Demonstratie Enschede, 26 oktober 2019

Screenshot_231

Raffie Chohan tijdens haar speech in Enschede.

(Door: Raffie Chohan)

Welkom allemaal!

Voor enkelen die mij nog helemaal niet kennen, mijn naam is Raffie Chohan en ik ben de oprichtster en leider van de Dutch Defense League. Wij horen Rutte altijd zeggen: “We zijn een rijk land”. Inderdaad; rijk, tolerant en gastvrij. Maar daar gaat zo langzamerhand een eind aan komen. Want we kunnen niet tolerant zijn tegen de intoleranten. Onlangs was ik in een kerk in Delft, waar een bijeenkomst was van een imam met de heer Segers van de ChristenUnie. Deze imam had het er over hoe geweldig Nederland is, omdat er zeker 500 moskeeën kunnen zijn. Zou er een kerk mogen in een islamitisch land? Nee, natuurlijk niet! Zou een christen mogen spreken in een moskee? Nee, natuurlijk niet! De imam had het over hoe hij inspiratie uit het christendom haalde. Nu wil hij in de Blauwe Moskee in Amsterdam via een luidspreker de oproep voor het vrijdaggebed laten klinken.

Ik zeg je, geef je ze 1 vinger, dan nemen ze de hele hand. 70% van de islamieten in Nederland vindt de Sharia belangrijker dan onze grondwet! 11% van de moslims in Nederland is bereid geweld te gebruiken voor de islam.

In Nederland leven volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 1,1 miljoen mensen in armoede. Volgens de cijfers van het Europese Bureau voor de Statistiek, Eurostat, leven opnieuw meer Nederlanders in armoede of in de directe gevarenzone daarvan. Het gaat om honger en noodhulp om te voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet of van nutsvoorzieningen worden afgesloten.

De immigratie gaat maar door en de afgelopen vijf jaar in versterkte mate. Ieder jaar krijgt Nederland er per saldo 100.000 inwoners bij, vrijwel geheel door immigratie. Terwijl expats worden binnengehaald en Polen en asielzoekers mogen komen, heeft dat nooit geleid tot een grootscheeps programma voor meer onderdak in Nederland. Sterker nog: expats verdienen vaak genoeg om ergens te kunnen wonen en asielzoekers worden voorgetrokken bij het verkrijgen van een sociale huurwoning. De woede over het tekort aan woningen en de oneerlijke behandeling van starters en hardwerkende Nederlanders, die net teveel verdienen en niets betaalbaars kunnen vinden, is groot. Niet iedereen kan zich een koophuis permitteren!

Het kabinet Rutte-III vergroot het probleem door Nederland klimaat-koploper te willen maken, met de woningen van de Nederlanders als proefkonijn. Nieuwe woningen mogen niet aan het gas, oudere woningen moeten van het gas af. De kosten per woning zullen oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. De woningbouw omwille van het klimaat betekent dat er nog minder wordt gebouwd en datgene wat er gebouwd wordt peperduur is.

Screenshot_232In de praktijk is die woongelegenheid voor de overheid van minder belang dan allerlei andere prioriteiten. Het financieringstekort gaat voor, de open grenzen gaan voor, de toestroom van ‘kenniswerkers’ gaat voor, de asielzoekers gaan voor, de natuur gaat voor, het klimaat gaat voor en het eigenbelang van provincies en gemeenten gaat voor!!! De schaarste aan woningen was in de Rutte-jaren nooit een serieus probleem. Met als gevolg dat honderdduizenden Nederlanders noodgedwongen samenwonen, bij de ouders blijven wonen of door hoge huren de helft van hun inkomen kwijt zijn aan woonlasten. Met een verbeterde en eerlijker verdeling van de kosten was dit niet nodig. Dit kabinet maakt verkeerde keuzes!

