Exitpolls: regeringspartij Polen wint opnieuw parlementsverkiezingen

Screenshot_126

Bij de parlementsverkiezingen in Polen heeft de conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) volgens exitpolls opnieuw gewonnen. Partijleider Jaroslaw Kaczynski heeft de overwinning opgeëist.

Recht en Rechtvaardigheid kreeg in de peiling 43,6% van de stemmen. Daarmee zou de partij in de Sejm, de Poolse Tweede Kamer, een absolute meerderheid van 239 van de 460 zetels hebben gekregen. Ook in het oude parlement had PiS de absolute meerderheid. De officiële uitslag wordt dinsdag verwacht.

Lees verder>>>
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Polen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Exitpolls: regeringspartij Polen wint opnieuw parlementsverkiezingen

 1. koosv8 zegt:

  Echt weer een NOS verhaaltje. In Polen
  maken niet de rechters de dienst uit over van alles en nog wat. Hier wel, en dat werkt zo goed……..kijk maar om u heen. Alles ligt straks stil. Hoe dat komt? Door die GEWELDIGE ,,ONAFHANKELIJKE,, RECHTERS die wij hier hebben. Bij ons in dit geweldige land, waar de hele LINKSE DEMONISEER KLIEK VAN TOEN,,
  PIM FORTUYN,, u weet het vast nog wel, nu een plekje hebben. Bij de RAAD VAN STATE, 1e kamer, op plekken die nu NEDERLAND HELEMAAL STIL LATEN STAAN, OM IETS WAT AL MILJARDEN JAREN BESTAAT. CO2.
  POLEN HOU UW POOT STIJF EN RED HET VEGE LIJF, EN GA NOOIT AAN DE EURO€.

  Geliked door 3 people

 2. henk verhoef zegt:

  Weer een land dat leiders kiest die zeggen “Eigen land en inwoners eerst”
  Je laten overnemen door exoten– fauna en flora en de mensen– dat is volgens links een heel goed idee en dus bevechten we de ergste niet bestaande vijand — stikstof
  De exoten– die pamperen we -= ja tegen 2100 is jan kaas in de minderheid en de natuur in nedrrland- zijn nog wat loslopende herten en blanke homo mannen– varkens en zwijnen dat kan niet meer vanwege geloof om feit dat varkens inteligent zijn

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Hoera! Linksvolk en de nos zaten te janken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Stef zegt:

  Lang leve Polen.
  Het land is prachtig, de mensen zijn echt aardig en ik woon er nu twee jaar als in een heerlijk warm bad. Wat homorechten betreft , dat is een proces dat nog even moet groeien. Je ziet al wel op straat dat het kan. Polen denken niet anders dan wij maar willen hun eindelijk vrijgevochten land nooit meer afstaan. Zeker niet aan lui als merkel en macron. En zeker niet aan de Turk die klaar staat om via de balkan Polen op termijn te veroveren.
  STEF

  Geliked door 1 persoon

 5. Pieter zegt:

  Gefeliciteerd Polen, jullie hebben een regering die opkomt voor eigen land en eigen cultuur.
  Ben ik jaloers op.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rensk. zegt:

  Wat daar precies gebeurd in Polen weet ik niet. Het zou zo maar kunnen dat die rechters daar helemaal in het gareel van de EU liepen en dat ze daarom deze rechters ontslagen hebben. Dat zou me dan weer helemaal niet verbazen. Maar het is bijna om te lachen als het niet zo triest is., hoe de EU met het vingertje wijst naar Polen, terwijl ze zelf geen haar beter zijn. Als je kijkt hoe de rechters hier in Nederland ¨recht” spreken dan zakt je broek er vanaf. Alleen al het proces van Wilders. Zou goed zijn als hier ook de bezem er door gehaald zou worden. Wat heb je aan rechters die geen recht doen. Denk dat er rechters zijn die teveel pilletjes/alcohol slikken en met al die pilletjes gaan mensen rare kronkelige dingen denken en doen.

  Geliked door 2 people

 7. guusvelraeds zegt:

  Hebben jullie de foto van de Poolse premier ook goed op je laten inwerken. Een man met zijn vrouw en twee kinderen. Wie zou meer verantwoordelijkheid hebben voor zijn land, een kinderloze niet getrouwde premier die geregeld naar New-York vliegt om weet ik veel wat die daar allemaal uitspookt of deze Poolse premier die ook aan de toekomst van zijn kinderen denkt. Jullie mogen het antwoord zelf invullen.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s