis.

   Like

 10. Lucky zegt:

  Nog nooit is 1 euro zo goed besteedt geweest?

  Geliked door 1 persoon

 11. Pietersen zegt:

  Een vroegere oude kennis van mij placht te zeggen : ‘Het is de waarheid en de waarheid mag gezegd worden’.
  Helaas gaat dit vaak niet op, de waarheid zeggen wordt je niet in dank afgenomen en zeg en schrijf je de waarheid dan kun je voor de rechter gesleept worden. Vaak is de huiskamer nog het enige toevluchtsoord waar je de waarheid kunt zeggen over de multiculturele samenleving en dan met name het beruchte Mohammedaanse onderdeel er van.
  Vroeger kon men in Hyde Park London nog op een kistje gaan staan om jouw eigen waarheid te verkondigen, maar die tijd is al lang voorbij want de moslims maken je het spreken onmogelijk door intimidatie en geweld.

  Het feit dat de Algerijn Zemmour veroordeeld is, is een bewijs dat we hard op weg zijn naar een dictatuur. Rutte spreekt in het filmpje van 0.08 seconden hier ergens op de website vertoond van een ‘Wereldorde’. Dat is een woord dat niet zomaar uit de ligt komt vallen of dat je zomaar gebruikt.
  Hij hoopt dat die ‘wereldorde’ er komt en hij wil daaraan meewerken.
  Wat die wereldorde voor hem inhoudt daar zouden journalisten eens achteraan moeten, maar ik verwacht wel een berg leugens om zich eruit te draaien als antwoord.

  Geliked door 5 people

 12. rottenpikwick zegt:

  Heeft TRUMP de KOERDEN verraden????? Het lijkt er sterk op! Trump geeft Erdogan de vrije hand om een (Turkse) bufferzone in Syria te creëren waar Koerden wonen! Trump bedreigt (in)direct de Koerden in Syria!! Welke landen komen er eigenlijk nog voor de Koerden op? Ik weet er maar 1; Israel!

  Like

 13. Willem zegt:

  M.A.L. Sion, volkomen gelijk, maar wat doen we eraan, behalve op de PVV stemmen?

  Like

 14. ronjaspers zegt:

  In deze wereld regeert de leugen,en de waarheid maakt vijanden.

  Like

 15. gans zegt:

  De moslim schouwt de islam als een land.
  De globalist schouwt de aarde als een hemel
  De dictator schouwt de aarde als Zijn rijk
  En ik schouw de ziel als een lichaam moet daar die andere het ook nog zijn vinger in hebben?!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s