Tot slot zijn er nog tientallen spullenbanken, waar mensen gratis spulletjes mogen uitzoeken. Deze banken zijn natuurlijk geen luxe. Het bestaan ervan verraadt een grote verborgen armoede. Blijkbaar is de armoede in ons land zo groot dat particulieren zich het armzalige lot van hun medemens zijn gaan aantrekken en dankzij een tekortschietende overheid het leven van de minder gelukkigen toch wat aangenamer wil maken. Alleen al de voedselbanken drijven op bijna 12.000 vrijwilligers. Dat iedere burger in beginsel geen honger hoeft te lijden en zich deugdelijk kan kleden, is niet te danken aan de overheid, maar aan particuliere initiatieven. Zo zijn er bijna 200 voedselbanken. Genoeg over de armoede, die niet nodig is als onze regering de juiste keuzes zou maken. Immigratie en ontwikkelingshulp is een grote post.

Met immigratie faciliteert onze overheid voorrang op huizen en allerlei sociale voorzieningen. En dan heb je nog die subsidies die merendeels niet voor Nederlanders gelden. En zeker niet de werkende klasse, daar men dan uitgaat van het grensinkomen, waarbij men dan niet in aanmerking komt voor die subsidies.

Deskundigen onderling weten dat het samenbrengen van islamitische gemeenschappen met andere levensbeschouwelijke of politieke overtuigingen leidt tot ellende. De gevolgen daarvan hebben we gezien op de Balkan, in Myanmar en op tal van andere plaatsen. Het leidt overal tot het nodeloos verlies aan mensenlevens aan beide kanten.

Voor jullie die kleine kinderen hebben. Een advies van mij: Om vooral veel met je kinderen te praten over school. Er wordt namelijk op de Nederlandse scholen veel gepraat door de leraressen/leraren over:

De zielige kindertjes die op de vlucht zijn en in ons geweldig land worden opgevangen. Hiermee wordt ingespeeld op de nodige opvang en het oproepen van gevoelens van empathie bij kinderen. Gezamenlijk met een bezoek aan de moskee en vele zielige verhalen. Gebrainwasht. Praat er over met je kinderen. Kinderen zijn makkelijk te beïnvloeden. Wij weten beter, en je bent het verplicht aan je kinderen.

Screenshot_233Er stond een artikel in de krant over een onderwijzeres in Eindhoven die vertelde dat jonge kinderen, die tegen hun zin worden meegenomen naar hun land van herkomst, daar worden uitgehuwelijkt en soms zelfs op jonge leeftijd zwanger raken. Het gebeurt voor onze neus. Samen met het moskeebezoek en de geheime besnijdenissen in Nederland gaan we al veel te ver met onze islamisering. Om nog niet eens te spreken over de kindhuwelijken.

In augustus is het niet meer toegestaan om in scholen, in het ziekenhuis of in overheidsgebouwen en in het openbaar vervoer gezicht bedekkende sluiers te dragen. We zullen dit meemaken! Want “De veiligheid op het perron begint met de veiligheid aan de grens”. Ik refereer hier aan het gebeuren in Duitsland.

De verbouwing van het AZC in de gemeente Gilze en Rijen zal naar schatting € 40 miljoen kosten. Ik ben het met onze Geert Wilders eens: Nederland is knettergek geworden. Wilders vindt het bedrag van € 40 miljoen te hoog, dat is € 55.000,- per asielzoeker! Ik vind persoonlijk dat dit geld beter besteed kan worden aan de zorg. Zeker met onze vergrijzing. En mag je dan geen liefde hebben voor je eigen volk? Mogen wij dan niet voorrang hebben?

De EU wil één Europa, net als Hitler. De EU, geleid door dictators, brengt ons in verderfenis. Ik heb al vele keren over de islam gesproken, maar wilde het nu hierbij laten. Denk goed na over wat ik zei. Mijn speech zal ik op Facebook zetten.

Bedankt voor jullie komst!

Door:
Raffie Chohan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", burgermoed, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Nationalisme, Overheid, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Demonstratie Enschede, 26 oktober 2019

 1. fleckie zegt:

  Aan ‘dat ‘RIJKE’. komt vanzelfsprekend EEN. EINDE, als men diegenen, ( de boeren namelijk wil decimeren) die tenminste met hun sector nog voor miljarden opbrengst zorgen, waar GROEN. LINKS, ( KLAVER + nog een. GR.LINKSE kameraad, NATUURLIJK. PER. VLIEGTUIG een SNOEPREISJE. maken. …..hebben ze uberhaupt verstand. of. INZICHT. hoeveel KENNIS. in de. TUINBOUW. bestaat.

