Zweden is op weg naar de burgeroorlog

Screenshot_42

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Een voormalige CEO van Scania heeft kritiek op de ongecontroleerde immigratie naar Zweden. Die zou onvermijdelijk tot een burgeroorlog leiden.

Contra magazine

In een interview met “Swebbtv” zei de zakenman Leif Östling, voormalig CEO van Scania, dat de aankomst van zoveel nieuwe migranten, die zich niet zouden kunnen integreren in de Zweedse samenleving, een voedingsbodem voor gewelddadige onlusten creëert.

“We hebben teveel mensen van buiten opgenomen. Diegenen die uit het Midden-Oosten en Afrika komen, leven in een samenleving die wij bijna honderd jaar geleden verlaten hebben”, zei hij.

Explosies en granaataanvallen zijn in veel Zweedse steden enorm toegenomen. Ook de seksuele overvallen en geweldmisdaden nemen toe.

Östling benadrukte problemen bij de integratie door zijn eigen ervaringen bij Scania te noemen, waarbij ongeveer 90 van de honderd Somalische migranten, die aangesteld waren door de onderneming, werden ontslagen, omdat zij niet op tijd op het werk verschenen of niet in teamverband zouden kunnen werken.

Östling denkt dat de “kennistransfer”, die migranten nodig hebben om de Zweedse samenleving aan te kunnen, een generatie in aanspraak zou kunnen nemen.

De zakenman zei te hopen dat de problemen van het land binnen 10 jaar verholpen zouden kunnen worden. Zo niet, dan zou het tot een burgeroorlog kunnen komen, die het noodzakelijk zou maken om het leger op te roepen in migrantengebieden om daar gewelddadige onlusten neer te slaan.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Midden-Oosten, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, politie, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, socialistisch idealisme, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

40 reacties op Zweden is op weg naar de burgeroorlog

 1. Monalisa zegt:

  Dan gaat dit ook in de rest van Europa gebeuren krieg no 3

  Geliked door 5 people

  • Blaffertje zegt:

   @Monalisa.
   Helemaal mee eens.
   Roep dit al jaren.
   Dit past helemaal in het plan om een volk oorlogsrijp te maken.
   Zorg voor onrust, onvrede, crisis en armoede (we moeten steeds meer betalen en verdienen steeds minder) en het volk word gewillig om de strijd aan te gaan.
   Zie ook maar, we worden weer een een crisis in geluld.
   Waar komt mij dit toch bekend van voor?
   Was dat niet ergens eind 1939?

   Geliked door 3 people

   • Monalisa zegt:

    Was dat niet ergens eind 1939? Klopt maar mijn vader was een bekende verzetsman, maar als zuks weer gebeurt dan doe ik daar niet aan mee, maar ik zit al op leeftijd dus wij zullen het niet meemaken maar onze kinderen wel

    Geliked door 1 persoon

 2. Mary zegt:

  Eh mijns inziens zijn de Zweden al een paar jaar te laat met de maatregel het leger in te zetten over 10 jaar is er geen Zweden meer……..

  Geliked door 6 people

 3. Mr Dumass zegt:

  Zoals hier in dit filmpje:

  Geliked door 5 people

 4. Taljaard zegt:

  Zweden en Frankrijk zijn inderdaad de grootste potentieele kandidaten voor een herhaling van het Joegoslavische en Libanese rampenscenario. Heb daar al sinds 2008 voor gewaarschuwd; ook op linkse fora, waar je dus binnen de kortste tijd een ban kreeg.

  Of getrakteerd werd op een lading haatbagger, inclusief persoonlijke doodsbedreigingen, zoals ik dat eens in 2010 op het Volkskrantforum moest mee maken. Dat stond er maar een half uurtje, voordat het werd weg gemodereerd.
  Het maakt je echter wel bewust van het feit ,dat het niet in de eerste plaats de allochtone moslims, maar de autochtone linksen zijn, die het grootste gevaar vormen. In het bijzonder bij een burgeroorlog.

