Frankrijk´s terroristenprobleem – een zelf veroorzaakt lijden

Screenshot_101

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk´s radicale laïcisme en de liberale migratiepolitiek van de afgelopen decennia dragen maatgevend bij aan het actuele terroristenprobleem. De laatste aanval op politieagenten is nog lang niet het eind.

Contra magazine

In de afgelopen jaren beleeft Frankrijk een bedreigende toename van radicale islamieten, die niet alleen maar in Syrië en in Irak voor de “Islamitische Staat” vochten/vechten, maar ook in Frankrijk zelf. Daaraan heeft ook de algemene ignorantie van de Franse politiek en autoriteiten in het kader van een radicaal laïcistisch principe bijgedragen. Dit leidt er zelfs toe dat niet eens in beginsel bekend is hoeveel moslims er überhaupt in het land leven. Daarover bestaan slechts grove schattingen.

Ergo zijn ook al die schattingen over het aantal “islamisten” in Frankrijk onbruikbaar. Er zouden zogenaamd 15.000 Salafisten zijn. Het is niet eens bekend hoeveel van hen al konden binnendringen in het staatsapparaat. Honderden? Duizenden? Niemand weet het. Waarschijnlijk wil niemand (van de verantwoordelijken) het ook precies weten. Dat blijkt ook uit de laatste “islamistisch” gemotiveerde aanslag van 3 oktober in het hoofdbureau van politie in Parijs.

“De kern van het politiepresidium in Parijs moet een bolwerk zijn. Hij is het symbool voor de openbare orde in Frankrijk en voor de schokkende anti-Jihad strijd”, zei de Franse geleerde Gilles Kepel tegenover “Le Figaro”.

“We zijn in een… terrorisme made in France terechtgekomen… met een mengeling van vrijdagpreek van extremistische imams, sociale netwerken en de instrumentalisering van broze individuen. Het gaat er om nieuwe paniek in de samenleving te produceren door ikonische … plekken op de korrel te nemen … De aanval is een belangrijk keerpunt in het ´islamistisch´ terrorisme.”

De op het Franse Caribische eiland Martinique geboren aanvaller Mickaël Harpon werd doodgeschoten, nadat hij tijdens de aanval in de middag in het hoofdbureau van de politie in Parijs vier mensen met een keramisch mes had doodgestoken. Harpon, een civiele ICT-specialist op de afdeling geheime dienst, die over een hoog veiligheidsniveau beschikt, werkte 16 jaar lang voor de politie. Eerst vermoordde hij drie mannen op de afdeling geheime dienst, daarna stak hij op twee politieagentes in een trappenhuis in (eentje overleed aan haar verwondingen), voordat hij uiteindelijk op de binnenplaats van het gebouw werd doodgeschoten.

Harpon was een langjarige bekeerling tot de islam en een gewetensvol bezoeker van zijn plaatselijke moskee, waar hij ´s morgens en ´s avonds bad. Daar regeerde een radicale imam, die bijna uit Frankrijk zou zijn uitgezet. Maar alleen maar bijna… En wat nog erger is: Harpon was “een van hen”, eentje die zelfs namen en adressen van politieagenten verzamelde en deze mogelijk aan met hem bevriende “islamisten” doorspeelde.

In plaats van zulke ontwikkelingen vanaf het begin te bestrijden, werd er alleen maar weggekeken. Terwijl het “islamistische” gevarenpotentieel nu grote ris dan ooit tevoren. En dat hebben de Fransen aan zichzelf te wijten. Het mag cynisch klinken, maar wie zo gek is, heeft eigenlijk niet anders verdiend. Want decennia lang hebben de Fransen op politici gestemd die er de weg voor hebben geplaveid dat de veiligheidssituatie in het land een catastrofe werd. Nu betalen ze de bloedige rekening voor hun eigen stompzinnigheid.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Arabische wereld, Azië, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Frankrijk, Illegalen, Immigratie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Maghreb/Noord-Afrika, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, politici, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Frankrijk´s terroristenprobleem – een zelf veroorzaakt lijden

 1. koddebeier zegt:

  “Want decennia lang hebben de Fransen op politici gestemd die er de weg voor hebben geplaveid dat de veiligheidssituatie in het land een catastrofe werd.”
  Net als in Nederland dus !!!!!
  Een leer moment ??????????