  Geliked door 1 persoon

  • Rene die lange zegt:

   100% mee eens , boeren quota’s opleggen maar onbeperkt antisimieten binnenhalen en Raffie Chohan mooie toespraak!

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Minder, of bijna nooit, wordt vermeld: MINISTERIE . van LANDBOUW, VISSERIJ, ….. ( en) TOERISME, dat toch ook. subsidies ‘ontvangt’ (aanleg van fietspaden)? . En .. zoals Rutte en consorten meent, GR. LINKS, EN. .D66, ( met hun royale uitdeelminster naar moslim- landen, van: miljoenen:’ weg. is. WEG , ( waarom kon men dat niet ‘tegengaan’???!!)( vermijden/ belemmeren??……..<~<~<~<~<~<~<

   Like

 2. delamontagne zegt:

  In Algerije worden om de zoveel tijd Christelijke Kerken verboden en gesloten

  Ondertussen wordt in Frankrijk een leraar die op school een tekst uit de Bijbel behandelt, geschorst.
  Het gebeurde in 2017 en de rechtbank heeft hem nu pas in het gelijk gesteld, maar Ministerie van Onderwijs gaat niet akkoord en in beroep.
  De scholen in Fr zijn allemaal Openbaar, dw.z. seculier.
  Geen godsdienst onderwijs, dat moet privé………..

  http://www.fdesouche.com/1284633-textes-de-la-bible-etudies-en-classe-le-ministere-ne-lache-pas-laffaire

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Zou hij ook zijn geschorst als hij een tekst uit de koran had besproken?

   Geliked door 3 people

  • Waarbij Heksenhiel de stelling poneert onder Vrucht van de boom deel 8 dat in Marokko kerken naast Mosketen staan en gedoogd worden.
   Dezelfde Heksenhiel heeft nog steeds niet begrepen dat er veel geld vanuit Europa naar Marokko vloeit en Hassan 5 goed genoeg weet dat die geldstroom gaat stoppen als kerken gesloten worden.
   Maar jah dat wil je als gutmensch dan maar liever niet zien.
   Misschien dat Heksenhiel zich eens moet gaan verdiepen in de Koptische Kerk in Egypte en kijkt of zijn mening dan nog stand houdt.

   heksenhiel zegt:
   24 oktober 2019 om 18:00
   Als je naar Marokko op internet kijkt zie je gewoon Kerken naast Moskeën tegenwoordig, dus vind dat je dat ook wel mag melden in je verhalen.

   Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    jawel de kerken staan er naast de mosketen, maar ook wel weer een beetje verborgen, uit het zicht, door een hoge muur en ingangspoortje.

    Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Klaas zegt:

  Like

 5. henk verhoef zegt:

  maar dat weten we toch allemaal allang en we zijn het er door de meet genomen toch volkomen mee eens dat het een in elkaar stortende puinhoop is( wat werkt er nu nog goed in nedefland)
  MAAAAAAR we stemmen er iedere keer weer voor dat het ZO WEL door moet gaan
  Ja dan kan je het blijven vermelden– maar als er dan niemand iets doet met zijn stem==
  Mag ik vragen — hoe dom is die nedelrander dan dat hij met open ogen de afgrond ingelopen is– want er is nu wel reeds een- point of no return – gepasseerd
  OMdraaien lukt niet meer– dat mag niet van de rechterlijke macht– want alles dichtgespijkert met wetten door de 2ekamer- welke u keer op keer koos- goedgekeurd– niet rutte de schuld geven– u koos ook hem

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooie toespraak. Kan me nog herinneren dat de Duch Defence League De toenmalige EDL ‘leider’ Tommy RObbinson naar Nedeland/Rotterdam haalde alwaar de DDL ssamen met de EDL ergens in een afgelegen hoekie mocht staan met hoop ‘beveiliging’. Kon me de naam van de ‘leider’ van de DDL niet herinneren als Raffie Chohan………..

  Like

  • dutchdl zegt:

   De Dutch Defense League is opgehouden wegens bedreiging en was onder leiding van BERT JANSEN. Ik heb de Dutch Defense League (met een S) opgezet in 2014 en ik stop niet wegens bedreigingen!! NOOIT!!! Tot heden ben ik leider en ik zal niet stoppen. Dus de speeches zijn geschreven en gedaan onder mijn naam RAFFIE CHOHAN.

