Antichristelijke en antisemitische reclameborden in de Turkse provincie Konya zorgen voor woede

Screenshot_218

(Vertaling: E.J. Bron)

In de centraal gelegen conservatieve Turkse provincie Konya hebben reclameborden voor woede bij de publieke opinie gezorgd. De reclameborden, die eigendom zijn van de AKP in Konya, bevatten een vers uit de koran, dat gelovigen ertoe oproept geen vriendschap te sluiten met christenen en Joden:

“O, gij die gelooft, neemt de Joden en de christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet” (koran, soera 5, vers 51).

Sommige islamitische geestelijken verklaren dat het vers zonder context op de reclameborden, net als andere verzen in het islamitische heilige boek, werd geopenbaard als antwoord op ontwikkelingen die zich afspeelden ten tijde van de profeet Mohammed.

Functionarissen van christelijke en joodse gemeenschappen in Turkije hebben nog niet gereageerd op de reclameborden.

Konya staat bekend als de cultureel meest conservatieve stad van Turkije, waar de regerende AKP de lokale verkiezingen in maart won met meer dan 70% van de stemmen.

In Turkije, dat voor 98% islamitisch is, leven ook tussen de 200.000 tot 320.000 christenen en ongeveer 12.000 Joden.

Bron:
https://ahvalnews-com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, christenhaat, demoniseren, discriminatie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jodenhaat, koran, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Turken, Turkije, verloedering. Bookmark de permalink .

7 reacties op Antichristelijke en antisemitische reclameborden in de Turkse provincie Konya zorgen voor woede

 1. guusvelraeds zegt:

  In de centraal gelegen conservatieve Turkse provincie Konya hebben reclameborden voor woede bij de publieke opinie gezorgd.

  Bij de publieke opinie in Turkije!?

  Dan is er nog hoop.

  Overigens mijn vaste overtuiging. Als er ooit een omkeer komt in het islamitisch geloof van meer naar minder dwang van minder naar meer vrijheid dan zal die omslag gaan gebeuren in de islamitische wereld zelf.

  In het westen zal het conservatieve islamitische geloof alleen maar sterker worden. Sterker worden omdat ze hier beschermd en gesubsidieerd zijn door de weldenkende progressieve medemens.

  Een fatsoenlijke niet vooringenomen media zou de islamitische medemens elke dag klappen om de oren moeten geven betreffende de achterlijkheid en maatschappelijke achteruitgangsmodus van hun geloof. Zoals ze dat ook decennia hebben gedaan en nog doen met de christelijke geloven.

  De progressieve medemens een kaste van mensen die in de verste verte niet in de gaten heeft dat ze hun eigen ondergang aan het fabriceren zijn door met de islamiet onder de lakens te kruipen.

  Geliked door 5 people

 2. andre zegt:

  Welke mensen beheren die borden en plakken er deze teksten achter? In NL is dat ALTIJD die klote linkse kerk, in TK dus ook! Vergeet niet dat onze secretaris generaal heer Demmink met nog iemand uit Turkije is getrapt en als wisselgeld mocht deze regelnicht van het koningshuis Baybasin (Kurd) in de val lokken en levenslang geven in NL. Van viespeuk Demmink kan ik alles vertellen maar wat er gaande is op het moment zoals met IS moeten we even kijken wat Erdogan gaat doen. Tot nu toe is het OM (Demmink viespeuken en moordenaars) druk bezig om al dat IS vullis terug te halen naar huis……………U weet wel…….nieuwe buren in de wijk………….naast U!

  Rutte moet weg, Bruxxle moet weg, alle ongekozen publieke hufters die niets kunnen moeten weg en normaal doen gaat weer de norm worden.Ik stem voor!!!! maar wie gaat die partij oprichten?

  We hebben allemaal digiD, ons Rutte slaven nummer dus digitaal zijn we veel sterker dan de halleluja woorden van Rutte. Wie gaat dit op oppakken?

  Like

 3. Lucky zegt:

  80% van de mensen die vawege hun geloof vervolgd worden, zijn CHRISTEN.

  https://www.spiked-online.com/2019/07/12/the-global-persecution-of-christians/

  The global persecution of Christians
  Most persecuted believers are Christian, but their plight has been ignored.

  De wereldwijde vervolging van christenen
  De meeste vervolgde gelovigen zijn christen, maar hun situatie wordt genegeerd.

  This week, the UK foreign secretary and Tory leadership contender Jeremy Hunt suggested that a new term equivalent to ‘Islamophobia’ might be needed to describe the scale of global Christian persecution outlined in a newly released report.
  The report into UK responses to Christian persecution concludes that ‘the overwhelming majority (estimated at 80 per cent) of persecuted religious believers [worldwide] are Christians’, and that the UK has failed to respond adequately.

  Deze week suggereerden de Britse buitenlandse secretaris en Tory leiderschapskandidaat Jeremy Hunt dat een nieuwe term equivalent aan ‘Islamophobia’ nodig zou kunnen zijn om de omvang van de wereldwijde christelijke vervolging te beschrijven, geschetst in een nieuw gepubliceerd rapport.
  Het rapport over reacties van het VK op christelijke vervolging concludeert dat ‘de overgrote meerderheid (geschat op 80 procent) van de vervolgde religieuze gelovigen [wereldwijd] christenen zijn’, en dat het VK niet adequaat heeft gereageerd.

  Like

 4. Lucky zegt:

  https://visie.eo.nl/2013/07/christofobie-breidt-zich-snel-uit-in-moslimlanden/

  ‘Christofobie’ breidt zich snel uit in moslimlanden
  Christendom dreigt te verdwijnen in landen van oorsprong

  Terwijl de islam steeds meer voet aan de grond krijgt in Europa, worden de laatste groepen christenen in de islamitische wereld onderdrukt, verjaagd of vermoord. Dat schrijft gastblogger Hala Naoum Néhmé in haar blog op de website van Elsevier.

  Zo noemt Néhmé bijvoorbeeld de verschuiving van sluimerende discriminatie en dagelijkse pesterijen van christenen, naar zichtbare vormen van uitsluiting en vervolging, ingezet of aangemoedigd door de staat.

  Volgens Néhmé worden christenen in het Midden-Oosten door niemand openlijk gesteund. Hoewel de christenen in de beeldvorming met het Westen worden geassocieerd, lijken westerse landen niet de minste belangstelling te tonen voor hun lot. Christenen in het Midden-Oosten merken in de praktijk niets van de inspanningen voor de liberale waarde van deze landen.

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Jammer dat ze wel in christelijke landen willen wonen. Hoewel zij zich wel gedragen als bezetters !

  Like

 6. Islamitische dictatoriale staat Erdogan op volle kracht vooruit om alle ongelovigen te weren.

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  We kunnen praten over woede die daar heerst.
  We kunnen woedend worden/zijn over wat daar gebeurt.
  We kunnen woedend zijn omdat daar islamieten aan de macht zijn en zulke dingen doen.
  Zouden er onder ons ook zijn die dergelijke borden bij moskeeën neerzetten.
  Vrijheid van meningsuiting in extenso.
  En misschien eerste bron van bewustwording bij de islamitische gemeenschap?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s