Indonesië: Duizenden moslims vluchten wegens zich verzettende Papoea´s

Screenshot_96

Ongeregeldheden tussen Papoea´s en Indonesische veiligheidskrachten.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In de Papoea-provincies van Indonesië heerst het geweld. Inmiddels zijn duizenden geïmmigreerde moslims vanwege de onlusten van de zich verzettende oorspronkelijke inwoners gevlucht.

Contra magazine

Meer dan 16.000 bang geworden inwoners zijn uit een door onlusten geteisterde stad in de Indonesische regio Papoea gevlucht, zoals het leger maandag meedeelde. Een van de meest dodelijke uitbraken van geweld sinds jaren maakt een onafhankelijk onderzoek noodzakelijk. Daarbij werden tientallen mensen gedood, toen vorige maand in de stad Wamena geweld uitbrak. Enkele slachtoffers werden levend verbrand toen gebouwen in brand werden gestoken, anderen werden volgens informatie van de autoriteiten in de chaos doodgestoken.

Sinds midden augustus wordt Papoea door golven van massale protesten en gewelddadigheden getroffen, die uitgaan van Indonesiërs uit andere delen van de archipel tegen oorspronkelijke Papoea´s. Deze eisen zelfbestuur in de verarmde regio, die echter rijk is aan grondstoffen. De meerderheid van de Papoea´s zijn christenen en etnische Melanesiërs met weinig binding met de rest van de islamitische – overwegend Javaanse – meerderheid van Indonesië. Maar zij willen zich niet meer laten onderdrukken en verzetten zich tegen de overmacht.

Maandag deelde de luchtmacht mee dat er door militaire vliegtuigen ongeveer 11.400 mensen – overwegend immigranten uit de islamitische delen van het land – geëvacueerd waren. Sinds eind september zouden er nog duizenden met passagiersvliegtuigen zijn uitgevlogen.

Eveneens op maandag eiste Human Rights Watch (HMR) een onderzoek over 33 doden tijdens de onlusten in Wamena, die door de nationale mensenrechtencommissie van het Zuidoost-Aziatische land geleid zou moeten worden. “De Indonesische regering zou voor het mensenrechtenbureau van de VN ook onmiddellijke onbeperkte toegang tot Papoea mogelijk moeten maken om de situatie te onderzoeken”zei de in de VS gevestigde mensenrechtengroepering in een verklaring.

De overwegend donkere en kroesharige Melanesiërs worden door de Javaanse meerderheidsbevolking van het land steeds opnieuw racistisch gediscrimineerd – en bijvoorbeeld “apen” genoemd. Als niet-moslims zijn zij bovendien slechts tweederangs burgers in het grootste islamitische land ter wereld.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, discriminatie, Hypocrisie, Immigratie, Indonesië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

36 reacties op Indonesië: Duizenden moslims vluchten wegens zich verzettende Papoea´s

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Tja wat moet je hiervan dan weer denken.
  De Papoea’s zijn nou niet toevallig het volk dat eenzelfde christelijke waarden aan houdt als wij dat doen maar ze verzetten zich wel tegen de geimporteerde Islam van de hoofdeilanden.
  Anderzijds zijn ze ook niet vies van moord om hun ideeën door te drukken en Ik denk zelf niet te veel mee bemoeien want het is niet meer ons land en verder is het iets van 15.000 km van ons vandaan dus laten ze hun eigen shit maar oplossen

  Geliked door 1 persoon

 2. Trucker zegt:

  Haha de islamietejes gaan lopen als ze echte mannen voor zich krijgen, ik ken dat maar al te goed 🙂
  Die Papoea’s zijn geen lieverdjes en maken desgewenst korte metten met de islam(ieten).
  SCHITTEREND lopende islamietjes men dag eindigt goed beter best 🙂

  Geliked door 5 people

  • Oeps zegt:

   @ Trucker (11 oktober 2019 om 23:17)

   Dames en Heren.

