BREAKING!: Aanslag op synagoge in het Duitse Halle (+ updates!)

Screenshot_59.png

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag in de vroege namiddag speelden zich in de Paulus-wijk in Halle (deelstaat Sachsen-Anhalt) voor de synagoge taferelen af zoals in een oorlog. Het kwam tot schoten uit een machinegeweer en er werd ook een handgranaat gegooid. (foto van de plaats delict)

PI News (2)

Minstens twee onbekende daders in volle gevechtsuitrusting vuurden meerdere schoten af met machinegeweren, doodden daarbij twee mensen en verwondden meerdere personen. Bovendien gooiden ze een handgranaat op de aangrenzende joodse begraafplaats.

Eén van de vermoedelijk twee daders, die op de vlucht waren in richting Leipzig, kon door de onmiddellijk gealarmeerde politie gearresteerd worden.

De daad vindt plaats op Jom Kipoer (“Grote Verzoendag”), de belangrijkste joodse feestdag, die als strenge rust- en vastendag wordt gevierd.

Ook zou er een aangrenzende kebab-winkel zijn aangevallen.

Mocht de aanval zicht tegen de synagoge hebben gericht, dan is het schrikbarend hoe gevaarlijk joods leven in Duitsland weer geworden is. Afgewacht moet worden uit welke “hoek” de daders komen en wie over zulke oorlogswapens beschikt. Of het nu rechtse extremisten of “islamisten” waren, de daad is afschuwelijk en werpt een tekenend licht op de toestand van ons land na 14 jaar Merkel-regering.

Update 14.30 uur: De “Bild-Zeitung” meldt dat er ook schoten vielen in het ongeveer 15 kilometer verwijderde Landsberg. Dat bevestigde een woordvoerster van de politie van Halle. Nadere omstandigheden van het incident in de plaats ten oosten van Halle zijn nog niet bekend.

Update 14.50 uur: De “Welt” kwam uit veiligheidskringen het volgende te weten: de daders probeerden de deur open te breken, konden echter niet binnendringen. Ze openden met automatische wapens het vuur op de deur en de ramen. De veiligheidsmaatregelen van de synagoge hielden stand, anders zou het vermoedelijk tot een bloedbad zijn gekomen. (foto van een van de beide daders)


Update 16.00 uur: Volgens informatie van de politie gaat het bij de slachtoffers om een vrouw en een man. De man werd bij een snackbar doodgeschoten en de vrouw in de Humboldtstraße.

Update 18.00 uur: De synagoge kon inmiddels geëvacueerd worden. Bij de aanval in Halle legde een dader ook zelfgemaakte explosieven voor de synagoge neer. De dader zou geprobeerd hebben de synagoge binnen te dringen, kwam de Deutsche Presse-Agentur vandaag uit veiligheidskringen te weten. De procureur-generaal bij het hoogste Duitse federale gerechtshof gaat uit van een rechts-extremistische achtergrond en heeft het onderzoek overgenomen. Een van de daders, waarschijnlijk een Duitser, is zwaargewond en wordt op dit moment geopereerd. De tweede is nog steeds voortvluchtig. Bij het vluchtvoertuig zou het om een huurauto gaan.

Grafisch overzicht van de gebeurtenissen

Update 18.20 uur: Uit veiligheidskringen was te horen dat het om één dader gaat, die nu op non-actief is gezet. De politie heeft haar waarschuwing voor een acute bedreigende situatie voor de bevolking ingetrokken. “U kunt weer op straat, de waarschuwingen zijn ingetrokken”, twitterde de politie. De bedreigende situatie zou niet meer als acuut worden gekwalificeerd. Ook de blokkade bij het hoofdstation in Halle werd opgeheven. Zodoende werd het sneltramverkeer en het doorgaand verkeer in de regio weer vrijgegeven. 

De individuele dader werd werd ´s middags op de B91 ten noorden van Zeitz gearresteerd. Daarvoor had hij blijkbaar in Wiedersdorf een taxi gestolen. De taxichauffeur raakte gewond.

Update 19.55 uur: De naam van de dader is nu bekend. Het gaat om de 27-jarige vermeende neonazi Balliet. Net zoals de dader van Christchurch in Nieuw-Zeeland streamde hij zijn afschuwelijke daad op internet. Ook is de koelbloedige moord op een vrouw te zien, die als toevallige voorbijgangster langs de plaats delict liep en door de dader van achteren werd doodgeschoten. Nadat de dader geen succes had bij de synagoge, reed hij verder en stopte bij een kebab-zaak. Daar vermoordde hij in koelen bloede een man, verliet de zaak, kwam nog een keer terug en schoot nog meerdere malen op het lijk. Daarna werd hij tijdens een kort vuurgevecht met de politie neergeschoten.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Duitsland, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

26 reacties op BREAKING!: Aanslag op synagoge in het Duitse Halle (+ updates!)

