Klimaatdemonstranten krijgen betaald

Screenshot_145

(Door: Edwin Timmer en Marcel Vink)

De klimaatradicalen van Extinction Rebellion betalen een deel van hun demonstranten om de straat op te gaan. Dat erkent een woordvoerder van de activistische organisatie die al dagen voor chaos zorgt in Amsterdam. „Voor een beperkt aantal demonstranten in Nederland gebeurt dat”, zegt woordvoerder Egbert Born, die het een ’vrijwilligersvergoeding’ noemt. „Om hoeveel personen het gaat, weet ik niet. Het gaat niet om grote bedragen. Zo’n 170 euro per maand.”

De Telegraaf

Ontvangers zijn vrijwilligers die volgens Born ’vijftig tot zestig uur per week’ hebben besteed aan ’de goede zaak’. „Sommigen zijn zzp’ers die hun agenda hebben leeggemaakt, anderen hebben hun werkgever gevraagd of ze hier een week aan mochten besteden.” Demonstranten weten dus niet of hun mede-betogers financieel wijzer worden van het protest. “Het budget voor de protestgelden is deels afkomstig uit Engeland”

Met het betalen van demonstranten volgt de Nederlandse tak van Extinction Rebellion – internationaal vaak aangeduid met de afkorting XR – het voorbeeld van de Engelse, die in veel opzichten als maatstaf voor de andere ’dependances’ dient. Het budget voor de protestgelden is ook tenminste deels afkomstig uit Engeland. Aan de andere kant van het Kanaal krijgen betogers ook een vergoeding als ze zich mengen onder de vrijwilligers die daarvoor niets ontvangen. Tot 450 euro per week, ruim 2000 euro per maand, krijgen ze om kruispunten te blokkeren en het verkeer te ontwrichten om daar hun mantra’s te kunnen verkondigen.

De Engelse belastingdienst heeft inmiddels aangekondigd onderzoek te doen naar de betalingen, omdat er geen belasting over betaald zou worden. XR heeft zijn vrijwilligers vlug verteld dat ze zélf verantwoordelijk zijn voor hun belastingafdracht. Hoewel Extinction Rebellion voor uitgaven in Nederland (zaalhuur, banners, telefoons) geld verzamelt via crowdfunding, is er ook een geldstroom vanuit de veel grotere Britse organisatie. Zo werd al duidelijk dat de alternatieve rockband Radiohead – die in 1993 met Creep een wereldhit scoorde – een kwart miljoen pond beschikbaar stelde. „Dankzij deze muziekband hebben we in Engeland een flink bedrag gekregen”, bevestigt woordvoerder Egbert Born. „Er is tenslotte besloten om dat geld ook in andere landen in zetten voor het ondersteunen van de klimaatprotesten.”

In Engeland gaan steeds meer stemmen op om de acties te verharden. Er zijn oproepen om massahongerstakingen te houden, en ook om kinderen in te zetten, mede omdat ingrijpen door de autoriteiten dan nog moeilijker wordt. In Nederland – waar schrijver Tommy Wieringa zijn steun voor XR heeft uitgesproken – blijven de klimaat-betogers voorlopig gewoon eten, benadrukt de zegsman. De kans bestaat wel dat er een afdeling komt die speciaal op jongeren is gericht. „Er wordt nagedacht over een XR Young in Nederland.”

Na de actieweek in Amsterdam is de kans groot dat de komende tijd in andere steden en provincies nieuwe klimaatacties volgen. „Er zit veel energie in onze beweging. We groeien snel en mensen zijn geïnspireerd geraakt. Ze willen graag iets doen met hun enthousiasme. En met hun overtuiging dat de klimaatcrisis snelle actie vereist.” Op sociale media reageerden velen spottend op de bijzondere dansjes die activisten tijdens hun demonstraties uitvoerden. „Het zag er misschien uit als hippies, maar vergeet niet: meedoen aan zo’n actie levert enorm veel stress op. Iedereen die meedoet, besluit voor zichzelf dat onze oproep tot klimaatactie belangrijker is dan onze vrijheid. Maar het risico op arrestaties geeft spanning. Het samen dansen werkt dan als emotionele uitlaatklep.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(premium artikel)

h/t “Tistochwat”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", anarchisme, Links fascisme, Nederland. Bookmark de permalink .