   Geliked door 2 people

 7. dutchdl zegt:

  De toenmalige DDL leider werd bedreigt, en heeft toen de Dutch Defence League opgezegd. Ik heb de Dutch Defense League (met een S) opgericht in 2014 en ben vervolgens eerst begonnen met speeches in Duitsland. Sinds die tijd is de Dutch Defense League dus van Raffie Chohan. En ik laat me niet bedreigen en zal dus niet stoppen onder bedreiging. BERT JANSEN is er mee opgehouden. Lees deze link maar eens!
  De parallelle wereld van de Dutch Defence League
  23 dec ’10

  Het zal geen antifascist ontgaan zijn: Amsterdam West was op 30 oktober veranderd in een veiligheidszone, zoals de stad die in geen jaren gezien had. Reden voor deze beveiliging was een aangekondigde demonstratie door een internationaal samenwerkingsverband van moslimhaters. Zij wilden op deze manier protesteren tegen de vervolging van Geert Wilders. De gemeente Amsterdam schatte deze demonstratie in als een groot openbare ordeprobleem. Mede omdat er interesse bestond van extreemrechtse Engelse hooligans en anti-extreemrechtse Nederlandse hooligans om zich rond de demonstratie te manifesteren. In dit artikel bekijken we de Nederlandse organisatoren van de demonstratie.

  Door al de commotie over de mogelijke rellen, door de massale media-aandacht voor de demonstratie en vooral de aandacht voor de mogelijk aanwezige Engelse hooligans, bleven de Nederlandse organisatoren wel erg ver op de achtergrond. Dat was jammer, want als daar een beter beeld van had bestaan, had dat voor alle betrokkenen – en niet in de laatste plaats voor die organisatoren zelf – een wat realistischer beeld kunnen opleveren van de slagkracht van die club. Waar gaat het feitelijk om bij de Dutch Defence League (DDL)?
  Bert Jansen, woordvoerder van de DDL
  Timo Valk, organisator van de DDL

  Niet schrikken, de DDL bestaat feitelijk maar uit twee personen, geassisteerd door een handvol geestverwanten. Oprichter, organisator, beheerder van website en administrator van het webforum van de organisatie is de Rotterdammer Timo. Wat zijn achternaam is, is vooralsnog onduidelijk. Hij gebruikt meestal geen achternaam, soms noemt hij zich Timo Valk, soms Timo Vermeulen. De perswoordvoerder is Bert Jansen, ook uit Rotterdam. Timo Valk heeft alle organisatorische aspecten van de DDL onder zijn hoede en zodra de pers iets te vragen heeft schuift Bert Jansen uit de coulissen. Een drietal anderen verricht hand- en spandiensten. Daarmee is de hele organisatie beschreven. Niet bijster groot, niet bijster interessant. Een belangrijkere vraag is hoe die twee personen en een handjevol aanhangers zoveel commotie konden veroorzaken in de aanloop naar de 30e oktober. Dat heeft met twee zaken te maken. Ten eerste de ‘realiteit’ waarin de DDL-aanhang zelf verkeert en ten tweede de onduidelijke positie van andere extreemrechtse initiatieven en de DDL ten opzichte van elkaar.

  Om te beginnen is de eigenaardige realiteit van de DDL-aanhang van belang. Een uitleg. De DDL ontstond in de zomer van 2010. Inspiratiebron voor het opzetten van de DDL was de English Defence League (EDL), een organisatie die zich met hand en tand verzet tegen de aanwezigheid van moslims en de islam in Groot-Brittannië. De EDL doet dit voornamelijk door het organiseren van militante demonstraties, die vaak uitmonden in geweld. Dit initiatief bleek tot de verbeelding te spreken van een aantal Nederlandse PVV-aanhangers die elkaar kenden van internet, uit discussiedraden op grote nieuwssites. Een enkeling bezocht ook EDL-demonstraties in Engeland. Zij besloten dat een dergelijke organisatie ook in Nederland nodig is en richtten de DDL op. Waarom zij zich daarbij lieten inspireren door de EDL is overigens niet duidelijk. Een goede gok zou zijn dat het te maken heeft met het omstreden bezoek van Geert Wilders aan Londen. In februari 2009 wilde Wilders naar Engeland reizen om zijn film ‘Fitna’ in het Britse Hogerhuis te laten zien. Dat stuitte echter op verzet van de Britse overheid, die hem als extremist en ongewenst vreemdeling aan de grens tegenhield en terugstuurde. Na een gewonnen procedure kon Wilders in maart 2010 alsnog afreizen naar Londen om voor een handvol geïnteresseerden zijn film te laten zien. Behalve de marginale interesse voor zijn film, was ook de ondersteuning die hij op straat kreeg opvallend.
  De Hitlergroet wordt gebracht tijdens de steundemonstratie van de EDL in Londen, maart 2010