  Want verreweg de meeste moslims hier hebben vaak wel een heel grote mond, maar het zijn domme en ongeorganiseerde lafaards, die hoogstens weerloze mensen durven aan te vallen; met messen en vuurwapens en meestal ook in een roedel. Hun organisatorische vermogen reikt meestal niet verder dan de criminaliteit, waar ze elkaar vaak ook al overhoop schieten, of door het moederland aangestuurde islamistische politiek-religieuze verbanden.

  Met linkse autochtonen is dat nadrukkelijk NIET het geval.
  Zij beschikken over uitgebreide netwerken, binnen vrijwel iedere overheidsinstantie, en de laatste jaren ook in het topsegment van het bedrijfsleven. Zij zijn het grootste gevaar!

  Geliked door 12 people

  • Peter zegt:

   Taljaard,
   Perfect ,en juist ,weergegeven ,was iedereen maar zo wakker .

   Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Maar god lost het wel op toch , Taljaard ?
   Of moeten we het toch zélf doen en dan achteraf god bedanken ?

   Zoals er in mijn woonplaats een meisje was uit een heel christelijk gezin , dat een hersenbloeding had gehad .
   Afijn , dokters , ambulance , specialisten , plaatselijk ziekenhuis , Erasmus , alles werd ingeschakeld , uiteraard .
   Ze hebben haar weten te redden , heb haar enkele weken geleden nog gesproken .
   Niks meer aan te merken .
   Toen ze hersteld was hebben haar ouders zich suf zitten bidden om god te bedanken .
   Kan iemand mij de logica hier achter uitleggen ?

   Like

   • Harry zegt:

    Oh en dan nog even ,

    Haar vader die tientallen jaren met een poster op zijn raam zat , met de kreet : “ Jezus redt “ , heeft nu kanker en rijdt in een elektrische rolstoel .
    Inmiddels gelooft hij amper meer , want zoals hij zei : “ ik heb altijd goed geleefd , altijd trouw gebleven aan mijn vrouw , altijd zakelijk heel correct geweest ,
    – kan ik beamen , want ik heb regelmatig met mijn bedrijf voor hem gewerkt in het verleden –
    altijd netjes belasting betaald ; waar heb ik dít aan verdiend “ ?
    Hij weet het even ook niet meer .
    God laat hem fijn verrekken , dat geloof helpt dus ook geen ene moer !
    Mijn buurman , die nogal een criminele inslag heeft , rookt en zuipt , zijn god afgezworen heeft , is met dezelfde ziekte behept .
    Dus wat is het verschil ?

    “ Misschien had jij het toch wel goed gezien “ , oppert ie nu , die ondernemer .
    Vroeger hadden we nogal eens discussies , op een prettige manier .
    Maar we gingen altijd lachend uit elkaar .
    Nu vraagt ie zich af of ie niet heel veel tijd heeft verdaan aan “ iets vaags “ .
    Wat er allemaal niet moet gebeuren om wakker te worden …………

    Like

  • Lot zegt:

   Zij linksen zitten aan de melktiet van de overheid, zelf kunnen ze geen geld verdienen.
   De Arabieren/Turken ontvoeren vrouwen in een auto om dan heel lang in een huis te verkrachten. De helft overleeft het niet. De Turken ontvoeren zelfs oosteuropeanen naar turkije om achter tralies te werken. Ik zou zelfmoord plegen. Ik ben zelf achterna gezeten door zo een auto, probeer maar te winnen van twee mannen die je een auto intrekken. Ik ben gered omdat ik opgehaald werd en alvast in de richting ben gaan lopen en net de auto van mijn vader in kon duiken. Ik heb mijn belofte gedaan, hopelijk jij ook. Deze mensen zijn allesbehalve onschuldig.

   Net als in WOII, de Duitsers hebben zelf meegeholpen met de oorlog, hoewel velen niet wilden en vele aanslagen op Hitler. Als mannen weigerden het leger in te gaan werden ze gedood. Jongens vanaf 14 moesten in het leger, als deze weigerden werden ze eerst in de arm geschoten, weigerden ze dan nog, dan werden zij gedood. Iedereen werd dus gedwongen. En de meesten denken niet na, zoals nu. Deze slavische elite kon dit doen, omdat zij de wapens hadden om anderen, die ongewapend waren, dood te schieten. Het is nog steeds zo, wij hebben geen wapens, en dat hebben wij zelf zo gedaan.

