Geen vrijbrief meer voor “vluchtelingen”smokkelaars: Europees Parlement stemt nipt tegen resolutie

Screenshot_36

Het Europees Parlement in Straatsburg.

(Vertaling: E.J. Bron)

De politieke wind in Europa is aan het draaien – een ontwikkeling, die zich nu ook in de nieuwe regeringsperiode in het Europees Parlement in Straatsburg een weg baant. Daar lukte het nu niet meer om een gezamenlijke resolutie over de toekomstige “zeenood”redding in de Middellandse Zee – in feite gaat het daarbij om de georganiseerde “vluchtelingen”smokkel – door te drukken.

Duits - Zuerst

Het resultaat was uiterst nipt: 288 Europarlementariërs stemden voor, 290 tegen. De tegenstanders gingen bepaalde bedoelingen van de resolutie te ver. Zij argumenteerden dat met de resolutie mensenhandelaars en smokkelaars in de kaart gespeeld zou worden. Alle parlementariërs waren het er alleen maar over eens dat het noodzakelijk zou zijn om mensen in nood te redden.

Zo verklaarde de Oostenrijkse delegatieleider van de FPÖ, Harald Vilimsky: “Wij spreken ons uiteraard voor zeenood redding uit, maar niet wanneer men daardoor mensen, die bijvoorbeeld 20 kilometer verwijderd van de Libische kust gered worden, honderden kilometers verderop naar Europa worden gebracht. (…) Wat ons betreft valt dat gewoon onder smokkel.”

Met de resolutie zouden de zogenaamde “NGO´s” meer rechten moeten krijgen. De tegenstanders van dit verlangen eisten daarentegen een op internationaal en Europees recht gebaseerde procedure voor de redding op zee, waaraan alle spelers zich zouden moeten houden.

Voor de resolutie stemden de linksen, de sociaaldemocraten en de Groenen. Rechtsen en rechts-populisten (uit Duitsland bijv. de AfD), rechtse parlementariërs zonder fractie, maar ook de meeste afgevaardigden van de EVP (de EVP is de Europese aaneensluiting van christendemocratische partijen) stemden tegen.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Groenen, Illegalen, Immigratie, Linkse Kerk, NGO´s, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Geen vrijbrief meer voor “vluchtelingen”smokkelaars: Europees Parlement stemt nipt tegen resolutie

 1. bigljohn zegt:

  Eerst zien, en dan geloven. Voor smokkelaars gelden intern andere wetten dan in Straatsburg. Mensensmokkel is Big Business, mensensmokkelaars zullen deze hoge verdiensten niet laten afpakken. Ook de E.U. landen onderling kennen andere normen en waarden. Het gaat hier volgens mij dezelfde kant op als met Frontex. De buitengrenzen van de E.U. beschermen kreeg alzo ook een andere invulling.

  Geliked door 4 people

 2. Hovawart zegt:

  De lidstaten laten lijndienstvliegtuigen vol met vakantievierders toe, en dan een resolutie aannemen over de vakantievaarders met vliegangst……geen bootjes meer oppikken maar wij met een kluitje in’t riet.

  Geliked door 2 people

 3. koosv8 zegt:

  Ik sta perplex…….is het echt waar. Hebben ze iets besloten, en dat na bijna 5 jaar ongelimiteerd binnen halen. Nou ja beter iets dan niets. Nu de daad nog bij het woord voegen. Tot over 5 jaar, en ach, ze gaan nu toch met het vliegtuig.

  Like

 4. Zijlstra zegt:

  Wat gaat hier nu voor?: Zeerecht of Europees recht. Tunesische havens zijn nog altijd dichterbij dan Lampedusa.

  Like

 5. vangie1206j zegt:

  Mensen die in nood zijn redden OK.
  Mensen redden die zich moedwillig in de problemen brengen et het idee wij worden toch wel gered die mogen voor mij verzuipen.
  En nog een punt dat gajes ook wel dobbernegers genoemd zijn voor mij geen menen maar monsters en die hebben voor mij nul,niks rechten.

  Like

 6. Henk Breugel, van zegt:

  Klinklare zand in de ogen gooierij.
  Zoals Hovawart hierboven al aan geeft.
  Ze zullen daar in Brussel wel laten zien dat er zo nu en dan wat sancties tegen die smokkelschepen zullen komen maar tegelijkertijd vliegen ze de opvreters binnen.
  Dat gaat namelijk een heel stuk sneller dan met een boot.
  Waar komt het dus op neer.
  De focus op de schepen en zwijgen over de vliegtuigen.

  Like

 7. Lucky zegt:

  Gisteren nog een documentaire gezien over zgn vluchtelingen die in een veilig land zijn, ze willen naar Europa komen omdat ze gratis een ingerichte woning krijgen en gratis geld krijgen, en niet omdat ze in nood zijn, ze vertellen het zelfs voor de camera.

  Like

 8. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2019/11/01/grieken-zijn-asielzoekers-zat-stemmen-voor-strenge-asielwet-mensenrechtenorganisaties-woest/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Grieken zijn asielzoekers ZAT, stemmen voor strenge asielwet, ‘mensenrechtenorganisaties’ woest.

  “Het Griekse parlement heeft donderdag een nieuwe, strengere asielwet aangenomen die het makkelijker maakt afgewezen asielzoekers terug te sturen naar hun landen van herkomst. De wet moet de druk op het overbelaste asielsysteem verminderen. Mensenrechtenorganisaties hebben felle kritiek op de wet, die volgens hen „significante afbreuk” doet aan de rechten van migranten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s