Wie beschermt ons tegen de Raad van State?

Screenshot_124

(Door: “Weethetwel”)

De Raad van State in den Haag is een orgaan met twee petten op: aan de ene kant is het een adviesorgaan voor de regering en aan de andere kant is het de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Op papier lijkt het een orgaan te zijn dat onafhankelijk is en vooral uit wijze mannen en vrouwen bestaat. Wanneer die hun wijsheid bundelen, kunnen er alleen heel goede en evenwichtige adviezen en uitspraken uit voort komen. Helaas is dat al lang niet meer zo. De Raad van State ontwikkelt zich steeds meer tot een politiek orgaan en openbaart zich als verlengstuk van schreeuwerige maatschappelijke organisaties en stromingen die vaak radicale omvormingen van de maatschappij voorstaan.

Dat is een gevaarlijke ontwikkeling want door het aanzien dat de Raad van State geniet, gecombineerd met een falende regering, kunnen plotsklaps volstrekt idiote ontwikkelingen zoals het stikstofbesluit een status van wettelijkheid krijgen. Het zou zo maar een avondvullend surrealistisch cabaret kunnen zijn, ware het niet dat de bevolking van Nederland door een handjevol zelfbenoemde “wijzen” keihard midden in het gezicht wordt geslagen en diep in de portemonnee wordt geraakt. En dan faalt de democratie jammerlijk, want wanneer deze wijzen veranderen in dommeriken is er geen mogelijkheid ze terug te fluiten.

Hellend vlak

Dat de Raad van State zich al langer op een hellend vlak bevond, is niet van vandaag op gisteren. Zo beweerde staatsraad Donner van het CDA zonder blikken of blozen dat de Sharia in Nederland ingevoerd kan worden als de meerderheid van de stemmers dat wil. 50% of meer kan in zijn opvatting de democratie afschaffen. En denk niet dat één van de andere leden daar één woord kritiek op had. Het bleef oorverdovend stil. Dat laatste is niet verwonderlijk, want inmiddels is het D66-gehalte van de RvS zo groot dat het lijkt dat ze daar ook de meerderheid bezitten zoals in de overige Nederlandse rechterlijke macht.

De voorzitter van de RvS is onze koning Willem-Alexander. Samen met het gewoon lid Maxima zijn ze bekend van hun uitspraak: “De Nederlander bestaat niet”. Wat ze daarmee bedoelen, is gissen, maar in de Raad van State is er alle gelegenheid daar vorm aan te geven. In het gunstigste geval zou dat kunnen zijn: “De Nederlander bestaat niet en kan dus genegeerd worden”, maar uit het stikstofbesluit zou je kunnen afleiden: “De Nederlander bestaat niet en moet zoveel mogelijk benadeeld worden”.

Het besluit van de Raad van State van vorige maand om IS moordenaars hun paspoort terug te geven, zodat ze terug kunnen keren in de Nederlandse maatschappij, kan niet anders uitgelegd worden dan: “De Nederlander bestaat niet, dus moet de Nederlandse staat zoveel mogelijk verstoord worden”.

Verstoppen achter wetgeving

Een bekend smoesje van dit soort organen is om zich te verschuilen achter zogenaamde wetgeving van anderen. Doordat de Raad van State is verworden tot een politiek orgaan is de werkwijze omgekeerd aan wat verwacht mag worden. Bij de adviezen en de rechtspraak wordt niet langer geluisterd naar wat de verschillende partijen als argumenten en belangen inbrengen, om dat vervolgens af te wegen om tot een wijze uitspraak te komen. Bij een politiek orgaan ligt van te voren vast waar ze naar toe willen en dan worden de argumenten er bij gezocht. Heel vaak werken ze toe naar een uitspraak waarvan ze weten dat het merendeel van de bevolking dat niet wil of dat het nadelig is voor de bevolking. Vaak gaat het dan om stompzinnige D66 of GroenLinks stokpaardjes waar geen zinnige argumenten voor te verzinnen zijn, omdat veel van die programmapunten alleen maar gebaseerd zijn op bangmakerij en voortdurende leugens in de media. Om dan toch in die richting te besluiten, wordt dan de laatste redding van stal gehaald: “Het moet van Europa”. Dat laatste is in diezelfde media zo’n krachtig argument dat het nooit toegelicht hoeft te worden.