  Enkele honderden hooligans en skinheads van de EDL hielden een ‘Support Geert Wilders’-demonstratie. Met leuzen en voetballiederen spraken zij hun voorkeur uit voor Wilders. (1)

  Of er een direct verband is, is onduidelijk, maar drie maanden na deze demonstratie in Londen werd de Nederlandse DDL opgericht. Gezien de internet-achtergrond van de initiatiefnemers was het een logische eerste stap om met een website en een discussieforum te beginnen. Tegelijkertijd legden de initiatiefnemers contact met de Engelse EDL, maar ook met andere internet-initiatieven van moslimhaters in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

  Vanaf dat moment ontstond een dynamiek die uiteindelijk leidde tot een parallelle internet-realiteit die weinig meer te maken heeft met de echte wereld. Een dergelijke dynamiek is typisch voor groepen rechtsextremisten die vooral actief zijn op internet. Dat werkt als volgt.

  De beginnende DDL’ers manifesteerden zich op een aantal discussiefora met politieke gelijkgestemden, maar vooral op hun eigen forum. Op dergelijke plaatsen wordt, anders dan de term ‘discussieforum’ doet vermoeden, zelden inhoudelijk gediscussieerd. Men is eerder geneigd om elkaar in steeds grotere woorden gelijk te geven om op die manier de eigen waarheid steeds opnieuw te bevestigen. Mensen die andere ideeën hebben worden doorgaans uitgescholden en van dergelijke fora verbannen. Hierdoor ontstond bij de DDL’ers al snel een soort digitale tunnelvisie waarin het eigen politieke gelijk vooropstond. De DDL’ers bleken in ieder geval niet in staat om hun ideeën bij te sturen, ook al stonden die ideeën erg ver van de werkelijkheid af. De onwil om kennis te nemen van alternatieve ideeën is op zich kenmerkend voor veel radicale groepen. Maar wanneer men dat combineert met politieke activiteit die voor het overgrote deel op internet plaatsvindt, blijkt dat te kunnen leiden tot een parallelle realiteit.

  Dat effect werd bij de DDL nog versterkt doordat zij contacten hadden met allerlei andere internet-initiatieven in binnen- en buitenland die in vergelijkbare realiteiten geloofden. Doordat al deze groepen en personen elkaar consequent bevestigden ontstond er bij de DDL het idee dat men te maken heeft met een (internationaal) netwerk met een enorme aanhang. Terwijl feitelijk van al die organisaties in het netwerk alleen de Engelse EDL enige aanhang van formaat heeft. Alle andere organisaties bestaan feitelijk maar uit een kleine groep mensen, of soms zelfs maar uit één persoon. Samen vormen deze clubjes het ‘European Freedom Initiative’ (EFI).
  Het mediacircus is compleet als enkele EDL leden wat vlaggen ophouden

  Nadat DDL zich, direct naar haar oprichting, had aangemeld bij dit EFI-initiatief, kreeg zij per ommegaande het verzoek of zij een demonstratie in Nederland zouden willen organiseren namens het EFI, ter ondersteuning van Wilders. Bij het organiseren van de demonstratie in Amsterdam bleek de ontstane internet-realiteit echter funest te zijn. Op het DDL-forum werd gesproken over de mogelijke opkomst bij deze demonstratie. Terwijl een in veel opzichten vergelijkbare demonstratie in 2008 in Amsterdam maar 40 belangstellenden trok (2), verkondigde Timo Valk op het forum tussen de twee- en vijfduizend mensen te verwachten en te hopen op nog meer belangstelling. Ook anderen op het forum lieten zich gelijkluidend uit en verklaarden teleurgesteld te zullen zijn wanneer er ‘slechts’ een paar honderd demonstranten zouden staan.

