De moderne ”fijngevoeligheid”

Screenshot_204

(Door: “Henk V.”)

De moed zinkt de columnist Jan Roos soms in de schoenen, zegt deze moedige strijder voor het behoud van het gezonde verstand in een maatschappij, waarin dat verstand nog richting aan ons handelen geeft. De voortgang van de waanzin die ons door links wordt opgedrongen, is echter niet werkelijk onbegrijpelijk. Dat gezonde verstand in de maatschappij begon namelijk al te verdampen in eind jaren zestig, toen het opvoedkundige werk van ultralinkse aanhangers van de “Frankfurter Schule” succes opleverde, overal waar sprake was van kennisoverdracht. De radicale processen die zich in die tijd voltrokken, lieten geen sector in de samenleving onberoerd en dat was ook de achterliggende gedachte van de “Frankfurters” .

De zestiger jaren waren dynamisch. In de maatschappij volgde de ene na de andere verandering op allerlei gebied. Dat leidde tot gevoelens van opwinding, euforie en hoop op betere tijden. Inzicht in de krachten die aan het werk waren, hadden de burgers onvoldoende. De dingen die wij heden ten dage meemaken, zijn als het ware de planten die opgroeien uit het zaad dat in de zestiger jaren werd gezaaid. Om de aard van de voedingsbron van alle vernieuwingen goed te begrijpen, moet je een bekende uitspraak in gedachte houden: AAN DE VRUCHTEN HERKENT MEN DE BOOM. Wij zien meer en meer vormen van vernieuwde inzichten – vruchten van de zaden die in de zestiger jaren werden gezaaid- die ons welzijn als individuen en als staat naar de knoppen zullen helpen.

De nieuwe uitingen van progressief denken die wij nu zien, laten een manier van leven en denken zien die niets meer gemeen heeft met de jaren waarin de zogenaamde studentenopstanden uitbraken, waarin de ballast van de oude tijden overboord werd gegooid.

De Judeo-christelijke inspiratiebronnen, die de westerse wereld eeuwenlang hadden gevormd en zeer hadden geïnspireerd en in veel opzichten hadden verrijkt, werden belachelijk gemaakt en alle opvattingen die daaraan waren ontleend werden ter discussie gesteld en afgeschilderd als niet meer behorende bij de nieuwe wereld die ontstond. De bedoeling van deze opvatting was duidelijk: de linkse wereldverbeteraars wilden het Westen ontdoen van een KERNWAARDE die tot de westerse identiteit behoorde.

De voormalige D’66-leider Alexander Pechtold heeft meerdere malen benadrukt dat wij nooit weer behoorden terug te keren “naar de jaren vijftig”. De breuklijn in onze culturele ontwikkeling ligt inderdaad ergens in de jaren zestig. Godsdienst was niet meer van deze tijd, en met het verwerpen van de godsdienst belandden ook vele maatschappelijke vormen van ordening op de schoothoop.

Wanneer men een kernelement van een maatschappij wegneemt ontstaat er een leemte in de manier van denken en handelen. Een leemte zal altijd opgevuld worden, zodat de richting die de maatschappij verder in zal slaan wordt gewijzigd.

Wij leven nu in een maatschappij die naar regelloosheid, zwak bestuur neigt en naar hedonisme dat tot verslapping in de weerbaarheid leidt. Deze verslapping blijkt hieruit dat men in het moderne denken meent volstrekt tegenstrijdige opvattingen moeiteloos samen te voegen.

In religieus opzicht wordt de leemte die het verzande christendom achterlaat razendsnel opgevuld door de geïmporteerde mensenmassa’s uit merendeels islamitische landen en door aanhangers van de islam die hier al langer wonen. De islam past daarbij een demografische tactiek toe: per gezin worden veel meer moslims verwekt dan in de gezinnen van de gezeten burgerij. Getalsmatig zullen de inwoners van Europa worden overtroefd indien men de instroom niet afstopt. Aan de leiband van de pro-islam gezinde EU onderneemt men NIETS tegen deze ontwikkeling. Wij moeten dus stellen dat Brussel onze ondergang beoogt. Dat hier duidelijk verzet tegen moet ontstaan, kan ieder begrijpen. De confrontatie met de “nieuwe Europeanen” loopt al te vaak heel slecht af voor vrouwen en meisjes en ouden van dagen. Ook dat weet de EU, maar daar onderneemt men NIETS tegen.

De verwarring wordt nog groter wanneer wij zien welke immense druk er uit de liberaal linkse hoek wordt uitgeoefend op de zittende bevolking: fake nieuws, gedram over racisme, genderneutraliteit en het “klimaatprobleem” en de aanpassingen die worden geëist om al deze “VRESELIJKE” problemen het hoofd te bieden, zouden ons hele bestaan wel eens economische en sociaal dramatisch de das om kunnen doen en ons volledig van onze vrijheid kunnen beroven. En andermaal blijkt ook hier dat onze ruggengraatloze slaven van Brussel niet met oplossingen komen die werkelijk tot wezenlijke oplossingen leiden en het welzijn van ons volk intact laten. De twee beïnvloedingsstromen – islam en liberaal-links met groene accenten erin – bevatten bovendien elementen die tot grote botsingen onderling gaan leiden.