30 reacties op Klimaatdemonstranten krijgen betaald

 1. malthablog zegt:

  Dit is op malthablog's Blog herblogden reageerde:
  Soros again

  Like

 2. Republikein zegt:

  Tommy Wieringa is dwaallicht, geen leider maar onruststoker en sensatiezoeker.
  Over zijn moeder:” Als ik haar man was had ik haar afgetuigd”.
  Fijne vent nie?

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat Egbert Born er wel even vergeet bij te vertellen is het volgende.
  Als die mafklappers opgepakt worden krijgen ze een bekeuring van € 380,= en die worden dan betaald door XR met het gevolg dat er voor de op gepakten dus geen enkele sanctie is omdat die betaald word door de Engelse mafklappers en dus op deze manier kunnen ze nog lange tijd de maatschappij ontwrichten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  „Sommigen zijn zzp’ers die hun agenda hebben leeggemaakt, anderen hebben hun werkgever gevraagd of ze hier een week aan mochten besteden.”
  Wij zeiden vroeger; “Wie het gelooft krijgt een vliegtuig”.
  Ieder redelijk weldenkend mens ziet dat het leeuwendeel van de demonstranten geen zzp’ers of werknemers met ‘een weekje vrij’ zijn maar beroepswerkelozen.
  Laat nu maar eens zien waar de “Europese samenwerking” goed voor is, belastingdiensten kunnen de handen ineen slaan en de geldstromen bloot leggen, niet alleen de gevers maar ook de ontvangers onder het vergrootglas leggen.
  De “grote aanhang” moet je ook met een korreltje zout zien, het is een harde kern van beroeps demonstranten die stad en land afreizen.
  Begin eens met na aanhouding te kijken waar ze vandaan komen en vervolgens doorgeven en de Sociale Dienst in de betreffende gemeente inlichten dat ze hun sollicitatieplicht niet écht serieus nemen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Extinction Rebellion Members Paid £400 Per Week to ‘Shut Down’ Britain

  Documents revealed to The Mail on Sunday show that the far-left climate change alarmist group has paid activists over £70,000 during a four-month span and more than £200,000 since the founding of the group. 
  …..
  https://www.breitbart.com/europe/2019/10/13/extinction-rebellion-members-paid-400-per-week-to-shut-down-britain/

  Vadaar de zwijnenstal die zij achterlaten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Nemesis zegt:

  Hier nog een premium artikel:
  Premium
  Het beste van De Telegraaf
  ’Doomsday preppers’ vrezen rampen, klimaatverandering, oorlogen en zombies
  Honderdduizenden Nederlanders geloven dat einde nabij is
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1193017017/honderdduizenden-nederlanders-geloven-dat-einde-nabij-is

  Ruinerwold – De Drentse gezinsleden die zich opsloten in de kelder van een boerderij zijn niet de eerste Nederlanders die tevergeefs wachten op het einde der tijden. Honderdduizenden Nederlanders geloven dat het einde nabij is. Slechts enkelingen nemen draconische maatregelen.
  Eindtijdgeloof hoort bij Nederland. Het begon al bij Johan Beukelszoon, beter bekend als ’Jan van Leiden’. In de zestiende eeuw leidde hij een groep radicale wederdopers die de Duitse stad Münster veroverde. Daarin werden honger en seksuele uitspattingen de norm – Jan bezat zelf zeventien vrouwen. Pas na een lange belegering werden de leiders gepakt. Hun lijken bleven rottend achter in een kooi, die 47 jaar lang aan de kerktoren bungelde ter afschrikking.

