Het nieuwe totalitarisme: vakblad van psychotherapeuten adviseert gekkenhuis voor “klimaat-ontkenners”

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

De actuele klimaathysterie laat haar masker vallen. Niet alleen maken klimaatactivisten er in het kader van de blokkadeacties geen geheim van dat ze naar een andere maatschappijorde streven – ook voor hun tegenstanders zou het weldra gevaarlijk kunnen worden. In het “psychotherapeutenjournaal” van de Beierse Kamer van psychologische psychotherapeuten heeft een schrijver genaamd Fabian Chmielewski hardop over een lagere ingreep-drempel voor psychotherapeutische maatregelen tegen personen nagedacht, die weliswaar geen wetten overtreden, echter desondanks als gevaarlijk worden beschouwd. Het gaat Chmielewski vooral om mogelijke “concrete psychotherapeutische interventies” en de actieve deelname van de psychotherapeuten aan gezondheidscampagnes tegen een wijdverbreide “existentiële neurose”.

Duits - Zuerst

De schrijver bedoelt daarmee echter niet bijvoorbeeld hysterische klimaat- en CO2-fanatici, maar in tegendeel mensen die zich (nog) niet neerleggen bij de algemene hysterie en liever inzetten op de wetenschap en gezond verstand. Ze moeten zich van Chmielewski laten welgevallen dat zij gegrepen zijn door een “existentiële neurose”. Want bij de “klimaatcrisis” gaat het om “leven en dood – maar omdat mensen “de angst voor de dood niet zouden kunnen verdragen”, zouden ze deze ontkennen, ignoreren en relativeren – “en dus ook de totale klimaat-Apocalyps”. Zodoende is de vijand – respectievelijk de patiënt van een toekomstig gepolitiseerde psychotherapie – bepaald: de klimaat-ontkenner.

Chmielewski bepaalt drie types: ten eerste de “klimaat-ontkenner” in de “gedoogmodus”, die weliswaar in principe van het bestaan van de “door de mens veroorzaakte klimaatcatastrofe” zou uitgaan, zich daartegen echter hulpeloos zou voelen. Het tweede type zou de “vermijder” zijn. Die zou discussies uit de weg gaan, ideeën over dit thema verdringen of zich te buiten gaan aan oppervlakkige argumenten over individuele zakelijke vragen. Hij zou zijn omgang met de “existentiële bedreiging” intellectualiseren en de verantwoordelijkheid op anderen afschuiven – “bijvoorbeeld op wetenschappers, die vast en zeker de een of andere oplossing zullen vinden, of door te zeggen dat de gevolgen sowieso alleen maar in andere delen van de wereld merkbaar zullen zijn”.

Het derde type beschouwt Chmielewski als het gevaarlijkste – namelijk de “ontkenner” in de modus van de “overcompensatie”, die zou kunnen zorgen voor een “kruisridderschap tegen de klimaatbescherming” en een “agressieve ontkenning van de existentiële bedreiging”. Deze groep zou proberen zijn doodsangst uit de weg te gaan door een “symbolische onsterfelijkheid” te willen bereiken. Leden van deze groep “zou het er om gaan de waarden van de samenleving te verdedigen en niet door de klimaatbescherming te beperken, omdat de symbolische onsterfelijkheid boven het daadwerkelijke verder leven (door klimaatbescherming) geplaatst wordt.”

Omdat de “klimaatontkenning” overeen zou komen met het delict van “acute bedreiging van het eigene of het vreemde” – een delict dus dat nu al volgens geldend recht een gedwongen plaatsing in een psychiatrische kliniek rechtvaardigt, zou het geboden zijn om hier actief tegen op te treden, argumenteert Chmielewski.

Aan strijdlustige “klimaat-ontkenners” zou duidelijk gemaakt moeten worden dat hun “korte termijn waarden” – bijvoorbeeld het recht om auto te rijden – opzij zouden moeten gaan voor “waarden van hogere orde” zoals de “zorgplicht voor toekomstige generaties”.

Mensen met historisch besef voelen zich met het oog op zulke uiteenzettingen juist aan de instrumentalisering van de psychiatrie in het voormalige Oostblok herinnerd – “klassenvijanden” en andere dissidenten werden daar zonder omwegen voor gek verklaard en opgesloten. Blijkbaar is het linkse totalitarisme in het teken van de klimaathysterie hard op weg om zich terug te melden.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het nieuwe totalitarisme: vakblad van psychotherapeuten adviseert gekkenhuis voor “klimaat-ontkenners”

 1. Cathja zegt:

  Chmielewski kunnen ze als eerste TOTAAL GESTOORDE opnemen in de kliniek.
  Dwangverpleging en hersenspoeling zijn dringend noodzakelijk om dit heerschap weer in ons gareel te krijgen.

  Het wordt hoe langer hoe gekker op onze aarde….