Dat argument kan ook met een gerust hart gebruikt worden, want ze weten dat er in Europa een Europees Gerechtshof of is dat ook niets meer met wijsheid te maken heeft, maar puur politieke besluiten neemt en die zullen hen te allen tijde dekken. Meestal een jaar of vijf later, wanneer het niemand meer interesseert en het kwaad uit de eerdere uitspraken al vijf jaar voortwoekert.

Het stikstofbesluit

Bij de uitspraak over de stikstof zijn alle uitgangspunten om tot een wijze afweging en beoordeling te komen met voeten getreden.

 1. Het toetsen van de uitgangspunten
 2. Het toetsen van het realiteitsgehalte van de maatregelen
 3. Het toetsen van de gevolgen

Ad 1. Wanneer er opeens een hype uit de lucht komt vallen waarbij stikstof als een kwaadaardige ongeluksveroorzaker wordt gekwalificeerd, terwijl het al miljarden jaren een onlosmakelijk onderdeel van ons ecosysteem is, moet ergens een waarschuwingslampje gaan branden dat er iets wel eens niet zou kunnen kloppen. Niets van dat alles. Alles wordt als zoete koek geslikt. Niemand vraagt zich af of het allemaal wel waar is zoals het voorgeschoteld wordt.

Ad 2. Stel, het was zo gezellig tijdens het vergaderen dat het clubje even wat minder kritisch was en er van overtuigd raakte dat stikstof de ondergang van de planeet in werking zou stellen.  Zelfs dan zijn wijze mannen er niet van vrijgesteld eens kritisch om zich heen te kijken. Dan zouden ze zien dat zíj het enige clubje zijn dat zo denken, want nérgens in Europa wordt hun mening gedeeld dat er draconische stikstofmaatregelen ingevoerd moeten worden om de planeet te redden. Kent u dat mopje van de muis en de olifant die samen over de houten brug lopen? Zegt de muis tegen de olifant “Wat stampen we toch hard!”. Bij de Raad van State mag hier niet om gelachen worden, want deze muis zal de wereld gaan redden!

Ad 3. Vervolgens is er nog zoiets als het gezonde verstand en het afwegen of het middel niet erger is dan de kwaal. Een instituut als de Raad van State, dat zoveel invloed heeft op het landsbestuur met alle gevolgen voor het dagelijkse leven van de mensen, is verplicht een afweging te maken wat betreft het welzijn van de maatschappij. Niet voor niets is er het spreekwoord: “Nood breekt wet”. Een maatregel die zóveel impact heeft op het dagelijkse leven en de toekomst van mensen en bedrijven kán niet zomaar even ingevoerd worden. Er moet ruim de mogelijkheid zijn de gevolgen te beschouwen en waar nodig tijd en gelegenheid zijn dwalingen en vergissingen te corrigeren.

Zwakke regering

Als droevige bijkomstigheid hebben we in Nederland ook nog te maken met een regering en politici die het belang van de bevolking al lang uit het oog verloren hebben. Die zichzelf, net als de Raad van State, zien als verlengstuk van de schreeuwende linkse maatschappijbewegingen en de media. Het gevoel van opkomen voor de bevolking is al lang uit hun beleids- en gevoelswereld geschrapt.  Voor iemand die voor het volk opkomt, hebben ze alleen nog maar een scheldwoord: ”populist”.

