Het is geen verrassing om een toename van de Jodenhaat in West-Europa waar te nemen

Screenshot_213

(Door: Alan M. Dershowitz – Vertaling: E.J. Bron)

Waarom verklaren zoveel kleinkinderen van nazi´s en nazi-collaborateurs, die ons de Holocaust gebracht hebben, opnieuw de oorlog aan de Joden? Waarom hebben we in West-Europa zo´n toename van het antisemitisme en het irrationeel virulente antizionisme meegemaakt?

Gatestone Institute

Om deze vragen te beantwoorden, moet eerst een mythe blootgelegd worden. De mythe die door de Fransen, de Nederlanders, de Noren, de Zwitsers, de Belgen, de Oostenrijkers en vele andere West-Europeanen gepropageerd wordt: namelijk dat de Holocaust uitsluitend het werk was van Duitse nazi´s, wellicht ondersteund door enkele Poolse, Oekraïense, Letse, Litouwse en Estse collaborateurs.

Fout.

De Holocaust werd door Europeanen gepleegd: door nazi-sympathisanten en collaborateurs onder Fransen, Nederlanders, Noren, Zwitsers, Belgen, Oostenrijkers en andere Europeanen uit West- en Oost-Europa.

Wanneer de Franse regering niet meer Joden naar de vernietigingskampen gedeporteerd zouden hebben dan hun Duitse bezetters verlangd hebben; wanneer zoveel Nederlandse en Belgische burgers en regeringsambtenaren niet aan de razzia´s tegen Joden meegewerkt zouden hebben; wanneer zoveel Noren Quisling niet ondersteund zouden hebben; wanneer Zwitserse regeringsambtenaren en bankiers de Joden niet uitgebuit zouden hebben; wanneer Oostenrijk niet meer nazi dan de nazi´s geweest zou zijn, dan zou de Holocaust niet zoveel joodse slachtoffers geteld hebben.

Gezien de wijdverbreide Europese medeplichtigheid aan de vernietiging van het Europese Jodendom zou het alomtegenwoordige antisemitisme en het irrationeel van haat vervulde antizionisme, dat onlangs in heel West-Europa de kop opstak tegenover Israël, niemand moeten verbazen.

“Oh nee”, horen we van Europese apologeten. “Dat is iets anders. Wij haten de Joden niet. Wij haten alleen hun natiestaat. Bovendien waren de nazi´s rechts. Wij zijn van de linkse vleugel, dus wij kunnen helemaal geen antisemieten zijn.”

Onzin.

Het harde links heeft een historie van antisemitisme, die net zo diep en solide is als die van hard rechts. De lijn van Voltaire naar Karl Marx, naar Lavrentiy Beria, naar Robert Faurisson, tot aan de huidige links gerichte zwartmakers van Israël is net zo recht als de lijn van Wilhelm Marr via de strafvervolgers van Alfred Dreyfus tot aan Hitler toe.

De Joden van Europa zijn altijd al tussen rechts en links vermalen – slachtoffers van het extremisme, of dat nu het ultra-nationalisme van Chmelnitsky of het ultra-antisemitisme van Stalin was.

“Maar enkele van de felste anti-zionisten zijn Joden, zoals Norman Finkelstein en zelfs Isrtaëli´s zoals Gilad Atzmon. Zij kunnen toch vast en zeker geen antisemieten zijn?”

Waarom niet? Gertrude Stein en Alice Toklas hebben met de Gestapo gecollaboreerd. Atzmon, een harde linkse, noemt zichzelf een trotse, zichzelf hatende Jood en geeft toe dat zijn ideeën afkomstig zijn van een notoire antisemiet.

Hij ontkent dat de Holocaust historisch bewezen is, maar hij gelooft dat Joden wel degelijk christelijke kinderen gedood zouden kunnen hebben om met hun bloed matses voor Pasen te bakken. En hij beschouwt het als “rationeel” om synagogen in brand te steken.

