15 jaar na de moord op Theo van Gogh

Screenshot_82

(Door: Prof. Paul Cliteur)

Fatima Elatik heeft het bij het verkeerde eind: hij riep niet louter om te roepen

Sommige moorden groeien in betekenis met het verstrijken van de tijd. De moord op de filmmaker, columnist, presentator en publieke agitator Theo van Gogh op 2 november 2004, en deze zaterdag dus 15 jaar geleden, was een prelude op wat we op 7 januari 2015 in Parijs zouden zien in twaalfvoud. Maar ook kan men in het soort van discussies die in 2015 in het publieke debat in Frankrijk werden gevoerd een late echo onderkennen van de debatten die in Nederland tien jaar eerder plaatsvonden. Het NRC Handelsblad of Joop.nl geluid: ‘Had het slachtoffer het niet een beetje over zichzelf afgeroepen?’. Of regeringsleiders die verzekeren dat ze de strijd tegen deze nieuwe vorm van barbarij voortvarend gaan aanpakken, zonder dat ze ook maar een flauwe notie hebben van het verschijnsel waarmee ze worden geconfronteerd. Hoe vreemd dat ook mag klinken, maar de debatten in Frankrijk in 2015 klonken bijna vertrouwd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Theo van Gogh, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op 15 jaar na de moord op Theo van Gogh

 1. henk verhoef zegt:

  en dan geeft iedereen weer de politiek de schuld want die moeten de rotzopoi opknappen
  en dat wil men dan graag
  Vervolgens komen de verkiezingen en dan kiest in ieder land van europa men een partijtje of 15 in de het parlement met veelal onbekwame/afperserslieden( yaser faras tot jetje robothomo tot organen roofsters tot de gristelijke keesje staatienog of ene blackmailer zepert ) en dan is men boos dat je met die uitslag helemaal niets kan want iedereen komt altijd te kort en wil men altijd meer verdienen en minder werkdruk
  WERKDRUK ONTSTAAT NU jUIST OMDAT JE ONBEKWAAM BENT MET WAT JE ZOU MOETEN DOEN EN DAAR BOVEN MET HERSENS STEMMEN
  Dat gezegd hebben kwam mij die 1,1 miljoen zwakbegaafden die nederland rijk is weer in gedachte– wat verwacht ik dan hoe men stemt

  Like

  • koddebeier zegt:

   Maar 1,1 miljoen ?????

   Like

  • Republikein zegt:

   1. ALGEMEEN GEDEELTE:

   1.1 Het Buitengewoon Onderwijs.

   Zoals de naam al doet vermoeden, is buitengewoon onderwijs dát onderwijs, dat niet wordt gegeven volgens de algemene normen van gewoon onderwijs.

   De oorzaak van dit onderwijs is het kind, dat (eenmaal leerplichtig) door bepaalde omstandigheden niet in staat is gewoon (lager) onderwijs te volgen.
   Daar de omstandigheden zeer verscheiden kunnen zijn, ligt ook voor de hand, dat er verschillende soorten buitengewoon onderwijs zijn.

   In zekere zin zouden we dus in plaats van buitengewoon onderwijs ook kunnen spreken van aangepast onderwijs.

   1.1.1. De wettelijke basis.

   Eerst in 1920 kreeg het buitengewoon onderwijs een wettelijke basis en werd het officiëel erkend. Voordien was men nog niet zozeer de mening toegedaan, dat ook het gehandicapte kind recht had op doelmatig onderwijs.

   De Lager-Onderwijswet van 1920 bepaalde:

   “Het buitengewoon lager onderwijs wordt gegeven in scholen, bestemd voor kinderen, die wegens ziels- of lichaamsgebreken of uit maatschappelijke oorzaak niet in staat zijn geregeld en met vrucht het gewone onderwijs te volgen, of wier gedrag het noodzakelijk maakt hen buitengewoon onderwijs te geven.”

   Uit deze omschrijving blijkt, dat het buitengewoon onderwijs niet alleen bestemd is voor zwakzinnigen alleen.
   Deze groep is echter wel het grootst: 60 %.

   De uitwerking van deze LO-wet werd in 1949 in een Koninklijk Besluit vastgesteld.

   In dit KB werd tevens de verschillende soorten scholen voor BO opgesomd, te weten: Scholen voor zwakzinnigen, doofstommen, slechthorenden, blinden & slechtzienden, lichamelijke gebrekkigen, tbc-patiënten, epileptici, ziekelijke kinderen, zéér moeilijk opvoedbare kinderen, regerings of voogdijpupillen, kinderen in pedologische instituten, kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, schippers- & woonwagenkinderen.

   Daar het BO een geheel eigen structuur heeft, kan men zich wel denken, dat er een streven is naar een eigen wet, ondanks het feit, dat een KB gemakkelijker voor herziening vatbaar is, dan een wet.