  Dat iets van deze enorme misvatting is overgebracht aan de gemeente Amsterdam is goed voorstelbaar en zal mogelijk bijgedragen hebben aan de massale politie-inzet.
  Bijsluitsel kennisgevingsformulier zoals ingediend bij de gemeente Amsterdam

  Maar daarmee is niet het hele probleem rond de demonstratie verklaard. Want behalve het volledige gebrek aan een reële kijk op de eigen aanhang en mobilisatiekracht, speelde ook de onduidelijke opstelling ten opzichte van extreemrechtse organisaties mee. De DDL neemt weliswaar afstand van uitgesproken neonazi’s, maar dat is een vrij overbodig statement. Voor neonazi’s zijn de PVV en Wilders en iedereen die deze partij ondersteunt niets anders dan ‘jodenknechten’. Zij zullen zich dus niet snel inlaten met de DDL of dergelijke groepen. Voor andere extreemrechtse groepen blijkt de DDL echter bijzonder goed benaderbaar. In dat opzicht lijkt de DDL op de EDL. Ook bij hun Britse soulmates is iedereen welkom, wanneer de ideeën van de organisatie maar worden ondersteund. Dat leidt bij de EDL tot de aanwezigheid van allerhande radicale en soms gewelddadige rechtsextremisten binnen de gelederen. Een vergelijkbare opstelling hanteert de DDL. De DDL stelt hardop dat het geen extreemrechtse organisatie is. (3) Maar tegelijkertijd worden er nauwelijks pogingen gedaan om bekende extreemrechtse organisaties of activisten op afstand te houden. Om te beginnen is er natuurlijk het contact met de EDL, die gezien haar agenda, aanhang en actiemethodes zonder meer als extreemrechts is te kwalificeren.
  Stephen Yaxley-Lennon (“Tommy Robinson”), leider van de EDL, geeft een toespraak. Op voorgrond Steve Eddowes.

  De voorman van de EDL, Stephen Yaxley-Lennon was (onder zijn pseudoniem “Tommy Robinson”) de meest prominente spreker van de demonstratie. Terwijl Yaxley-Lennon behalve EDL-leider ook voormalig lid van de British National Party (BNP) is en veroordeeld tot een langdurige celstraf wegens geweldpleging.

  Maar ook met Nederlands extreemrechts blijken contacten te bestaan. In de aanloop naar de Amsterdamse demonstratie meldden zich bijvoorbeeld enkele activisten van Voorpost, die mee wilden gaan lopen. Dat was geen probleem voor de DDL, zolang ze zich maar aan de regels van de organisatie zouden houden. Prominente Voorpost-activisten als Sjors Remmerswaal en John Middelman riepen hun netwerk ook op om aan de demonstratie deel te nemen.

  Een andere rechtsextremist met contacten bij de DDL is Ben van der Kooi. Van der Kooi is een verklaard voorstander van gewelddadig activisme tegen moslims en islamitische gebouwen. Hij zat verder langdurig in voorarrest als verdachte van brandstichting bij een moskee, voordat hij daarvoor werd vrijgesproken. Op de extreemrechtse radiozender Radio Rapaille werd daags voor de DDL-demonstratie het gerucht gemeld dat Ben van der Kooi actieleider van de DDL zou worden. Eerder bleek dat Van der Kooi al in een vroeg stadium overleg had gevoerd met de DDL over de geplande
  Ben van der Kooi wordt weggestuurd door de ordedienst van de DDL

