Windmolenguru maakt 180 graden draai: ‘Bouw tien kerncentrales en zweer wind en zon voorgoed af’

Screenshot_201

(Door: Wout Willemsen)

Michael Shellenberger, in 2008 door Time Magazine benoemd tot ‘Held van het Milieu’, wist via Barack Obama nog 150 miljard dollar los te peuteren voor windmolens en zonneparken. Inmiddels is hij echter bijgedraaid, en flink ook, want hij pleit nu voor kernenergie en tegen zon- en windenergie!

Shellenberger was ooit dus ook zo’n Greta Thunberg-achtige klimaat-drammer. In de afgelopen tien jaar is dat echter behoorlijk veranderd. De reden hiervoor is wat hem betreft simpel: zowel zon- als windenergie zijn onbetrouwbaar als het om energietoevoer gaat. Energie moet je namelijk gewoon paraat hebben en moet niet afhankelijk zijn van of het waait en of de zon schijnt.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, gezond realisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Windmolenguru maakt 180 graden draai: ‘Bouw tien kerncentrales en zweer wind en zon voorgoed af’

  • Wim zegt:

   Een nogal vaag verhaal. Er wordt niet gezegd wat zo’n ding gaat kosten. Over de techniek wordt ook niet veel gezegd, behalve dat water bij 80 graden “anderhalf keer heter” is dan bij een reguliere warmtepomp, wat natuurlijk onzin is, want verhoudingen tussen temperaturen zijn alleen zinvol bij temperaturen in Kelvin.

   En waarom zou dit goed voor het milieu zijn? De elektriciteit kan nooit alleen uit hernieuwbare energie verkregen worden, en zal ook niet goedkoop zijn met al dat verhitten. Ik heb het vermoeden dat dit hele project op niets zal uitdraaien. Mooie voorspellingen, maar weinig concrete gegevens. Het ontbreken van prijzen en technische informatie is een veeg teken.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Ik zou het niet weten. Ik vond het goed dat er concurrentie kwam voor die idiote lawaai dingen buiten tegen de muur.

    Like

   • Wachteres zegt:

    https://www.gic.nl/nieuws/doorbraak-bedrijf-uit-groningen-maakt-cv-zonder-aardgas?utm_campaign=vrijdag+25+okt&utm_medium=email&utm_source=iMailingtool

    Doorbraak: bedrijf uit Groningen maakt cv zonder aardgas

    Een ‘doorbraak op het gebied van duurzame verwarming van woningen’. Dat is een door een bedrijf uit Groningen ontwikkelde centrale verwarmingsketel zonder aardgas.

    Het betreft een verwarmingsketel die volledig werkt op elektriciteit, zo meldt vrijdag het Dagblad van het Noorden in haar papieren editie. Voor de nieuwe ketels zal in Groningen of Drenthe een grote fabriek worden gebouwd.

    De cv-ketel kan water verwarmen tot een temperatuur van ongeveer tachtig graden, en heeft daarvoor noch aardgas, noch een warmtepomp nodig. De ketel is het resultaat van een uitvinding in Groningen en wordt op de markt gebracht door het nieuwe bedrijf Wubaro.

    Directeur Eric Janssen van Wubaro zegt in het artikel in het Dagblad dat de uitvinding “het ei van Columbus” is”.

    Men gaat er dus al mee aan de gang.

    Like

 1. Pieter zegt:

  Als particulier geef ik m gelijk.
  Maar als ik kijk wat n geld ik verdien met die zonnepanelen, ken tie de klere krijgen 😝

  Like

 2. Blaffertje zegt:

  Ben het roerend met hem eens en vind het geweldig dat zo’n linkse knakker zijn verstand lijkt te krijgen, want als in de linkse regionen dit soort gedachten begint wortel te schieten, dan is er misschien nog hoop dat we van die klimaatgekte afkomen
  Als je van linkse signatuur bent en dit soort zaken roept, dan word er serieus naar geluisterd, maar als de PVV het roept dan is het vloeken in de kerk.
  Helaas is het nu eenmaal zo in deze wereld dat links alles mag en rechts moet zijn bek houden, maar laten we eerlijk zijn, als Geert Wilders dit had geroepen dan was er weer hel en verdoemenis over hem uitgesproken, maar nu is het een groene linkse idioot en nu ineens is het bespreekbaar.
  Ik een voorstander van Thorium omdat je daar nooit een meltdown mee kan krijgen en daarom zeer veilig, maar ook gewone kernenergie ben ik niet op tegen.
  Kernenergie zal onmisbaar blijken in de toekomst om de behoefte van de immer groeiende mensenmassa te kunnen voorzien van energie en tevens is het ook het middel om de milieu doelstellingen te halen omdat men geen uitstoot heeft van CO2 en stikstof, maar daar willen D666 en GroenSlinks niets over horen, het levert ze waarschijnlijk niet genoeg op.

  Like

 3. kampersrene zegt:

  Dat Greta Thunberg zich meer zou bezighouden met het echte gevaar met name het Islamklimaat
  ze zou de harten winnen en de sympathie van de mensen met gezond verstand,behalve de correcte politiek want die beschikken niet over ………zelf invullen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s