Reden voor de klimaatgekte

 

(Door: “Taljaard”)

Luister en huiver…. Dit is de echte reden voor de klimaatgekte. En waarom men in Den Haag, aan de leiband van Brussel en Berlijn, het hele land bij de banken in de schulden wil steken. En de Nederlandse agrarische sector, die niet winstgevend genoeg meer is voor de banken, de nek om wil draaien. Het gaat niet over het klimaat, niet over het milieu, en ook niet over natuurbehoud. Het gaat om het behoud van de banken en het financiële systeem. Heel verhelderend. Antwoord op veel vragen; o.a. mijn voornaamste vraag: “Waarom doen ze in de politiek en in het grote bedrijfsleven mee met deze waanzin? Zo dom zijn ze toch niet?” Maar zoals altijd is het gewoon heel simpel: “Follow the money!” Wij worden bedrogen door de globalisten en de EU omwille van de banken. Want die zijn, althans in het door de euro geketende Europa, nog lang niet bekomen van de klap van 2008 en de Griekse crisis. En wanneer de banken hier vallen, dan valt de euro, en dus ook de EU.  Dus moeten de Europese burgers, te beginnen in Nederland, zich massaal in de schulden steken om deze banken overeind te houden.

Bij de Fransen durven ze dat niet. Want de burgers daar zijn nu al kwaad (Gilets Jaunes). Bij de Duitsers zijn ze bang dat de burgers daar hun geduld verliezen. Want de ”Energiewende” blijkt daar kapitalen te kosten, waar de Duitse belastingbetaler voor moet opdraaien. Dus daar durven ze het ook niet. Bij de Britten kunnen ze het niet. Want die hebben nog een eigen munt en gaan bovendien binnenkort Brexit. De Italianen, Spanjaarden en Portugezen hebben de centen niet. De Hongaren, Polen, Tsjechen en Slowaken hebben dat geld al evenmin. En die laten zich ook niet zo makkelijk manipuleren en bij de neus nemen, omdat zij ervaring hebben met politieke misleiding.

De zuinige Nederlanders echter hebben een enorm kapitaal aan passieve en op dezelfde banken geparkeerde spaartegoeden. Want ze vertrouwen de toekomst niet. En gelijk hebben ze. Maar dat zijn euro’s; in feite dus waardeloos papier waar niets tegenover staat. En wat eigenlijk alleen maar deugt om de kachel mee aan te maken, wat binnenkort niet meer mag, omdat de ECB meer geld verbrandt dan wij met elkaar ooit zouden kunnen.

Hendrik Colijn wilde in de jaren `30 van de vorige eeuw vasthouden aan de gouden standaard; d.w.z. de gulden op zich vertegenwoordigde haar waarde in het daarvoor gebruikte edelmetaal (gouden tientjes, zilveren rijksdaalders, guldens, kwartjes en dubbeltjes, koperen stuivers en centen).De instorting van het toenmalige financiële systeem in 1929, de gierende inflatie van de Reichsmark van ons destijds ook al voornaamste exportland Duitsland, die daarna slechts overeind werd gehouden door eenzelfde fiatgeld-systeem als de huidige euro, maakte dit echter onmogelijk. Maar achteraf had Colijn natuurlijk voor 100% gelijk. Hij heeft zich in sommige opzichten deerlijk vergist, maar daarin niet. ”Wij zijn geen muntvervalsers!”, zei hij. Maar de grote internationale banken dwongen hem er toen in feite toe. Het kostte hem de val van zijn kabinet, nadat de minister van Financiën. jhr. Ruys de Beerenbrouck (KVP), om gewetensredenen aftrad.

Het Nederlandse parlement en politieke bestel kon daarna slechts gestabiliseerd worden door de SDAP, onder de toenmalige lijsttrekker Albeda, regeringsverantwoordelijkheid te geven in het in 1938 geformeerde kabinet De Geer. Je weet hoe dat is afgelopen. Sindsdien zitten wij in Nederland dus met een fiatgeld-systeem.

Maar sinds de invoering van de euro blijkt dat onding sinds 2008 allerminst crisisbestendig te zijn. En moet men bij de ECB, als een Weimar Republik in de jaren `20-`30 van de 20e  eeuw, constant geld bij drukken om die euro overeind te houden. Vandaar een bijna negatieve rente.

Enerzijds dus om die euro niet te laten vallen, maar anderzijds ook om de spaarders te stimuleren om dat geparkeerde geld weer liquide te maken. Maar dat willen vooral die rijke, maar spaarzame, zuinige en voorzichtige, Nederlandse burgers niet. Wij moeten dus GEDWONGEN worden om ons spaargeld uit te geven, aan het ”klimaatneutraal” maken van onze huizen, het massaal kopen van stink-dure elektrische auto’s. En in het bijzonder; ons allemaal in de schulden steken bij de banken. Pas dan kan de rentevoet weer omhoog. En pas dan kunnen de banken overeind blijven, zonder dat men bij de ECB constant waardeloos fiatgeld moet bijdrukken. Om zowel de euro als de banken zelf overeind te houden.