Finkelstein gelooft in een internationale joodse samenzwering, waartoe Steven Spielberg, Leon Uris, Elis Wiesel en Andrew Lloyd Webber behoren!

“Maar Israël doet de Palestijnen hele slechte dingen aan”, benadrukken de Europese apologeten, “en wij zijn gevoelig tegenover de ellendige situatie van de zwakkere.”

Nee, dat zijn jullie niet! Waar zijn jullie demonstraties in naam van de onderdrukte Tibetanen, Georgiërs, Syriërs, Armeniërs, Koerden of zelfs Oekraïners? Waar zijn jullie BDS-bewegingen tegen de Chinezen, de Russen, de Cubanen, de Turken of het Assad-regime?

Alleen maar de Palestijnen, alleen maar Israël? Waarom? Niet omdat de Palestijnen meer onderdrukt worden dan een andere bovengenoemde groep.

Uitsluitend omdat jullie zogenaamde onderdrukkers Joden en de natiestaat van de Joden zijn. Zouden er demonstraties en BDS-campagnes in naam van de Palestijnen plaatsvinden wanneer zij door Jordanië of Egypte onderdrukt zouden worden?

Oh, wacht even! De Palestijnen werden door Egypte en Jordanië onderdrukt. Gaza was tussen 1948 en 1967, toen Egypte de bezettingsmacht was, een open lucht gevangenis. En herinnert u zich de Zwarte September, toen Jordanië meer Palestijnen doodde dan Israël in een hele eeuw? Ik kan me geen demonstraties of BDS-campagnes herinneren – omdat die er niet waren.

Wanneer Arabieren bezetten of Arabieren doden, hoor je van de Europeanen een zacht gefluister, meer niet. Maar toen Israël in Ma´ale Adoemim (vertaler: op de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever”) een fabriek voor soda-apparaten opende, waarvan zelfs de Palestijnse leiding erkent dat het bij welk vredesakkoord dan ook bij Israël zal blijven, ontdeed Oxfam zich van Scarlet Johansson, omdat zij reclame maakt voor een fabriek van soda-apparaten waar honderden Palestijnen werkten.

Vergeet u niet dat Oxfam “hulp en materiële ondersteuning” heeft verleend aan twee anti-Israëlische terreurgroepen, volgens het Israëlische Law Center met zetel in Tel Aviv.

De huichelarij van zoveel harde linkse West-Europeanen zou schokkend zijn wanneer zij niet op grond van de smerige geschiedenis van de behandeling van de Joden in West-Europa zo voorspelbaar zou zijn.

Zelfs Engeland, dat aan de goede kant van de oorlog tegen het nationaalsocialisme stond, heeft een lange historie van antisemitisme. Beginnend met de verdrijving van de Joden in het jaar 1290 tot aan het notoire Witboek van 1939, dat de Joden van Europa er aan hinderde in het Britse mandaat Palestina asiel voor de nazi´s te zoeken. En Ierland, dat in de oorlog tegen Hitler aarzelde, beschikt over enkele van de meest virulente anti-Israëlisch redekunstenaars.

De simpele realiteit is, dat men de huidige West-Europese linkse oorlog tegen de natiestaat van het joodse volk niet kan begrijpen zonder eerst de langdurige Europese oorlog tegen het joodse volk op zich te erkennen.

Theodor Herzl begreep de doordringing en irrationaliteit van het Europese antisemitisme, wat hem tot de conclusie bracht dat de enige oplossing voor het joodse probleem van Europa erin bestond dat de Europese Joden dit bolwerk van de Jodenhaat verlaten en naar hun oorspronkelijke thuisland, de huidige staat Israël, terugkeren.

