VS erkennen volkerenmoord op de Armeniërs

Screenshot_40.png

(Door: “Haypress” – Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren, op de 96e verjaardag van de oprichting van de Republiek Turkije, de genocide op de Armeniërs met 405 tegen 11 stemmen volledig erkend. Door middel van de omvangrijke resolutie H.Res. 296 werd besloten dat de VS zal herinneren aan de genocide en de moord op 1,5 miljoen Armeniërs door het Ottomaanse Rijk van 1915 tot 1923 en actief zal optreden tegen ontkenning van deze volkerenmoord. Ook dient de opheldering en het begrip van de publieke opinie over de volkerenmoord op de Armeniërs bevorderd te worden.

Sinds de jaren ´80 werd al geprobeerd om de resolutie H.Res. 296 (“Affirming the United States record on the Armenian Genocide”) aan te nemen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

In de afgelopen twee decennia werden weliswaar gelijksoortige – echter niet zulke omvangrijke – resoluties aangenomen, maar deze bereikten op grond van druk van de toenmalige regering – in 2000 door Bill Clinton, in 2007 door George W. Bush en in 2010 door Barack Obama – nooit het Huis van Afgevaardigden.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is naast de Senaat een van de beide kamers van het Congres van de Verenigde Staten van Amerika. Het Huis van Afgevaardigden erkende het laatst in 1975 en 1984 met kleinere resoluties weliswaar de genocide op de Armeniërs, vermeed echter sindsdien systematisch – op grond van druk uit Ankara – het begrip “genocide” te gebruiken. Dit ging zelfs zover, dat de VS de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Armenië, John Marshall Evans, in 2006 uit zijn ambt zette, omdat hij de vernietiging van de Armeniërs volkerenmoord had genoemd.

De Senaat, als tweede kamer van het parlement, moet nu ook nog met het aannemen van resolutie S.Res. 150 het voorbeeld van het Huis van Afgevaardigden – de erkenning van de genocide – te volgen.

Bron:
https://haypressnews.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Armenië, Barbarisme, Christendom, Genocide, gezond realisme, Islam, Turken, Turkije, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

8 reacties op VS erkennen volkerenmoord op de Armeniërs

 1. Monalisa zegt:

  Dit zullen de Turken niet luik vinden, ga maar met een Turk in gesprek hier over, gegarandeerd dat u ruzie met hun krijgt, volgens hun is het niet waar

  Like

 2. Lucky zegt:

  VS, iets heel anders,

  Hoofd medisch onderzoek: Jeffrey Epstein is vermoord

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Groene Leeuw zegt:

  Terechte besluit van de Amerikanen. Net als de Holocaust is dit ook genocide.

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:

  Iets anders, de beelden vrijgegeven door US Departement of Defense

  Like

 6. bobzelf zegt:

  DUS ALS IK HET GOED BEGRIJP HOOR IK IN 2115
  VAN MIJN USA VRIENDEN
  DAT DE ONWEERLEGBARE BEWIJZEN VAN DE mh-17
  ER HELEMAAL NIET WAREN
  GEINIG TOCH
  96 JAAR NA DATO ROEPEN HET WAS GENOCIDE, WHAHAHAHAHA
  DIE MILJOENEN VERMOORDDE INDIANEN WAS WAARSCHIJNLIJK

  COLLATERAL DAMAGE ?? WHAHAHAHAHAHA

  GEGREOT HITLARY

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s