Dood IS-leider Al-Baghdadi gemeld, Trump komt met verklaring

Screenshot_238

WASHINGTON – De Amerikaanse president Donald Trump zal zondag aankondigen dat speciale eenheden een operatie hebben uitgevoerd specifiek gericht tegen IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Volgens Newsweek is de IS-leider bij die operatie gedood, al kunnen andere media dat niet bevestigen.

De geheime missie had plaats in het noordwesten van Syrië. Trump zou ongeveer een week geleden daarvoor toestemming hebben gegeven. Volgens Newsweek is het ministerie van Defensie er „vrij zeker” van dat de IS-leider is gedood.

Bomvest

Tijdens de inval kwam het kort tot een schotenwisseling, waarna de IS-leider zichzelf om het leven bracht met een bomvest. Ook twee van zijn vrouwen kwamen door de explosie om het leven.

De missie zou zaterdag zijn uitgevoerd, nadat belangrijke inlichtingen waren binnengekomen. De locatie, die de speciale eenheden zijn binnengevallen in de provincie Idlib, werd al langer in de gaten gehouden, meldt Newsweek. Dat Baghdadi zich in Idlib zou ophouden, is opmerkelijk. Het is het laatste grote rebellengebied in het land, maar wordt voornamelijk gecontroleerd door rivaliserende jihadisten.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, ISIS. Bookmark de permalink .

14 reacties op Dood IS-leider Al-Baghdadi gemeld, Trump komt met verklaring

 1. Harry zegt:

  One down , millions to go !
  Je kunt wel flink schieten , maar dit schiet niet op .
  Moslims zijn ( of worden op termijn ) stuk voor stuk zo gek dat ze die kar wel willen trekken .
  Er staat een eindeloze rij vijanden van het vrije westen klaar !
  Men zal toch echt iets drastischers moeten bedenken .
  Iedere dag raken we verder achterop .

  Geliked door 2 people

 2. John van antwerpen zegt:

  Goed Nieuws. Moet veel vaker gebeuren zulke actie,s. Bijvoorbeeld op de leiders van Iran,
  Pakistan, de Taliban, Turkije, de mocromaffia, Morales en zo kan ik wel even doorgaan.

  Geliked door 2 people

 3. henk verhoef zegt:

  nu die andere 2 miljard moslim gekkies nog
  Net de 7 koppige draak, een kop eraf en er staan veel meer koppen op
  Feitelijk net als onkruid– ruim je het niet tot het kleinste zaadje op blijft het komen en wordt het steeds meer
  Hoeveel gaan er nu weer wreken — omdat ze een reden zien
  Dus heel “verstandig” en nog wat IS strijders terughalen naar nederland)

  Geliked door 3 people

 4. koddebeier zegt:

  1 rat minder, maar nog zat ongedierte over !

  Geliked door 2 people

 5. bigljohn zegt:

  Nu is het wachten op een grote aanslag die gepleegd gaat worden. Het werkt volgens mij hetzelfde als in de tweede wereldoorlog. Het verzet die een of andere nazi omgelegd had, werd nadien geconfronteerd met represaillemaatregelen van de Duitsers. Er konden bijvoorbeeld zomaar 50 onschuldige mannen geexecuteerd worden door de Duitsers. Wil men de islam en hun IS aanpakken, dan begint men door eerst orde te verkrijgen in eigen huis. Dus heel simpel alle islamieten het land uit en de grenzen weer potdicht. Maar die verraders in Brussel en den Haag denken er anders over. Hun doel is ons te slachtofferen aan de islam. Dus die ene leider die omgelegd werd zullen de aanslagplegers weer actief gaan maken….

  Geliked door 2 people

 6. Johan zegt:

  Elf andere kinderen van al-Baghdadi bleven ongedeerd en zijn door Amerikaanse militairen meegenomen. Er zouden geen Amerikaanse militairen zijn omgekomen. ,,Het ging perfect, alsof je naar een film keek’’, meende Trump.
  Bijleveld: kop van de slang :
  Vanuit Nederland heeft minister van Defensie Ank Bijleveld al gereageerd op het nieuws. Volgens Bijleveld is met de dood van de IS-leider ‘de kop van de slang eraf’.
  Aldus het verslag in de Televaag.