   Like

 5. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. HenK zegt:

  dit is onze voorbode ik heb dit al zo vaak gezegd !

  Geliked door 5 people

 7. Gelukkig zijn de grenzen open en kunnen de Zweedse criminelen met een gerust hart naar Nederland komen om ongestoord plofkraken te doen ,en of woninginbraken te plegen, alleen moeten deze arme criminelen niet teveel stikstof produceren en zeker niet de grond vervuilen ,anders worden hun criminele werkzaamheden per direct stopgezet !!Nu maar hopen dat de raad van state zich ook niet gaat bemoeien met kansloze plofkrakers en of woninginbrekers,het zou niet eerlijk zijn deze kanslozen mensen hun broodwinning te ontnemen !!!Ook moet de prijs van bordeelbezoek beduidend lager worden ,zodat de hoogopgeleide nieuwe asielzoekers op een prettige manier hun sexuele lusten kunnen botvieren op betaalbare Nederlandse vrouwen !Prettig voor deze “nieuwe burgers ” dat het opsporingspercentage bij justitie hooguit 23 % is!

  Geliked door 4 people

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Niet alleen Zweden is op weg naar een burgeroorlog. In alle Europese landen dreigt opstand, revolutie of burgeroorlog. Het blijft niet goedgaan gaan. Nee, eerdaags zal het in heel Europa goed foutgaan gaan. De oorzaak is er. Het is wachten op een aanleiding. Er wordt ons momenteel door de Europese dictatoriale heerschappij teveel door de strot geduwd. De spanningen lopen op. Ergens zal eerdaags iets gebeuren, waardoor de vlam in de pan slaat. En dan ontploft het kruitvat. Dat zal zich in korte tijd als een lopend vuurtje over heel Europa verspreiden. Het is oorzaak en gevolg. Een kruik gaat te water tot die barst, En dat punt is bijna bereikt. En dan is Leyden in last. De grote fout van de Europese heerschappij is, dat de dictators op de mensen neerkijken in plaats van naar de mensen op te kijken. Ze preken vanaf de kansel, in plaats van tussen de mensen te gaan staan en naar de mensen te luisteren. Ze duwen ons van alles door de strot, maar vergeten te vragen wat wij lekker vinden. Dat kan niet goed blijven gaan. Op een gegeven moment wordt alles uitgekotst.

  Jaren geleden heb ik al voorspeld, dat Europa uiteen zal vallen, nog voor het één is. Europa zal niet uiteen vallen in 30 landen, maar in 300 kleine staten. De EU wordt inmiddels met dictatoriaal kunst en vliegwerk bij elkaar gehouden. De spanningen nemen toe. Het nationalisme steekt overal zijn kop op. De trein dendert nog voort, maar dreigt zijn wagons te al verliezen. Van een eenheidsideaal is al lang geen sprake meer. De menselijke samenleving is geen bijenstaat. De menselijke samenleving bestaat uit individuen, die vrij willen zijn. En die vrijheid staat hoog in ieders vaandel !!! Dat is als een kurk, die je onder water duwt, maar die telkens toch weer boven komt.

  Europa is een conglomeraat van een groot aantal volkeren. De aard, de cultuur, de sociale en maatschappelijke omstandigheden van de diverse volkeren lopen sterk uiteen. We spreken niet eens één taal. Gaan we 50 km over de grens, dan verstaan we elkaar al niet meer. Europa heeft een geschiedenis van meer dan 2000 jaar sukkelen van de ene oorlog naar de andere met tussendoor een periode van schijnbare vrede. Nationalistische gevoelens zijn nog altijd sterk. En het onderlinge wantrouwen zit nog heel erg diep. In de loop der geschiedenis is diverse keren getracht een groot machtig Europa op te richten. De Romeinen hebben het geprobeerd. Het werd geen succes. De Merovingers hebben het geprobeerd. Het lukte niet. De Franken hebben het geprobeerd. Ze bereikten niet veel. Karel de Grote heeft het geprobeerd. Na zijn dood viel zijn rijk uiteen. Het Heilige Roomse Rijk was ook zo’n droom. En meer dan een droom werd het niet. Napoleon liep heel Europa onder de voet. Maar de Russische winter was net iets te koud. Hitler dacht het ook te kunnen. Maar zijn Derde Rijk hield niet lang stand. En nu wordt het nogmaals geprobeerd met de EU. Waarom zou, wat in meer dan 2000 jaar niet lukte, nu in één generatie wel lukken ??? Een groot machtig Europees rijk is een ideaal in tijden van welvaart en voorspoed. Maar zodra het tij keert, zal er een scapegoat (zwart schaap) worden gezocht. En dan gaan we elkaar weer de hersenen inslaan. En daarna zeggen we weer: “dat nooit meer”. Maar de woorden zullen nog maar amper zijn uitgesproken, of we zijn ze al weer vergeten. Ik ben inmiddels de leeftijd, om me nog met sprookjes in slaap te laten sussen, al lang te boven.

