Assad en Koerden sluiten deal

Screenshot_123

DAMASCUS – Het Syrische leger is naar het noordoosten van het land gestuurd in verband met de Turkse invasie daar. De autoriteiten in Damascus melden dat er deals met de Koerden zijn gesloten voor de bezetting van de grensstad Kobane, waar de Koerden in 2015 het offensief van Islamitische Staat wisten tegen te houden met Amerikaanse steun.

De Telegraaf

„De Syrische vlag wappert weer in Manbij”, twitterde het Syrische ministerie van Informatie. Volgens het Syrische staatspersbureau SANA zijn eenheden van het Syrische leger op weg naar het noorden „om de Turkse agressie het hoofd te bieden”.

Ook over steden verder landinwaarts, zoals Manbij, Deir-e-Zor en de voormalige IS-’hoofdstad’ Raqqa zouden deals zijn gesloten tussen het regime in Damascus en de Koerdische milities.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Monalisa”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, gezond realisme, Koerden, Syrië, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

38 reacties op Assad en Koerden sluiten deal

 1. ruud beijer zegt:

  Het is te hopen dat ze veel steun krijgen. Vanuit Nederland hoeven de Koerden niets te verwachten. Nederland steunt alleen maar terroristen.

  Geliked door 4 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Prima toch. Zie je dat het Midden Oosten best de interne problemen op eigen wijze kan bijsturen. Nu alleen nog vrede met Israël (ook al is het een vrede uit eigen belang) en het Midden Oosten kan een paar stappen vooruit doen. Als de democratie brengers uit het westen zich maar afzijdig houden. Zij zouden de handen vol moeten hebben met het dicht gooien van de Europese zuidgrenzen.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  ALS NOU ASSAD OOK ZIJN VRIEND OOM VLADIMIR NOG EEN BELLETJE GEEFT, DAN KAN DIE ADOLF 2.0 HELEMAAL ZIJN LOL OP . en de eu blijft dat kut turkije de hand maar boven zijn hoofd houden ,
  Ht hebben van hersns is volgens mij geen pre om in brussel t werken . teringgggg

  Geliked door 7 people

 4. delamontagne zegt:

  Is dit een provocatief gebaar van Turkse voetbalspelers met verwijzing naar de inval van Turkije in Syrië ?

  Een bestuurder van de UEFA laat onderzoeken of ’t militaire gebaar van het Turkse team dat een militair saluut bracht, politiek beladen is:
  BRON:
  […]
  Lalibre.be
  https://www.lalibre.be/international/europe/un-geste-provocateur-en-reference-a-l-offensive-en-syrie-l-uefa-va-examiner-le-salut-militaire-des-joueurs-turcs-5da2c40b9978e22374d89ad1

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry zegt:

  Tja , en nú ?
  Gaan die achterlijke Turken nu ook met Syrië vechten ?
  Gaat Syrië hen verdrijven ?
  Gaan de Russen Assad weer helpen ?
  Wat gaat Trump doen ?

  Moslims zullen eeuwig gedonder blijven veroorzaken , die hele ideologie deugt voor geen meter !

  Geliked door 2 people

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  Ik heb laatst de beschikking gekregen over een boekje ’20 eeuwen Utrecht’ van het gemeentelijk archief. Als je dat leest stonden de Utrechters, zoals ‘religieuzen’, huursoldaten, kooplui en scheefgangers en zwervers elkaar ook voortdurend naar het leven. Dat was dus ook 2000 jaar bittere armoede en oorlogen waardoor men uit armoede zoveel mogelijk bij elkaar ging moorden en plunderen. Ik heb het dan ook nog niet over ‘heksen’verbrandingen en homo’s die op het Domplein massaal opgehangen werden, nog geen 150 jaar geleden. Dus wij konden er ook wel wat van, vrees ik.

  Like

 7. Klaas zegt:

  Like

 8. Eric zegt:

  Assad + de Koerden + hopelijk ook Poetin = Erdogan krijgt op zijn kop. Wat mij betreft mag op Ankara een Grote Bom gegooid worden, zodat het finaal gedaan is met de fascistische ambities van dat Erdoganmonster. Zolang die kerel daar op de troon zit zal het verkeerd blijven lopen.

  Geliked door 2 people

 9. danny zegt:

  goed, opruimen die Turken.

  Like

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Het is te betreuren dat er in de schermutselingen (bittere oorlog) in Noord Syrië doden zijn gevallen en dat er heel veel mensen van hun huizen zijn verjaagd.
  Maar … Trump heeft gelijk. Hij heeft de Amerikaanse soldaten teruggetrokken om de betrokken landen/partijen het zelf op te laten lossen. Als dat niet lukt dan hebben ze zich wat te verwijten.
  De schuld kan dan gerust aan de Führer Erdogan toegewezen worden.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal gelijk Sion.
   Trump heeft tijdig zijn troepen weggehaald.
   Het komende scenario ziet er als volgt uit: “Assad zal tezamen met de Koerden de strijd met Erdogan aanbinden.
   Als Erdogan zo dom zal zijn om steeds meer Turkse troepen aan te voeren en burgers te bombarderen zal Poetin Erdogan eerst ernstig waarschuwen om in een latere fase luchtsteun aan Sadat te geven.
   Erdogan zal in ’n hopeloze situatie terecht komen en zich moeten terugtrekken.
   In Turkije zal hem dat groot gezichtsverlies opleveren dat aanleiding kan geven tot ’n machtsgreep van het Turkse leger.