   De Papoea’s hebben een oude reputatie als kanibalen. Als de islamietjes in Nieuw Guinea niet snel maken, dat ze wegkomen, zouden de Papoea’s wel eens een oude gewoonte nieuw leven in kunnen blazen, “je tegenstanders opeten”.

   Geliked door 4 people

   • Trucker zegt:

    misschien een continent Papoea’s naar hier halen en ook nog wat Bhoedisten,die hebben geen angst voor wat islamietjes 🙂
    En passant Chinese “raadgevers” binnenhalen (die weten hoe ze aan te pakken) en de Russische efficiëntie als laatste om ze “weg te vegen”.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Dat ruimt goed op dat tegenstanders opeten.
    Als wij in ’48 ons been stijf hadden gehouden hadden wij met de Papoea’s samen die Indonesische invasie gemakkelijk weg kunnen vagen.
    Papoea’s zijn meesters in guerilla-technieken .
    Die Indonesiërs maken geen enkele kans in het duistere Guineese oerwoud…!

    Geliked door 3 people

   • Oeps zegt:

    @ paulzwueste (12 oktober 2019 om 18:22)

    Dames en Heren.

    Luttele jaren geleden werden we opgeschrikt door de “Arabische lente”. We deden er wat lacherig over. Inmiddels is die “lente” verworden tot een echte oorlog van Dakar tot voorbij Djakarta. En die omvang realiseren wij ons nog steeds niet.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Eigenlijk moeten de Papoea’s de moslimes niet eens gaan opeten want dan lopen ze hierdoor juist een acute voedselvergiftiging op! En van mij mogen ze daar al die afschuwelijke moslimextremisten de zee injagen opdat die daar nooit meer uitkomen!

    Geliked door 1 persoon

   • koosv8 zegt:

    Als het dan maar wel HALAL geslacht is.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ad de Pree zegt:

  Ik was een kind van ongeveer 13 jaar, toen de Indonesie aanspraak ging maken op ons Nieuw Guinea. De alzo hoog geprezen VN besloot om het eiland toe te wijzen aan de staat Indonesië, terwijl de bevolking (Papoea’s) geen enkele link hadden met de Indonesiërs. Zie hier de oorsprong van het kwaad. Gelukkig gaat het in het Australische deel van het eiland veel beter. Dat zou de VN toch aan het denken moeten zetten, maar dat is nooit hun sterkste kant geweest. Zie de zwarte piet discussie.

  Geliked door 7 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het zijn dus de Papoea`s, de wilde menseneters zoals wij vroeger pleegden te zeggen, die de opmars van de islam een halt toeroepen. Wie had dat ooit kunnen bedenken.

  Geliked door 4 people

 5. guusvelraeds zegt:

  Willen jullie meer of minder papoea’s?

  Meer meer meer!!!!!!!

  Geliked door 6 people

 6. Lee zegt:

  De Papoea ’s willen gewoon een eigen plek, een huis onder de zon en ik geef ze geen ongelijk. Ik zou het ook niet op prijs stellen om voor aap of 2e rangs burger te worden uitgemaakt.

  Geliked door 5 people

 7. henk verhoef zegt:

  het gaat natuurlijk in papua niet over geloof maar gewoon over veel grondswoffen en dus CENJES en de in mosim landen gebruikelijk corrup[tie
  De lokale mens intereeert ons niets– zie behandeling vrouwen in islam olie landen

  Geliked door 4 people

 8. ze hebben meer lef dan Macron, Rutte en Merkel samen

  Geliked door 5 people

 9. Jules van Rooyen zegt:

  Minister Luns heeft hiermee gelijk gekregen indertijd. Hij wilde Nieuw Guinea niet overdragen aan Indonesië, maar onder NL gezag vasthouden ter bescherming tegen de grote Indonesische islamitische meerderheid. Nu krijgen deze islamieten lik op stuk, na hun geweldplegingen, worden ze verdreven, terug naar de islamitische eilanden. Ze hebben gelijk, het duivelse islamisme gaat niet samen met anderen.

  Geliked door 4 people

 10. Harry zegt:

  Reken er maar op dart die smerige moslims binnenkort beginnen om de Papoea’s uit te roeien .
  Ze kennen geen andere oplossingen .
  Mo vindt het vast goed !

