Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Screenshot_61

ANKARA – Turkije is het noordoosten van Syrië binnengevallen. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag. „Operatie Vredeslente gaat de terroristische dreiging tegen Turkije neutraliseren”, schrijft Erdoğan op Twitter.

De Telegraaf

„De operatie gaat leiden tot een veilige zone in het gebied. Syrische vluchtelingen kunnen dan weer terugkeren naar huis”, vervolgt de president.

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) melden dat Turkije is begonnen met luchtaanvallen. „Er is veel paniek onder de mensen.”

De stap zat er al langere tijd aan te komen. Turkije wil in het grensgebied van Syrië de Koerdische milities verjagen, omdat die als dreiging worden gezien. De YPG wordt door Turkije gezien als verlengstuk van de PKK. In Turkije worden deze organisaties gezien als terroristische groeperingen.

De Amerikaanse president Donald Trump liet woensdag weten dat vijftig Amerikaanse militairen uit het gebied zijn teruggetrokken.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Monalisa”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Koerden, NAVO, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije, VS. Bookmark de permalink .

57 reacties op Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

 1. wauso zegt:

  Net een mail verzonden naar h.beertema@tweedekamer.nl :
  Jullie mogen (als enige) wel weer eens wat vragen stellen wie verantwoordelijkheid is voor het
  doden van Koerdische kinderen nu de Sultan Murad groep mee vooraan gaat vechten in Jeeps
  die door Rutte 1, 2 en 3 ‘geschonken’ zijn.
  Of ze wel weten dat ze kinderen gedood hebben met hun beslissing ?
  Laat ze eens uitleg geven waarom Assad zo verkeerd is terwijl hij bij de mensen in Syrië toch verkozen wordt ?
  En niet de USA of de coalitie was de bevrijder van ISIS maar Rusland en Syrië want Rusland bombardeerde de olieaanvoerroutes naar Turkije weg. De USA deed dit niet omdat er misschien burgers in de colonne meereden als chauffeur !
  Of ze in de 2e kamer hier wel weet van hebben ?
  Of ze misschien te dom zijn voor hun taken en beter kunnen opzouten ?
  enz.

  Groet,

  W.H.J. Reiss

  Geliked door 3 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Wauso, ga er nou maar van uit dat ze in de Tweede Kamer niet te dom zijn. Maar de hele Nederlandse overheid (regering én volksvertegenwoordiging) wordt gechanteerd. Ze zijn gebonden aan de Resolutie van Straatsburg en er is geen sterveling in Den Haag die er tegen op durft te staan, zelfs geen vragen over durft te stellen. Alsof er op de wereldmarkt geen alternatieven zijn voor Arabische olie.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

  • A. de Koning zegt:

   Heel goed gedaan, dat moesten veel meer lezers van Bron doen en voordat iemand naar mij wijst, ik doe dat erg regelmatig, mijn laatste mail was op 6 oktober naar mevrouw Smitsman in de gemeenteraad van Roermond die de presentatie van het boek “De weg naar gelijkwaardigheid” van Huub Salman ineens niet meer wilde doen omdat het boek volgens haar teveel anti-islam kritiek bevat dus de waarheid kan ze kennelijk niet verdragen want van moslims mag men vooral niets zeggen en dat heb ik haar in een mail verteld waarop ik overigens tot nu toe geen enkele reactie heb ontvangen en dat gebeurt natuurlijk vaak maar ik houd vol.

   Geliked door 4 people

 2. Hovawart zegt:

  Wanneer de Koerden naar het Westen van de EU trekken, omdat Erdoturk ze allemaal wil vermoorden, zal het tweehonderdjarige conflict binnenkort op Europees grondgebied uitgevochten gaan worden…….de situatie waarin we worden getrokken door Brussel is minder rooskleurig dan men ons beloofd heeft……eerder bloedrood.

  Geliked door 3 people

  • Lucky zegt:

   Daar gaan we al…chantage!

   Turkse president Erdogan dreigt vluchtelingen naar EU te sturen
   ‘We zullen de poorten openzetten’ zegt Ankara na kritiek op actie in Noord-Syrië

   De Turkse president Recep Erdogan wil dat de EU haar kritiek op de Turkse operatie in Syrië inslikt. Als de EU de Turkse actie bestempelt als bezetting, dan dreigt hij Syrische vluchtelingen die nu in Turkije zijn naar Europa te sturen.