  Geliked door 10 people

  • Lucky zegt:

   👍

   Geliked door 2 people

  • Hendrik1730 zegt:

   U bent niet de enige die te oud en wijs geworden is om eender wat te geloven. Ik ook niet. Ik emigreerde 11 jaar geleden naar Zuid Afrika. Hier mag je je nog verdedigen.

   Bij jullie in Europa? Forget it, alleen criminelen ( inclusief politici ) mogen zich daar “verdedigen”, om niet te zeggen jullie brave burgers terroriseren.

   Geliked door 1 persoon

 9. vangie1206j zegt:

  Nee Dat is absoluut niet waar deze man kijkt door een racistische bril.
  Want over dat gajes mag absoluut niet negatief gesproken worden.

  Geliked door 1 persoon

 10. kampersrene zegt:

  Niet alleen in Zweden maar ook in vele Europese landen die “verrijkers” hebben beknuffeld

  Geliked door 2 people

 11. fleckie zegt:

  EN. DAT. leger zal dan. hoofdzakelijk zeker bestaan uit. ( meestens) getinten,?! ) ‘ verordend’ door……( het invullen laat ik aan de LEZER. over).
  IN andere landen zal het ( waarschijnlijk)OOK zo gaan, de poltiemacht gedomineerd, ook weer door getinten, MEN. moet WEL bedenken’ … ‘HET. HEMD. IS. NADER DAN. DE. ROK’, !!!
  WANNEER kunnen we vaart zetten aan uittrede EU? … Wordt het nu niet de hoogste tijd? HOE.
  zit het met BALKENENDE. trouwens, WAT. hebben wij eigenlijk aan DEZE. zogenaamde hoogleraar. te danken? ‘Studenten’. mogen zich wel eens goed informeren, door WAT, en door WIE we de EU. zijn …..’INGELOODST’…..( en de gevolgen die zo meer dan langzamerhand ZICHTBAAR/en vooral. …VOELBAAR …. worden!!!) . …….<~<~<~<~<~<~<~

  Geliked door 3 people

 12. henk verhoef zegt:

  Rome verging ook gewoon terwijl men feestvierde en volop ook aan de lesbo/homo liefde deed en ook toen alles overgoten met drank en drugs en veel heel veel import- en men dacht ook de beste te zijn

  Ergo in een 2000 jaar heeft de europeaan dus niets geleerd

  Geliked door 3 people

 13. Dries D. Bovenkamp zegt:

  Wat de Somaliërs betreft heb ik ook ervaring. In de jaren 90 werkte ik in een grote boomgaard. Zette 10 Poolse mensen en 10 Somaliërs ’s morgens aan een rij bomen om te plukken. Tegen dat het lunchtijd was, waren de Polen klaar en zaten de Somaliërs in de voorste 25% van de rij. Na de lunch is de Qat genuttigd en hoor je alleen nog oeverloos gezwets en gegiechel. Moesten toen van de overheden zoveel mogelijk kanslozen dit werk laten doen. Was het jaar daarop afgelopen, tenminste, wat de Somaliërs betreft. Ik heb Koerden aan het werk gehad, Polen, af en toe een Turk. Een verdwaalde Portugees die in Nederland was blijven hangen uit de jaren zestig. NOOIT een Marokkaan. Wel mensen uit Kosovo en omliggende streken. Als je wilt weten wie wel werkt en wie niet….ga dan op de werkvloer kijken. Dan heb je geen dure rapporten nodig.

