Erdoğan dreigt de EU met 3,6 miljoen “vluchtelingen”

Screenshot_90

(Door: “Eugen Prinz” – Vertaling: E.J. Bron)

“Als jullie onze operatie proberen voor te stellen als invasie”

De vijandigheid tussen de Turken en de als terreurorganisatie verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) kent een lange traditie. De PKK is een socialistisch georiënteerde, militante ondergrondse organisatie met oorsprong in de Koerdische vestigingsgebieden binnen Turkije. De PKK strijdt voor politieke autonomie van de Koerdisch bewoonde gebieden, wat van haar automatisch de doodsvijand van de autocratisch regerende Turkse president Erdoğan maakt.

PI News (2)

Die beschouwt de in het Syrische grensgebied met Turkije opererende Koerdische militie YPG als militaire arm van de Koerdische Arbeiderspartij. Tot nu toe kon hij niet tegen de YPG optreden, omdat de Koerdische militie zij aan zij met de Amerikanen de Islamitische Staat in Syrië bestreed en zodoende als bondgenoot van Uncle Sam onder diens bescherming stond. Nu werden de Amerikaanse troepen in opdracht van de president teruggetrokken en Erdoğan zag zijn uur gekomen.

Impopulaire Syrische vluchtelingen moeten Turkije uit

Het is zijn doel om in de regio tussen de Eufraat in het westen en de Irakese grens op Syrisch grondgebied een ongeveer 400 kilometer lange en 30 tot 40 kilometer diepe zogenaamde “veiligheidszone” te creëren. Daar dienen dan tot twee miljoen Syrische vluchtelingen gevestigd te worden, die inmiddels voor steeds grotere sociale spanningen in Turkije zorgen. In principe gaat het hier om niets anders dan om een Turkse bezettingszone op het staatsgebied van Syrië en om een bevolkingsruil van Koerden tegen Syriërs.

Tot nu toe bestonden de gevechten hoofdzakelijk uit luchtaanvallen en artilleriebeschietingen. Volgens informatie van de “Freie Welt” werden daarbij ook doelgericht christelijke kerken en woongebieden in het Syrische operatiegebied aangevallen.

De EU wil via diplomatieke weg de militaire operatie stoppen en heeft deze een “invasie” genoemd. Duitsland veroordeelde het Turkse offensief “op de scherpst mogelijke wijze”, aldus de plaatsvervangende VN-ambassadeur Jürgen Schulz donderdag voor een bijeenkomst van de VN-veiligheidsraad in New York.

Erdoğan dreigt de EU

Wie de Turkse president kent, weet dat deze heel prikkelbaar is, niet met zich laat sollen en er ook niet voor terugdeinst om harde maatregelen tegen bondgenoten te nemen. Als voorbeeld kan hier genoemd worden dat hij, ondanks het felle verzet van de Amerikanen, het Russische luchtafweersysteem S-400 gekocht heeft, toen de Amerikanen het weigerden hem Patriot-raketten te verkopen.

Daarom dient ook de dreiging serieus genomen te worden die hij donderdag voor afgevaardigden van zijn AKP tot de EU richtte:

“Hé EU, word wakker! Ik zeg opnieuw tegen jullie: als jullie onze operatie proberen voor te stellen als invasie, dan is onze taak duidelijk: we zullen de deuren opengooien en er zullen 3,6 miljoen mensen naar jullie toekomen.”

Zijn uitspraak heeft betrekking op de vluchtelingendeal, die door de EU op initiatief van Merkel in het voorjaar van 2016 met Turkije werd gesloten. De kern van de deal is dat Turkije zijn grensbewaking opvoert en hierdoor verhindert dat “vluchtelingen” uit de kampen daar naar de Griekse eilanden geraken. Voor deze dienstverlening kregen de Turken van 2016 tot 2018 in totaal € 6 miljard in de strot gegooid.