DAT is het geheim van de smid! En reken erop dat Wobke Hoekstra en Rutte dat ook heel goed weten. Geloof ook maar dat dit de werkelijke reden is waarom ze bij Groen Slinks hebben verklaard het begrotingsbeleid van Rutte III in alles te steunen. Niks idealisme! Niks milieu, natuur en klimaat! De banken, de euro en de EU. Daar gaat het om. En daarom mag Groen Slinks ook meedoen met het regenteske kartel en hun onderling vergeven van lucratieve baantjes. Denk maar niet dat Halsema burgemeester van Amsterdam is geworden omdat zij zo idealistisch en sociaal is.

Ik ben geen econoom, maar wel historicus, theoloog en psycholoog. ”De tijd is de dochter van de waarheid.”/ ”Tempus filiae veritatis” (Erasmus; ”Adagia”). Populair gezegd; als je maar lang genoeg wacht komt alles gaandeweg aan het licht. Dit dus ook.

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Reden voor de klimaatgekte

 1. Peter zegt:

  Het volk is dom,en het allerergste is ,ze mogen allemaal stemmen .

  Like

 2. wauso zegt:

  Een goed verhaal. Dexia (enige tijd geleden) was ook bedrog. Ik heb haarfijn uitgelegd hoe de vork in de steel zat. Maar Consumentenbond, O.M., DNB, AFM alsook Gerechtshof. Ze wilden er allemaal niks van weten. De een verwees je na de ander toe en omgedraaid. En toen de zaak voor het Gerechtshof kwam hebben ze me laten verliezen op de daadwerkelijke grond (aandelen zijn niet behouden/gekocht voor cliënt) met veel manipulatie. Maar het Gerechtshof (de leugenaars) hebben ons toch de zaak tegen Dexia laten winnen op het begrip ‘eega’ (de vrouw heeft het niet geweten). En daarom konden we niet meer naar de Hoge Raad want we hadden gewonnen. En het boek werd gesloten !!! Velen in het bankwezen (DNB, AFM), Regering hebben geweten dat dit bedrog was. Maar niemand die voor het Volk (200.000 mensen) opkwam. De andere banken en verz.maatschappijen (w.o. Aegon) hadden ook deze lease constructies en moesten gered worden. En de burger moest het gelag betalen !

  Geliked door 1 persoon

 3. andre zegt:

  Ja mee eens maar het is natuurlijk weer veel groter. Het klimaat kul verhaal is niets anders dan een extra belasting te verzinnen om poen binnen te harken op alles wat we kopen en doen. Zie het als een klimaat extra BTW. Maar ook is deze hype in gang gezet omdat de psychopaten weten dat we naar een multipolair systeem gaan en olie/gas produkten in de toekomst niet meer kunnen worden aangeboden door derden. Vanaf WO1 leven we al onder de rothschild maffia.

  fuck de nazi’s want die zitten in Den Haag en al die nep en fop politici zijn opgegroeid als kinderen van de staat.

  Geliked door 2 people

 4. henk verhoef zegt:

  de ” zwarte zwanen” docu was ook heel duidelijk vond ik- en geen speld tussen te krijgen
  MMMAAAAR jan lul ( harm -pietje )-de linkse ambtenaar en de werknemers – die zijn heel mooi genaaid met hun pensioenen
  Niemand op het Malie veld– let wel de meerderheid van het grootste pensioen fonds– abp– zijn LINKSE/PVDA leden/stemmers zoals abmtenaren- onderwijzers politie = noem maar op alles wat uit de ruif vreet– ze worden door hun eigen partij bosses genaaid– en dan vermoord dat tuig gewoon de rechtse pim en laat links leven en stemmen nog op die linkse bosses ook nog

  Geliked door 1 persoon

 5. Cvdoest zegt:

  Het is erg je land zo in de grond te zien zaken. Hoe komen we hier vanaf van deze geldpuzzel.

  Like

 6. bozeoudeman zegt:

  Helemaal mee eens, en voeg er aan toe: de vanaf de jaren zestig bijna hersenloze wijze van verstrekking van hypotheken met levensverzekering iets dat straks onuitvoerbaar wordt, of anders banken en alle assurantiebedrijven failliet maakt. Ja alles draait om ‘money makes the world go round’, maar vertel dat eens aan al die goedgelovige nimmer zelf denkende volgzame zielen die menen dat de overheid hun beste vriend is….

  Ondertussen creëert die overheid als afleidingsmanoeuvre van alle kanten maatschappelijke stress, dat gebeurt al vanaf Lubbers, inclusief de migrantencrisis, en vrijwel niemand zal echt in opstand komen tot het moment van totale economische implosie daar is en dan is het te laat. Maar niet voor de overheid die inmiddels via VN en EU (islam) soldaten genoeg achter de hand heeft om de rellen die dan zullen komen, omdat mensen zich massaal financieel belazerd weten, neer te slaan op een wijze waarbij vergeleken Macron met zijn manier van nu een lieve zorgzame vaderfiguur lijkt.