   In Turkije wonen naar schatting 3,6 miljoen Syriërs die zijn gevlucht voor de oorlog in hun land. “We zullen de poorten openzetten”, dreigt Erdogan. De EU keurt de operatie van het Turkse leger in Syrië af en wil dat die stopt.

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Je kan kritiek hebben op erdogan maar hij doet wat hij belooft. Dat kan je van rutte en zijn schurftige honden kabinet niet zeggen. Ze schijten in hun haagse pantalon voor de turken.
    De macht van erdogan straalt ook af op DENK, die gaan zich ook steeds agressiever gedragen. Gaan zelfs politieagenten slaan tijdens een trouwstoet. Ik zie veel liever geslagen turken bij een rouwstoet.

    Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Als we ze nu jeeps, hospitaaltenten en maandverband geven, houden ze misschien wel op met vechten. Denkt u ook niet, mevr Kaag en mevr Ollengren of hoe die krengen ook heten mogen.!

   Like

 3. Freddy zegt:

  De niet reactie van de EU en de NATO bewijst, dat ze slaafse volgelingen zijn van Erdogan en de islamisering.

  Geliked door 3 people

 4. Hovawart zegt:

  Waarom wil de EU zo graag dat Turkije een officieel EU-lidstaat moet worden? hebben de Linksche schijters in Brussel niet genoeg fascisten binnen de eigen gelederen, of is men bang dat tijdens de grote recessie de grenzen van de EU platgelopen zullen worden door economische opvreters.

  Geliked door 2 people

 5. Monalisa zegt:

  U bericht gelezen.👍🏻👍🏻

  Like

 6. Cleo zegt:

  Knotsgek de NL’se regering: die Turkse snor met grootheidswaanzin geld geven om ‘vluchtelingen’ naar Europa tegen te houden, maar hij jaagt er nog meer op uit Noord-Syrië naar West-Europa🤥!
  Stoppen met die achterlijkheid!

  Geliked door 1 persoon

 7. boorzalf zegt:

  Operatie vredeslente ??? Volgens mij is het herfst.

  Geliked door 6 people

 8. Kuu zegt:

  Het is gemakkelijk om nu alle schuld bij de US en Trump te leggen, en zeggen dat Trump te impulsief is geweest (waar het op lijkt). Maar Erdogan dan, en Europa, dat hulp weigerde aan Trump en zijn handen weer eens wast in onschuld?

  Het is nog te vroeg om een echt goede analyse te maken, maar Europa gaat m.i. niet vrijheid, want je kunt ook schuldig zijn door niet te handelen…

  Ondertussen zijn de Koerden waarschijnlijk de grote verliezer, wat absoluut zeer tragisch en onterecht is.

  P.S. Ik ben erg benieuwd naar de opstelling van Rusland.

  Geliked door 4 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ja daar ben ik het wel mee eens hoewel ik ertoe neig te denken dat het standpunt van Trump zo gek nog niet is, vraag me alleen af waarom het ineens zo rigoureus moet, waarom niet eerst aankondigen wat je van plan bent en de reacties afwachten.
   Verder hoop ik wel dat een van de partijen Erdogan eens flink op de vingers tikt, militair of economisch maar men mag niet goedkeuren dat hij zijn gedroomde Ottomaanse Rijk daadwerkelijk kan uitbreiden terwijl iedereen van een afstandje toekijkt.

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    We moeten het standpunt van Trump nooit vergeten.
    Wat zei hij enige jaren terug: Amerika First en daar houd hij zich gewoon aan dus de man is goed bezig.
    Maar hier in Europa denken de zogenaamde “regeringsleiders” dat ze iets van internationale politiek begrepen hebben omdat ze denken dat de bevolking ze niet door heeft.
    De bevolking heeft ze goed genoeg door maar durft geen partij te kiezen omdat het zo maar kan zijn dat je morgen zonder werk en eten voor je kinderen zit

    Geliked door 3 people

  • Ton Ruygrok zegt:

   Als de US vertrekt .. nou ja .. wij hebben toch ook een leger… sturen we dat er toch ff naar toe… probleem opgelost..!!..,
   Gaat best wel niet lukken.
   A.Ruygrok,Monster.

   Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Doet mij denken aan de polen na de 2e wereldoorlog. Zij streden mee aan de geallieerde kant tegen de nazis maar in plaats van vrijheid, waarvoor ze vochten, werden zij de in de steek gelaten en overgeleverd aan de Russische bezetting. Dit was al in het geheim door de leiders van de geallieerden besloten.

  Geliked door 2 people

 10. Kuu zegt:

  Secretaris-Generaal Stoltenberg vindt de veiligheidszorgen van Turkije legitiem????!!!!

  Like

 11. Steven zegt:

  En hoe gaat Putin daarop reageren… die is immers vriendjes met Assad…

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Steven.Goede vraag,en putin heeft nog een appeltje te schillen met turkeije i.v.m. dat russisch gevechtsvliegtuig dat door de turken uit de lucht is geschoten en de piloten vermoord.En dan nog die russische ambassadeur die in ankara is vermoord.Putin zal zeker wraak nemen op turkeije omdat de turken ook illegaal in syrie zijn.

   Like

 12. djanggo zegt:

  wordt bloedbad net als in Srebrenica.
  Rutte & Blok staan erbij als een stelletje schriftgeleerden zonder het boek te kennen.

  Geliked door 3 people

 13. Anna zegt:

  Dit is volslagen KRANKZINNIG.
  Het ene NAVO land trekt zich terug uit Syrië, en het andere NAVO land trekt er met oorlogsgeweld binnen.
  En Europa ; ze dronken een glas, ze deden een plas en lieten de zaak zoals het was.
  En ondertussen VERKETTEREN ZE TRUMP.
  Een idiote wereld.

  Geliked door 3 people

 14. Kuu zegt:

  Rol van Rusland (bron: CNN).

  edition.cnn.com/2019/10/09/world/russia-syria-turkey-kurd-oct-9-intl/index.html

  Like

 15. Hendrik M. zegt:

  De Nederlandse politiek schonk oorlogsgoederen aan de lieden die zich ook door Odrama lieten fêteren om Assad te vermoorden, lieden die ook met IS meededen als het uitkwam.Zo kwam de Nederlandse oorlogswaar in het bezit van IS die zware wapens op de voertuigen monteerde, gebruikmakend van ook door Nederland geschonken communicatie apparatuur en computers om op onze Nederlandse F16’s te schieten.
  Zo heeft Nederland zich verlaagd tot hoogverraad, boffen onze F16 piloten dat ze nog leven.
  Ow ja,onze militairen kregen geen winterkleding; die moesten het zelf maar uitzoeken…
  PS: De bewijzen zijn tot staatsgeheim verklaard om vervolging wegens hoogverraad te voorkomen…

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Dat weten we toch allang. En zou er aangeklaagd worden, zijn er beslist wel die willen praten. Toen waren er ook nog vaak video’s te zien, van wat er met het materieel gebeurde.

   Like

 16. Lucky zegt:

  Foei foei….
  https://tpo.nl/2019/10/09/tweede-kamer-wil-sancties-tegen-turkije-na-inval-in-noord-syrie/

  Tweede Kamer wil sancties tegen Turkije na inval in Noord-Syrië
  CDA: ‘Al deze middelen om Turkije terug te dwingen moeten worden ingezet’

  In de Tweede Kamer is verontrust gereageerd op de Turkse inval in Syrië. Partijen van coalitie en oppositie pleiten voor maatregelen tegen Turkije. Regeringspartij CDA noemt de invasie ongehoord, maar niet onverwacht. “Het aangekondigde vertrek van de Verenigde Staten geeft ruimte aan de expansiedrift van Turkije”, reageert CDA-Kamerlid Martijn van Helvert. Volgens hem heeft de Europese Unie diplomatieke en economische kracht áls lidstaten eensgezind zijn. “Al deze middelen om Turkije terug te dwingen moeten worden ingezet”, vindt hij.

  Like

 17. boorzalf zegt:

  Overeenkomsten met Adolf Hitler.