   Like

 11. Antivenin zegt:

  Prima toch? De Koerden geholpen en de moslims van Assad kunnen gaan vechten tegen de moslims van Erdogan. Win-win-win voor de infidels.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Trump trekt zich terug?
  Robert de Niro, de acteur van Italiaanse afkomst en pukkel op de wang, wil dat Trump de bak indraait .
  Hij is een gangster vindt de Niro.

  Like

 13. danny zegt:

  kurdistan 24 english

  met filmpje van Turkse moordpartij.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  https://www.ad.nl/buitenland/koerdische-politica-geexecuteerd-in-syrie~ab60a561/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  Koerdische politica geëxecuteerd in Syrië

  Bij de militaire aanval van Turkije in Noord-Syrië zijn verschillende doden en gewonden gevallen. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zouden negen burgers om het leven gekomen zijn, onder wie Hevrin Khalaf, een Koerdische politica.

  ,,De negen burgers werden op verschillende momenten ten zuiden van de stad Tal Abyad geëxecuteerd’’, zo meldt het Syrische Observatorium dat doorgaans bekendstaat als goed geïnformeerd.

  Koerdische troepen melden dat de 35-jarige Khalaf net als verschillende andere burgers uit haar auto gesleurd en vervolgens geëxecuteerd werd door pro-Turkse rebellen. Khalaf was de secretaris-generaal van de partij Toekomst Syrië. ‘Dit is een duidelijk bewijs dat Turkije misdaden begaat tegen ongewapende burgers’, reageerden de Syrische Democratische Strijdkrachten in een verklaring. De VS noemen berichten over de moord op Khalaf zeer verontrustend.

  Like

 15. Scheit Leister zegt:

  De Koerden en Assad zullen zoveel mogelijk IS “strijders” uit de weg gaan ruimen nu de VS daar geen politieagentje meer speelt. Europa heeft het nakijken met zijn ICC.
  Rusland zal zijn proxies Turkije laten aanpakken waarbij, als de NAVO niets doet, het failliet van het westerse militaire complex, za blijken. China zal in de Zuid Chinese zee gasn domineren.
  De verliezer zullen Eutopa en Turkije ijn. Helaas tot gevolg dat de banden met Turkije door Europa nog meer zullen worden asngehaald.

  De enige uitweg is Nucluaire escalatie. Turkije of Assad zullen hiertoe wel moeten overgaan als deze nieuwe strijd uit de klauwen gaat lopen.

  Scheit Leister

  Like

 16. AEO zegt:

  We zien duidelijk dat Turkije een agressor is. Erdohitler houdt voortdurend dreigende toespraken en hij wil het Ottomaanse Rijk herstellen. Wij hier in Nederland kunnen daar niet zoveel aan doen, maar bedenk wel, dat als we met vakantie naar Turkije gaan, we deze dictator ondersteunen! Er zijn genoeg andere landen waar we met vakantie naar toe kunnen gaan. Geld wat we aan een vakantie in Turkije uitgeven wordt weer gebruikt om wapens mee te kopen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Cefas zegt:

  Goed nieuws.

  Like

 18. Punt één gooi de Turkse spelers uit de voetbalcomp. Als de sport zich politiek gaat bemoeien zijn de beren los.
  Twee, nu mag Putin komen, maar pak het dan meteen goed aan, en voor eeuwig. Het zal meteen een keiharde klap zijn naar de hele islam die gewoon op rooftocht is.

  Like

  • Taljaard zegt:

   Daar is Putin volgens mij te verstandig voor.
   Want een openlijke oorlog met Turkije kan zomaar escaleren tot een wereldconflict.
   Ook wanneer dat niet gebeurt; Russen zijn net zomin geneigd om hun zonen, broers en vaders bij duizenden in body bags terug te zien komen als Amerikanen. Zoiets kan hem op termijn wel eens zij macht kosten. Hij laat dus hoogstwaarschijnlijk Assad en het Syrische regeringsleger het vuile werk opknappen. Dan blijft het een regionaal conflict en wordt er geen Russisch bloed vergoten.

   Like

 19. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1738012661/blok-erdogan-zal-dit-heel-vervelend-vinden

  Blok: ’Erdogan zal dit heel vervelend vinden’

  LUXEMBURG – De Turkse president Erdogan zal het „heel vervelend” vinden dat de 28 EU-landen de Turkse militaire operatie in Noord-Syrië veroordelen en hun wapenleveranties aan Ankara opschorten. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok zei dat nadat „de hele EU het standpunt heeft ingenomen dat Nederland vorige week al innam.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s