Komt onze redding uit Friesland?

Door:
K. v. W. 
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Komt onze redding uit Friesland?

 1. guusvelraeds zegt:

  Willen jullie meer of minder Friezen?

  Meer, meer, meer !!!!!!!

  Geliked door 5 people

 2. Wachteres zegt:

  FRYSLAN BOPPE! En dat zeg ik als Groningse. 😛

  Geliked door 3 people

  • heksenhiel zegt:

   Wil graag weten wat “BOPPE” betekent Wachteres. Altid zeer nieuwsgierig en nooit te oud om te leren. Het is nog ouderwets in het Noorden en zou er zo naar toe verhuizen. Hier alleen stress. Groeten.

   Like

 3. Hovawart zegt:

  IT GIET OAN!

  Geliked door 2 people

 4. De Kruisvaarder zegt:

  k ben Fries woon in Leeuwarden.
  Ik ben trots op mijn volk…
  wy hawwe us nocht van dizze lju der yn Holland.

  Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @De Kruisvaarder. TERECHT dat jij trots bent op je volk!!! Het is een volk om trots op te zijn!. Ik ben trots dat een van mijn kinderen woont nu in Friesland (noord west). Tot voor kort wist ik over Friesland zo goed als niets. Het was voor mij een blanco gebied. Wat wist ik wel? a) dat het is een soort verwegistan, b) ze hebben een andere taal en c) dat iedereen zegt dat ze stug zijn (niet helemaal waar. In Harlingen, Het Bildt en Leeuwarden zijn ze dat niet. Voor de rest weet ik het niet. Via vele bezoeken begreep ik dat de Friezen hebben NIETS IN HUN MENTALITEIT, MET DE ZOMBIES VAN DE RANDSTAD. Zij laten met zich niet sollen. Ze durven hun mening te geven over onderwerpen die ze niet zinnen, en ze komen voor elkaar op. De boeren hebben hier de sympathie en ondersteuning van van de bevolking; ook van mensen die geen koeien of schapen hebben. De laatste keer dat ik in Den Haag hoorde mensen die in het openbaar met elkaar hun mening delen was toen Theo van Gogh werd vermoord. Er is wel een uitzondering op de regel: De Scheveningers lijken een beetje op de Friezen. Toffe mensen.

   Geliked door 1 persoon

   • De Kruisvaarder zegt:

    Ja zo is t! In de dorpen zijn de mensen nog meer beu van de Haagse Kliek. Tuurlijk overal zijn er rare groen links gekkies. Maar op t platteland van Friesland is dit echt een uitzondering. Kijk, wij Friezenj leven in een boerenprovincie. Dat is echt geen overdrijving. Natuurlijk worden deze mannen en vrouwen boos. Dit gaat al jaren zo. Eerst de uitbraken van mond en klauwzeer, toen de varkenspest, toen de andere uitbraken…..en ook nog eens de melkprijs naar beneden brengen, zodat de boer maar een grijpstuiver kreeg voor een liter melk. Maar het voer voor de beesten bleef gelijk. Is dat nog te verklaren?
    Ik ben geen boer, maar ik hou van ze. Ze zijn geen klagers. Dit protest is omdat t water al over de lippen komt……

    Wij, niet boeren hebben “het nog goed” zoals men in de volksmond zegt….maar wij komen aan de beurt. CO2 belasting ??? wat is dat voor onzin ?

    CO2 is van LEVENSBELANG voor alle leven op aarde. Zelfs wij, mensen, hebben CO2 in ons lijf en is van levensbelang om de zuur-base balans in evenwicht te houden.

    Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Het ‘ FRIESE. STAMBOEKVEE’ is. ‘wereldbekend’!!

    Geliked door 1 persoon

  • heksenhiel zegt:

   Ja dit begrijp ik wel denk ik : We houden ons afzijdig van die lui in Holland (lees DEN HAAG) de struikrovers.”groet. K.V.