  Eindtijdgeloof hoort bij Nederland. Het begon al bij Johan Beukelszoon, beter bekend als ’Jan van Leiden’. In de zestiende eeuw leidde hij een groep radicale wederdopers die de Duitse stad Münster veroverde. Daarin werden honger en seksuele uitspattingen de norm – Jan bezat zelf zeventien vrouwen. Pas na een lange belegering werden de leiders gepakt. Hun lijken bleven rottend achter in een kooi, die 47 jaar lang aan de kerktoren bungelde ter afschrikking.

  Recente voorbeelden
  Er zijn ook tal van recente voorbeelden. Elzo Zoomer uit het Overijsselse Borne kreeg met de leerplichtambtenaar te maken omdat hij in 2001 zijn dochter van school hield omdat Jezus zou terugkeren. Zoomer hoorde bij het Efraim Genootschap, waarvan de oprichter beweerde dat hij de aanslagen van 11 september 2001 had voorspeld.
  Een Nederlandse kleuter werd in 2015 bevrijd uit de ’River of Glory’- sekte op het Griekse eiland Patmos. Ook deze groep uit Winterswijk geloofde dat het einde nabij was. Twee jaar later verschanste Feyenoord-supporter Wim van Zanten uit Schiedam zich met waterflessen en blikken soep in huis. Een bepaalde stand der sterren, zoals voorzien in het bijbelboek Openbaring, betekende volgens hem het einde.
  In februari van dit jaar overleed de gevreesde Nederlandse sekteleider en oud-verzekeringsagent Sipke Vrieswijk, die predikte dat er een compleet nieuwe tijd zou aanbreken in ’s Gravendeel en Velddriel. Zijn Gemeente Gods kwam voort uit de pinkstergemeente. Hij organiseerde orgiën met een tiental jonge vrouwelijke volgelingen en een enkele mannelijke. ’Dit is geen seks’, stelde Vrieswijk, ’dit is iets veel verheveners’. Uiteindelijk kreeg hij gevangenisstraf en tbs.
  Profetie
  „In de sociologie is er veel aandacht voor dit soort bewegingen”, zegt Peter Achterberg van Tilburg University. „En vooral voor wat er gebeurt als de profetie niet uitkomt. Dat levert ’cognitieve dissonantie’ op. Hoe ga je om met de teleurstelling? Je ziet dat gelovigen, om te blijven vasthouden aan de verwachting, een nieuwe strategie starten: meer volgelingen werven. Als er nog meer mensen in geloven, moet het wel waar zijn.”
  Hooligan Van Zanten toonde zich niet teleurgesteld toen de gevreesde sterrenstand in september 2017 zonder gevolgen bleef. „Ik heb nooit beweerd dat Jezus op aarde zou terugkeren’’, beweerde hij. Het einde der tijden was volgens hem wel degelijk begonnen. ,,Het zou me niet verbazen als die Kim Jong-un een raket afvuurt.’’
  „In de meeste gevallen gaat het om marginale mensen en groepen”, zegt Steven Stroeykens die het boek Het einde van de Wereld – een geschiedenis schreef. „Het zijn mensen die maatschappelijk niet zo belangrijk zijn. De vraag is wat er gebeurt als ze invloed krijgen, bijvoorbeeld op een politieke partij. In het groot zag je dat bij Islamitische Staat.”
