Exclusief interview met Paul Cliteur over het belang van de rechtstaat voor de westerse beschaving

Screenshot_44

(Door: Kenneth Steffers)

Eergisteren vonden de Algemene Politieke Beschouwingen plaats in de Eerste Kamer. De fractievoorzitter namens Forum voor Democratie, Paul Cliteur (foto), sprak met onze verslaggever in Den Haag over de hoofdlijnen van het debat en het belang van de democratische rechtstaat. Hieronder leest u het exclusieve interview van DDS-reporter Kenneth Steffers (KS) en prof. dr. Paul Cliteur (PC).

KS: Mijnheer Cliteur, u mocht gisteren de spits afbijten in de Eerste Kamer bij de Algemene Politieke Beschouwingen. U heeft gesproken over de Democratische rechtsstaat en de uitdagingen die op ons afkomen. Waarom heeft u gekozen voor dat thema?

PC: Ik kwam op het idee toen ik naar de Troonrede zat te luisteren en daar iets werd gezegd over de rechtsstaat dat gewoon onjuist is. Onze koning verwees toen naar een “sterke rechtsstaat”. Over die sterke rechtsstaat zei de koning dat “die beschermt tegen criminaliteit, willekeur en machtsmisbruik.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Exclusief interview met Paul Cliteur over het belang van de rechtstaat voor de westerse beschaving

 1. vangie1206j zegt:

  Ik zal het proberen op mijn manier te verwoorden.
  Deze regeringen Rutte 1 2 en 3 maar ook de voorgaande kabinetten treden snoeihard op tegen de eigen bevolking voorbeeld u betaald uw boete niet te gevolgen zijn enorm.
  Een ander voorbeeld deze regeringen doen niets om de eigen bevolking te beschermen erger nog de bedreigers worden vrijelijk onthaald (moslims).
  Aan de andere kant onderneemt deze regering en de vorige nauwelijks iets tegen deze figuren en als ze al gestraft worden is het een lachertje.
  Rutte en consorten dienen terstond uit hun ambt gezet te worden en berecht wegens nalatigheid en misdaden tegen de eigen bevolking.
  Geachte Paul Cliteur ik draai niet om de hete brei heen maar noem gewoon de feiten.

  Geliked door 3 people

  • Kuu zegt:

   Het Recht en de wetten zijn op zich goed. Ze worden inderdaad selectief ingezet: tegen de eigen bevolking. En daar komt bij: als het om “vreemdelingen” gaat, wordt de wet de facto door de rechters op een kromme (=linkse) manier geinterpreteerd. Hopeloos.

   Like

 2. vangie1206j zegt:

  Nog een voorbeeld voor berechting van Rutte en zijn club.
  Door het laten binnen stromen vaan al die (vluchtelingen asielzoekers/eisers moordenaars jihadisten waarvan hij weet dat dit volk hier niet hoort te wezen en er niets tegen onderneemt is de burgers opzadelt met torenhoge belastingen die hij allemaal andere namen geeft de soevereiniteit van Nederland heeft verkwanselt aan een grote groep dictators of wellustelingen hoort bij ook

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Hoort hij ook achter de tralies want tijdens de verkiezingscampagne waren de beloftes heel anders.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Geld telt, na ons de zondvloed.

  Like

 5. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  ik zat ook geheel toevallig naast de heer Geert Wilders. Ik was mij tijdens het luisteren naar die Troonrede ook bewust naast iemand geplaatst die wel heel raar moet aankijken tegen wat er allemaal gezegd werd over staat en rechtsstaat. De staat oefent macht en gezag uit op het grondgebied van de staat. Maar wat betekent het voor hem? Hij zit in een gevangenis van bewakers. Zijn recht op bewegingsvrijheid is totaal vernietigd. Bij de bescherming van Wilders kan de staat zijn rol als handhaver van de orde op het grondgebied alleen met de grootst mogelijke moeite (en zware kosten) handhaven. Bovendien is de dreiging tegen hem ook gericht tegen een rechtsstatelijk principe.

  KS: Welke rechtsstatelijke principes bedoelt u?

  PC: Het recht op vrije expressie, een beginsel gewaarborgd in de grondwet (art. 7) en internationale verdragen (het Europees mensenrechtenverdrag, art. 10). Dus op die bewuste middag, op 17 september 2019, toen ik naar de Troonrede zat te luisteren spookten al die gedachten over de staat, de rechtsstaat, en vrijheid van expressie door mijn hoofd.

  Like

 6. Marc zegt:

  “En ik weet dat eens het licht zal doorbreken. Dan zullen we ons gaan beschermen …”

  Kijk, van dit soort optimisme word ik dus niet goed: waarom niet de conclusie getrokken dat het gewoon over en sluiten is? Dat Hollebecque gewoon gelijk heeft met zijn boek Onderwerping: op een dag zal de macht geluidloos overgedragen worden aan de nieuwe machthebbers!

  Like

 7. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/eurofiele-rechters-leggen-opstandig-oost-europa-aan-de-asielketting-verplicht-migranten-opnemen-of-anders/

  Eurofiele rechters leggen ‘opstandig’ Oost-Europa aan de asielketting: verplicht migranten opnemen, of anders…!

  Drie Oost-Europese landen hebben vandaag een forse nederlaag geboekt bij het Europees Hof van Justitie. De rechters bij het Luxemburgse eurofiele EU-hof hebben besloten dat Tsjechië, Hongarije en Polen tegen hun zin meer migranten moeten opnemen.

  “Polen, Hongarije en Tsjechië zijn verplicht asielzoekers uit Italië en Griekenland over te nemen. Dat oordeelt de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie in een zaak die de Europese Commissie tegen de drie landen heeft aangespannen.

  In 2017 was de Europese Commissie een juridische procedure begonnen tegen Polen, Hongarije en Tsjechië vanwege hun pertinente weigering aan het systeem van herplaatsing van asielzoekers mee te werken. De EU-landen hadden die afspraak in 2015 gemaakt om Italië en Griekenland te ontlasten.”

  Like

  • vangie1206j zegt:

   Deze 3 landen moeten deze uitspraak naast zich neerleggen en zeggen tegen deze figuren neem ze zelf op.
   Wij beschermen ons volk tegen deze gewetenloze misdadigers want zij haten ons tot op het bot.
   En waar halen deze rechters de gore lef vandaan deze landen te dwingen hun ondergang te tekenen.
   Smerige satans daar in Luxemburg.

   Like

   • Marc zegt:

    @ Vangie
    Natuurlijk leggen deze drie landen die uitspraak naast zich. Ik vind het alleen maar goed dat dat EU-hof zich zo uitspreekt: ze maken zich volkomen belachelijk en ondergraven zo verder het bestaansrecht van deze EU!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s