  Geliked door 3 people

 11. theoprinse zegt:

  Onder de Papoea’s in voormalig Nederlands Nieuws Guinea zit ook Nederlands bloed en het christendom voornamelijk protestant is hen gebracht door de Nederlanders. Nederland moet de Papoea’s steunen voor onafhankelijkheid.

  Geliked door 4 people

 12. bedonderde burger zegt:

  Realiteit over tien jaar?
  Opstand van tienduizend autochtone Nederlanders tegen de dan overwegend islamistische bevolking. In scene gezet door de volledig islamitische overheid om het laatste restje Nederlanders, onder goedkeuring van de islamitische VN wereldregering te laten afvoeren. Natuurlijk moet dit gebeuren omdat de islambevolking van 20 miljoen zwaar bedreigd wordt door tienduizend rebellerende oorspronkelijke Nederlanders die eisen dat zij in de hen aangewezen reservaten fatsoenlijk worden behandeld. De chef van de VN, Melissa Obama spreekt schande over zoveel geweld dat de laatste nakomelingen van de koloniale, discriminerende, racistische witte Europeanen gebruiken tegen de vreedzame bevolking van hoogstaande vredelievende gelovigen.

  Geliked door 1 persoon

 13. theoprinse zegt:

  Vrij Nederlands Nieuw Guinea !!

  Geliked door 1 persoon

 14. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Niet gek, de plaatselijke bevolking aldaar zijn dat volk helemaal zat. Overal waar de veroveringsideologie van dood, verderf en totale vernietiging van andersdenkenden en hun cultuur komt, moet het domineren en op naar de 100% consensus. Zo gaat het al bijna 1400 jaar.

  Geliked door 1 persoon

 15. Gerrit zegt:

  Ach Rutte was in Indonesie en zal daar alle pijnlijke problemen uit de weg zijn gegaan. Zoals de verdwenen Nederlandse marineschepen. Lekker opgevist en gesloopt. Ook de netelige positie van de Papoea’s zal echt niet aan de orde zijn geweest. De man nu wel genoeg kennende zal er veel gelachen moeten worden. De Indonesiërs lachen het laatst. Niemand roept ze tot de orde. Zal Rutte bijvoorbeeld gesproken hebben over het afbranden van het oerwoud? Ik denk het niet.

  Geliked door 1 persoon

 16. kampersrene zegt:

  hoelang nog wachten? …vooraleer… Duizenden moslims vluchten wegens zich verzettende Nederlanders

  Geliked door 1 persoon

 17. koddebeier zegt:

  Papoea´s verkocht en verraden door de toenmalige Nederlandse regering !!

  Geliked door 1 persoon

 18. Henk.V zegt:

  Zoals het artikel al aangeeft is een aanzienlijk deel van de OORSPRONKELIJKE bevolking , de Papoea’s, en tijde van het Nederlands bestuur over het eiland dat toen nog Nederlands Nieuw Guinea heette gekerstend door zowel rooms-katholieke als protestantse zendelingen.
  Het gebied waarover ik het nu heb is het westelijk deel van het eiland Papoea. Het iets grotere deel van dat eiland valt onder Australisch bestuur.
  Ook dat gedeelte had Indonesië graag willen overnemen, maar de heel wat wilskrachtiger uitgevallen Australiërs zagen dat niet zitten en een militaire confrontatie met dat land leek Indonesië te riskant.

  Voor alle duidelijkheid : Nieuw Guinea vormde GEEN geïntegreerd onderdeel van de Indonesische archipel. Het gebied had een aparte status. Qua oppervlakte is het 12 keer zo groot als Nederland.
  Ten tijde van de overdracht aan Indonesië in 1962 woonden er ongeveer 750.000 Papoea’s in dat gebied. Zij zijn de OORSPRONKELIJKE bewoners, verwant aan de Aboriginals in Australië. Zij leefden over het gebied verspreid in kleine stammen en een aanzienlijk deel ervan waren dus oerwoud bewoners. De bossen waren zo dicht gegroeid dat er geen sprake was van geregeld contact tussen de stammen. Zo kon het voorkomen dat in het binnenland diverse stammen hun eigen taal hadden ontwikkeld en elkaar slechts met moeite konden verstaan. De grootse bevolkingsgroep vormden de bewoners langs de kust.