  De aanhangers van IS zijn overtuigd dat het einde der tijden zou worden ingeluid met een epische veldslag bij het Syrische plaatsje Dabiq. Ook hun tijdschrift droeg die naam. ’Jihadi John’ onthoofdde een Amerikaanse hulpverlener in Dabiq met de woorden ’we wachten op de rest van jullie legers’. Groot was de klap toen Dabiq werd heroverd door geallieerden. „Ik las interviews met IS-aanhangers in kampen”, zegt Stroeykens. „Ze vertelden dat dit een tijdelijke terugslag was en dat de echte strijd pas nu zou komen. Dat is een goed voorbeeld van hoe gelovigen omgaan met een teleurstelling.”
  Laatste Oordeel
  Honderdduizenden christenen geloven dat het Laatste Oordeel of de wederkomst van Christus nabij is. Vooral bij de Jehovah’s Getuigen, de Zevendedagsadventisten en veel pinkstergemeenten leeft de eindtijdverwachting sterk. Veel andere christenen geloven weliswaar dat Christus terug zal komen om te oordelen, maar laten in het midden hoe dichtbij die vreeswekkende dag is.
  Eindtijdbewegingen zijn steeds minder vaak religieus, merkt Achterberg op. „In de christelijke gedachte zit het sterke lineair besef. De tijd had een begin en moet dus ook ergens eindigen. Tegenwoordig wordt dat ontdaan van de christelijke lading en voorzien van een moderne laag: kijk hoe we bezig zijn, dat kan niet goed aflopen. Tegenwoordig zie je dit soort ideeën dus vaak in de vorm van doomsday preppers. Die verwachten geen religieus einde der tijden, maar een die door mensen is veroorzaakt. Denk aan rampen, klimaatverandering, oorlogen en zombies en andere mislukte wetenschappelijke experimenten.”
  Andere beruchte eindtijdsektes
  People’s Temple van sekteleider Jim Jones week in 1977 uit naar Guyana, waar honderden leden de commune Jonestown oprichtten. Toen er een inspectie dreigde, beval Jones zijn volgelingen om zelfmoord te plegen met vergiftigde limonade. Meer dan 900 sekteleden stierven.
  Heaven’s Gate in Texas geloofde in de jaren zeventig dat er een ruimteschip zou arriveren om hen mee te nemen. In 1997 dachten leden dat komeet Hale-Bopp het beloofde ruimtevaartuig was. Alle 39 overgebleven leden vergiftigden zichzelf.
  Branch Davidians werd gerund door sekteleider David Koresh in Waco, ook in Texas. In de jaren negentig bleek dat Koresh een grote wapenvoorraad opbouwde. Het gemeenschapscentrum werd 51 dagen lang belegerd met tanks. Bij de inval stierven zes leden en vier politiemannen. Er brak brand uit en alle sekteleden stierven.
  De Hoogste Waarheid uit Japan was een mix van christelijke, hindoe- en boeddhistische elementen. Om het einde van de wereld dichterbij te brengen ging de groep experimenteren met gifgas. In 1995 pleegden ze een gasaanval op de metro in Tokio, waarbij dertien doden vielen en duizenden Japanners ziek werden.