   In 1953 kreeg de Commissie van Houts-Wesselings de opdracht namens het Ministerie van Onderwijs een speciale wet op het BO te ontwerpen. Na jaren van onderzoek bracht deze commissie in 1962 rapport uit.
   Het was echter een sterk idealistisch rapport, niet geheel volgens “de normen” opgesteld. Zodoende zal er in het lopende jaar geen nieuwe wet, maar een nieuw KB afkomen. Officieel weet men nog niet wat hierin zal komen te staan, maar het schijnt zeker, dat er grote gedeelten uit bovengenoemd rapport in zijn overgenomen.

   Waarschijnlijk komen o.a. de volgende punten ter sprake:

   Degelijker psychologische begeleiding van de blo-leerling
   Een verlaging van de leerlingenschaal voor zwakzinnigen van 18 naar 16.
   Naamsverandering: van “BLO” naar “BO”, welke naam wij hier al verschillende malen gebruikt hebben.
   In het BO ook vormen van Voortgezet Buitengewoon Onderwijs.

   http://www.gaingate.com/pancras/algemeen.htm

   Like

 2. BigLJohn zegt:

  15 jaar na de moord op Theo van Gogh. En wat stond er in het Brabants Dagblad ? Geen artikel over Theo van Gogh, maar wel over zijn moordenaar. Twee volle pagina’s. Over hoe deze man in stilte zijn straf ondergaat, door iedereen vergeten, niemand kent zijn naam nog. O, o, o, wat erg toch allemaal. Arme ziele-piet. Ze vergaten er bijna bij te vermelden dat deze man een standbeeld verdient. Een lijvig krantenartikel dus over deze notoire schoft. Hij zou Theo vermoord hebben door met een mes te steken (leugen). Theo werd met een mes bijna onthoofd. Maar die paar regels boven het artikel verraden de intenties van de redacteuren van deze krant; hij die in stilte zijn straf ondergaat, door iedereen vergeten, et-cetera, et-cetera, et-cetera. Ze gaan dezelfde kant op als het Parool en de Volkskrant. Die zijn een mengsel van de Pravda en Denk. het Brabants Dagblad kan beter zijn naam veranderen in; Het Brabants Moslim-dagblad….

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Nieuwsuur gisteravond. Korte reportage over de herdenkingsplechtigheid. En nu een mooi voorbeeld van wat framing (kadering) is en hoe de NOS werkt:
   Een groepje oude blanke Mensen. Een vrouw zit in een rolstoel. Ze klagen over het feit dat ze niet vrijuit kunnen praten, hoewel de NOS hen op dit moment aan het interviewen is. Een man met een hoed zegt iets over de moord en de radicale islamitische moordenaar. Dan plotseling een windvlaag en het manuscript vliegt om de oren van de vrouw in de rolstoel.
   De framing is: Theo van Gogh – oude blanke mensen – ziek, gehandicapt – tegenstrijdig – slapstick.
   Zo werkt het.

   Geliked door 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “We leven in een wereld van ‘kleine aanpassingen’. Ze zijn klein en daarom bijna onopgemerkt.”
  Maar het worden er zo langzamerhand wel erg veel en de vergelijking dringt zich op met die kikkertjes in een pan water op het gas.
  Blijven we zitten wachten op het onvermijdelijke of vinden we een methode om het te doorbreken?

  Geliked door 2 people

 4. Dijkstra zegt:

  De aanduiding ‘doodsbange witte dinosauriers’ vind ik nog betrekkelijk mild voor deze mensen.

  Like

 5. rottenpikwick zegt:

  KUTTElandje ten voeten uit!! BEDANKT Ruud Lubbers, Wim Kok, BakEllende, Markje R. en hun Aanbidders (u kunt ze wel dromen)! DOOMED!
  https://www.ad.nl/binnenland/rotterdamse-juf-doet-boekje-open-ik-word-dagelijks-kankerjuf-genoemd-en-dood-gewenst~a46816c5/

  Like

 6. Dijkstra zegt:

  Het betoog van Cliteur, met name de laatste drie alinea’s, legt goed uit waarom sharia voor iedereen geldt, dus niet alleen voor moslims, maar ook voor ongelovigen. Moslims hanteren altijd de sharia, ook als ze in Europa zijn. Dus als we onze manier van leven veranderen, door bijvoorbeeld een gebedsoproep toe te staan, geen alcohol te drinken op bepaalde locaties omdat daar moslims zijn, halal of vegetarisch te eten in schoolkantines of op het werk, dan is dat buigen voor sharia en een sluipende islamisering. Dit soort concessies wordt dan gerationaliseerd om het in te passen in ons westerse wereldbeeld, maar dat is een gekunsteld denkproces, dat meer vragen oproep dan dat het beantwoordt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jack Terrible zegt:

  Ik was ook op de Herdenking en droeg mijn song over Theo van Gogh voor; https://www.youtube.com/watch?v=3uY7sBURpNY&t=26s

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s