Blijkbaar is dat geld inmiddels opgebruikt. Nadat Erdoğan zich nu de dure militaire actie in Syrië permitteert, heeft hij monetaire bevoorrading nodig. Turkije is met een inflatie van op dit moment 15% economisch niet in goede staat, en daarom ligt het voor de hand om de Syrië-operatie in ieder geval gedeeltelijk door de EU te laten betalen. En dan komt de vluchtelingendeal zeer gelegen.

Al in juli 2019 kwamen er signalen uit Turkije dat men het akkoord onder andere daarom wil opzeggen, omdat de geldstroom niet naar tevredenheid is. Om de EU onder druk te zetten, werden de sluizen geopend. Niet helemaal, maar een behoorlijk stuk. Binnen 24 uur landden er 650 Syriërs en Afghanen vanuit Turkije met rubberboten op het Griekse eiland Lesbos.

De Grieken waren volledig overbelast door de situatie. Het is echter ook niet erg moeilijk om de Grieken te overbelasten. Die lukt het niet eens om voor kantoren en computers te zorgen wanneer de EU hen personeel stuurt om de vluchtelingencrisis te overmeesteren.

Na het “waarschuwingsschot” van de Turken kroop de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), in de rol van crisisdiplomaat. Het resultaat wordt door de “Tagesschau” als volgt geciteerd:

“De Turkse minister van Buitenlandse Zaken prijst de gesprekken en hoopt op meer geld.”

De EU heeft zichzelf chantabel gemaakt

Dat zullen de Turken waarschijnlijk ook krijgen. De heersende elite in de EU-landen weet heel goed dat zij een tweede vluchtelingen-tsunami zoals in 2015/2016 politiek niet zou overleven. Daarom zullen er nog meer miljarden naar Ankara stromen en de EU zal zich met haar kritiek op de militaire operatie in Syrië inhouden. Zo niet, dan zou Erdoğan met groot plezier enkele grotere vluchtelingengolven op Griekenland kunnen loslaten, terwijl hij glimlachend toekijkt hoe de staatsbestuurders in de EU beginnen te zweten.

Het is een erbarmelijk beeld dat de staats- en regeringschefs van de Europese Unie hier afgeven. De Turkse president zou dom zijn als hij met deze hoop ellende niet zo zou omgaan.

De EU heeft zichzelf door het vluchtelingenakkoord met Turkije chantabel gemaakt. Wanneer de € 6 miljard voor Ankara in plaats daarvan in grensbewakingsmaatregelen op de Griekse eilanden zouden zijn gestoken, dan zou de EU nu niet over ieder stokje hoeven springen dat Erdoğan omhoog houdt.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Eugen Prinz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Naïviteit, Syrië, Turkije. Bookmark de permalink .

19 reacties op Erdoğan dreigt de EU met 3,6 miljoen “vluchtelingen”

 1. Hovawart zegt:

  Islam en dreigen, is als stront en stank, onafscheidelijk verbonden en altijd vies kijkende mensen.

  Like

 2. HenK zegt:

  De EU is een zwak identiteitsloos oorgaan , wat voor Erdo als een slaaf is

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk Beije zegt:

  Wij kunnen dreigen door alle Turken terug te sturen,en o wat wordt Nederland weer een mooi land,en daarna de Marokkanen.
  Hebben we weer genoeg huizen voor de autochtone kinderen,en al het gezeik over stikstof en CO2 zijn dan ook opgelost !!

  Geliked door 6 people

 4. Hovawart zegt:

  De Grote Mobilisatie van Turken woonachtig in Europa, zal onder bevel van Erdotürk de EU wel laten zwichten, met zoveel zwaarbewapende en gemotiveerde strijders zal de uitbreiding van het nieuwe Ottomaanse Rijk een klassieke tragedie worden………..Europa moet en zal de nieuwe moslim-enclave worden, onze politici hebben het voorwerk al gedaan, de verkenners en kwartiermakers zelfs aan hun borst gekoesterd, en de kazernes al gebouwd…….De sharia (vanuit Brussel) zal de resterende ongelovigen wel een kopje kleiner maken of verdrijven…(net als in de Balkan).

