Prognose deelstaatverkiezingen Thüringen – geen meerderheid voor rood-rood-groen – AfD tweede partij

Screenshot_249

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij de deelstaatverkiezingen in Thüringen wordt Die Linke volgens de om 18.00 uur door de ARD en het ZDF gepubliceerde prognoses duidelijk de grootste partij. De door “Infratest” en de “Onderzoeksgroep Verkiezingen” gehouden enquêtes na de verkiezingen zetten de partij van minister-president Bodo Ramelow op 29,5% en 30%. De CDU krijgt 22% tot 22,5%, de AfD 23% tot 24%.

epoch times

De SPD haalt 8% tot 8,5%, de Groenen ongeveer 5,5%, de FDP moet met 5% tot 5,5% afwachten of ze in het deelstaatparlement vertegenwoordigd zal zijn. Zodoende is een reguliere regeringsvorming alleen onder deelname van de AfD of Die Linke mogelijk.

In 2014 was de CDU in Thüringen nog met 33,5% van de stemmen de grootste partij geworden, daarna volgden Die Linke met 28,2%, de SPD met 12,4%, de AfD met 10,6% en de Groenen met 5,7%. De FDP bleef met 2,5% buiten het deelstaatparlement en scoorde zelfs nog slechter dan de NPD, die in 2014 3,6% van de stemmen haalde.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Prognose deelstaatverkiezingen Thüringen – geen meerderheid voor rood-rood-groen – AfD tweede partij

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Hoe je het ook wend of keert.
  Ze zullen er in ieder geval alles aan doen om de AFD buiten de deur te houden al moeten ze met de duivel in de slag.
  Voor het zittende tuig is de AFD not done.

  Geliked door 1 persoon

 2. rottenpikwick zegt:

  In Tagesschau werd duidelijk dat de opmars van Die Linke gestopt is en de AfD verdubbeld ls. Ik hoorde natuurlijk ook weer het woordje ‘fascist’ langskomen toen het over de winst van de AfD ging. Lieden die deze kreten te pas en te onpas misbruiken, verdienen het om in de politieke kookpan gaar gekookt te worden! Kan niet wachten! Lang Leve de AfD! ‘Wir Gratulieren ihnen’!!

  Geliked door 2 people

 3. henk verhoef zegt:

  je kan toch niet anders dan gewoon concluderen — heinrich/achmet/angelika vinden het nog wel best zo- immers een 75 pct stemden voor blijven zoals het is en een 25 pct afd ,voor roer om
  De moslim leest/merkt dat ook zo– dus gaan gewoon lekker door met keeldoorsnijden en oetkering en een beetje verkrachten en nog meer moslim vriendjes binnen halen

  En ze weten ook– zij doen een aanslagje en de afd krijgt de schuld

  nou ka gelukkig zakt de duitsewelvaart razend snel en de +IQ van volk navenant– ze vinden het gek dat “made in germany” niet meer zo.n goed merk is
  WANT ja” made” bij 2nd klas migrant

  Like

 4. hans zegt:

  Linke de grootste!? Nou echt fraude, geloof er NIKS VAN!

  Like

  • droevige mof zegt:

   Er hangt een vreemd luchtje aan. Vreemd genoeg komen ook de Groenen en de FDP precies op iets meer dan 5%. In Duitsland moet je minstens 5% hebben om een zetel in het parlement te krijgen.
   Verkiezingsfraude is mogelijk en is de afgelopen jaren bij alle verkiezingen in Duitsland voorgekomen. Bij Google de zoekterm Wahlbetrug Deutschland invullen. Veel plezier.

   Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Het verstand begint langzaam in te dalen. Maar het duurt nog even. Heb geduld. Er is nauwelijks een Europees volk dat zo links liberaal gehersenspoeld is na de oorlog dan het Duitse volk. De haat voor het Duits zijn werd hun met de paplepel ingegeven. Duitse collega’s gehad erbarmelijk hoe zij er psychisch aan toe zijn als je over hun cultuur en historie spreekt. Als je tegen hun zegt dat de nazi’s socialisten waren kijken ze je met glazige ogen aan.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Het verstand begint in te dalen. Maar het duurt nog even. Heb geduld. Er is nauwelijks een Europees volk dat zo links liberaal progressief gehersenspoeld is na de oorlog dan het Duitse volk. De haat voor het Duits zijn werd hun met de paplepel ingegeven. Duitse collega’s gehad erbarmelijk hoe zij er psychisch aan toe zijn als je over hun cultuur en historie spreekt. Als je tegen hun zegt dat de nazi’s socialisten waren kijken ze je met glazige ogen aan.

  Like

 7. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/10/27/extreem-linkse-partij-die-linke-wint-duitse-deelstaatverkiezingen-in-thuringen-afd-tweede-partij/

  Extreem-linkse partij Die Linke wint Duitse deelstaatverkiezingen in Thüringen, AfD tweede partij
  Die Linke wordt door de Duitse veiligheidsdienst officieel ingeschaald als extremistisch

  Die Linke is zondag bij de parlementsverkiezing in Thüringen voor het eerst de grootste partij geworden in een Duitse deelstaat, met bijna 30 procent van de stemmen

  De christendemocratische CDU, die traditioneel het belangrijkste machtsblok vormde en tot 2014 de premier leverde, leed een zware nederlaag en viel volgens de exitpolls met 22 procent terug naar de derde plaats, achter Alternative für Deutschland. De rechts-populisten verdubbelden de aanhang ruim, van 10,6 procent naar ten minste 23. De SPD verloor ook en komt volgens de voorspelling uit op iets meer dan 8 procent, een historisch dieptepunt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s