Salvini´s LEGA zegeviert duidelijk bij lokale verkiezingen in Umbrië

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

Overwinning in links bolwerk

 Bij de regionale verkiezingen gisteren in de Italiaanse regio Umbrië behaalde de midden-rechts-coalitie onder leiding van de LEGA een duidelijke overwinning. De Senator van de LEGA, Donatella Tesei, kon volgens de definitieve verkiezingsuitslag 57% van de stemmen behalen.

Blick Oostenrijk

Haar midden-links-contrahent voor de functie van president van de regio, Vincenzo Bianconi, haalde maar 37% van de stemmen. De LEGA van ex-minister van Binnenlandse Zaken Mateo Salvini haalde bij de verkiezingen voor het regionale parlement 37% van de stemmen, haar bondgenoot “Fratelli d´Italia” (Broeders van Italië) kwam op 10%.

Umbrië als traditioneel linkse regio

De rechts-conservatieve “Forza Italia” rondom ex-minister-president Silvio Berlusconi, eveneens behorend tot de midden-rechts-coalitie, haalde 5%. Voor het eerst sinds de jaren ´70 nemen midden-rechtse krachten de leiding van het traditioneel linkse bolwerk over.

“Deze overwinning van de midden-rechts-partijen is eclatant. Ik vier ook de sterke groei bij de verkiezingsdeelname”, zei Salvini blij. Hij was in de afgelopen weken onvermoeibaar door Umbrië getrokken om reclame te maken. De verkiezingsuitslag versterkt ook zijn eis naar vervroegde parlementsverkiezingen in Italië.

Nederlaag wegens socialistisch schandaal

De sociaaldemocraten moesten een hoge prijs betalen voor een in april uitgebroken schandaal in het gezondheidswezen van Umbrië. Meerdere lokale politici werden gearresteerd, de sociaaldemocratische presidente van de regio was uiteindelijk afgetreden en effende de weg voor vervroegde regionale verkiezingen. De partij had de regio in de afgelopen jaren geregeerd en haalde nog maar 22% van de stemmen.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Italië, LEGA, Matteo Salvini, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Salvini´s LEGA zegeviert duidelijk bij lokale verkiezingen in Umbrië

 1. Eric zegt:

  En nu heel Italië terug, Salvini !

  Geliked door 2 people

 2. delamontagne zegt:

  Een dezer dagen heeft de Italiaanse Pers onthuld dat een van de ergste mensenhandelaren aan de officiële besprekingen in Italië in 2017, deelnam.

  Op de foto poseert de man in uitstekend gezelschap, gekleed in donker costuum en wit overhemd.
  Naast hem vertegenwoordigers uit Libië en officieren van de Italiaanse kustwacht en verder functionarissen van de OIM ( internationale organisatie voor migranten ) = een afdeling van de UNO.
  Op die dag waren Ze bijeen om de reddingsoperaties op de Middellandse Zee te bespreken en een “hulp”-zone dat onder de verantwoordelijkheid van Tripoli zou staan.
  Officieël om het lot van de migranten te verbeteren.

  Echt verborgen werd de foto nooit en ze was te zien op de Website van de Italiaansen Kustwacht.
  Het moest de overeenstemming laten blijken tussen Italië en Libië die dat jaar werd bereikt en als doel had het verminderen van het aantal äfvaarten”vanaf de Libische kust.
  Het werd overal door de NGO’s bekritiseerd.

  Maar het was onbekend dat deze man in donker pak niemand minder was dan “Abd al-Rahaman, bijnaam “Bija”, een van de grootste mensenhandelaren in Libië.
  De Italiaanse Pers kwam er pas begin Oktober wie hij in werkelijkheid was en toen zij dit publiceerden kregen verschillende journalisten onmiddellijk van deze man
  bedreigingen
  BRON:
  http://www.mediapart.fr
  https://www.mediapart.fr/journal/international/281019/secours-en-mer-aux-migrants-un-trafiquant-etait-la-table-des-discussions?utm_source=global&utm_medium=social&utm_campaign=SharingApp&xtor=CS3-5

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s