  Mevrouw Bijleveld denkt een beetje naïef. De islam is als het monster van Medusa. Hak je één kop eraf, zoals in dit geval, dan komen er elf nieuwe bij. Wat wordt daar mee gedaan ?
  Komt het de Amerikanen misschien goed uit, om die in een later stadium weer ergens in te zetten als ‘ vrijheidsstrijders’ ? Als er weer een onwelgevallig regime in het Midden-Oosten omver geworpen moet worden ?
  Trouwens, als men de tijdslijn van de afgelopen paar jaar bekijkt, dan valt er iets bijzonders op.
  Pas sinds de Russen zich actief gingen bemoeien met de oorlog in Syrië, werden daar pas vorderingen gemaakt met het verdrijven van IS-terroristen.
  Als het aan de Amerikanen had gelegen, had IS er nu nog de dienst uitgemaakt. Dus deze
  ‘heldendaad’ van de Amerikanen om al-Baghdadi naar z’n 72 maagden te helpen, lijkt meer op een propaganda-stunt dan op wat anders.
  Hadden de Amerikanen dit 5 jaar geleden niet al kunnen doen ? Zoja, waarom deden ze dat dan niet ? Waarom nu pas ? Natuurlijk is het prima, dat deze verderfelijke IS-leider nu in hapklare hondenbrokken ligt te verrotten in het woestijnzand van Syrië, maar het is als mosterd na de maaltijd.

  Like

 7. De islam in al haar gradatie’s is een aantoonbare doodscultuur ,waardoor zeker 1,8 miljard mensen volkomen misleid zijn ! Overheden en organisatie’s die bijval verlenen aan deze doodscultuur zijn gewoon de verraders van hun eigen autochtone bevolkingen !!De islam vergelijken met het Judaïsme en of het christendom is een volkomen misvatting ! Vrijdenkers van alle politieke partijen in combinatie met de islam heeft Nederland en veel Europese landen geen goed gedaan !!

  Geliked door 2 people

 8. Het naïeve ministertje van defensie Ank Bijleveld heeft het niet begrepen ,de islam heeft Europa al grotendeels in haar macht en elke moskee is een potentiële kazerne van het kwaad ,waar wekelijks haat wordt gepredikt ! Voor deze ene arme dode ziel van Al – Baghdadi komen duizenden potentiële moslim moordenaars of doorelkaargooiers ( volgelingen van satan) voor in de plaats !! Trouwens Ank Bijleveld maakt zelf deel uit van een democratisch gekozen satansclubje met leugenaar Mark Rutte aan het hoofd !!!Hoewel ik voor de doodstraf ben ,verheug ik mij zeker niet in de dood van mijn vijanden!!De grootste vijand van Nederland is het liberale humanisme met ons “grote ik “op de troon!!

  Like

 9. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/gaat-lekker-zo-volgende-isis-kopstuk-baghdadis-rechterhand-ook-al-gedood/

  Gaat lekker zo! Volgende ISIS-kopstuk, Baghdadi’s rechterhand, óók al gedood

  Naast al-Baghdadi is nu ook ISIS-kopstuk Abul-Hassan al-Muhajir gedood. Een Koerdische generaal heeft dit zojuist via Twitter laten weten.

  In het noorden van Syrië, waar Koerdische strijders samen met Amerikanen jacht maken op ISIS, is vlak buiten de stad Jarabulus ISIS-kopstuk al-Muhajir gedood. Dat is nummer twee!

  Like

 10. Blaffertje zegt:

  Ach.
  Hoe vaak hebben we dit nieuws al niet gehoord en ieder keer stond hij weer op uit de dood, ’t is net Jesus.
  Deze rat heeft zoveel dubbelgangers en net als met Bin Laden hebben we nooit een lijk gezien of ander bewijs dat ze echt dood zijn.
  Ik vertrouw het nog steeds niet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s