  demonstratie in Amsterdam. Uiteindelijk arriveerde Ben van der Kooi met enkele vrienden op de demonstratie zelf. Hij werd aanvankelijk hartelijk begroet door de organisatoren, die hem allemaal goed bleken te kennen. Toen hij vervolgens een interview gaf aan een televisiestation werd er ingegrepen door de ordedienst, die hem opdroegen om te vertrekken. Klaarblijkelijk was de lijn van de DDL dat Nederlandse rechtsextremisten van het kaliber Van der Kooi weliswaar welkom waren op de demonstratie, zolang ze zich maar niet al te geprofileerd zouden gedragen. Het geven van een televisie-interview was in ieder geval duidelijk een stap te ver. Daarmee is vermoedelijk de lijn van de DDL ten opzichte van Nederlandse extreemrechtse interesse geschetst: meer dan welkom, zolang ze maar niet te nadrukkelijk in beeld komen en op die manier de DDL in een kwaad daglicht kunnen stellen. Voor buitenlandse rechtsextremisten, zoals Stephen Yaxley-Lennon, ligt de lat klaarblijkelijk een stuk lager.
  EDL solidair met Geert Wilders

  Dat ook deze dubbelhartige opstelling niet verhelderend werkte moge duidelijk zijn, want wat viel er nu helemaal aan DDL-aanhangers op de demonstratie te verwachten? Waren het de honderden tot duizenden internet-activisten, die de organisatoren zelf voor ogen had? Of de tientallen die bij een vergelijkbare demonstratie op kwamen dagen? Zouden er grote aantallen Engelse hooligans en rechtsextremisten op het protest afkomen? En wat zouden Nederlandse extreemrechtse groeperingen doen? Omdat er enerzijds, door het gebrek aan reële kijk op de eigen organisatie, geen goede inschatting gemaakt kon worden van de eigen aanhang en er anderzijds geen sprake was van een duidelijk beleid ten aanzien van geïnteresseerde rechtsextremisten, riep de DDL de problemen over zichzelf af. Niemand wist meer waar ze aan toe zouden zijn met deze demonstratie, de organisatoren nog het allerminst.

  Uiteindelijk bleek de Dutch Defence League niet veel meer te zijn dan het groepje dat op internet actief is. Op de demonstratie verschenen rond de dertig Nederlanders, 25 Engelsen, een handvol Duitsers, twee Noren, een Oostenrijkse en een Fransman, in totaal een kleine zeventig demonstranten. Geen groep om lang wakker van te liggen, dus.

  Noten

  (1) Het bizarre karakter van de samenwerking binnen de EDL bleek zonneklaar tijdens deze demonstratie. Enkele EDL-demonstranten brachten de Hitlergroet tijdens de steunbetuiging aan Wilders, die zelf fel tegen antisemitisme is en fel voor Israël is.

  (2) In Nederland ontstond vanuit de kring van enkele moslimhatende webloggers het initiatief Stop the Islamisation of Europe – Nederland (SIOE-NL). Deze club dacht door middel van internetmobilisatie grote aantallen mensen op de been te kunnen krijgen. Op een demonstratie in Amsterdam begin 2008 kwamen nog 40 geïnteresseerden af. Een tweede poging in Den Haag bracht nog minder mensen op de been en werd ter plekke afgelast. Kort daarna stopte SIOE-NL al haar activiteiten.

  (3) Voor dit standpunt is wel wat te zeggen. De DDL blinkt niet uit in ideologische krachtpatserij. Sterker nog, veel politieke ideeën zijn er niet terug te vinden bij de organisatie, behalve eenvoudige stellingen als dat Wilders goed is en dat moslims en links fout zijn. Op het forum wordt vreemd genoeg zelfs gesteld dat de DDL helemaal geen politieke organisatie is

  Like

 8. Dank voor je link naar Kafka, echt een ‘bron’ om vanuit te putten. (kuch) https://nl.wikipedia.org/wiki/Antifascistische_Onderzoeksgroep_Kafka
  Raffie zegt: ” De toenmalige DDL leider werd bedreigt, en heeft toen de Dutch Defence League opgezegd. Ik heb de Dutch Defense League (met een S) opgericht in 2014 en ben vervolgens eerst begonnen met speeches in Duitsland. Sinds die tijd is de Dutch Defense League dus van Raffie Chohan. En ik laat me niet bedreigen en zal dus niet stoppen onder bedreiging. BERT JANSEN is er mee opgehouden. Lees deze link maar eens!
  De parallelle wereld van de Dutch Defence League 23 dec ’10″

  Hence Kafka, want daar refereer je naar.
  Verder valt me op dat je( via Kafka dan) iemand die toen bedreigt werd en onder een psuedo werkte, met naam en toenaam hier neerzet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s