  Geliked door 4 people

 14. Er wordt druk gewerkt aan de OMVORMING / VERRIJKING / VERDUNNING! De grote(re) steden zijn al een ratjetoe van culturen, met evenzoveel talen. Was laatst in het Hoge Noorden. In de dorpen daar zie je ook steeds meer ‘getinten’, ook negers uit Afrika. Over 20 jaar is de OMVOLKING een feit en staat de Kaaskop met lege handen en buren die hij/zij amper kan verstaan. Aanpassen is dan het credo! Eigen schuld, dikke bult (met een gekleurd babytje). SUFKUTTENLAND!

  Geliked door 2 people

 15. Lucky zegt:

  Ondertussen in Zwitserland,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/10/30/11-suspected-jihadists-arrested-in-swiss-raids-including-several-minors/

  11 Suspected Jihadists Arrested in Swiss Raids, Including Several Minors

  11 verdachte jihadisten gearresteerd in Zwitserse invallen, waaronder meerdere minderjarigen

  A large-scale anti-terror raid in three cantons across Switzerland has led to the arrest of 11 suspected jihadists including five minors.
  Around 100 federal police agents along with cantonal police from Schaffhausen, Bern, and Zurich took part in the raids which were conducted by the Federal Public Prosecutor’s Office (MPC), the State Minors’ Ministries of Winterthur, and the Canton of Bern, 20minutes reports.

  Een grootschalige anti-terreuraanval in drie kantons in Zwitserland heeft geleid tot de arrestatie van 11 vermoedelijke jihadisten, waaronder vijf minderjarigen.
  Ongeveer 100 federale politieagenten samen met kantonale politie uit Schaffhausen, Bern en Zürich namen deel aan de invallen die werden uitgevoerd door het Federale Openbaar Ministerie (MPC), de ministeries van Staatsministeries van Winterthur en het kanton Bern, rapporten van 20 minuten .

  Geliked door 3 people

 16. Lucky zegt:

  Gratis geld en gezondheidszorg…voor illegalen
  https://www.breitbart.com/europe/2019/10/30/official-sweden-website-slammed-advertising-free-healthcare-illegals/

  Official Sweden Website Slammed for Advertising Free Healthcare for Illegals
  Officiële website van Zweden bekritiseerd voor reclame gratis gezondheidszorg voor illegalen

  Members of the opposition in the Swedish government have criticised the website Sweden.se after it published information on how illegal immigrants can receive state healthcare and child benefits.
  The Swedish Institute runs the website which lists information in English, Arabic, Chinese, and Russian. It advertises welfare programmes to illegals, including grants for having at least six children and how healthcare in the country is nearly free, Kristianstadsbladet reports.

  Head of the centre-right Moderate Party Ulf Kristersson expressed criticism of the site’s content. Mr Kristersson said: “It’s totally unreasonable. If you explicitly tell people that you can get a lot of money if you have many children, or what benefits you get if you stay in the country illegally, then you send wrong signals about what Sweden should be and what the government should take responsibility for.”

  Leden van de oppositie in de Zweedse regering hebben de website Sweden.se bekritiseerd nadat deze informatie had gepubliceerd over hoe illegale immigranten gezondheidszorg en kinderbijslag kunnen krijgen.
  Het Zweedse instituut beheert de website met informatie in het Engels, Arabisch, Chinees en Russisch. Het adverteert welzijnsprogramma’s voor illegalen, waaronder subsidies voor het krijgen van ten minste zes kinderen en hoe gezondheidszorg in het land bijna gratis is, meldt Kristianstadsbladet.

  Hoofd van de centrumrechtse gematigde partij Ulf Kristersson uitte kritiek op de inhoud van de site. Kristersson zei: “Het is volkomen onredelijk. Als je mensen expliciet vertelt dat je veel geld kunt krijgen als je veel kinderen hebt, of welke voordelen je krijgt als je illegaal in het land verblijft, dan stuur je verkeerde signalen over wat Zweden zou moeten zijn en waarvoor de overheid verantwoordelijkheid zou moeten nemen .”