  Geliked door 3 people

 5. Rensk. zegt:

  Een kleuter had het van tevoren kunnen bedenken. Met zo´n idioot moet je geen deals sluiten. Chamberlain sloot een deal met de vorige idioot. Het geld wat Erdogan heeft gekregen had gebruikt kunnen worden om de buitengrenzen te bewaken. Onwillig tuig van de EU

  Geliked door 2 people

 6. Harry zegt:

  Hee Rutte ,
  zie je nou zelf ook niet in dat je een ongelofelijke oetlul bent als je denkt afspraken te kunnen maken met een salafistische moslim ?
  Ik kan me niet voorstellen dat je zó stom bent dat je dat zelf niet kunt snappen .
  Wat blijft er dan over ?
  Kwade opzet ?
  Schijnheiligheid ?
  Ultra laf gedrag ?
  De combinatie van die drie ?
  Ja hé ?

  Moslims zijn de meest verdorven soort op aarde .
  Vals , schijnheilig , wreed , laf , corrupt en geboren leugenaars .
  Begint er iets te gloren ?

  Nee , zeker ?
  Je laat je gewoon doorlopend in het pak naaien door dat gajes .
  En daarbij sleep je het hele land mee naar de ondergang !
  Hoe denk je dat je de geschiedenis in gaat ?

  Geliked door 6 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Rutte denk er niet over hoe hij de geschiedenis in gaat.
   De lul denk er alleen over hoe het zit met zijn bankrekening als hij klaar is met het land te verkloten.

   Geliked door 2 people

 7. Kuu zegt:

  O ja, nog bedankt voor al die miljarden…

  Geliked door 2 people

 8. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 9. Daan Kranenburg zegt:

  Prima toch laat die 3,6 miljoen maar zo snel mogelijk de EU binnenkomen ze zijn van harte welkom belemmeringen zijn er niet voor ze want grenzen zijn er niet meer. De COA is al bezig met de riante opvang voor ze, zakgeld, medische zorg, scholing etc, en binnen 6 maanden eigen woning met check van 10 duizend euro voor de inrichting en daarna een levenslange uitkering, wordt allemaal voor gezorgd.

  Geliked door 2 people

 10. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/851222775/amerikaanse-troepen-beschoten-door-turken

  Amerikaanse troepen beschoten door Turken

  KOBANI – Amerikaanse troepen in de buurt van de Syrische grensstad Kobani zijn beschoten door Turks artilleriegeschut. Dat heeft een woordvoerder van het Pentagon vrijdag gezegd. Er zijn geen gewonden gevallen.

  Geliked door 2 people

 11. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  “Als jullie onze operatie proberen voor te stellen als invasie”
  AIs het Turkse leger een buurland binnenvalt, is dat dan geen invasie ??? Ooh nee, wat is het dan wel ??? Een vakantietochtje ??? Nee, nee, Erdogan. Die vlieger gaat niet op !!! Turkije had hooguit wat last van wat Koerdisch patriottisme, maar is dat voldoende reden voor een grootschalige en extreem gewelddadige invasie ??? Wie is hier de agressor ???

  En nu dreigt de hondsbrutale Erdogan ermee 3,6 miljoen vluchtelingen naar hier toe te sturen. Hee, hee, hee, dat noemen wij chantage. En chantage vraagt om een gepast antwoord. Waarom zeggen wij niet alle Turken in Nederland de wacht aan. Vooruit, inpakken, wegwezen, oprotten, terug naar huis en vooral een beetje snel alsjeblieft !!! En uiteraard ook onmiddellijk een streep trekken door het programma voor vluchtelingenhulp aan Turkije. Niks niet meer, geen compassie meer met het Turkije van Erdogan. Is hij helemaal gek geworden !!!

