CITAAT

Screenshot_173

Zullen we wedden dat de deur van het Provinciehuis in Groningen eerder hersteld wordt dan een huis dat getroffen is door een aardbeving??!!

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Henry“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op CITAAT

 1. Tistochwat zegt:

  Als die deur NIET eerder hersteld wordt, eet ik mijn eigen voordeur op.

  Geliked door 2 people

 2. Albert zegt:

  Weet je wat nog moeilijker te herstellen is?
  Het vertrouwen in de overheden.

  Geliked door 4 people

 3. django zegt:

  de regering is al 10 jaar bezig met een slachtpartij.
  eerst hebben ze het gas weggeroofd en laten ze de mensen in de chaos zitten.
  daarna hebben ze iedereen een paar jaar a.o.w. afgegapt
  nu willen ze weer met de boeren aan het snijden.
  draai los die giertank

  Geliked door 3 people

 4. Geloof het of niet maar Ik zou de weddenschap met Henry niet aan durven gaan, terwijl Ik toch een mens ben die graag de kantjes op zoekt.
  Maar deze keer probeer Ik uit de gevarenzone te blijven.

  Like

 5. Jade zegt:

  Nope, deze weddenschap gaat men zeker verliezen.
  Het doet mij denken aan de verzekeringspolis van
  onze Larry Silverstein @ 9/11…
  Iets als moord met voorbedachte rade, enzo.
  Maar niemand legde de vinger op de zere plek.
  Helaas…

  Geliked door 2 people

 6. vangie1206j zegt:

  Ik hoef niet te wedden dat weet ik zeker. De overheid denkt alleen aan zich zelf.

  Geliked door 3 people

 7. droevige mof zegt:

  Het nieuwsuur van gisteravond probeerde een stemming te maken tegen de boeren, maar achter de bevroren glimlach en het routinematige gelul ging de eenvoudige angst voor de volksopstand schuil.

  Geliked door 1 persoon

 8. Theo zegt:

  Was het provinciehuis. Staat ook met koeienletters boven de deur.
  Maar je stelling staat als een (provincie)huis.

  Like

 9. fleckie zegt:

  Wie heeft HET. geld van de gasverkoop, , aan het buitenland, …( waar MEN. zo. FIER. op was,!). opgestreken??!!……. De. NAM?? )NEDERLANDSE. AARDOLIE. MAATSCHAPPIJ(. ?.EN, waarom werd het gas. verkocht naar ‘het’ buitenland, …terwijl men in eigen land niet net afhankelijk was , van het BUITENLAND!….
  Had het gaswinnende. bedrijf, daar überhaupt RECHT op? MEN. moet. hebben. geweten dat
  er enorme. ‘Grondverzakkingen ‘ zich zouden ‘voordoen’…( WETENDE ??dat in de Zuid- Limburgse steenkolenmijnen , in de zogenaamde ‘gangen’ gestut werden door houten palen, ( GEEN. ‘DOOD’ hout , of ‘ijzeren’stutten,) met betrekking tot instortingen! ………….KONDEN? of. ..WISTEN?… ‘ ‘KNAPPE. KOPPEN’ I.v.m.GRONINGEN NIET om deze ellende, ( door gaswinning ) , te voorkomen?!.. ………………………(De in het dieper gelegen EYGELSHOVEN‘ ex- LAURA. (en exJULIA ? mijnen, hebben misschien? Waarschijnlijk ? profijt. van. het riviertje de WORM, <~<~<~<~<~<~<

  Like

 10. henk verhoef zegt:

  Bij de reparatie van die deur gaat de rekening naar het domme kiezers volk en die betalen zonder morren
  De schudschade -al dan niet door schudden veroorzaakt!! ja ja- die moet door bedrijven betaald worden die contracten hebben met de overheid en zijn corrupte dienaren en de corrupte politiek
  En die willen wel zakkenvullen – maar betalen– dat vinden ook zij is iets voor domme volk
  DAT volk heeft al jaren een KEUS– maar ja– jammeren op tv en zemelen dat ze niet gehoord worden– ja zak had dan goed gestemd- en boos zijn_ op wie dan-
  Oh ja– en ook geen informatie krijgen– wat wilt u dan weten — ja we horen niets-
  gelukkig is er altijd welwillend oor van Eva Vetnek of dwdd

