Turkse troepen vallen doelgericht christenen in Noord-Syrië aan

Screenshot_84

(Vertaling: E.J. Bron)

Met wapens uit Duitsland worden christelijke Assyriërs vermoord

De Turkse invasie in Noord-Syrië heeft blijkbaar niet alleen tot doel om de Koerden uit de regio te verjagen. Ooggetuigen en betrokkenen melden dat Turkse troepen bij hun aanval op Kamishli doelgericht christelijke kerken en woonwijken onder vuur hebben genomen.

Die Freie Welt

De Syrische stad Kamishli ligt in het uiterste noordoosten van het land en slechts enkele kilometers verwijderd van de grens met Turkije. In de stad wonen ongeveer 200.000 mensen, velen van hen zijn christelijke Assyriërs respectievelijk Arameeërs. Kamishli is een relatief jonge stad. Ze werd pas in 1926 door christenen opgericht, die voor de op hun geloofsgemeenschap gepleegde volkerenmoord uit het Ottomaanse rijk waren gevlucht. Gedurende de periode onder Frans bestuur na de Eerste Wereldoorlog, evenals na de oprichting van Syrië op 28 september 1961, bloeide de stad. Koerden en christelijke immigranten uit Armenië zorgden ervoor dat het bevolkingsaantal weer toenam.

Pas met het sterker worden van het terreurnetwerk IS/Daesh maakte Kamishli een eerste golf van geweld mee. Gezamenlijke inspanningen van Koerdische en christelijke strijders zorgden er echter al snel voor dat ISIS zich uit de regio moest terugtrekken. Sindsdien heerste er weer rust in de stad.

Aan deze rust werd echter op dramatische wijze een einde gemaakt door Turkse troepen in de nacht van 9  op 10 oktober 2019. Kamishli werd door Turkse troepen, die opdracht kregen van Erdoğan om Syrië binnen te trekken, massaal aangevallen. Er zouden echter geen stellingen van de Koerdische YPG onder vuur zijn genomen, zoals ooggetuigen en betrokkenen melden. In plaats daarvan hebben de Turkse soldaten doelgericht de christelijke stadswijken, hun bewoners en hun kerken onder vuur genomen. Een van de kerken werd zwaar beschadigd, een christelijke familie kwam om het leven. De Turkse militairen hebben bij hun aanval ook wapens uit Duitse productie gebruikt.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, belangenverstrengeling, christenhaat, Christenvervolging, dictatuur, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Syrië, Terrorisme, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Turkse troepen vallen doelgericht christenen in Noord-Syrië aan

 1. Wim Vreeswijk zegt:

  Dat betekent dus ook dat Duitsland feitelijk medeplichtig is aan de aanval christelijke woonwijken door Turkse troepen. Dit is Merkel integraal verwijtbaar !

  Geliked door 2 people

 2. koddebeier zegt:

  De opkomst van Hitler herhaalt zich in Erdogan, de “wereld”leiders kijken wederom de andere kant op !!

  Geliked door 4 people

  • rujadini zegt:

   Zo denk ik er ook over!

   Geliked door 1 persoon

  • henk verhoef zegt:

   niet helemaal het zelfde — 99,95 pct van de moffen liepen achter hitler aan en hielpen hem ook met die zelfde aantallen de joden en de gouden tanden uit mond te slaan en daarna sloegen ze de gaskamer in
   EN na de oorlog riepen ze massaal wir habben es nicht gewust terwijl ze nagenoeg allemaal meegeholpen hadden– net als veel nedelanders trouwens– een jood aangeven bracht wel een 2,50 op

   Geliked door 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    HoHo, 99% van de Turken beweren ook dat er geen Armeense genocide is geweesten lopen ook achter Erdogan aan,………….. dus … !!

    Geliked door 1 persoon

   • Jules Vismale zegt:

    De bekende ontkennende reactie ‘Wir haben es nicht gewust” op de moord van de 6 miljoen joden zou eigenlijk ook betrekking moeten hebben gehad op de westerse geallieerden en de Stalinistische communisten! Zij wisten tijdens WO II eveneens alles af over de Holocaust gezien de ontelbare berichten die daar over binnen kwamen maar daar iets tegen ondernemen? Forget it!
    Het was namelijk zo dat Churchill en Roosevelt de Europese joden helemaal niet wilden redden omdat dit geen prioriteit voor hen had en antisemitisme kwam ook voor bij bepaalde geallieerde burgers, soldaten en politici.
    Stalin was, net als Hitler, eveneens een fanatieke antisemiet en hem liet het al helemaal koud dat de Russische joden werden vermoord! Na WO II had hij zelfs plannen om de overlevende joden zelfs naar Siberië toe te sturen en als hem dat was gelukt dan waren er ongetwijfeld zeker wel 10 miljoen joden vermoord!

    Like

  • Marten Dek zegt:

   Erdogan is een maatje van satan.

   Like

 3. Cleo zegt:

  De wapenhandelaren zitten hoog en droog in Zwitserland en zien hun winsten en hun banksaldo astronomische hoogten bereiken…
  Het zou me heel wat waard zijn wanneer journalisten deze gewetenloze en verachtelijke figuren met naam en adres(sen) publiekelijk aan de schandpaal zetten.

  Geliked door 3 people

 4. hannah zegt:

  zou er nu ook een reactie van Franciscus uit Rome komen ???