  Geliked door 2 people

 17. Lucky zegt:

  Multi-k*t
  https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/856998/de-kans-dat-je-auto-gesloopt-wordt-is-in-rotterdam-het-grootst

  De kans dat je auto gesloopt wordt, is in Rotterdam het grootst

  Rotterdam – Afgelopen jaar werden er in de provincie Zuid-Holland 7.460 auto’s opzettelijk beschadigd. Dit komt uit op gemiddeld 20 autovandalisme incidenten per dag. In de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Dordrecht werd het vaakst melding gemaakt. In Rotterdam is het risico op autovandalisme het grootst. Dit blijkt uit een data-analyse door Independer, naar aanleiding van de wintertijd die afgelopen weekend in is gegaan. Langere avonden betekenen traditioneel een toename van het aantal autovandalisme incidenten.

  Geliked door 2 people

 18. bigljohn zegt:

  Een burgeroorlog ? Met van die watjes van autochtonen, onmogelijk ! Een burgeroorlog zal nooit gaan uitbreken. Als de moslims op het toppunt van hun macht zijn zal men als ongewapende burger alras het onderspit gaan delven. Vergeet ook niet dat we de politie en het leger (c.q. het E.U. leger) tegen ons zullen krijgen. Het pleit is al beslist. Veranderingen ten goede dienden 50 jaar geleden hun ingang te krijgen, niet nu. Al die tijd werd er gedoogd, verkeerd gestemd en weggekeken. De sharia hijgt al in onze nek en al tientallen jaren regeert links in de tweede kamer en word de PVV onmogelijk gemaakt. Dit komt echt nooit meer goed !

  Geliked door 3 people

 19. Taljaard zegt:

  Sinds de rampzalig verloren grote Noordse oorlog van 1700-1721, waarin de autistische degenzwaaier Karel XII het hele Zweeds imperium voor altijd en afdoende naar de bliksem hielp, lijken de Zweden te lijden aan een chronische introspectieve zelfhaat.
  Wie een inzicht wil krijgen wil krijgen in het neerslachtige pessimisme, wat uit deze zelfhaat voortkomt, zou de rolprenten van Ingmar Bergmann, zoon van een gesjeesde Lutherse predikant, eens moeten bekijken.

  Het leven is niet leuk als je een Zweed’ bent. Of behoort dit althans niet te zijn.
  Waar het protestantisme in het Angelsaksische en Nederlandse bereik leidde tot een vitalisering van economie en samenleving; goed beschreven door Max Weber in diens ”Gesammelte Aufsatze zur Religionssoziologie” (1924), heeft dit in Zweden daarentegen geleid tot een verlammende passiviteit, gepaard aan een zelfdestructief levenspessimisme. Wat dus mogelijk het historische gevolg van de Grote Noordse Oorlog is geweest.

  Het gebruikelijke goede organisatorische vermogen van Noord en West Europese volken vermocht desondanks ook in Zweden tot een grote materieele welvaart te leiden. En het boven genoemde collectieve oorlogstrauma zorgde er tevens voor dat het land zich sinds 1721 angstvallig buiten alle Europese en globale conflicten hield; ook wanneer dit ten koste ging van grote territoriale concessie in Scandinavie.
  Maar ondanks deze eeuwenlange vrede en welvaart scheen dit chronische Zweedse levenspessimisme onuitroeibaar te zijn. Naarmate deze welvaart toenam was zij zelfs een katalysator voor een met dit pessimisme verbonden schuldgevoel.

  Waar de Noren in hun eeuwig zingende bossen en prachtige fjorden de blik zelfverzekerd op de rest van de wereld richtten. En in het kader van hun grootse maritieme Vikingtraditie een koopvaardij opbouwden, die in de vroege XXe eeuw alleen door de Britten en de Nederlanders werd geevenaard. Waar het kleine Denemarken in feite een als monarchie verkapte republiek van al evenzeer zelfverzekerde boeren en vissers wist op te bouwen. En waar de Finnen na WO1 eindelijk eens hun eigen weg konden gaan. En hun land, met onverwachte en bewonderenswaardige felheid, tegen Stalin verdedigde; daar verzonk Zweden tijdens de laatste wereldoorlog in een nog groter cultureel, geestelijk welhaast incestueel isolement.

