De universiteit van Oxford verbiedt het in de handen klappen om te voorkomen dat mensen ‘getriggerd’ [hier: in negatieve zin beïnvloed] worden

Screenshot_224

(Door: Thomas D. Williams – Vertaling: “Wachteres”)

Vertegenwoordigers van de studentenvereniging aan de Universiteit van Oxford hebben deze week een motie aangenomen om het in de handen klappen te verbieden en dat te vervangen door het geluidloze “jazz hands” wuiven, terwijl ze erop aandringen dat applaus “angst kan veroorzaken”. 

Breitbart

De motie om “de stimulering van geluidloos klappen verplicht te stellen” deed het voorstel het meer “inclusieve” Britse gebarentaal-symbool voor ‘in de handen klappen’ te gebruiken – bekend als “geluidloze jazz hands” (beide handen zwaaiend langs de zijkanten van het lichaam op ongeveer schouderhoogte) in plaats van een hoorbaar applaus.

Het verbod om in de handen te klappen zou invloed hebben op bijeenkomsten en evenementen van studentenverenigingen, waar traditioneel klappen en gejuich “een aanpassingsprobleem oplevert” voor mensen met angststoornissen.

Vertegenwoordigers van de studentenvereniging voerden aan dat traditioneel applaus, schreeuwen, stampen met de voeten en andere harde geluiden een “aanpassingsprobleem” vormden voor sommige gehandicapte studenten met “angststoornissen, zintuiglijke gevoeligheid en voor degenen die gehoorapparaten gebruiken”.

De voor één jaar aangestelde studentenvertegenwoordiger Roisin McCallion zegt dat de verandering specifiek gericht is op het voor iedereen “meer inclusief” en toegankelijk maken van evenementen. “Het beleid werd voorgesteld om het gebruik van de Britse gebarentaal tijdens onze democratische evenementen aan te moedigen, om die evenementen voor iedereen toegankelijker en inclusiever te maken, met inbegrip van mensen met angstgevoelens. ‘Inclusiviteit is een van de basisprincipes van de studentenvereniging’, zei McCallion.

Een voormalige student zei tegen de Daily Mail dat, ondanks de goede bedoelingen van Oxford en de wens om tegemoet te komen aan studenten met toegankelijkheidsproblemen, “dit idee niet zal werken en volledig belachelijk is”. Het afstand nemen van het in de handen klappen in Oxford volgt een soortgelijke beweging die de Universiteit van Manchester vorig jaar september heeft aangenomen.

Naast het mandaat geven aan de vertegenwoordigers [voor één jaar] van de universiteit om het gebruik van jazz hands bij de studentenraad aan te moedigen, geeft de motie de vertegenwoordigers ook de opdracht om “bij de universiteit te lobbyen” om het gebruik van jazz hands bij evenementen op universitair niveau toe te passen, met een verklaring waarom de verandering belangrijk is.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Thomas D. Williams

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Elite, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, moralisme, Naïviteit, political correctness, verloedering. Bookmark de permalink .

15 reacties op De universiteit van Oxford verbiedt het in de handen klappen om te voorkomen dat mensen ‘getriggerd’ [hier: in negatieve zin beïnvloed] worden

 1. Lucky zegt:

  Kan je nagaan hoeveel doorgedraaide weirdo’s daar bij elkaar zitten, als je nog niet ééns tegen een applaus kan, dan ben je toch volstrekt ongeschikt voor het normale dagelijkse leven…?

  Geliked door 1 persoon

 2. Charles Martel zegt:

  Het wiel is weer eens uitgevonden, driewerf hoera! Universiteit op zijn best.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Inderdaad @ Charles.
   Opnieuw het wiel uitgevonden.
   Maar kijk eens wat verder. De ene Universiteit na de andere komen met steeds meer absurde onzin voor den dag.
   Het lijkt er wel op dat ze een wedstrijd houden van wie de grootste absurditeit kan brengen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Harry Willemse zegt:

  Eerder heb ik al eens gezegd net als je denkt dat het niet gekker kan gebeurd zoiets weer. Het geeft precies aan waar studenten mee bezig zijn. Zorgen dat zij niet te veel gestimuleerd worden. * Huilend in een hoekje gaat zitten*

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Dan kun je net zo goed vrouwen en meisjes gaan verbieden om in achtbanen te gaan gillen want blijkbaar is dit ook een soort van ‘getrigger’! Dat bestuur daar in die universiteit van Oxford lijken zich precies te gedragen zoals in een album van Tom Poes, ‘De dolende heer’, waarin een stel sombere en ijskoude knechten niet toestonden dat in hun duistere burcht vrolijkheid en kleuren werden toegestaan maar wel een aantal linke gebruiken die je zelfs dat bestuur in Oxford nog zou toewensen!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Ik heb een neurotische dwang in vrouwen borsten te knijpen in gezelschap en een enorme lust aan de nippels te zuigen. Volgens de behandelend psychiater komt dit omdat ik nog steeds muurvast zit in mijn orale fase. Ik kan nergens mijzelf zijn. Kunnen de inclusief goeroes ook iets voor mij betekenen met hun inclusief fetisjisme? Ik hoor er per slot van rekening ook bij.

  Like

 6. Trucker zegt:

  Ik zal me eens reppen naar dat universiteitje NADAT ik bonen in tomatensaus heb gegeten (echt Vlaamse kost kalfs/varkensbraadworst met bonen in tomatensaus) en dan een loeiend harde scheet laten, zouden ze dan ook van de angst onder hun schoolbanken kruipen.
  Weekdieren ipv mannen worden er heden ten dage gemaakt.
  Militaire dienst (met een knaller van een ontgroening zodat de sissies weten dat het een harde tijd wordt) en in het dagelijkse leven hun wat schoppen onder de kont als ze zeuren tegen hun baas dat maakt mannen.

  Geliked door 1 persoon

 7. freda110 zegt:

  Je moet wel haast (heel) hoog opgeleid zijn om dit soort onzin te bedenken en het dan ook nog te begrijpen, een normaal mens zou tegen zijn voorhoofd tikken en vragen of bovenin wel allemaal op z’n plaats zit.
  Het word van kwaad tot erger, ze weten van gekkigheid niet meer wat ze nu weer moeten bedenken om maar vooral een heel klein groepje mensen tegemoet te komen.
  Ik ga vast oefenen met de jazzhandjes want voor je hert weet nemen de idioten hier het zo over.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s