  En nu dan ineens boeren ,die nog wel heel erg netjes blijven- want een linkse demo zou al uitgelopen zijn op vele agenten in ziekenhuis en veel schade aan onroerend goed en autos in de fik– Wat het klootjes volk dan weer mag ophoesten

  Mooie verhalen van geert en martin– maar zijn het niet parels voor de zwijnen– want klootjes volk== ach we kiezen maar die vent in dat kissie
  DAT is errug vindt die ouwehoerEN en zakkencvuller bij dwdd dat ze een kissie om yaser gebouwd hebben voor de lol
  Zou men vergeten dat pIM WEL IN EEN KISSIE GELEGD WERD DOOR EEN LINKSE FIGUUR MET STEUN VAN LINKSE SAMENLEVING EN niet te vergeten de rechters en OM en de beschermers van de rechtstaat oh ik vergat de linkse politiek en zijn leiders

  Wat is het land er slecht aan toe en is het niet hopeloos verlorten
  iedere dag 800 er bij en vele status houders die wachten op huiws terwijl de NEDERLANDERS onder de blote hemel mogen slapen en op de wachtlijst in de zorg
  en zijn dochter inleveren bij de sharia
  en de kinder ombudsvrouw zich druk mqaakt om macro of weet ik veel kinderen die ook een nedelrands paspoort hebben gekregen

  Like

 11. Dr. Heinz zegt:

  Volgens de media was de schade aan het stadhuis €13000,-
  Ik weet wel dat de boeren alweer opgelicht worden, want die deur is heel zacht opgedrukt!
  En die paar eieren tegen de gevel, spuit je er zo af met een GAMMA hogedrukreiniger van €87,-
  De werkelijke schade zal wel €1000,- en die €12000,- word verdeeld onder die volksverlakkers vanwege geestelijke schade.
  Zo iets?

  U roept….

  Geliked door 2 people

 12. Jean zegt:

  Dat huis in Groningen zal jaaaaaaren moeten wachten op herstel maar intussen wel belastingen betalen, die leeghoofden en leeglopers achter die deur in Den Haag moeten zich geen zorgen maken, de tafel wordt gedekt en de bankrekening gespekt.

  Like

 13. Nemesis zegt:

  Premium
  Het beste van De Telegraaf
  Opinie
  Signaal boerenacties: stop met sollen burger
  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1475088141/signaal-boerenacties-stop-met-sollen-burger

  Door nausicaa marbe
  Updated 5 min geleden

  (hele artikel)
  Uit nieuwsgierigheid naar de boerenacties bezocht ik deze week het provinciehuis van Noord-Holland. Ik verwachtte trekkers die de hele stad zouden blokkeren, rumoer, lawaai, ternauwernood ingehouden emoties, woede. En geef de boeren eens ongelijk.

  Maar ik trof netjes geparkeerde reuzenvehikels aan, met ludieke leuzen waaruit geen dreiging sprak. Binnen moesten er extra zalen worden ingericht met schermen om de vergadering te kunnen volgen, zo groot was de opkomst. Hele gezinnen waren er gekomen, grootouders, vaders en moeders, zonen en dochters van middelbare schoolleeftijd. De blos op de wangen, de regen in de kraag en in de haren. Een fris élan, daar. Volk dat de elitaire provinciehoofdstad zelden over de vloer krijgt. Mensen voor wie het leven harder en dichter bij de natuur is dan voor de bestuurders die over hun lot beschikken. Een aangrijpend gezicht, die drie generaties bij elkaar met hun verzoek: praat met ons voordat u iets besluit over ons bestaan.

