CARTOON

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op CARTOON

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zoals zo vaak tegenwoordig was er vanavond ondanks de vele zenders nauwelijks iets op tv dat de moeite waard was, zo belandde ik als eerste op Nostalgie Net met een soort documentaire à la Bert Haanstra over Nederland in de wederopbouw waarover later misschien meer, daarna kwam ik onder het zappen op het programma “Trippers” van de Vara!.
  Eigenlijk moet een mens dan al gewaarschuwd zijn dat het waarschijnlijk niet goed voor de bloeddruk is.
  En ja hoor, men heeft bij de Vara! een ‘presentatrice’ gevonden, ene Emma Wortelboer, een wicht van 22 jaar waar het veganisme vanaf spat, volslagen onaantrekkelijk zonder ook maar een spoor van enige make-up en met een gezicht waaraan je kunt zien dat zelfs glimlachen al pijn veroorzaakt. Dat alles afgemaakt met een vale ziekelijk teint en dan heeft u waarschijnlijk wel een beeld, of zoals ze tegenwoordig zeggen; “ik zou mijn hond er nog vanaf schoppen”
  Nou hoor ik u denken, dan zal ze wel hoogopgeleid zijn.
  Helaas verder dan de havo is ze nooit gekomen, volgens de grote verzieker Deetman moest de havo het niveau van de oude HBS evenaren maar het is zelfs nog onder het niveau van de Mulo blijven steken.
  Als je vroeger zo’n spichtig pubertje zag dan spraken wij altijd de woorden uit een vers of gedicht; “het hijgend hert der jacht ontkomen”, je krijgt op voorhand medelijden met de blinde jongen die ooit een relatie met haar aanknoopt.
  Maar goed, het wicht mocht eerst op kosten van de omroep naar Istanboel, daarna naar Izmir en als klap op de vuurpijl naar Lesbos.
  Nou dan weet je het wel, in Istanboel waren ze arm en hadden de ‘vluchtelingen’ geen veer om aan hun reet te krabben en van de honger geen ontlasting maar wel een I-Phone.
  In Izmir was het zo mogelijk nog een graadje erger en ze wilden allemaal naar Europa ‘want’ in Turkije werd er slecht voor ze gezorgd, ze mochten niet werken en een smokkelaar kostte toch een hoop geld. Wat te doen, wat te doen. U begrijpt het was allemaal nogal een kritiekloos geheel.
  Maar zelfs zij ontkwam op zeker moment toch niet aan de vraag; waarom naar Europa en wat dachten ze daar aan te treffen.
  Oeps, dat had ze beter niet kunnen vragen, in Europa “gaven ze om mensen” en van landgenoten hadden ze gehoord dat ze dan een huis en meubels en geld voor eten kregen.
  Allemaal voor niks kennelijk. Types als Emma Wortelboer hebben werkelijk nog niet het begin van een idee wie dat allemaal moeten ophoesten en of die mensen daar nou allemaal zo blij van worden. Voor hen volstaat te denken “Dat moet de overheid doen”.
  Waar die overheid op hun beurt dat geld dan weer vandaan haalt, ja hoor eens, iemand op havo niveau gaat dat te hoog. Daarbij was ze afgestudeerd met een pretpakket dus daar moet je haar ook niet mee lastig willen vallen.
  Ach ik zou er nog wel wat A4 tjes over kunnen uitweiden maar laat ik dat maar niet doen, u heeft het net als ik al zo vaak gezien op ‘onze’ publieke omroep.

  Like

  • Horatius zegt:

   Deze Emma Wortelboer is het prototype van de linkse goedmens die zich ook kan ontpoppen als een klimaatactiviste of zelfs als mensensmokkelaar als lid van een ngo.
   Ze stemmen stuk voor stuk op GroenLinks en dromen over Jesse Klaver, de redder van onze beschaving, inclusief de klimaathysterie en de politieke islam.

   Hun wereldbeeld heeft de leuze: ‘de wereld is van iedereen’ en iedere vluchteling is welkom, ongeacht of het een echte vluchteling is of een economische vluchteling. En ook de IS-strijders verdienen een nieuwe kans en dus een riant ingericht appartement met uitkering en diverse toeslagen.

   Bij het uitspreken van de naam Geert Wilders schieten ze in een kramp, de ogen worden groot, de mondhoeken gaan trekken en de pure haat uit zich in bewoordingen als racist en fascist.
   Het liefst zouden ze hier miljoenen zielige vluchtelingen toegang verschaffen en miljoenen woningen laten bijbouwen om ze geriefelijk te kunnen huisvesten ongeacht de gevolgen voor ons leefklimaat en de algehele veiligheid.