Niets daarvan moet ertoe dienen om de onvolkomenheden van Israël of de kritiek, die het terecht voor enkele van zijn politieke handelwijzen verdient, te ontkennen. Maar deze onvolkomenheden en verdiende kritiek kunnen niet eens in beginsel de buitensporige haat tegen de enige natiestaat van het joodse volk en het buitensporige zwijgen over de veel grotere onvolkomenheden en de verdiende kritiek op andere naties inclusief de Palestijnen verklaren, laat staan rechtvaardigen.

Dit moet er ook niet toe dienen om te ontkennen dat veel West-Europeanen en enkele West-Europese landen geweigerd hebben ten prooi te vallen aan de haat tegen de Joden of hun staat. Denk alleen maar aan de Tsjechische Republiek. Maar veel teveel West-Europeanen zijn in hun haat op Israël net zo irrationeel als hun voorouders in hun haat op hun joodse buren.

Zoals de schrijver Amos Oz het ooit treffend opmerkte: De muren van het Europa van zijn grootouders waren bedekt met graffiti, die luidde: “Joden, ga naar Palestina”. Nu zeggen ze: “Joden, verdwijn uit Palestina” – waarmee Israël bedoeld wordt.

Wie willen deze West-Europese dwepers eigenlijk iets wijsmaken? Het zijn slechts narren, die zich willen laten misleiden om te ontkennen dat ze nieuwe variaties van de oude vooroordelen van hun grootouders manifesteren.

Elk objectief mens met een open geest, geopende ogen en een open hart zal inzien hoe de dubbele moraal tegenover de natiestaat van het joodse volk wordt toegepast. Velen van hen zijn de kleinkinderen van diegenen, die in de jaren-30 en -40 met dodelijke twee maten de Joden van Europa gemeten hebben. Ze zouden zich moeten schamen wanneer zij zelf in de spiegel van de moraal kijken en hun eigen bigotterie erkennen.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Alan M. Dershowitz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Barbarisme, demoniseren, Europa, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, onwetendheid, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, West-Europa. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het is geen verrassing om een toename van de Jodenhaat in West-Europa waar te nemen

 1. Inge zegt:

  Het is een schande om de gewone Europese bevolking verantwoordelijk te houden voor de haat tegen joden. De joden worden vervolgd door een satanische sekte die tevens de hele wereld in een nieuwe wereldorde wil doen storten. Ook in Israël zullen de joden niet veilig zijn, daar hoef je alleen maar de bijbel voor open te slaan. Ik laat me in ieder geval geen schuldgevoel aanpraten. Groet

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Vrees dat u het artikel niet goed begrepen of verkeerd geïnterpreteerd te hebben.
   Niemand wil iemand een schuldgevoel aanpraten, de schrijver plaatst alleen de geschiedenis in het juiste perspectief.

   Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Stop nou toch eens met dat gemekker over satanisme en dat soort gezeur , Inge .
   Het is een religieus verzinsel , dat gebruikt wordt om god uit de wind te houden , waar er kritiek op hem uitgeoefend zou kunnen worden .
   Het is niets meer of minder dan een “ verwant te beschermen “ .
   Dat is geen verdienste , dat doen criminelen ook .
   Daardoor blijft de grote baas buiten schot .
   En de stro-mannetjes zijn de lul .

   Kom nou eens gewoon met twee voeten op aarde terug !
   Er is niet het minste geringste bewijs van het bestaan van “satanisme” .
   Noch van het bestaan van een god !

   Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  En wederom hebben we vele collaborateurs onder ons !! En niet alleen onder het volk !