  En toen men aldaar nadien de ramp overzag, die het nazisme in de rest van Europa had aangericht, versterkte dit hun collectieve schuldgevoel alleen maar.
  Want achteraf hadden zij inderdaad hun Scandinavische broedervolken te hulp moeten komen., in plaats van angstvallig aan hun neutraliteit vast te houden. Het schuldgevoel daarover mondde uiteindelijk uit in een idealistisch streven, om van de voormalige Noordelijke militaire en economische grootmacht Zweden in ieder geval een zgn. ”humanitaire grootmacht” te maken.
  Dit resulteerde gedurende de eerste 30 jaar na WO 2 in een uitgebreid en buitengewoon progressief sociaal stelsel voor de Zweden zelf. En daarna in een consequent doorgedreven beleid van openheid voor immigranten uit de Derde Wereld, moslims vooral.
  En sinds een jaar of 10 zitten ze nu dus met de gebakken peren, als gevolg van dit uit schuldgevoel voortgekomen wanbestuur.

  Geliked door 2 people

 20. kes van der niet zegt:

  vandaag beginnen niet wachten het word anders alsmaar meer

  Geliked door 2 people

 21. Jean zegt:

  Die komen niet om te intergreren maar om te parasiteren.

  Geliked door 1 persoon

  • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

   @Jean En ze komen om ons te veroveren en 100% consensus te geven (koran 2 vers 193, het gaat door totdat wij zijn AFGEMAAKT, zijn bekeerd of dhimmi zijn geworden er is geen alternatief…): BEN TEGEN!

   Like

 22. Johan Spriensma zegt:

  Het is onafwendbaar dat er een oorlog komt om de vrijheden en tradities van de autochtone Europese bevolking zeker te stellen.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrik1730 zegt:

   Dan moet die “autochtone” bevolking eens dringend “ballen” gaan kweken. Ik zag destijds niets anders dan mosselen om me heen.

   Veel blabla, veel gezeik maar als je begint te praten van “Ok, wat doen we? Ik stel zus en zo voor.” Ho maar, ik heb nog nooit “autochtonen” zo snel en collectief zien weglopen. En ik plande echt geen thermonucleaire aanval. Alleen een oog-voor-een-oog benadering.

   IK hield het daarom 11 jaar geleden voor bekeken in “Zeik”-Europa en emigreerde. En IK kan en mag me verdedigen waar ik NU woon en ik ben gerust.

   Jullie slapjanussen in Europa verdienen niet beter. Stop met zeuren of ga in de tegenaanval.

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    En als de strijd gestreden is komt Hendrik 1730 doodgemoedereerd terug alsof er niets aan de hand is.

    Like

 23. Bugsy zegt:

  Hoe eerder hoe liever

  Geliked door 1 persoon

 24. Terug sturen naar eigen land beste oplossing reispapieren afnemen en dan op een vliegtuig zetten en terug naar eigen land de regering daar moet zorgen voor toekomst mensen daar

  Like

 25. MWH Ebbers. zegt:

  Ik ben het met de meeste een,die oorlog zal ik wel niet mee maken.Maar ik vrees voor mijn kleinkinderen,We hadden ze al veel eerder moeten terug sturen,stem op de PVV,met zijn allen.

  Like

 26. Jan zegt:

  Ouderen er uit getrapt, moslims er in

  Elderly residents kicked out of apartments to make room for Muslim migrants

  Dozens of elderly residents were forced to leave their apartments in an area of Stockholm after the block was closed, only to be re-opened again for migrants to replace them.

  Residents at Dianagården were told they would have to leave because the toilets in the facility were 5cm too small to comply with regulations.

  However, soon after the 48 apartments were emptied, they were filled with newly arrived migrants.

  ….
  https://www.jihadwatch.org/2019/12/sweden-elderly-residents-kicked-out-of-apartments-to-make-room-for-muslim-migrants

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s