 1. Rensk. zegt:

  Ik zie tussen rechts-extremisten/linksextremisten en fascisten en islamisten praktisch geen verschil. Het is enkel haat wat de klok slaat/

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ze hebben nog een overeenkomst.
   Het zijn stuk voor stuk prutsers!
   Zelfs de NOS geeft toe dat als er wat meer planning aan vooraf was gegaan het resultaat een bloedbad was geweest.
   In plaats daarvan was één gesloten deur genoeg om heel zijn plan in het honderd te laten lopen.

   Like

 2. Sakura zegt:

  Dat men van uit de politiek hier nog nooit iets concreet heeft tegen ondernomen,wel dat spreekt boekdelen. Men laat het bewust escaleren. Het land zou op zijn kop moeten staan maar er gebeurt helemaal niets .

  Geliked door 2 people

 3. hans zegt:

  False flag, false flag! Kunnen ze lekker de volgende 6 weken fulmineren over hoe extreemrechts blanken zouden zijn en de rechten van Duitsers (en van ons) nog verder inperken.
  Want we moeten en zullen die juist fascistische tering–multicul door onze strot gedramd krijgen, hoe dan ook.
  HANGEN GAAN ZE!

  Geliked door 3 people

  • Lucky zegt:

   Inderdaad al op Duitse sites gelezen, dat dit de verkiezingen gaat beïnvloeden…

   Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Het zal me inderdaad niet echt verwonderen @Hans als later blijkt dat de Duitse inlichtingendienst op de hoogte was maar om onduidelijke redenen niet ingegrepen heeft.
   Maar dat komt dan wel uit na de verkiezingen.

   Geliked door 1 persoon

 4. flo zegt:

  Antisemitisme en de poging tot uitroeien van de joden is terug in Duitsland, oorzaak nummer 1 de invasie van middeleeuwse misdadige primitieve aanhangers van de religie des doods. Merkel, de hoer en de EU maffia Brussel zijn 100% verantwoordelijk.
  De islamisering en de “gevolgen” daarvan zijn niet te overzien in de zeer nabije toekomst, die er al is…..

  Geliked door 2 people

 5. boorzalf zegt:

  Hoor Rutte al zeggen, mogelijk gaat het om verwarde personen.

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Als de AFD te groot wordt kun je rare sprongen verwachten van de Duitse deep state. We wachten af wat de gekochte media de komende dagen te vertellen hebben. Gaan ze vol op het stalinorgel omdat het rechtsextremisten zijn dan weet je genoeg. Gaan vol op het down play orgel omdat het islamitische terroristen zijn dan weet je ook genoeg.

  Geliked door 3 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Blijft toch een wonderlijk verschijnsel dat terroristen veel tijd steken in de voorbereiding en maar zo weinig in de uitvoering.
  Nee niet dat ik nou zo graag zou willen dat ze meer dood en verderf kunnen zaaien maar het is toch wonderlijk dat je met zulke zware wapens niet in staat bent je doelen te verwezenlijken.
  Zo eenvoudig kan het niet zijn zulke zware wapens te bemachtigen en dan kom je voor een dichte deur te staan en weet je niks beters te verzinnen dan van een afstand op een deur gaan schieten.
  Dan ga je toch op voor de titel “Loser van het Jaar” ?

  Like

 8. Wachteres zegt:

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/live-aanslag-duitse-halle-schutter-handelde-alleen-streamde-schietpartij-live-op-internet-en-noemde-joden-basis-van-alle-problemen~a903cb98/

  LIVE. Aanslag Duitse Halle: “Schutter handelde alleen”, streamde schietpartij live op internet en noemde joden “basis van alle problemen”

  De verdachte die vanmiddag rond 13.30 uur werd opgepakt naar aanleiding van de schietpartij in Halle handelde vermoedelijk alleen. Dat berichten Duitse media op gezag van veiligheidsbronnen. Aanvankelijk werd nog een klopjacht ingesteld naar twee mogelijke andere daders die er met een vluchtauto vandoor waren gegaan, maar dat blijkt nu niet het geval te zijn. Bij de schietpartij nabij een synagoge vielen minstens twee doden en twee gewonden. Het anti-terreurparket ziet voldoende aanknopingspunten voor een mogelijke extreemrechts motief. Volg alle ontwikkelingen hier live.

  Like

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  In ieder geval zal de Duitse media nou wel vol op het orgel gaan wat betreft rechts extremisme.
  Ik neem aan als je nou in de loop van de komende week de Duitse dagbladen open slaat zal het er wel op gaan lijken dat elke tweede Duitser een rechts extremist zal zijn die elk moment een aantal wapens van de zolder zal halen om los te gaan op de Moslims terwijl het hier om een Synagoge gaat.

  Like

 10. Lucky zegt:

  Zojuist hoor ik dat die gek een camera op zijn helm had en dat alles live te volgen was op een game-site.
  Een 27 jarige rechts-radicale antisemitische Duitsers is opgepakt voor de aanslag.