  Geliked door 4 people

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Dat zat eraan te komen.
  Onder Erdogan worden al jarenlang Turkse Christenen onderdrukt.
  Een tiental jaren terug was er nog zo”n heisa over een klooster dat voor het grootste deel onteigend werd maar waarvan duidelijk vast stond dat het echt grond en weilanden waren van de kloostergemeenschap.
  En je kunt er zowat vergif op innemen dat hij ook zal zorgen dat een groot aantal Isis gevangenen weer op vrije voeten gaan komen.
  Die Isis hebben er toen ook voor gezorgd dat zijn familie een vermogen verdient hebben met de handel van gestolen olie.Tja je moet je vrienden niet in de steek laten natuurlijk.
  En daarbij komt dat Erdogan een zelfde godsdienst waanzinnige is als dat Isis spul.

  Geliked door 3 people

 6. Freda110 zegt:

  En denken de welkom roepers en alle andere islam knuffelaars dat de Turken in Nederland er heel anders over denken?
  Reken er maar niet op!
  Ik hoop alleen een ding, dat als het escaleert dat degene die het harst stonden te roepen het eerste aan de beurt zijn.

  Geliked door 3 people

 7. Welke moedige soldaat uit zijn eigen leger schiet die kerel aan flarden, want ze moeten niet langer wachten.

  Geliked door 3 people

 8. Kees van Kesteren zegt:

  Onderstaande reactie ook verzonden naar CU en SGP…
  Benieuwd naar hun reactie!

  WAT DOEN JULLIE HIERAAN? BROEDERS & ZUSTERS !!!
  Turkse troepen vallen doelgericht christenen in Noord-Syrië aan
  Geplaatst op 11 oktober 2019 door E.J. Bron

  Met wapens uit Duitsland worden christelijke Assyriërs vermoord
  De Turkse invasie in Noord-Syrië heeft blijkbaar niet alleen tot doel om de Koerden uit de regio te verjagen. Ooggetuigen en betrokkenen melden dat Turkse troepen bij hun aanval op Kamishli doelgericht christelijke kerken en woonwijken onder vuur hebben genomen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Kuu zegt:

  De Christelijke partijen in de Tweede Kamer moeten nu opstaan. (doen ze niet hoor)

  Like

  • Harry zegt:

   Slechtere bondgenoten dan dat soort christenen kun je niet hebben .
   Het zijn hypocrieten en onberekenbare smeerlappen die iedere keer bekijken of ze zelf geen nadeel zouden kunnen ondervinden van hetgeen ze eigenlijk zouden moeten verklaren .

   Ik heb het aan den lijve ondervonden : een refo gooide me een hand grint voor m’n harses omdat ik op zondag op een motorfiets reed .
   Later bleek dat ie zijn eigen dochter misbruikte .
   Toen ik dat zijn broer onder zijn neus wreef , werd ik wéér bedreigd !
   Dát kaliber dus !

   Like

   • Marjon Hanse zegt:

    Wat vreselijk!!

    Like

   • Marten Dek zegt:

    Op zondag ????
    Dat is immers de eerste werkdag.
    Vierde Gebod. Daar hebben al die christelijke leiders immers ook lak aan.
    Net als de EO en alle zondagskerken.
    Macht en geld zijn meer waard.

    Like

 10. Wachteres zegt:

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/121-turken-gearresteerd-voor-online-kritiek-op-offensief-in-syrie~a3fea5d2/

  121 Turken gearresteerd voor online kritiek op offensief in Syrië

  In Turkije zijn 121 mensen aangehouden omdat ze online kritiek hadden geleverd op het offensief in Syrië. Bovendien worden zo’n 500 accounts op sociale media onderzocht die het offensief als “bezetting” bestempelden. Dat meldde minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu tijdens een bijeenkomst met aanhangers van het Turkse leger.

  Like

 11. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/eerste-vijf-jihadisten-ontsnapt-na-bombardement/

  Eerste vijf jihadisten ontsnapt na bombardement

  Dit konden we van mijlenver zien aankomen maar bij deze dan toch ‘de bevestiging’: Volgens Syrische Koerden zijn vijf ISIS-strijders ontsnapt na een bombardement op Qamishli, een stad bij de Noord-Syrische grens.

  De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zijn de grootste paramilitaire organisatie in het noorden van Syrië. Zij zijn verantwoordelijk voor het vernietigen van een groot deel van Islamitische Staat. Naar schatting houden zij in diverse kampen dan ook zo’n 80.000 jihadisten en familie van jihadisten vast, waarvan zo’n 12.000 ex-strijders zijn.

  Like

 12. Pingback: Erdoğan dreigt de EU met 3,6 miljoen “vluchtelingen” | E.J. Bron

 13. van Colle zegt:

  Opnieuw is Europa de grote schuldige Wat doet het Vaticaan en PKR waar is hun christelijke naasten liefde met hun broeders en zusters Grote woorden maar geen daden Het binnenhalen en laten blijven van bakken met Islamieten en als je er iets van zegt zoals Wilders wordt aangepakt en liefst stuk gemaakt Wat is er overgebleven na WO2 met de zin nooit meer een groot lachertje bah !

  Geliked door 1 persoon

 14. kampersrene zegt:

  ….wie durft beweren dat de Paus zijn gelovigen in de steek laat …..hij heeft aangekondigd dat hij overuren zal maken in het bidden

  Like

  • Marten Dek zegt:

   De pope bidden,????
   En dat met het getal op zijn mijter van 666.!!!!
   Jezus opzij gezet voor Maria.
   De Sabbat verplaatst naar de zondag

   Like

  • fleckie zegt:

   Hij kan het bij wijze van…….digitaal ‘ laten opnemen’. per. DVD, , video- cassette,etc.
   en voor de rest op zijn lauweren rusten’!) bekend is immers het gezegde ‘ wie het gelooft wordt. zalig’……moest er dan eerst niet voldoende. ‘afgeschoven’. zijn..?!…….<~<~<~<~<~<~<.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s