  Geliked door 3 people

 7. henk verhoef zegt:

  dacht u dan ons frenske of diederikje ooit iets voor niets deed voor de :goede” zaak
  Die piraten en terroristen van GP worden toch ook met soepsidie en DONATIES VaN HET volk betaald of dacht u dat die zwevers van de menselsmokkel ngo op de med het voor niets deden
  Alles is te koop en vooral de mens- kijk dan ook even naar het gilde — de beschermers van de rechtstaat– de advocatuur–

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Over vervuiling gesproken

  Geliked door 1 persoon

 9. De megalomaanste overbetaalde klimaatactivisten zijn mensen als ; baardmans en talenknobbel Frans Timmermans en zijn” greenpeace “PvdA secondantje Diederik Samson die nog steeds kans zien landen in Europa te bestelen van hun soevereine bestaansrecht !Het Europarlement en haar verhuiscircus naar Straatsburg en Brussel is de grootste milieuramp die Europa ooit is overkomen !!!Gelukkig zien de Britten geen heil meer in deze onheilspellende verspilling door Europese institutie’s ,door deze clowneske geldverkwistende milieuverontreinigende babelonische organisatie per 31 oktober te gaan verlaten!!

  Geliked door 1 persoon

  • heksenhiel zegt:

   Volkomen gelijk goos. Een hele rij vrachtwagens die op en neer gaan naar Straatsburg volgeladen met dossiers die nooit gebruikt en/of geopend worden en dan nog de auto`s en vliegtuigen die daar heen gaan met dat zooitje ongeregeld die alleen bezig zijn ons uit te kleden, DE DUIVELS. Dat is 1 grote milieuvervuiling, HET ONGEDIERTE. Groeten

   Like

 10. Torsten Himmelstoss zegt:

  Elders op deze site zag ik dat het filmpje over de liegende Rutte en dat klimaatverandering alleen om geld gaat, was verdwenen. Maar ik ben niet voor één gat te vangen.
  https://jensen.nl/mark-rutte-geeft-toe-klimaatverandering-draait-alleen-om-geld-de-jensen-show-30/
  Wanneer staat dit land op en zegt: nou moet dat Haagse gelazer afgelopen zijn!
  Webmaster: zet eea op je eigen server zodat de info niet verdwijnt.

  Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  In Nederland – waar schrijver Tommy Wieringa zijn steun voor XR heeft uitgesproken – blijven de klimaat-betogers voorlopig gewoon eten, benadrukt de zegsman.

  Wieringa is die vent die op het congres van Nederlandse burgemeesters en andere bestuurders een grapje maakte over de aanslag op dagblad de Telegraaf. Hij zei iets in de trant van dat had al veel eerder moeten gebeuren. Hierop werd in de zaal besmuikt gelachen. Let wel er werd besmuikt gelachen door Nederlandse bestuurders. Dit toont meteen aan in welke staat het Nederlandse bestuur verkeert.

  Binnenkort komt het rapport uit van cultuur onder vuur betreffende de linkse indoctrinatie binnen het onderwijs. In alle haarvaten van de samenleving hebben we toegestaan dat de progressieven door konden dringen. Dit komt omdat conservatieve (behoudende) mensen van nature niet opdringerig en agressief militant zijn en vaak te goeder trouw handelen.

  Evenwel we zitten nu met de gebakken peren en worden elke dag geconfronteerd met een lawine aan linkse indoctrinatie omtrent klimaat, milieu en tot overmaat aan ramp ook nog linkse humor die gekenmerkt is door vijandigheid, dedain en minderwaardige bejegening.

  Geliked door 2 people

 12. Aegolius cs zegt:

  Parasieten benodigen een gastheer of gever.

  Geliked door 1 persoon

 13. Sinyo zegt:

  Thyl Uijlenspiegel (nee niet hij): Honi soit qui mali pense.
  Honger maakt smalle pensen.
  Zo ook in het verre oosten krijgen de opgeroepen protesterenden een “bonnetje”. Na afloop van de protestacties/demonstraties krijgen zij na inlevering van het bonnetje een boengkoesje (zakje) met rijst. Zo gaat dat al jaren. Slim . . . eerst protesteren/demonstreren en dan niet loon na werken, maar zakje rijst met misschien nog met een nietje een paar “Rp” geprikt.
  Bij de Klimatologisten is het niet ondenkbaar dat de betaling in een kleur geschied, die heden ten dage niet zo prettig ligt, neem ik aan.
  Hoe noemt men dat? Voor wat hoort wat . . . idd Tistochwat!

  Geliked door 1 persoon

 14. Willem zegt:

  Geen van die gasten heeft werkende oplossingen bedacht, weten het verschil niet tussen co2 en kooldioxide. Van mensen die wel keihard aan oplossingen werken en met goede ideeen komen hoor je alleen af en toe wat. Zie je die gasten op de wadden, plastiek korrels oprapen, of ander vuil op een goede recycle manier verwerken? Nee, de politie moet hun achtergelaten rotzooi opruimen. Dus voor de opstoppingen en onrust die ze veroorzaken, om maar niet van paniek zaaien te spreken, krijgen ze betaald. Allemachtig, wil je daar bij horen?