  Geliked door 1 persoon

 4. M. zegt:

  Daarom is iedereen die de grootste misleider van allemaal ( zijn eigen opgetekende woorden)aanhangt meer dan welkom in ons land.
  Omdat ook zij, net als onze volksmisleiders, graag de waarheid opgeruimd zien.
  De waarheid en de geboden van de Schepper zitten teveel verweven in onze cultuur dus die die moeten weg.
  De grootste misleider van allemaal is ‘vrede’ aan het voeren tegen iedereen die zich niet laat misleiden of de waarheid brengt.
  Iets wat dagelijks te zien is.
  Het is waarschijnlijk gewoon toeval dat ze op het torentje een kop van de grootste misleider van allemaal staan uit te wisselen onder elkaar en dat ons land wijd open staat voor zij die de grootste misleider van allemaal aanhangen, terwijl het land potdicht gesloten blijft voor zij die de grootste misleider van allemaal niet aanhangen maar daar slachtoffer van zijn, denkt u ook niet?
  Dat men uw kindertjes op school veelal stiekem buiten het zicht van de ouders laten bukken voor de grootste misleider van allemaal is ook allemaal toeval en uiteraard niet omdat de Schepper gezegd zou hebben dat vooral niet te doen.
  Dat de kindertjes die de grootste misleider van allemaal al aanhangen en al misleidt zijn dit niet verplicht zijn, is ook allemaal toeval, toch?
  Dat je voor de grootste misleider alleen maar de Schepper hoeft af te zweren is uiteraard omdat er geen Schepper bestaat, denkt u ook niet?

  Like

 5. Jan zegt:

  Komt dan toch maar weer uitIsrael

  New machine invented in Israel turns air into water 
  An Israeli company has provided a deprived, Colombian village with a machine that turns air into water. The machine, which arrived at the beginning of October, has already provided thousands of locals with clean drinking water, according to the Algemeiner. 

  The water machine requires no external infrastructure and can operate, so long as it has a source of electricity. As a result of this, the machine only weighs 780 kilograms (1719 lbs) and yet can produce 800 litres of drinking water per day. 

  …..
  https://www.thepostmillennial.com/new-machine-invented-in-israel-turns-air-into-water/

  Like

  • delamontagne zegt:

   Artikel gelezen, jammer dat er niet bijstaat waar in Colombia dat dorp ligt.
   Er is nogal een verschil met tegen de 90 – 100 % luchtvochtigheid in groot deel van het land, of b.v. langs de zuidelijkere kusten waar nooit een drop regenwater valt.
   Niet dat ik aan ’t intellect, vernuft en kunde van de Israeliërs twijfel, daar kunnen die arabs nog niet aan tippen.
   Die moe[s]ten zelfs spijkers of toiletpaper inporteren……..
   Het enige daar vandaan komt is allah met de ellende en de Olie.
   En dat laatste is Hélaas…………….

   Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb mij met name tijdens en na het debacle met Fenixx vaak m’n hersenen gepijnigd met de vraag waar het huidige antisemitisme vandaan komt en wat eraan ten grondslag ligt.
  In de eeuwen voor de Tweede Wereldoorlog werden joden uitgesloten van nagenoeg alle gilden en gingen zich noodgedwongen bezig houden met handel.
  Handelaren maken zich niet populair, het is niet voor niks dat in de bijbel dieven en handelaren hetzelfde werden beoordeeld.
  Voor de oorlog waren de joden een kleine minderheid maar vaak door hun handelsgeest ontwikkelt in enkele eeuwen niet bepaald geliefd.
  Antisemitisme kwam in heel Europa voor. Daar valt misschien nog wel wat bij te bedenken, maar na de oorlog waren de joden dermate in aantal afgenomen dat ze nog slechts marginaal aanwezig waren, waarom de Jodenhaat dan toch voortwoekerde ?
  Ik heb werkelijk geen idee.
  Volgens Fubar en Piranjaha was het een kwestie van de “Red Pill” nemen waarna je ‘het’ zag.
  Heb enige tijd geprobeerd hun zienswijze te doorgronden maar het is me niet gelukt en toen ik er steeds nadrukkelijker tegenin ging werd dat op zijn minst niet op prijs gesteld en uiteindelijk werd ik na mijn (vrijwillige) afscheid zelfs verbannen.
  Kennelijk vond men mijn argumenten te sterk om ze keer op keer te ‘weerleggen’.
  Wat rest is het grote vraagteken wat de reden is wat de nog altijd venijnige haat veroorzaakt.
  Schiet mij maar lek, Fubar is een intelligente man die zeer goede artikelen schreef en daarbij ook fel tegen antisemitisme was, hoe waar en waarom dat is omgeslagen in het tegenovergestelde is een vraag die hij als enige kan beantwoorden.