  Geliked door 4 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Ik ben ook gevaarlijk, staatsgevaarlijk zelfs. Ik ontken de klimaatverandering. Ik ontken het gezag van rutte, ik ontken het recht van brussel om ons naar kloten te helpen. Ik ontken het recht van god mag weten wie om ongevraagd ons land te bestormen en te eisen dat wij hen te eten geven, huisvesten en verder pamperen. Waarom ik een bijna alles ontkenner ben komt door het feit dat mijn rechten als autochtoon in dit land worden ontkend. Dat mijn pensioenrechten worden ontkend zodat de haagse plucheklevers een greep in mijn pensioenspaarpot kunnen doen zoals hun voorgangers al gedaan hebben. Dat zelfs mijn burgerrechten worden ontkend want brussel moet eerst instemmen met mijn recht om hier te zijn. Ik eindig deze tirade met een wens. Ik wens dat de heer timmermans de hand aan zich zelf slaat waarmee hij het nederlandese klimaat een grote dienst bewijst. Daarna kunnen we in nederland weer opgelucht adem halen. Klimaat gered.

  Geliked door 7 people

  • Nemesis zegt:

   Ben het volkomen met je eens, dus ook een alles ontkenner.

   Ik wens zelfs, dat niet allen die Timmermans, maar al die gekken zoals Chmielewski zich in een massa hysterie storten en allemaal de hand aan zich zelf slaan,

   Voor dat er weer en masse gekkenhuizen en Gulags voor de mens met gezond verstand worden ingericht. Ik wens ze zelfs allemaal een snelle en heel pijnlijke dood toe.

   Geliked door 1 persoon

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Dat is dan een psych die misschien zichzelf eens moet laten onderzoeken door de witte jassen brigade waarbij de dwangbuis alvast klaar gelegd dient te worden.
  Ik heb eens even gekeken wie de man is op Google en het enige wat eruit komt is, je geloofd het niet, Klimaat.
  Douw de gek weg in een of ander gesticht ergens in het Duitse achterland of flikker hem in een vergeetput

  Geliked door 3 people

 4. Tineke zegt:

  Wat schuift het voor deze klimaatpsychotherapeuten om deze onzin te promoten?

  Geliked door 4 people

 5. Lucky zegt:

  Dus mensen die niet meegaan in de massa-psychose en hysterie zouden behandeling nodig hebben?
  Ik vrees dat deze kwakzalver zélf helemaal aan het doordraaien is, en zijn gekte vervolgens uit totale ontkenning probeert te projecteren op mensen met een gezond verstand.

  Geliked door 3 people

 6. Tistochwat zegt:

  Is dit misschien die achterlijke Fabian Chmielewski?

  Geliked door 1 persoon

 7. Wachteres zegt:

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7565963/Doctors-nurses-join-Extinction-Rebellion-demo-Shells-London-HQ.html

  Doctors and nurses join Extinction Rebellion protesters for demo at Shell’s London HQ and on streets of central London as stretched police call in reinforcements from as far away as Scotland

  Artsen en verpleegkundigen vergezellen demonstranten van Extinction Rebellion voor een demonstratie naar het hoofdkantoor van Shell in Londen en in de straten van centraal Londen tijdens een uitgebreide politieoproep ter versterking van Schotland

  Extinction Rebellion activists entered the sixth day of their ongoing demonstration in London today

  Extinction Rebellion-activisten gingen vandaag de zesde dag in van hun voortgaande demonstratie in Londen

  More than 100 healthcare professionals gathered outside Shell HQ to highlight deaths caused by air pollution

  Meer dan 100 zorgverleners verzamelden zich buiten het hoofdkantoor van Shell om de aandacht te vestigen op sterfgevallen als gevolg van luchtvervuiling

  Climate change activists are also marching in a funeral procession down Oxford Street in a ‘grief march’

  Klimaatverandering activisten marcheren ook als een begrafenisstoet door Oxford Street in een ‘rouwmars’

  Police announced there have been 1,290 arrests in connection with the ongoing protests across London

  De politie heeft aangekondigd dat er 1.290 arrestaties hebben plaatsgevonden in verband met de lopende protesten in Londen

  Like

 8. M. zegt:

  Dat er een klimaat is ontkennen we niet we ontkennen alleen de leugens die over het klimaat verteld worden welke al door bossen echte wetenschappers zijn ontmaskert als zijnde leugens
  Onder dwang bekeren tot de leugen?
  Bij gebrek aan argumenten om gewoon te overtuigen moet men uit wanhoop maar dwang gebruiken?
  is het verhaal zo slap?
  Gelijk de ideologie, waar men mee heult?
  Die ook niet bekritiseerd mag worden omdat men dan ziet wat het werkelijk is?