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  De uitspraak ‘zonder wrijving geen glans’ is prima op het moment dat de wrijving tussen twee partijen zo is dat er glans kan ontstaan. Maar het is geen vrijbrief om alle vormen van wrijving goed te praten……..Het huidige EU-beleid, met al die wrijvingen, is de enige insteek als je doffe ellende wil veroorzaken…….De Linksche Looney Brigade zal nooit tot inkeer komen, die volharden in onze neergang.
  Dat zij de Klimaat Looneys tegelijkertijd in heel Europa inzetten is om hun eigen agenda te maskeren, hun bedrog in het geheim uitrollen, zonder dat de media of de burger er iets over verneemt…..tot het te laat is…….Sneaky Bastards!

  Like

 3. Wachteres zegt:

  https://www.gatestoneinstitute.org/15002/france-free-speech

  France: More Death to Free Speech

  Frankrijk: De vrije meningsuiting wordt nog meer om zeep gebracht.

  Defending someone who is accused of being a “racist” implies the risk of being accused of being a “racist” too. Intellectual terror reigns in France.

  Als men iemand verdedigt die ervan wordt beschuldigd een “racist” te zijn, dan loopt men ook het risico dat men van ‘racisme’. wordt beschuldigd. De intellectuele terreur heerst in Frankrijk.

  France is moving from a “muzzled press to a muzzling press that destroys free speech”. — Alain Finkielkraut, writer and philosopher.

  Frankrijk evolueert van een “gemuilkorfde pers naar een pers die (anderen) muilkorft en die de vrije meningsuiting vernietigt”. – Alain Finkielkraut, schrijver en filosoof.

  Writers other than Éric Zemmour have been hauled into court and totally excluded from all media, simply for describing reality.

  Andere schrijvers behalve Éric Zemmour zijn voor de rechter gesleept en volledig uitgesloten van alle media, alleen omdat ze de realiteit hebben beschreven..

  In a society where freedom of speech exists, it would be possible to discuss the use of these statements, but in France today, freedom of speech has been almost completely destroyed.

  In een samenleving waar vrijheid van meningsuiting bestaat, zou het mogelijk zijn om de toepassing van deze uitspraken te bespreken, maar in Frankrijk is de vrijheid van meningsuiting bijna volledig vernietigd.

  Soon in France, no one will dare to say that any attack openly inspired by Islam has any connection with Islam.

  Binnenkort durft niemand in Frankrijk meer te zeggen dat elke aanval die openlijk door de islam is geïnspireerd, verband houdt met de islam.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  De foto komt me zo bekend voor, de jaren 30 komt weer boven.

  Like

 5. Lucky zegt:

  Krankzinnig!
  https://www.breitbart.com/europe/2019/10/13/paris-no-go-suburb-activist-arrested-pay-homage-islamist-cop-killer/

  Paris No-Go Suburb Activist Arrested Trying to Pay Homage to Islamist Cop Killer

  Parijse no-go voorstad activist gearresteerd in een poging hulde te brengen aan islamistische moordenaar van politieagent

  Far-left activist Hadama Traoré was arrested in the no-go Paris suburbs of Seine-Saint-Denis after attempting to pay homage to Mickael Harpon, an Islamic convert who murdered four people at a Paris police station.
  The activist and founder the ‘The Revolution Is on the Move’ movement had previously called on supporters in Seine-Saint-Denis to demonstrate in support of Mr Harpon. He claims the suspected cop killer was not a terrorist and labels the media as disseminating “misinformation”, Le Parisien reports.

  Harpon, an IT professional working at the police headquarters in Paris, killed four people including a female supervisor who he stabbed to death with a ceramic knife. The 45-year-old was later shot and died of his wounds.

  De extreem-linkse activist Hadama Traoré werd gearresteerd in de no-go Parijse buitenwijken van Seine-Saint-Denis na een poging hulde te brengen aan Mickael Harpon, een islamitische bekeerling die vier mensen vermoordde op een politiebureau in Parijs.
  De activist en oprichter van de beweging ‘The Revolution Is on the Move’ had eerder supporters in Seine-Saint-Denis opgeroepen om te demonstreren ter ondersteuning van de heer Harpon. Hij beweert dat de vermeende politiemoordenaar geen terrorist was en bestempelt de media als “verkeerde informatie”, meldt Le Parisien.

  Harpon, een IT-professional die op het politiebureau in Parijs werkt, heeft vier mensen vermoord, waaronder een vrouwelijke supervisor die hij doodstak met een keramisch mes. De 45-jarige werd later neergeschoten en stierf aan zijn wonden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s