  ”Oef wat een complottheorie weer van deze boze oude idiote man”, brullen Klaver en Samson in koor! Ja net zo een als waarin ik al jarenlang roep tegen GrijsNiks aanhangers dat elektra niet gewoon uit de grond komt. Zie wat vandaag de dag gebeurt, ze slopen de bossen om brandstof voor de energiecentrales te hebben voor het opwekken van hun elektra. Ze zijn massaal gestoord en dienen te worden opgenomen. Maar ja, wie brengt hen naar de inrichtingen? Ze zijn de slagers die hun eigen vlees keuren. Helaas!

  Geliked door 2 people

 7. bozeoudeman zegt:

  PS
  Om de meute braaf en in het gareel te houden worden ‘halve tot hele volksstammen’ generatie op generatie gepamperd in de bijstand; zit de eens WAO nu WIA barstens vol met vele tienduizenden zogenaamde zieken die in werkelijkheid vaak niets tot vrijwel niets mankeren, behalve dat zij die beruchte Kortjakje ziekte onder de leden hebben, en als klap op de vuurpijl wordt tegen oprukkende criminaliteit vrijwel niets ondernomen.

  In het laatste geval is op een simpele maar zeer effectieve wijze voor een groot deel crimineel gedrag boven water te halen door diverse persoonsgegevens te koppelen aan belastinggegevens waardoor direct zichtbaar wordt wie op dermate grote voet leeft wat gezien de inkomstengegevens nimmer mogelijk kan zijn. Hoe verklaart een uitkeringstrekker of een persoon met een klein baantje met dito inkomen te kunnen wonen in een duur huis of in bezit te zijn van één of zelfs meerdere dure auto’s.

  Dat dit niet kan lijkt mij zo klaar als een klontje maar tevens te simpel voor de vele hooggeleerde politici, die zo nodig alles wat heel simpel is moeilijk en moeilijker moeten maken, omdat wellicht anders blijkt dat hun functie niet veel om het lijf heeft, zoals een ministerschap inmiddels niet veel meer is dan ceremoniemeester spelen, iets wat zelfs een oud medewerker personeelszaken nog wel toe te vertrouwen is. Hoewel? Iemand die vindt dat er niet veel verschil zit tussen vijf miljard of vijftig miljard euro?

  Wat ook kan waarom men blijkbaar crimineel gedrag niet in kaart wenst te brengen en waarvoor men als reden daarvoor schermt met privacywetgeving, is waarschijnlijk eerder de vrees dat dan ook veel gesjoemel van vele tienduizenden witte boorden boven water komt en dat, nee dat moet niet. Denk eens in als dubieus gedrag van iemand als een soort Pechtold of die woondirecteur zichtbaar wordt? Oei. Nee dat moeten we niet willen hebben. Corrupte ambtenaren, politici en allerlei soorten ‘bestuurders’ en commissarissen blootgelegd? Auw, auw, auw!

  Geliked door 1 persoon

 8. bozeoudeman zegt:

  PS2 en laatste
  Om terug te komen op toekomstige rellen. Men heeft niet voor niets al eens politiemensen op missie naar Afghanistan gestuurd. Waarschijnlijk om te testen of dit naar wens zou werken. Zoals in vroegere dagen marechaussee uit Brabant naar Friesland werd gedirigeerd om daar opstandige Friezen in elkaar te rossen en Friese marechaussee op hun beurt naar Brabant om daar hetzelfde met boze Brabanders te doen, heeft men dit systeem nu vergroot en vervolmaakt. Roemenen komen in Parijs de gele hesjes in elkaar trappen, Franse ordetroepen worden uitgezonden naar Bulgarije, Bulgaren naar Nederland, Duitsers naar Polen, Polen naar Spanje en Nederlanders naar Tsjechië. Wat een verrukkelijk uitruil systeem om de bevolkingen in Europa onder controle te houden via een nieuw soort grootschalig huurlingenlegertje van een soort nieuwe marechaussee, dat zich niet verbonden voelt met de lokale burgerij en dat in de toekomst, om het helemaal los te weken van de bevolkingen, grotendeels zal bestaan uit net aangekomen immigranten die graag wensen te rammen op die gore Europeanen voor hun bazen, de democratische dictators of andere dictatoriale oplichters in Brussel. Sieg heil links en progressief! Dankzij jullie heeft Hitler nu dan toch maar alsnog gewonnen. Bravo Antifa! Chapeau voor zoveel hersenloosheid.

  Like

 9. Maximus Peperkamp zegt:

  Wanneer gaan die kakkers van Weltschmertz het eindelijk eens hebben over Sound Verbal Behavior (SVB)?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s