EEN FASCINEREND BOEK

Screenshot_49

(Door: “Driek”)

De historica Deborah Lipstadt neemt de lezer op meeslepende wijze mee in haar zowel politieke als persoonlijke rechtsgang tegen een van de meest rabiate Holocaust-ontkenners ter wereld: de historicus David Irving. Een belangrijk boek, want niet alleen de herinnering aan de Holocaust leeft voort, ook de ontkenning ervan.

Omdat Lipstadt haar collega Irving een van de gevaarlijkste woordvoerders van de Holocaust-ontkenners had genoemd, klaagde hij haar aan. Hij deed dit in Engeland, waar de bewijslast bij de beklaagde ligt. Dat alleen al had aanleiding kunnen zijn om een schikking te treffen, maar Lipstadt besloot het gevecht aan te gaan. Dit betekende een tijdelijke verhuizing naar Engeland, zes jaar bewijzen verzamelen en tien weken in de rechtszaal. Want naast bewijzen dat ze gelijk had over Irving, wilde Lipstadt vooral aantonen dat de Holocaust niet een verzinsel, maar een van de pijnlijkste feiten uit de moderne geschiedenis is.

“Lipstadts meeslepende verslag van een gebeurtenis die over de hele wereld resoneerde, zal door de komende generaties met belangstelling en dank worden gelezen.” Elie Wiesel

Nederlandse uitgave: HarperCollins Holland (o.a. hier te koop)

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Historie, Holocaust, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

2 reacties op EEN FASCINEREND BOEK

  1. Statler & Waldorf zegt:

    “Lipstadts meeslepende verslag van een gebeurtenis die over de hele wereld resoneerde, zal door de komende generaties met belangstelling en dank worden gelezen.”

    Nou dat denk ik dus niet!

    Eerder het tegenovergestelde als ik de ontwikkelingen in West-Europa aanschouw waarbij zelfs in Nederland de geschiedenisles op scholen vervalst wordt om de jeugd te hersenspoelen.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s