Wanneer een hallucinerende Raad van State nu met een oordeel komt dat rechtstreeks ingaat tegen de belangen van het volk is er geen mechaniek dat in werking treedt waardoor politici hun verantwoordelijkheid nemen en zeggen: “Kom niet aan mijn volk”.  Integendeel: meteen na het stikstofbesluit wisten ze niet hoe snel ze overal in het land werkzaamheden die al eeuwen werden uitgevoerd ineens stop te leggen vanwege acuut stikstofgevaar. Hoe kwaadaardig kun je zijn.

Combineer maar eens een paar D66-wetten

Het stikstofbesluit toont aan hoe waanzinnig een klein groepje mensen de zaken zó kan sturen dat er dingen gebeuren die een normaal denkend mens voor onmogelijk houdt. En een hele maatschappij trapt er in. Ineens zijn allerlei win/win combinaties mogelijk.

1. Voer extra bezuinigingen door, schrap de pensioenen, breek de ouderenzorg verder af
2. Het aantal mensen dat vindt dat ze een voltooid leven hebben, neemt drastisch toe; krijgen het D-66 pilletje voor levensbeëindiging
3. Via de wet op de orgaandonaties worden de organen ingevorderd. Nederland wordt mondiaal de weldoener voor orgaanleveringen en exporteur nr. 1

En het aantal Nederlanders neemt nóg sneller af. Onzin? Dat zou het stikstofbesluit óók geweest zijn als iemand dat vorig jaar geopperd had.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bananenmonarchie Nederland, Elite, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, machtswellust, moralisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Wie beschermt ons tegen de Raad van State?

 1. Monalisa zegt:

  👍👍👍👍👍👍

  Geliked door 2 people

 2. Jules van Rooyen zegt:

  De RvS evolueert steeds meer naar een soort Hoog Gerechtshof, zoals in de VS. De media werken daar aan mee. In Frankrijk gebeurt hetzelfde met de Conseil d’Etat. De Gaulle was fel tegen het Conseil d’Etat, omdat het een regering van rechters impliceert, naar VS model. Zowel in FR als in NL staan deze raden onder voorzitterschap van vrijmetselaars, in NL, naast de koning (ook een vrijmetselaar, evenals Rutte), een ex D66 fractie leider uit het parlement. D66 is de politieke arm van de loge. Zij regeert het land, al vanaf het aantreden van Lubbers en vd. Broek, enkele decennia terug.

  Like

 3. andre zegt:

  De RvS leden worden benoemd door de kroon dus niet democratisch. Wat de RvS beslist is een advies wat onderbouwd wordt door ( stikstof drama) metingen van het RIVM en is dus niet onafhankelijk maar een stuur meting om de democratie te ondermijnen of een complete branche de nek om te draaien voor hogere belangen. Er wordt een onderzoek- commissie Remkes opgezet om de geloofwaardigheid te onderbouwen wat weer wordt overgenomen door de regering om er ondemocratisch wetgeving door te rammen! De kroon is de koning met de ministers en als de koning een “foute” beslissing neemt is de desbetreffende minister verantwoordelijk maar de koning is onschendbaar en de minister moet vertrekken om vervolgens weer via het carrousel baantjes systeem en een riante wachtgeld regeling weer ergens tevoorschijn komt als een duvel uit het welbekende doosje. Niets democratie, maar waar zit dan die absolute macht? Dat is het kantoor voorlichting van 1000 man onder volledige controle van de centrale bankmannetjes.

  Rutte moet weg en terug naar de republiek met echte vertegenwoordigers per branche met verstand van zaken, alleen dan gaat het weer wat worden in onze huidige bananenrepubliek koninkrijk der Nederlanden

  luctor et emergo gaat het helemaal worden met het boerenprotest! hup voorwaarts…….

  Geliked door 3 people

 4. django zegt:

  niemand zal ons beschermen.
  wij zijn slaven van de koning en de machthebbers

  Geliked door 2 people

 5. jantjeuitnl zegt:

  Als de RvS niet zou bestaan, zou niemand ze missen.
  Afschaffen.