  Naast het hoofdland lagen er hier en daar kleine eilanden langs de kust. Op één daarvan was ik een tijdje gelegerd…..

  Men kan helemaal niet zeggen dat Nederland bezig was om Nieuw Guinea uit te buiten. Integendeel , ten tijde van de Indonesische claim op het gebied was ons land druk bezig een bestuursapparaat te ontwikkelen waarin Papoea’s voorbereid werden het bestuur over hun gebied zelf ter hand te nemen.
  Er was al een vlag ontworpen voor de nieuwe staat, de Morgenster genaamd (https://nl.wikipedia.org/wiki/Morgenster_(vlag)) en ook was een volkslied gecomponeerd , het Hai Tanakhu Papua
  (https://www.youtube.com/watch?v=mCqmM0TRK2Q ) Met de instrumentale versie van dit land sloten de radio omroepen da dag altijd af. Sommige beelden uit deze video staan mij nog goed voor de geest.

  De goede Nederlandse intenties en de bereidheid van onze overheid om de Papoea’s te geven wat hun was toegezegd zijn op zich een compliment waard. En ook de verrichtingen van de in Nieuw Guinea aanwezige krijgsmacht onderdelen , wanneer er weer Indonesische infiltranten waren gedropt waren wel succesvol op zich, maar getalsmatig kwam Nederland handen te kort in dit immense gebied.
  Het was duidelijk dat zonder steun van bevriende landen Nederland de Indonesische invallen niet voldoende kon afslaan.

  Dit was een belangrijk punt van overweging in de Nederlandse politiek.
  Een ander punt was het onwrikbare vertrouwen van de Papoea’s dat Nederland hen zou beschermen. Van dat onwrikbare vertrouwen herinner mij een gebeurtenis dat mij nog steeds een dubbel gevoel bezorgt. Toen ons ‘’troepen transport schip’’ de haven van de toenmalige hoofdstad Hollandia binnen voer en daar aanlegde stonden er – een flinke afstand van elkaar- twee fluitorkestjes opgesteld. Van één orkest zal ik mij altijd het lied dat het speelde herinneren :
  ‘’Wij willen Holland houden’’ Daar sprak een bijna kinderlijk vertrouwen uit en daarna besef je continu dat ‘’Holland’’ niet kon geven wat het deze mensen had beloofd: VRIJHEID en ONAFHANKELIJKHEID. Voor alle duidelijkheid : de Papoea’s wilder onder geen beding bij Indonesië horen. Maar naar hun mening werd in het afgedwongen overleg met Indonesië , onder auspiciën van de Verenigde Naties, In het geheel NIET gevraagd.

  Pikzwart is het verraad van de twee landen van wie Nederland het meeste begrip verwachtte : De Verenigde Staten onder de Kennedy broers John en Robert, die beiden zeer vijandig tegenover het Nederlandse ‘’kolonialisme’’ stonden en Engeland. Beide landen waren niet geïnteresseerd in het Nederlandse verhaal over vrijheid en onafhankelijkheid voor Nieuw Guinea. Eenvoudig het gebied overdragen was de opdracht. Achteraf bezien valt de Amerikaanse botte houding wel te verklaren, helaas. De toenmalige Indonesische President Soekarno neigde meer en meer naar het aangaan van vriendschappelijke politieke banden met communistische landen, die het strategische belang van de ligging van de Indonesische archipel heel goed beseften. De Kennedy clan wilde Indonesische binnen de westerse invloedssfeer houden.

  In zo’n geval offer je gewoon een gebied met oerwoudbewoners op, niet waar? En daarbij stoot je de onthutste Nederlanders maar even voor het hoofd. Dat land zou wel weer bijtrekken en kwispelend achter Amerika aan lopen. En zo ging het dan ook.