  Geliked door 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   Dat kan dan uiteindelijk maar één ding zijn: geldelijk gewin!

   Geliked door 3 people

  • Rebecca zegt:

   Dag Tijl,
   Bestaat Fenixx eigenlijk nog wel ? Ik krijg een blanco pagina.
   Of is de naam veranderd ?

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Hallo Rebecca, ze zijn recent op een eigen server overgestapt maar liggen er nu (even) uit.
    Ik neem aan dat Fubar het technische gedeelte voor zijn rekening nam, daar was hij, voor zover ik het kan beoordelen best heel goed in.
    Kennelijk hadden ze wel wat aanloop problemen dus ik ga ervan uit dat het ook nu om hetzelfde gaat en dat het binnenkort wel weer opgelost zal zijn.

    Like

  • Wachteres zegt:

   Ze hebben op de nieuwe site zelfs een afdeling ‘zionisme’.

   Jammer, ik kon altijd goed met Rommel opschieten; Op de site van Amsterdam Post was hij net een [klein] zoon van me.

   Geliked door 1 persoon

  • Lord of Hosts zegt:

   3 dagen geleden hebben ze nog een schrijfsel van u geplaatst. Maar nu is Fenixx geheel onvindbaar.
   Haagsche hoeren – fenixx.org
   3 dagen geleden · Goh heeft Tijl daar ook al verstand van ? Nou nee, niet echt waarschijnlijk. Hoewel ik in de paardensport ook aardig wat hoeren en pooiers tot mijn klantenkring mocht rekenen. Als tiener ging hij al …

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Lord zo heel nu en dan kijk ik nog weleens op de site en dus kwam ik het eergisteren tot mijn grote verbazing ook tegen, niet dat ik daar een probleem mee heb, ik vond het toen een leuk artikeltje al zeg ik het zelf en het is min of meer tijdloos.
    Vreemd vond ik het wel, Rommel en Piranjaha waren niet bepaald een fan van me voor zover ik weet, van Fubar geloof ik wel dat hij er net zo ziek van was als ik dat we niet langer op dezelfde golflengte zaten.
    Ach het is geschiedenis.

    Like

 7. henk verhoef zegt:

  maak mij over de joden niet zo,n zorgen
  ZIj hebben bewezen en bewijzen nog iedere dag- dat ze VEEEEL slimmer zijn als de rest van alle volken– en ze overleven dat al duizenden jaren– uittocht uit egypte en door de rode zee baggeren niets is ze te veel – en niets is gek genoeg– Gaskamers geen probleem – sterker dan ooit
  Zelfs sinds 1956 hebben alle arabieren geprobeert wat AH niet lukte en zie de arabier en de afrikanen– zijn nog steeds de achterliujke middeleeuwsw laag IQ slemielen
  Maak mij wel zorgen over de blankies want die worden door die stomme afrakanen en arabieren onder de voet gelopen in rap thempo en ze staan er nog bij te lachen en stoppen die lieden vol met alles en offeren hun dochters en in nedelrand zekfs hun huis en pensioen( want die oetkering moet ergens van betaalt)

  Geliked door 3 people

 8. jantjeuitnl zegt:

  Sorry hoor, maar het opvlammende antisemitisme komt door de import van de religie van de vrede.
  Nergens anders door.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Adolf Hitler heeft juist voor WO I, tijdens zijn armoedige bestaan in Wenen, het antisemitisme in de Oostenrijkse hoofdstad geleerd en overgenomen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s