CONCLUSIE: onze maatschappij heeft in de zestiger jaren ingestemd met een linkse koers die onze eeuwenoude cultuur en identiteit de nek heeft omgedraaid. Ons land is dus stuurloos en onderwerpt zich aan een Brusselse dictatuur die dezelfde fouten maakt, maar meent dat de Europese bevolkingen door middel van een dictatuur koest kunnen worden gehouden.

Wel, cynische Brusselse warhoofden hoeven er niet noodzakelijkerwijs in te slagen ons blijvend onder de knoet te houden, maar zij kunnen het ons nog moeilijk genoeg maken. HOE moeilijk hangt af van de vraag of onze natie weer ontwaakt en weer zelfbewust kan worden. Dat ligt aan de burgers zelf. Wie nu nog niet beseft wat ons wacht, moet maar verder dutten.

Door:
“Henk V.”

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De moderne ”fijngevoeligheid”

 1. Hovawart zegt:

  Het Europese Project is een Boondoggle…….

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  Zoals zo vaak gebeurt, Henk, heb je hier een wat mij betreft correcte analyse gegeven, al zou die uitgebreider kunnen zijn. Het probleem met goede analyses is altijd weer, dat de remedie op gesignaleerde problemen ofwel uitblijven, ofwel slechts aangeduid kunnen worden en onhaalbaar blijken. Zo ook hier.

  Je raakt het kernprobleem met je laatste alinea, waarin je aangeeft dat je, net als ik, beseft dat het aan de ‘burgerij’ is om orde op zaken te stellen….:
  ‘ Wel, cynische Brusselse warhoofden hoeven er niet noodzakelijkerwijs in te slagen ons blijvend onder de knoet te houden, maar zij kunnen het ons nog moeilijk genoeg maken. HOE moeilijk hangt af van de vraag of onze natie weer ontwaakt en weer zelfbewust kan worden. Dat ligt aan de burgers zelf. Wie nu nog niet beseft wat ons wacht, moet maar verder dutten.’

  En ‘de burgers’ blijven vooralsnog slapen. Die zijn nog altijd niet voldoende geraakt door de fascistoïde dan wel ronduit fascistische terrorclub Rutte III en zijn companen.

  Geliked door 3 people

  • Frans Brassens zegt:

   remedie = remedies

   Like

  • Henk.V zegt:

   Ik aarzelde tussen een beknopte, maar redelijk accurate analyse en een uitgewerkte vorm ervan, Frans.
   Dat laatste , een volledig uitgewerkt artikel opschrijven, met het doel dat in te zenden, heb ik zeker wel overwogen en een enkele keer ook gedaan, maar vaker heb ik zo’n langer stuk in de afdeling ontwerpen van Outlook laten zitten, omdat er inmiddels teveel tijd was verstreken en de onderwerpen hun urgentie hadden verloren.
   Wat het aangeven van oplossingen betreft : wanneer ik met mijn vrouw praat over een zinvolle aanpak van de problemen waarin onze elites ons storten, dan komen er overwegingen in mij op die niet altijd voor publicatie in aanmerking komen….
   Laat ik maar zeggen , dat het kernpunt voor een doorslaggevende aanpak van de weerzinwekkende politiek die jegens ons volk wordt bedreven, toch echt neerkomt op een sterk besef van onrechtvaardig te worden behandeld . Dat besef moet baan breken bij de meerderheid van ons volk..Dat gaat inderdaad heel moeilijk, omdat wij systematisch bepaald ”onjuist” worden voorgelegd , via het onderwijs, door onze overheden en een groot deel van de pers en de omroepen. En .helaas, de meeste partijen in de Tweede Kamer draaien volledig in deze mallemolen van misleidingen mee. Leugens bestrijd je door de waarheid daar tegenover te stellen.Onophoudelijk, zoals ik nu ook door Robert Jensen zie doen:-)
   Wij moeten verlost worden van mensen die ons (land) onmetelijke schade berokkenen. Niet één uitverkoper van ons erfgoed en onze vrijheid mag op het pluche blijven zitten
   Ik ben van mening dat onze overheden ons volk mishandelen door ons uit te leveren aan een dictatuur..
   Dat hebben wij niet verdiend en dus moet hier iets grondig worden rechtgezet..
   Daarover kan geen misverstand bestaan.

   Geliked door 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    De Overheid is zelf de grootste verspreider van fake nieuws !

    Geliked door 1 persoon

   • Frans Brassens zegt:

    Ik denk te weten dat tussen ons geen misverstanden bestaan Henk. Heb ik ook nooit gedacht.
    We hebben uiteindelijk maar één vraag: Hoe krijg je de slapers wakker?

    Like

 3. ronjaspers zegt:

  Het extreem linkse nageboorte zijn “nuttige idioten” die worden gebruikt door de satanische globalistische elite om landen van binnenuit te slopen,en aan te sturen op een oorlog/genocide.Zodat de satanische globalistische elite hun N.W.O. kunnen installeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s