  Erdogan beweert, dat de Syrische Koerden terroristen zijn en dat hij die tot de orde wil roepen. Eind vorige week werd al duidelijk dat Erdogan snode plannen had. Trump trok, na een telefoongesprek met Erdogan, in allerijl de Amerikaanse troepen uit het gebied terug. En van de week zijn de Turkse strijdkrachten Syrië binnengevallen en oefenen abnormaal veel bruut geweld uit naar de daar wonende Koerden. En vandaag heeft het Turkse leger zelfs ook Assyrische christenen aangevallen. En dat zijn dus geen Koerden. Waar is Erdogan helemaal mee bezig ??? Wat is hij stiekem echt van plan ??? Lijdt hij een beetje aan grootheidswaanzin ??? Is hij wellicht bezig het Ottomaanse rijk te herstellen ??? In dat geval kunnen we onze borst wel natmaken.

  Even voor de duidelijkheid. Het Koerdische volk leeft in Oostelijk Turkije, Noordelijk Syrië, Noordelijk Irak, stukje Iran en een stuk Armenië. Dit volk woont al duizenden jaren in dat gebied. Door de loop der geschiedenis werden er door kunstmatig grenzen dwars door hun leefgebied getrokken, waardoor de Koerden thans in de diverse landen wonen. Inmiddels wonen ook veel Koerden als “vluchteling” in een diaspora, voornamelijk in Europa en Noord Amerika. In de gebieden, waar de Koerden thuishoren, worden ze door de respectievelijke landsregeringen als tweederangs burgers behandeld. Het Koerdische volk streeft naar een eigen staat, “Koerdistan”. Politieke of nationalistische bewegingen als de PKK en de YPK streven dat doel expliciet na. Tot op heden is het de Koerden niet gelukt, om een eigen staat op te richten. Daar is een reden voor. Het gebied “Koerdistan” is namelijk rijk aan aardolie en de betreffende regeringen azen uiteraard op die olie. En stel je eens voor, dat de Koerden met de gouden eieren aan de haal zouden gaan. Dat is niet de bedoeling. Daarom willen ze dat gebied niet afstaan aan een zelfstandige staat. De Turkse president Erdogan noemt de PKK en de YPK dus terroristen. Maar de vraag is, of dat juist is. Zijn nationalisten, oftewel patriotten, oftewel vrijheidsstrijders, of hoe je ze ook noemen wilt, per definitie terroristen ??? Zou de claim van de Koerden ergens op enige legitimiteit kunnen berusten ???

  In het oosten van Turkije, waar dus veel Koerden wonen, ligt de berg Ararat. Dat is de berg, waar volgens de bijbel de Ark van Noach na de zondvloed aan de grond liep. Een slordige 25 jaar geleden heb ik een geanimeerd gesprek gehad met een Turkse Koerd, die in Nederland woonde. Hij vertelde mij, dat de Koerden al ruim 5000 jaar in dat gebied wonen en hij beweerde, dat ze af zouden stammen van Noach. De tijdrekening klopt wel ongeveer met een marge van een paar honderd jaar. Of het verhaal ook inhoudelijk daadwerkelijk klopt, weet ik niet. Ik heb wel enige verificatie gevonden in voeten bij onderstaande link. Dus iets om in het achterhoofd te houden.

  De Koerden, die in Syrië wonen hebben in het recente verleden de Amerikaanse troepen in dat gebied met hand- en spandiensten gesteund. Dat deden ze natuurlijk niet helemaal belangeloos. Uiteraard hoopten ze op Amerikaanse steun in hun streven naar een zelfstandig Koerdistan. Nu de Amerikaanse troepen zijn teruggetrokken, hebben de Amerikanen de Syrische Koerden aan hun lot overgelaten. En dat voelt voor die Koerden uiteraard als verraad. En het is niet de eerste keer, dat Amerika de Koerden laat stikken. Tijdens de Golfoorlog hebben de Iraakse Koerden partij gekozen voor Amerika en hand- en spandiensten verleend. Maar uiteindelijk liet Amerika de Iraakse Koerden stikken. Wat gaat Amerika toch leuk om met zijn bondgenoten. Toch maar even goed in ons achterhoofd prenten, voor als Amerika om onze steun vraagt bij een oorlogje hier of daar. Dan toch maar even goed nadenken en goed vastleggen, wat de deal is, voor we weer “ja” zeggen.

