Boris Johnson en Angela Merkel.
(Door: Jelte Wiersma)
De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) zei na haar ontmoeting in Parijs met de Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) over het Verenigd Koninkrijk na de Brexit: ‘…een potentiële concurrent dient zich aan.’ Dit is juist. Dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat biedt geweldige kansen.
De interne markt in de Europese Unie (EU) wordt vanuit Nederlands perspectief vaak bejubeld als een enorm succes. Immers, Nederlandse bedrijven kunnen dan eenvoudiger exporteren naar andere EU-landen. En goederen die uit de rest van de wereld binnenkomen in Nederland kunnen met meerwaarde worden verkocht op de EU-markt.
Maar wie kritischer kijkt, ontdekt dat het beeld minder rooskleurig is. Sinds de versnelde integratie van de EU na het Verdrag van Maastricht begin jaren negentig, is de gezamenlijke economie van de EU-landen aan het slabakken vergeleken met die van de Verenigde Staten. Groeiden (West-)Europa en de Verenigde Staten na de Tweede Wereldoorlog lange tijd even snel, vanaf eind jaren tachtig, begin jaren negentig spuit de Verenigde Staten weg.
Lees verder>>>
(h/t “Henk V.”)
‘…een potentiële concurrent dient zich aan.’ Dit is juist.
Heel juist!
LikeLike
zal erg meevallen
engeland .of hoe je het ook wil noemen, is een heel getint land geworden met heeeel veel moslims en veel sharia
en als goede moslim– werken is voor de domme
en leren – valt ook niet mee met beperkte IQ
heel europea en engeland is de afgrond in gegaan
LikeLike
België telde 11.376.070 inwoners op 1 januari 2018, dat zijn er twee miljoen meer als net na de tweede wereldoorlog,…en Nederland telt nu ruim 17 Miljoen mensen (legaal), net na de oorlog was dat ook nog geen 9 miljoen, dus waar liggen de problemen denkt u?
LikeGeliked door 1 persoon
https://tpo.nl/2019/10/17/boris-johnson-zegeviert-er-lig-een-brexit-deal/
Boris Johnson zegeviert: Er ligt een Brexit-deal
Volgende stap: EU-leiders en Brits parlement moeten akkoord geven
Het principeakkoord moet nog worden goedgekeurd door de EU-leiders en het Britse parlement. Juncker geeft de leiders het advies met het akkoord in te stemmen. Johnson stelt dat het parlement de brexit zaterdag definitief moet maken “zodat we verder kunnen met andere prioriteiten
LikeLike