  Het lot werd in 1962 bezegeld door de ondertekening van het PLAN Bunker, de Amerikaanse diplomaat die de onderhandelingen tussen Nederland en Indonesië. Indonesië kreeg zeggenschap over een gebied dat niet tot de Indonesische archipel had behoord, maar –OH SARCASME: Over toen jaar zouden de inwoners van het land zich mogen uitspreken over de toekomst van het land: Zelfstandig worden of bij Indonesië blijven…
  Je lot is bezegeld, maar NADERHAND mag je toch nog je mening geven. (WAAR DOET MIJ DAT TOCH AAN DENKEN???)

  Na de bekendwording van het akkoord , op diezelfde dag dus, sloten de Papoea’s zich volledig voor ons af. Wij werden volledig doodgezwegen. Bij patrouilles moesten wij bewapend zijn. Nu zaten daar geen patronen bij, maar de aanblik was toch wel redelijk stoer.

  Tegen de tijd van onze terugkeer naar Nederland begon de grote opruiming van materieel dat niet mee terug kon naar ons land. Het gerucht in de kampementen ging dat er grote scheepsladingen zware bewapening werden gedumpt op de plekken waar de oceaan diep was. Een ander gerucht was dat er opvallend veel lichte bewapening niet overboord ging , maar in handen raakte van Papoea’s die zich totaal niet wilden schikken in het Bunker akkoord.
  Voor de waarheid daarvan kan ik niet officieel instaan, want ik was niet aanwezig bij deze opruimingsacties, maar zeker is dat veel materieel NIET naar Nederland terug werd gestuurd, dus ik denk dat in de geruchten wel kernen van waarheid zaten.

  Zodra de Nederlanders uit Nieuw Guinea waren vertrokken kwam er een grote volksverhuizing richting Nieuw Guinea op gang vanaf het grootse eiland Java, dat eigenlijk overbevolkt was.

  Al met al vestigden zich meer dan één miljoen Indonesiërs in het pas verworven gebied. Noem het maar een soort kolonisatie, maar we moeten ook niet op elke slak zout willen leggen..

  Wij begrijpen dat er uiteindelijk WEL een volksraadpleging op Nieuw Guinea kwam en in de raadpleging mocht IEDEREEN zijn of haar stem uitbrengen. Het is zo’n mooi begrip dat elke stem evenveel waarde heeft, ja zelfs de stem van de oorspronkelijke bewoners mocht gehoord worden. Het was wel triest dat zij nu een MINDERHEID waren geworden in hun geboorteland… De meerderheid wilde bij Indonesië blijven.

  Ook Nederlanders zouden eens goed moeten opletten hoe het er aan toe gaat wanneer men een minderheid gaat worden in je eigen land…………

  Maar die minderheid ,van inmiddels ‘’tweederangs geworden burgers’’ in Papua schijnt zich nu ter herinneren dat zij de oorspronkelijke inwoners zijn die zich niet langer willen laten kleineren.
  Het liefste zouden zij vrij en onafhankelijk worden en het recht hebben om over hun eigen toekomst te beslissen.
  Zullen ze steun vanuit Nederland krijgen? De ervaring die de Ambonezen opdeden in hun strijd om de onafhankelijkheid van een eigen republiek ( de Republik Malukku Selatan) ( zoals hun ooit was beloofd toen Soekarno c.s de Verenigde Staten van Indonesië stichten met de belofte dat elke regio recht op een vorm van autonomie zou krijgen) . De Ambonezen kregen hun republiek niet en de Nederlandse overheid spande zich nauwelijks voor hen in.
  Geen van de regio’s werd ooit autonoom, omdat de overheid in Jakarta een eenheidsstaat voorstond.
  Wat onze ultra vaderlander Rutte en zijn buitengewoon geïnspireerde team van ministers voor de ontwakende Papoea’s zal gaan betekenen kunt u hieronder lezen..

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  Geliked door 2 people

 19. dolphin zegt:

  niet alle moslims zijn fout , maar waar moslims zijn/komen gaat het wel fout

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s