  Like

 11. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/10/09/blanke-duitse-terrorist-aangehouden-voor-aanslag-op-synagoge-halle-werkte-alleen/

  Blanke Duitse terrorist aangehouden voor aanslag op synagoge Halle werkte vermoedelijk alleen
  2 doden, 2 zwaargewonden – Justitie gaat uit van extreemrechtse motieven

  De blanke Duitser die woensdag een aanslag pleegde op een synagoge in het Duitse Halle opereerde vermoedelijk alleen. Dat meldt het Duitse tijdschrift Bild op basis van bronnen binnen de veiligheidsdiensten. Hij wist het gebedshuis niet binnen te dringen. Wel maakte hij in de omgeving twee dodelijke slachtoffers en raakten twee andere mensen zwaargewond. Duitse media en autoriteiten gingen gedurende de dag uit van meerdere aanslagplegers. De schutter – die ook explosieven gebruikte – werd later gewond aangehouden en in een ziekenhuis opgenomen.

  Like

 12. Jules Vismale zegt:

  Sarcastisch genoeg ie Halle de Duitse stad waar op 7 maart 1904 Reinhard Heydrich, het hoofd van de SD (Sicherheitsdienst) en de Gestapo, werd geboren! Hij zou, volgens bronnen, OOK joods bloed bezeten hebben maar dat weerhield Heydrich er niet van om miljoenen joden in Europa af te slachten en was hij de voorzitter van de Wannseeconferentie, 20 januari 1942, waar de plannen werden gemaakt om alle Europese joden uit te roeien!

  Like

 13. Een neonazi, volgende week weer een moslim daarna misschien nog een verwarde idioot. Er zal geen onderscheid meer zijn in terreur, alleen nog met welke middelen, bom, auto, automatisch wapen, virus, chemische stof, radio actieve stof.

  Like

 14. kampersrene zegt:

  “”welcom fluchtelingen” …..en dat is nog maar de ouverture!

  Like

 15. Wolf zegt:

  De misbaksels van de NOS linken het via een Duitse Jood naar de AFD. Wat zijn het een vuile achterbakse linkse gluipers bij die rot nos en npo.

  Like

 16. Svheit Leister zegt:

  De dadermaakte gebruik van zelfgemaakte “explosieven” van het formaat Thunderflash. Waar ie de receptuur vandaan heeft is onduidelijk. Wel is duidelijk dat een cobra rotje krachtiger is. Ook Molotov-achtige middelen waren van een lachwekkende kwaliteit. Een, eveneens zelgemaakte, klein kaliber Luty die alleen effectief is op zo’ n max 7 meter en een pijpgeweer. Dat ingericht is om buck/shotgun munitie af te vuren. Maar gebruikt wordt met plastic parels..,bijna losse flodders,. daarschiet je echt geen deur mee kapot.

  Deze actie heeft alles van een fals flag, een gestoorde idioot die echt geen idee had waar ie mee bezig was. Dat blijkt wel uit de gemakte keuzes. Met parels schieten op een deur? Zoals te zien is in de video, daar kan je weer meerdere malen op schieten, de schade is oppervlakkig. Logisch, de plastic parels zijn door de inslag bijna verdampt.Het schiten met de pijpgun die op meer dan 15 meter staat is nog zo’n aanwijzing…die van iemand die nog nooit op een schitebaan heeft gestaan. Er moet zelf betwijfeld worden of hij daadwerkelijk goed heeft geoefend.

  Nee mensen trap hier niet in! Want wat komt het goed uit, een nazi die buitenlanders aanpakt (donner winkel) NADAT een syrier met een vrachtwagen is bezig geweest…

  Scheit Leister

  Like

 17. Lucky zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/aanslag-op-synagoge-halle-heeft-veel-weg-van-zoveelste-false-flag-operatie/

  Aanslag op synagoge Halle heeft veel weg van zoveelste false-flag operatie

  ‘Media zijn er vol van dat de AfD ‘het gif’ heeft verspreid en ‘deze daad heeft aangewakkerd’. Het is walgelijk hoe ze het nu hebben over ‘onze Joodse medeburgers’. De AfD is de ENIGE Jodenvriendelijke partij in Duitsland

  ‘Dit riekt mij wat teveel naar een false flag om in de schoenen van de AfD te schuiven. Binnenkort zijn daar verkiezingen, en (lijsttrekker) Höcke wordt een ‘gevaar’ voor de hoogverraders,’ schrijft regelmatige commentator Silberfan op Hartgeld. ‘Een handgranaat op een Joodse begraafplaats gooien heeft überhaupt geen enkele zin… En dan nog schoten op een kebab bar, moet dat ons aan de NSU herinneren?… De media worden dus voor bepaalde doeleinden misbruikt, dus we hoeven ons niet te verbazen over nog meer fake news.’ (1)

  Moslim aanslagen Parijs en Limburg meteen naar de achtergrond

  Like

 18. M zegt:

  Bijna elke dader maakt een filmpje om bewijslast tegen zichzelf te verzamelen?
  Veel daders verliezen toevallig heel knullig hun identiteitsbewijs op plaats delict?
  Als je de mensen tegen elkaar wilt uitspelen moeten de daders wel bewijslast tegen zichzelf laten maken door het te filmen of hun identiteitsbewijs te verliezen of een aanslag gewoon op te eisen.

  Toevallig word er gefilmd, identiteitsbewijzen verloren, en eist men de ellende die veroorzaakt is op om zichzelf even aan te geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s