Prof. Jörg Meuthen: SPD-kiezers lopen over naar de AfD

Screenshot_54.png

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De landelijk woordvoerder van de AfD, Jörg Meuthen (foto), beschouwt de AfD als realistisch politiek alternatief voor geschoolde arbeidskrachten tegenover de SPD en de CDU. De sociaaldemocraten zouden verdwalen in “wereldvreemde utopieën”.

Contra magazine

Zojuist deelde de chef van het opinieonderzoeksinstituut Forsa, Manfred Güllner, mee dat de SPD “op het punt van ontbinding” zou staan, omdat zij het midden van de samenleving zou uitsluiten. Ook een nieuwe voorzitter zou daar niets aan veranderen, omdat de sociaaldemocraten verder naar links opschuiven om zichzelf te profileren. De landelijk woordvoerder van de AfD, Jörg Meuthen, beschouwt zijn partij als “realistisch politiek alternatief”.

“Al jarenlang voert de SPD een oorlog tegen de geschoolde arbeidskrachten, haar voormalige belangrijkste doelgroep. Waarom zou een autorijdende geschoolde arbeider met olieverwarming tegenwoordig op de SPD stemmen? Omdat de SPD het wereldklimaat wil redden, Duitsland´s grenzen niet wil beschermen en gender-idiotie wil invoeren?”, vroeg de politicus.

Hij constateert dat de sociaaldemocraten verdwaald zouden zijn “in wereldvreemde utopieën”. Dit zou ook blijken uit de actuele zoektocht naar nieuwe voorzitters. “De kandidaten overtreffen elkaar in voorstellingsrondes met linkse en ultralinkse ideeën. En ondertussen vluchten hun kiezers naar de AfD – het realistische politieke alternatief tegenover de SPD en de CDU”, zegt hij.

Daarmee heeft hij niet helemaal ongelijk. Alleen al tijdens de laatste parlementsverkiezingen heeft de AfD volgens analyses ongeveer een half miljoen kiezers van de SPD gekregen – van Die Linke overigens 430.000. Met 1,07 miljoen stemmen van voormalige CDU-kiezers kreeg ze echter meer van de CDU dan van alle andere parlementspartijen samen. Ter vergelijking: in 2013 waren het nog 180.000 voormalige sociaaldemocraten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Prof. Jörg Meuthen: SPD-kiezers lopen over naar de AfD

 1. guusvelraeds zegt:

  De SPD cum suis zijn de club geworden van de ongeschoolde lapswanzen uit Syrië en de rest van Marokko tot aan Libië. Logisch dat de geschoolde arbeiders overstappen naar de AFD. Scheer het hele zooitje maar over een kam want dan doen ze met de ¨rechtsextremisten¨ eveneens zonder van kleur te verschieten.

  Geliked door 1 persoon

 2. henk verhoef zegt:

  in nedserland groeit juist de pvda weer als onkruid ondanks dat er heeeel veel mensen met hode schulden en zelfs geen huis zijn en hun vrijheid verloren zijn aan de nieuwe bezetter

  is de nederlander dan toch nog veel dommer daneen mof

  Geliked door 1 persoon

 3. Lucky zegt:

  Alwéér een aanslag,
  https://tpo.nl/2019/10/09/live-schietpartij-bij-synagoge-in-halle-duitsland/

  LIVE – Aanslag op synagoge in Halle, Duitsland
  Meerdere doden – Daders op de vlucht

  Bij een schietpartij in het Duitse Halle zijn meerdere mensen gedood. Dat meldt de politie. De dader is op de vlucht. Er zou geschoten zijn voor een synagoge. Ook is er een handgranaat gegooid. Dat melden Duitse media. De politie roept mensen op om binnen te blijven of om een veilige plaats op te zoeken.

  Update 15.30 – Terroristen met gestolen auto onderweg naar München

  Like

 4. Lucky zegt:

  Like

 5. Peter zegt:

  Duitsland ligt ongeveer op een oor ,werkloosheid stijgt de pan uit, socialisten delen alles uit aan de asielzoekers,oude van dagen krijgen de helft minder aan uitkering als een gelukszoeker ,en langzamerhand worden ze wakker en laten ze zich niet meer belazeren door de media .Kan mij niet hard genoeg gaan daar .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s