  Redelijkheid
  Dat was Noord-Holland. Rust en redelijkheid. De woordvoerder benadrukte dat de boeren overleg wilden. Ze wilden meedenken over beleid, over de toekomst van de natuur en van de gebieden die vrijkomen als boerenbedrijven ophouden te bestaan. Ze wilden gesprekspartner zijn en probleemoplosser, geen onderwerp van ondoordacht beleid dat hun levens overhoop kan gooien.
  Zelden heb ik recentelijk zo’n hartstochtelijk pleidooi gehoord voor iets wat typisch Hollands is en waar onze politieke en economische elites beroemd om zijn: polderen. Het geduldige, verdraagzame overleg, in gelijkwaardigheid, net zolang tot iedereen tevreden is. Daar kwamen nota bene de boeren mee. Degenen waar in de Randstad op wordt neergekeken, als onbehouwen, brute krachten die niet voor rede vatbaar zijn, herinnerden de bestuurders fijntjes eraan hoe het moet.
  En zo was het die dag op meer plekken in het land. Toch domineerden in de media de vreselijke beelden uit Groningen, waar een paar boerenhooligans met geweld hun zin probeerden te krijgen. De provinciehuisdeur die ingetrapt werd, de levensgevaarlijke dolle trekker op de markt. Later in de week werd een misselijke ’grap’ uitgehaald met een doodskist met ’Jesse’ erop. Weerzinwekkende incidenten, maar ze typeren de acties niet.
  Nederland maakt een opstand mee die politici en bestuurders dwingt om zich te bezinnen op het bestaande beleid en hun toekomstvisie over boerenbedrijven. Ook is er bereikt dat sommige provincies hun stikstofregels intrekken. Er is geen enkele belangengroep die zo snel resultaat boekt. Deze tijdelijke triomf van de boeren krijgt dan ook steun van burgers die door Den Haag ongehoord en gedupeerd zijn. Ze worden bejubeld als leiders van een opstand die eindelijk voor elkaar krijgt wat de Gele Hesjes niet lukte: rap een factor van betekenis worden, krachten mobiliseren die politiek Nederland wel angst inboezemen.
  Opinievendetta
  Het is gemakkelijk om de boeren nu tot speelbal te maken in een opinievendetta. En zie, de stereotiepe typeringen zijn niet mals. Je kon er prat op gaan dat een geweldsincident genoeg zou zijn om ter linkerzijde een golf van minachting te ontketenen. Boeren zouden barbaren zijn, tribale hordes die er geen sjoege van hebben hoe de Hollandse beschaving en haar democratische regels werken. Leerzaam. Nu ze eíndelijk autochtonen tot achterlijk kunnen verklaren, beschermen deze linkse stemmen de normen en waarden die ze graag over het hoofd zien wanneer allochtonen weer eens maatschappijvijandig uitpakken. Wat een gestampvoet op de sociale media weer, wat een verlustiging in het kleineren van boeren als door populisten gemanipuleerde halvegaren.
  Ter rechterzijde is het dan weer oppassen voor hijgerige superlatieven over boeren als frontsoldaten van volk en natie, als aanvoerders van het leger der verongelijkten, verheerlijkt in hetzerige taal over een revolutie die de elite zal bezuren, met een kabinetsval ten doel. Dat bij deze heilige missie geweld hoort, wordt verdedigbaar geacht. Deze geromantiseerde, op een voetstuk geplaatste boeren staan uiteraard boven de wet. Waanzin. Beide kanten doen de boerenzaak geen recht.
  Uiteraard zijn de acties een belangrijk signaal aan de overheid dat ze niet met burgers mag sollen. Het merendeel van de burgers is klaar met halfbakken beleid, paniekpolitiek over het klimaat, al dan niet afgedwongen door rechters, de verbroken beloftes van de Rutte-kabinetten en de onnodige lastenverhogingen. In een klimaat van bestuurlijke chaos trekken de boeren een grens. Maar wel op inhoud. Ze willen overleg, inspraak, visie, heldere afspraken en een realistische politiek voor de lange termijn, waarop ze veilige keuzes over hun bedrijven kunnen baseren. De inhoudelijke discussie over de toekomst van de agrarische sector en de natuur is rijk en kan tot baanbrekende ontwikkelingen leiden. Als de boerenwoordvoerders iets laten zien, dan is dat dat boeren staan te popelen om oplossingen te vinden. Het demoniseren of romantiseren van boeren is bezopen. Ze zijn geen karikaturen, maar harde werkers die van Nederland de tweede grootste landbouwexporteur ter wereld maakten. Petje af.
  –//–

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s