  Geliked door 1 persoon

  • heksenhiel zegt:

   Ja Willem het is hetzelfde met STIKSTOF wat gewoon ongevaarlijk is, want 78% van de dampkring bestaat uit stikstof, maar het moet zijn STIKSTOFDIOXIDE wat wel zeer giftig en gevaarlijk is. Groeten.

   Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Deze “demonstranten” laten zich feitelijk gewoon omkopen om te gaan demonstreren (?) voor een beter klimaat en om niets anders dan rellen te gaan schoppen! Dat bewijst dus weer dat zulk lui en uitvretend uitschot blijkbaar niet het klimaat willen redden maar hun eigen portemonnee!
  Jezelf dik laten betalen om te gaan demonstreren doet me teveel denken aan het kopen, verkopen en afkopen van liefde, vriendschap, blijdschap en geluk en dat terwijl emoties helemaal niet te koop zijn, afgekocht kun en worden of verkocht worden!
  Laat Extinction Rebellion anders gewoon mooi die demonstranten maar eens betalen om te presteren tegen de radicale islam maar daar zijn ze vast veel te laf voor! Ik laat mij in elk geval beslist NIET omkopen om aan die linkse demonstraties mee te doen waarvan het doel feitelijk geen doel lijkt maar een middel!

  Geliked door 1 persoon

 16. Tistochwat zegt:

  Zij hier trekken zich niets aan van ‘de klimaatcrisis’, hoor.

  https://www.telegraaf.nl/video/1386682048/maxima-schittert-in-prachtige-jurk

  Ze zitten lekker te vreten in India.
  Kijk eens naar de diamanten op de kop van ‘onze koningin’?
  Dat is toch een vreselijke klap in het gezicht van mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank?
  Waar zijn die pronk, prots en frutsels bij al die ‘staatshoofden’ voor nodig?!

  Kijk, dit is nu één van de redenen waarom ik de pot op moet van ‘ons volkslied’.
  Moet je die genotzuchtige multimiljardairs hypocriet zien kwelen.
  Ja, zij kunnen makkelijk zingen, met hun zorgeloze bestaan.

  Geliked door 3 people

 17. Einde nabij.
  Kind zoon van 25 kan ontvluchten uit afgesloten kelder en zit op terras en ziet voor het eerst mensen. Via hem komen ze bij de woonboerderij uit waar nog meer kinderen nooit het daglicht zagen.

  Geliked door 1 persoon

 18. heksenhiel zegt:

  Ja G.A. en Henk, begrijp niet wat wat er in Drente is gebeurd met de klimaatverandering te maken heeft of ligt dat aan mij ???? Groeten.

  Like

 19. heksenhiel zegt:

  Verder over die kinderen die ze gebruiken is natuurlijk een grof schandaal. Je ziet echt de hele dag door die “reclame” met die kinderen die het anders gaan doen en de volwassenen niet de schuld geven, want het nou eenmaal zo gelopen. Deze kinderen kunnen dat NOOIT zelf verzinnen maar wordt ze als elke reclame gewoon voorgezegd en/of lezen dit op want je ziet het papier in hun handen. Er is ook een meisje bij die de plastic bekers en rietjes gaat verbannen en in plaats daarvan komen er papieren bekers en rietjes die om het wat fleuriger te maken bedrukt worden, wat veel meer milieu-onvriendelijker is !! Je wordt bedrogen waar je bijzit en wij maar dokken voor deze “reclame”, want dat zal er ook wel van komen als nieuwe belasting-maatregel, wat we dus nu al doen, daar het een “reclame” van de regering (lees zakkenrollers) is . Groeten.

  Like

 20. heksenhiel zegt:

  Nog even dit : ALLES IS ALTIJD OM HET GELD TE DOEN en niet anders. En wij maar aftikken tot en met onze kleding toe als je geen contant hebt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s