  Geliked door 3 people

 9. guusvelraeds zegt:

  In de sovjet unie werden zij die niet volgzaam waren ook opgesloten in klinieken en als dat niet hielp dan was er altijd nog de goelag of in de kelders van de KGB werd het genade schot gegeven in de nek. Hierbij moest het slachtoffer door een smalle gang lopen die eindigde aan een gesloten deur. Men had hem verteld dat hij naar huis kon gaan en dat hij alleen nog wat papieren moest invullen. Achter de gesloten deur was een pseudo kantoor ingericht om de indruk te wekken dat er papieren ingevuld gingen worden. Achter de deur echter stond iemand van de KGB met een geladen pistool. Zodra het slachtoffer binnen kwam liep deze richting bureau en op dat moment deed de KGB van dienst achter de deur een stap naar voren en gaf het slachtoffer een schot in zijn nek. In de fop kantoorruimte zaten speciale putjes in de vloer voor het afvoeren van het bloed. Ondanks al deze gruwelijkheden zijn er nog vele intellectuelen die heilig geloven in het socialisme. Het klimaat gedram en de wetenschapsverdraaiingen hierover zijn een nieuwe fase om het kapitalisme ten val te brengen. Met de miljarden die uitgegeven worden aan het klimaat bedrog wil met de economisch kapitalistische samenleving een stok in de wielen steken. Het succes van het kapitalisme is een doorn in het oog van de doorgewinterde socialist.

  Geliked door 3 people

 10. Trucker zegt:

  ik zie zo voor mijn oog de klinieken oprijzen waar er massaal aan lobotomie zal gedaan worden, gaatje boren in de schedel wat pulken met een breinaald en we lopen (of springen) allemaal op bevel van de overheid.
  Het enige positieve aan de hele zaak is dat ik (en ben zeker veel reageerders) de leeftijd bereikt hebben dat wij niet de knettergekke maatschappij gaan beleven die nu in wording is.
  Je zal maar pakweg twintig jaar zijn en weten wat er nog op je afkomt een wereld waar de krankzinnigen( zoals links/multikul/islamofiel/klimaatneuzelaa) niet opgesloten zijn maar vrijuit op straat lopen.

  Geliked door 3 people

 11. jantjeuitnl zegt:

  Een mooi postje om te schrappen uit de zorgverzekering!

  Like

 12. oudmarinier zegt:

  Die psyhotherapeut , heft z’n naam wel “mee” zeg . Je zal maar Schlemielski heten. En dan ZULKE uitspraken durven doen.

  Geliked door 1 persoon

 13. henk verhoef zegt:

  De wereld wordt steeds meer en meer geregeert door lieden die veel- heel veel – van/aan de misdaad ( en narco) VERDIENEN
  Advocaten( de beschermers van de rechtstaat noemt de handlanger van de boef zichzelf) en de psychiator die die boef dan weer voorl;opig gek verklaart zodat hij de straf ontloop- maar wel de straat op wordt gestuurt met iemand die nog geen schoothondje aande ljn kan houden0
  Rechters en politiek varen blind op dat soort tuig want zij zijn deskundig — en waarom – ze verkopen hete ludcht en kunnen heel goed punten en comma,s neuken
  De werleds– lees de blanke mens is volkomen gek

  aanrader– lees “opkomst en ondergang Roomse rijk “maar weer eens
  DAN roep je bij ieder bladzij– niets verandert lijkt vandaag wel

  Geliked door 1 persoon

 14. Bastiaan2000 zegt:

  Hier kon je op wachten, heeft nog lang geduurd. De duistere kracht achter de klimaatduivels laat steeds meer haar satanische kant zien. Want satan is het, openbaring lijkt reeds meer in zicht. Alleen alle duistere krachten komen nu wel vrij, bereid je voor de duistere oorlog die dan komen gaat.
  Psychiatrie heeft altijd al een zeer duistere kant gehad, nep wetenschap en veel macht over hun patiënten. Zelf denken ze dat ze alles Weten en zo handelen ze ook.
  Voor mij dreigt er dus nu ook gevaar, maar ik ga uit van wetenschap en zij vertellen andere dingen over het klimaat. Dit in combinatie dat ik het duister ken, dat heb ik hier vaker verteld.
  Als ze die macht hebben zonder tegenstand, dan ziet het er zeer duister uit. Daarom moet er opstand komen, vernietig je vijand, voordat zij jou vernietigen. Want alleen kunnen we niets, maar samen kunnen we een rijk omver werpen. Organiseren kan ik niet, meedoen wel.

  Hoe openbaring eindigt, God wint, zijn tegenstanders niet, maar voor het zover is. Ik wens alle goede mensen veel goeds. En blijf het goede doen, dat probeer ik ook.
  Ik weet dat er mensen zijn die zelfmoord plegen hierom. En dat laat de duistere van de klimaatduivels zien, er is totaal niets menselijks aan. Alles moet kapot volgens de mensen als Klaver, Jetten, Rutte etc. Een leven of vele interesseert ze niet.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s