  Erdogan, die zich in het verleden als burgemeester van Istanbul ‘sultan’ noemde, begint met zijn tirades langzaam maar zeker op een illustere voorganger te lijken die eveneens megalomane waandenkbeelden had over een groot wereldrijk: Adolf Hitler. Net als Hitler vind Erdogan ‘zijn’ volk, de (Turkse) moslims, een speciaal volk dat boven alle anderen staat.
  Erdogan beweerde dat Amerika door de moslims is ontdekt, waarmee hij impliciet een claim legde op het grondgebied van de VS. Op Cuba zou zelfs een moskee hebben gestaan toen de eerste Westerlingen daar arriveerden, en daarom zou deze in zijn ogen herbouwd moeten worden. Hij gelooft zelfs in de zogenaamde ‘zonnetaal theorie’, die stelt dat in Babel de Turkse taal de oorspronkelijke wereldtaal was, waar alle anderen talen uit zijn voortgekomen.
  Wat Erdogan eveneens gemeen heeft met Hitler is diens bewondering voor de islam. Albert Speer schreef in zijn memoires dat Hitler zich erover beklaagde dat het christendom de Duitse religie was. ‘Dat is ons ongeluk, het hebben van de verkeerde religie,’ treurde Hitler. ‘Waarom hebben wij niet het Japanse geloof, dat opoffering voor het vaderland het hoogste goed acht? Ook de Mohammedaanse religie zou veel beter bij ons (Nazi’s) passen dan het christendom.
  (bron bijbels optiek)

  Geliked door 3 people

 18. Kuu zegt:

  De Koerden gaan steun zoeken bij Rusland en Syrie. VS is geen “betrouwbare bondgenoot” meer…. Kan wat worden.

  P.S. NPO Journaal: Grapperhaus stond weer te janken omdat er weer van alles fout was gegaan, haha….

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Kuu.Washington heeft in het verleden de koerden verraden.Dit was toen bush president was tijdens de 1e en 2de golfoorlog.Bush had beloofd dat ze een eigen staat (koerdistan) zouden krijgen in het noorden van irak tegen de turkse grens.

   Like

 19. John van antwerpen zegt:

  Trump dreigt Turkije economisch te vernietigen maar hij durft niets. Ook Iran durft hij niet
  aan te pakken. Evenals Saudi Arabie. Veel dreigen in combinatie met geen dadendrang
  waarbij al zijn onderdanen weg lopen en ontslag nemen.
  Franklin Delano Roosevelt die wel het fascisme verdelgde draait zich om in zijn graf.

  Like

 20. Henk der Niederlánder zegt:

  Hmm Dreiging.
  Welke dreiging .
  De Dreiging van Isis die hem en zijn familie zo veel olie op bracht.
  De dreiging dat Assad Turkije binnen gaat vallen.
  En Nederland sliep verder.

  Geliked door 1 persoon

 21. Ik ben nog aan het nadenken.

  Geliked door 1 persoon

 22. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Goed plan Guardia, ik denk ook altijd eerst goed na voordat ik iets stoms zeg. 😀
  Maar zonder gekheid, ik denk inderdaad dat we de komende dagen even af moeten wachten, Trump mag dan onberekenbaar zijn, vaak zie je pas later wat zijn bedoeling is en dat hij zijn doel haalt.

  Like

 23. Kuu zegt:

  Europa laat VS al jaren stikken. Nu moet Europa op eigen benen staan. Zal niet meevallen, met zo ’n grote bek over anderen. Zullen de kogels en de militaire kleding al besteld zijn?

  Bron: Elsevier Weekblad:
  elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2019/10/europa-laat-amerika-al-jaren-stikken-in-syrie-184035w/

  Geliked door 1 persoon

 24. Republikein zegt:

  En zijn merendeels moslim

  Like

 25. Lucky zegt:

  Erdo is een terrorist

  Like

 26. Jan zegt:

  President Trump: “Our soldiers should not be part of ancient sectarian violence.”

  Don’t Romanticize the Kurds
  A wake-up call about extensive Kurdish human rights violations.
  https://www.frontpagemag.com/fpm/2019/10/dont-romanticize-kurds-andrew-bostom/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s