  Geliked door 2 people

 6. Hovawart zegt:

  De regering is gecorrumpeerd, een volk verraden en voor tirannen gezwicht.

  Geliked door 2 people

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Toch even de ledenlijst er bij nemen.
  De Koning en de Koningin. Beide bekend om hun klimatologische kennis.
  Ha. Dan komen we een belangrijke naam tegen: Greta Thunberg.
  Wel, dan kunnen we met het volste vertrouwen afgaan op de adviezen van deze ‘raad’.
  Nog even iets anders.
  Het is bekend dat een groep van zo ongeveer 500 ‘echte’ wetenschappers een brief geschreven hebben aan de Vereningde Naties, waarin zij de klimaatramp van de hand wijzen.
  Vreemd is dat de mainstream media geen enkele belangstelling heeft voor deze groep.
  Zou de Raad van Staten en de mainstream media net zo dom zijn als Greta Thunberg????
  malsion@orange.fr

  Geliked door 3 people

 8. jungleelephant zegt:

  Afschaffen!

  Geliked door 1 persoon

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het met dit verhaal zó hartgrondig eens !!

  Geliked door 3 people

 10. Republikein zegt:

  Het is een grote gore boevenbende en dat zei ik 50 jaar geleden al en regelmatig, tot aan de dag van vandaag wordt dit bevestigd.
  Het is tuig, van (door) de ratten besnuffeld serpentenclub, behoort tot allerhoogste wittenboord criminaliteit!

  Geliked door 3 people

  • henk verhoef zegt:

   maar wie stemde dan voor die lieden zoals Tom de graaf en zo– de door het volk gekozen parlement
   in mijn “simpele ” redenatie ==de kiezer is dan toch schuldig

   Geliked door 3 people

   • Republikein zegt:

    De kiezer is gemiddeld dom hoor, %IQ 85-115, zit je daar onder, dan heb je pech gehad, zit je daar boven, dan heb je ook pech gehad.

    Like

 11. henk verhoef zegt:

  wie beschermt ons tegen…??? wat niet
  Waarom zouden we niet moeten zeggen; we GAAN ons ZELF beschermen
  Je wil toch niet afhankelijk zijn van anderen want dan kom je toch bedrogen uit VOORAL ook als je zelf niet aan de/je afspreken houdt( toch)
  Dus handen uit de mouwen — even wachten – ik ben al zo moe en heb het al zo druk druk en moet nodig even korte vakantie naar turkye — ofschoon ik beter wat schulden zou moeten afbetalen( nou ja doet een ander wel voor me)
  En dus laat NEDERLAND mooi weer 120 000 oetkeringstrekkrs( de meeste dan) binnen
  minstens bij 4 per huis zijn 30 000 extra huizen nodig terwijl We vanwege ons GROOTSTE dreigement stikstof er nauwelijks zoveel mogen bouwen)

  Veel natuur gaat in nedelrand verloren — niet door teveel/teweinig stikstof maar overwoekering door exoten – daar is iedere expert het wel over eens — hier wel over
  Bij 2100 dus als uw nu net geboren kleinkind ( geintje want die zijn er nauwelijks)
  80 is dan is jan KAAS een minderheid in nederland
  MAAR nee – stikstof is de grootste vijand die ons bedreigt en daar gaan we heeel veel geld naar toesmijten== wat ik dan weer geinig vindt– door de exoten terug betaald moet worden– immers geen nagels om te krabben — dus nu lenen van de pensioenfondjes!!!
  Oh u bent bang dat ze niet terug betalen– ja ze zijn toch zo aardig/vredelievend en geloven ook in een hemel

  Niemand beschermt ons en zelf doen we het ook niet
  RvS of de rechters of de politiek of voor de jeugd de ouders
  we trekken ons nergens wat van aan en we gaan lekker even ons verder volvreten en zuipen