   Like

 5. Edwin Lauxen zegt:

  Heerlijk om te zien dat de Noordeling opstaat tegen de hollandse gewest 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. henk verhoef zegt:

  zie weinig support van de linkse kant van nedelrand
  of zelfs van de rechtse kant
  Men heeft ook nog niet in de gaten dat een vegies scheet net zo vervuilend is als die van een koe
  Ze vreten immers alle twee het zelfde groenvoer maar hebben ook de zelfde denk capaciteit

  Geliked door 1 persoon

 7. Orelius zegt:

  16 okt nieuw protest . Niet alleen de boeren maar wij moeten allemaal de straat op. Ik heb al een vrije dag genomen. Maar let op, als de opkomst heel groot wordt zal de antifa proberen om rotzooi te veroorzaken. Daar moeten we op reageren door ze tegen te houden. Laat ze de boel niet verstieren. De boeren protesteren vreedzaam en met disipline . Kom aub ook met veel mensen want dit is het moment om de boel in gang te zetten . Laat die kans niet liggen.
  Het enige wat die oplichters in Den Haag en Brussel willen is de grond van de boeren om huizen te bouwen voor migranten. Nederland 1 grote stad maken . Als die lui iets willen doen ze dat altijd met een leugen . Om het volk kalm te houden . Maar nu hebben we ze doorzien . Dus allemaal naar Den Haag donderdag . Hoop dat jullie ook allemaal komen met aanhang . Tot donderdag .

  Geliked door 3 people

 8. Orelius zegt:

  Woensdag 16 oktober protest gaat over de toekomst van ons allemaal. Denk aan je kinderen en
  kleinkinderen . Weg met het globalisme , weg met de eu , weg met de open grenzen , weg met de klimaat leugens etc etc. Draag de drie kleur op zijn kop blauw wit rood. Ik hoop eerst in Nederland en dan navolging in alle Europese landen . Laat dit niet door onze vingers glippen , dit is het moment .
  Laten we hem pakken , je zag al reactie,s in Frankrijk en Duitsland .
  Als het nu hier begint word het een sneeuwbal effect en geen eu leger die ons tegen kan houden . Maak een vuist NU , VOOR JE KINDEREN EN KLEINKINDEREN.

  Geliked door 2 people

 9. Harry zegt:

  Ik ben ook fan van Friesland en echt niet alleen omdat daar een heerlijke medereageerster woont !
  En een goddelijke paaldanseres .

  Hup Friesland , Tistochwat vóórop !

  Geliked door 2 people

 10. koosv8 zegt:

  Hoe zou dit toch komen denkt iedereen. Er is ruimte. Ze hebben eigen dingetjes , Taal, skûtsje, Friezen zijn Friezen en in grote lijnen een homogene bevolkingsgroep. En dat is waardoor men nog nuchter over de dingen kan reageren, maar dat kan toch niet. De weg blokkeren, is DNA af moeten staan. Maar dat is in AMSTERDAM toch ook iets anders…toch.
  RASCISME EN DISCRIMINATIE VIA DE RECHTER. GOED BEZIG LINKSE HUFTERS!!!!

  Geliked door 2 people

 11. Kuu zegt:

  … en de boeren + 2200 tractoren! De beuk erin.

  Geliked door 2 people

 12. Monalisa zegt:

  Tja in de jaren 80 hadden zij al protesten je kwam Friesland niet in zonder paspoort, zij wilden zich toen losmaken van Holland, hadden ze maar doorgezet met hun plannen. Tja ik moet er wel bij vertellen dat de meeste uitkeringen aan Friesland toebehoren,🤲🤲 velen stemmen ook zeer rood De PVDA. 🌹🌹 er moet een verschuiving komen met hun stemgedrach.

  Geliked door 2 people

 13. Hovawart zegt:

  Er zijn toch Motorrijders genoeg in Nederland, waarom geen combinatie van tractoren en motoren in één protestmars naar het Binnenhof,….eens kijken hoe dat in goede banen te leiden valt.

  Geliked door 3 people

 14. Bastiaan2000 zegt:

  Mijn vader was Fries, ik werk in Friesland, mijn middelbare schooltijd was in Friesland (Heerenveen). Friesland is top, en ik ben trots op mijn Friese bloed en mentaliteit. Ik ben er niet geboren, dat was in de Flevopolder in een dorpje.

  Maar de oplossing komt wel van dat type mensen, je kan veel ik ons wij zijn niet agressief maar tot het punt nu niet verder. Drenthe, Overijssel gaan dan ook meedoen, Groningen denk ik ook.
  De overheid is doodsbang voor ons, vandaar ook die harde aanpak van de Blokkeerfriezen. Dit moet, anders gaan we eraan.

  Geliked door 2 people

 15. wim zegt:

  Toch zit ik met een vraag. Hoe kan onze redding (wat dat ook mag inhouden) uitFriesland komen als ze daar onlangs nog metde EU verkiezingen massaal op Timmermans en zijn te verfoeien PvdA stemden?

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s