  —–

  Klik om toegang te krijgen tot 80892_09.pdf


  voetnoot 100
  De nadruk van Hacî Qadir dat Noach de grootvader van de Koerden is, is in de context van de laatste drie decennia van de negentiende eeuw in het Ottomaanse Rijk buitengewoon belangrijk. Zoals eerder vermeld, hadden de Ottomanen in die periode een legitimiteitscrisis. Eén van de manieren om deze crisis te herstellen was via de creatie van officiële ficties over de oorsprong van de familie van de Ottomanen. Volgens de officiële genealogie van het Rijk zouden de Ottomanen de nakomelingen van Adam en Eva zijn via Noach (Deringil 1999: 27). Hacî Qadir keert zich via de nationalisering of etnisering van Noach als de grootvader van de Koerden tegen deze Ottomaanse symboolpolitiek. Of hij impliceert in ieder geval dat Koerden en Ottomanen even belangrijk zijn.
  voetnoot 101
  Opvallend is dat Butrus al-Bustani hetzelfde verhaal van Noach gebruikt maar voor een ander doeleinde. Al-Bustani benadrukt dat de Arabieren en Europeanen neven zijn van elkaar omdat ze beiden “descendant of the son of Noah” zijn (Sheehi 2004: 32). AlBustani gebruikt deze familiale relatie tussen de Arabieren en Europeanen, tussen de Oriënt en het Westen, via Noach, om ze dichter bij elkaar te brengen. In deze familiale relatie “lay equal claim to cultural progress” (Sheehi 2004: 32).

  Like

  • Kuu zegt:

   Wat me verbaasd is dat de Amerikanen zich terugtrekken, terwijl in Koerdistan zoveel olie is? Hoe kan dat volgens u. Ik begrijp het niet, want het belang van die olie is natuurlijk groot. Zou Trump “wisselgeld” van Erdogan hebben gekregen?

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ Kuu (12 oktober 2019 om 17:10)

    Dames en Heren.

    De Amerikaanse houding ten opzichte van de Koerden is volkomen onbegrijpelijk. Is het Trump ??? Is het de Amerikaanse “deep state” ??? Is het, dat Turkije deel uitmaakt van de NAVO ??? Is er mogelijk sprake van een andere duistere agenda, die wij niet kennen ??? Ik weet het niet. Duidelijk is in ieder geval wel, dat het Midden Oosten opnieuw in vuur en vlam staat. De strijd in Syrië is niet langer meer een burgeroorlog. Het is nu een internationale oorlog. Het is in ieder geval wel duidelijk, dat Turkije de grote agressor is. Is de Turkse invasie van Syrië wellicht het begin van de derde wereldoorlog ??? Dat zou zomaar kunnen zijn. Erdogan vertoont gelijksoortige trekjes als Hitler 80 jaar geleden. Zijn de bijbelse voorspellingen over Gog en Magog aan het uitkomen ??? ??? ???

    Like

   • Kuu zegt:

    @Oeps
    De stukken die geschreven zijn in Elseviers Weekblad zijn zeer interessant en ook de commentaren. Daarin suggereert een reageerder dat de actie van Trump wel degelijk doordacht is, en te maken heeft met het beinvloeden van de verhouding tussen de soennieten sjiieten

    Like

 12. koddebeier zegt:

  Het antwoord zou zo simpel zijn als Nederland en de EU leiders met ballen hadden : Grenzen dicht rondom Turkije, de Turken de EU landen uit en alleen nog toegang met een visum !!
  Maar ja van die laffe horde klaplopers hebben we niets te verwachten !!

  Geliked door 1 persoon

 13. Pingback: Merkel & Co zijn schuldig aan de desolate toestand van de rechtsstaat | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s