  Poes begrijpt het allemaal wel en gaat rustig slapen want is moe van niets doen
  ZIJ vertelde me– als het haar bij mij niet meer bevalt – dat ze dan gewoon weggaat en in het bos zo haar kosje bij elkaar scharrelt– nog wat kindertjes maakt
  ze maakt zich ook niet druk om de poep of slaap dan wel xtc pillen — zonder welke de mensen al niet meer kan
  Wat zijn WIJ toch knap — poes mening is heel anders– waarom geeft die zak mij gratis en voorniets het lekkerste eten dat ik mij kan wensen– kijk eens in de supermarket met hoeveel aandacht poezen voer word aangekocht– vooral na de prijjs wordt niet gekeken
  ( ziet u de overeenkomst met de nieuwe verrijkers)

  Wilders moeten we niet en Trump ook niet en die stomme polen kiezen ook weer voor eigen belang= enhet engelse volk komt er nu al achter dat die linkse kloothommel van labour een hele grote , zeg maar maroc, besnijdenis is
  Wie ons beschermt- tegen ons zelf — zou het niet weten , want we zijn een soort zelfvernieteraars
  en mag ik ook zeggen– succesvolle

  de minsiters willen nu een wet maken dat belagers en zo van de politie en zo – altijd achter tralies gaan
  Zouden de beschermers van de rechtstaat en de d33 rechters het daar mee eens zijn dat hun broodwinning wordt afgenomen- boeren van hun vee ontdoen is een zaak- maar de juristen van hun brood beroven — dat kan niet
  Denk dat de wet had moeten luiden– politie mag tuig gewoon doorslaan–immers anders om mag wel zonder consequenties
  Zag laats een minister of zo beklaren dat hij japan bewonderden hoe ze het financieel en zo deden- dat “of zo ” zal toch niet wezen dat de jap nog gewoon aardig wat doodstraffen uitvoerd– ieder jaar wel te verstaan -dat of zo = veiligland noemde die minister dat
  zou het iets met elkaar te maken heb– doodstraf en weinig misdaad tegen de burgers

  Geliked door 3 people

 12. de Energietransitie kost 100 miljard euro en is duurzaam schadelijk voor de natuur; windmolens zijn moordenaars van insecten en vogels; de RvS zwijgt erover

  Geliked door 2 people

 13. boorzalf zegt:

  En gekke willie is voorzitter van deze club, dan is de wijsheid ver te zoeken.

  Geliked door 2 people

 14. Bob Fleumer zegt:

  Ik begrijp dat de Raad van State een adviesraad is, dus de regering had dat “advies”ook gewoon kunnen negeren en overgaan tot de orde van de dag!

  Geliked door 3 people

 15. guusvelraeds zegt:

  Raad van state handlanger van Soros en co. Niet voor controle op bestaande wetgeving maar met verborgen agenda de globalisten en hun milieu en klimaat hysterie van dienst te zijn.

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/extinction-rebellion-en-de-roep-om-hoge-belastingen-en-totale-controle-over-elk-detail-van-uw-leven/?source=push_monkey

  Geliked door 3 people

 16. koddebeier zegt:

  Trek zo snel mogelijk de steker uit dat zooitje !!

  Geliked door 2 people

 17. Hovawart zegt:

  Als deze anti-stikstofkolder doorzet zullen we straks zelfs onze maandelijkse biefstukjes of spareribjes moeten gaan importeren vanuit Argentinië……..en de hoofdprijs gaan betalen voor een onsje ingevroren vlees..heerlijk!

  Geliked door 2 people

 18. P. Puk zegt:

  Linkse kerk; alleen deze loopt (nog) niet leeg.

  Geliked door 2 people

 19. leefbarbaar zegt:

  De Raad van State wordt dagelijks gebruikt door de regering om naar te verwijzen als deskundig en onafhankelijk. Net als de SER trouwens.
  Maar de RvS is niet onafhankelijk, het is gewoon een verlengstuk van Brussel / Rutte.
  We kunnen zonder.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s