EU schiet zichzelf in de voet: nieuwe aanklacht tegen Polen vergroot de verkiezingskansen van de PiS

Screenshot_111

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in de nieuwe regeringsperiode gaat de Brusselse Europese Commissie er mee door om de kloven in de EU dieper te maken. Nu heeft de Europese Commissie – enkele dagen voor de parlementsverkiezingen in Polen –  nog een aanklacht bij het Europees Gerechtshof tegen de justitiële hervormingen van de rechts-conservatieve Poolse regering ingediend. De aanklacht richt zich tegen de nieuwe regels voor disciplinaire maatregelen tegen rechters.

Duits - Zuerst

De regeling zou de onafhankelijkheid van Poolse rechters ondermijnen, de nodige bescherming tegen politieke controle zou niet gegarandeerd zijn, heet het vanuit Brussel. De Europese Commissie had de nieuwe regels al in april bekritiseerd en was niet tevreden met de daaropvolgende verklaringen uit Warschau. Brussel bekritiseert dat er disciplinaire maatregelen tegen rechters op basis van hun vonnissen genomen zouden kunnen worden.

De Europese Commissie heeft al meerdere procedures wegens diverse justitiële hervormingen van de rechts-conservatieve regeringspartij PiS voor het Europees Gerechtshof gebracht. Bovendien was ze in 2017 een rechtsstaatprocedure volgens Artikel 7 van de EU-verdragen tegen Warschau begonnen. Als uiterste consequentie kan aan een betrokken EU-staat het stemrecht tijdelijk worden onttrokken.

Het nieuwe initiatief uit Brussel zou echter wel eens een schot in de eigen voet kunnen zijn – enkele dagen voor de verkiezingen dit weekend kan de regerende partij PiS zichzelf bevestigd zien en zichzelf des te meer bij de Poolse kiezers aanbevelen als behoeder van nationale belangen. Haar verkiezingskansen worden sowieso goed ingeschat.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, demoniseren, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Justitie, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Polen, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

4 reacties op EU schiet zichzelf in de voet: nieuwe aanklacht tegen Polen vergroot de verkiezingskansen van de PiS

 1. Kuu zegt:

  De Trias Politica is in Nederland en Duitsland ook niet in zijn geheel zuivere vorm ingevoerd.

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  De EU-dictators geven echter hun plannen om Polen te verketteren niet op omdat zij niet willen meedoen met de immigratie van de gehate moslims en zich blijven verzetten tegen de EU ! Lees dit artikel daar maar eens over:

  Fakenews! Guy Verhofstadt en Sophie in ‘t Veld verspreiden nepnieuws!

  EU-ophitser Guy Verhofstadt en ‘meer EU’-roeper Sophie in ‘t Veld van D66 hebben beide fakenews verspreidt en wat kon je anders verwachten van dit EU-tuig!
  Via Twitter gingen ze flink tekeer tegen Polen, waar maar snel maatregelen tegen moesten worden genomen en het zal ze dat toch nooit lukken! Zogenaamde LGBT-vrije zones zouden bij diverse gemeenten op borden worden aangegeven. Alleen ís dat helemaal niet zo!

  Een aantal foto’s gaat via Twitter rond. Mensen staan bij een bordje van een gemeente. Op dat bordje staat dat het daar een ‘LGBT-vrije zone’ betreft, de persoon die ervoor staat kijkt als de teleurgestelde LGBT-‘er wie die is. Heel heftig, moedig en hartverscheurend allemaal. En wat is Polen toch een kut land, vooral in de ogen van de EU-politici!

  Maar nadat D66’er Sophie in ‘t Veld en EU-bobo Guy Verhofstadt de foto’s hadden verspreid, werd opeens duidelijk dat het in feite om het werk van een kunstenaar ging! De man had de bordjes zelf daar opgehangen voor een compositie voor die foto’s. De Poolse overheid had er dus op geen énkele manier wat mee van doen.
  Daar zou de overheid trouwens toch niets aan hebben omdat Polen zo langzamerhand de terreur van buitenstaanders meer dan zat is!

  Ja, er zijn weliswaar daadwerkelijke LGBT-zones in het land (al rond de 100 geloof ik zelfs), maar die worden niet door gemeenten aangegeven. Het gebeurt allemaal wat geniepiger.
  En hoe erg en vervelend dat ook is, dat maakt wél een verschil met het beeld dat die foto’s nu zonder context schetsen. Dat is gewoonweg misleidend, en dus fakenews! Zo makkelijk gaat dat dus…
  Verhofstadt en in ’t Veld zullen nou godzijdank NOOIT meer serieus worden genomen want wie anderen voorliegt en later toch de waarheid zegt komt veel te ongeloofwaardig over!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s