   Een volstrekt verwrongen wereldbeeld dus dat geen enkele realiteitszin heeft en gebaseerd is op naïviteit en zelfbenoemde morele superioriteit en wie al die charitas moet betalen zal hun een zorg zijn. In vroegere tijden gingen deze creaturen het klooster in maar die optie is helaas vervallen, dus gaan ze maar naar Lesbos om daar ‘goede werken’ te verrichten en daarna met tranen verstikte stem verslag uit te brengen over de mensonterende toestanden die daar heersen.

   Ze vergeten echter één ding: die vluchtelingen weten dondersgoed via hun sociale media wat hun te wachten staat na hun besluit om naar West-Europa te vertrekken. Deze exodus heeft vele risico’s, vanaf de verdrinkingsdood tot verstikking, verkrachting, intimidatie door gewetenloze mensensmokkelaars tot het jarenlange verblijf in sobere opvangcentra. Dit risico neemt men dus zeer bewust in de hoop op een beter leven elders i.p.v. het eigen land weer op te bouwen na b.v. de burgeroorlogen in Syrië en aanpalende gebieden.

   Onze verweekte westerse samenleving wordt op deze manier totaal ontwricht en op de wat langere termijn rijp voor een burgeroorlog, want hun onderlinge twisten nemen ze naadloos hiermee naar toe.

   ‘Het zal mijn tijd wel uitdienen’ hoor ik vaak en de huidige problematiek zou inderdaad de zorg moeten zijn voor onze jongere generaties, maar die hebben totaal andere prioriteiten.
   Opgegroeid in een multiculturele samenleving zouden ze na het uitroepen van een Islamitisch kalifaat der Nederlanden dit voor kennisgeving aannemen en vervolgens overgaan tot de (wan)orde van de dag.
   Plofkraken, boerka’s, toenemende criminaliteit etc. horen blijkbaar bij onze huidige tijdgeest en met de integratie van de moslims zit het wel goed, kijk maar naar Ali B. en andere rappers.

   We kunnen er intussen wel een dik boek over schrijven; over het verschil tussen de jaren 60 van de vorige eeuw toen de minirok werd gedragen en het dragen van een boerka nu in het kader van islamisering en andere linkse hobby’s.

   Like

  • Lucky zegt:

   Vergeet niet die “artsen” zonder grenzen-pipo niet……ongelooflijk wat een waanzin.

   Like

 3. vangie1206j zegt:

  Nou ik wist het wel wachte ze op met een machine geweer van groot kaliber.

  Geliked door 2 people

 4. Lucky zegt:

  Koeltoerrr

  Police brutality in Shahr Ray (Iran) against a teenager for not wearing hijab:
  “Hi Masih.This girl was #WalkingUnveiled when a male officer warned her to stop, so that he could call female police officers for her arrest
  The girl resisted.We tried to help her, but we couldn’t.”

  Politiegeweld in Shahr Ray (Iran) tegen een tiener die geen hijab droeg:
  “Hallo Masih. Dit meisje was #WalkingUnveiled toen een mannelijke officier haar waarschuwde om te stoppen, zodat hij vrouwelijke politieagenten kon bellen voor haar arrestatie
  Het meisje verzette zich. We probeerden haar te helpen, maar dat lukte niet. “

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/national-security/2019/10/30/turkey-declares-victory-syria-claims-kurds-have-left-safe-zone-ceasefire-ends/

  Turkey Declares Victory in Syria, Claims Kurds Have Left ‘Safe Zone’ as Ceasefire Ends

  Turkije verklaart overwinning in Syrië, beweert dat Koerden ‘veilige zone’ hebben verlaten als wapenstilstand eindigt

  Tuesday brought the end of the ceasefire that halted Turkey’s invasion of Syria to drive Kurdish military forces away from the border.
  Despite some ominous rumblings from other Turkish officials, President Recep Tayyip Erdogan pronounced the Kurdish withdrawal satisfactory and declared victory.

  “Turkey has shown what it can do with its own means and without getting permission, when it comes to national security and historical responsibilities,” Erodgan said on Tuesday.

  Dinsdag kwam het einde van het staakt-het-vuren dat de invasie van Turkije in Syrië stopte om Koerdische strijdkrachten van de grens te verdrijven.
  Ondanks enkele onheilspellende gerommel van andere Turkse functionarissen, verklaarde president Recep Tayyip Erdogan de Koerdische terugtrekking bevredigend en verklaarde hij de overwinning.

  “Turkije heeft laten zien wat het met eigen middelen en zonder toestemming kan doen, als het gaat om nationale veiligheid en historische verantwoordelijkheden,” zei Erodgan dinsdag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s