GB: Historisch ‘Little White Town’ verandert naam na klachten over ‘racisme’

Screenshot_81

(Door: Jack Montgomery – Vertaling: “Wachteres”)

Het historische ‘Little White Town’ [klein wit stadje] Bideford in Devon, Zuidwest-Engeland, moet zijn naam veranderen vanwege angsten dat “de gemeenteraad zou kunnen worden beschouwd als racistische blanke supremacisten [sic]”.  

Breitbart

Bideford werd meer dan 160 jaar geleden in de historische roman Westward Ho!, door de Victoriaanse auteur Charles Kingsley ‘The Little White Town’ genoemd, een verwijzing naar de vele witte gebouwen die de stad zijn karakter geven.

Maar gemeenteraadslid en voormalig burgemeester Dermot McGeough klaagde dat de formulering “Little White Town” kan worden opgevat als een “racistische verdachtmaking en niet politiek correct” en dat moet “onmiddellijk worden rechtgezet”. Tijdens een raadsvergadering diende hij een motie in: “Na een aantal klachten van gemeenteleden stel ik voor dat de woorden “Little White Town” worden verwijderd uit alle borden in de stad en bij de ingangen van de stad”.

“Als deze formulering niet wordt verwijderd, kan de gemeenteraad worden beschouwd als racistische blanke supremacisten [sic],” waarschuwde McGeough collega’s, volgens een lokaal verslag van DevonLive.

Uit een enquête over deze zogenaamd omstreden kwestie bleek dat 69% van de inwoners van Bideford er voorstander van waren de bijnaam van de stad ongewijzigd te laten, in vergelijking tot maar 31% die dacht dat die zou moeten veranderen – dus natuurlijk stemden raadsleden voor het veranderen.

De gemeenteraad bood de traditionalisten een combinatie van mogelijkheden aan, zoals aan wethouder Doug Bushby, die zei dat het voorstel bestond uit “politieke correctheid die gek was geworden”, omdat die de identiteit van Bideford als “De kleine witte stad” niet volledig liet vallen. In plaats daarvan besloten ze dat de betekenis nu de nogal onhandige naam ‘Charles Kingsley’s ‘Little White Town’ (1855) zal krijgen – om een ‘context’ toe te voegen. Er is niet gemeld hoeveel geld zal worden verspild aan de veranderingen, maar critici hebben zich afgevraagd waar de huidige manie voor politiek correct revisionisme zal eindigen.

“[Gemeenteraadslid] Peter Lawrence wilde geen aanstoot geven, maar [ik] vroeg me af wanneer dit zou kunnen leiden tot de vraag of de verf van “Bideford Black” zou moeten worden omgedoopt tot ‘Bideford Slightly Dark’?”, zette Peter Christie, een ander gemeenteraadslid, in een lokale krantenkolom uiteen. (Bideford Black is een uniek aardepigment dat gewonnen wordt in het gebied).

De inspanningen van McGeough om de identiteit van Bideford te veranderen, laten de vastberadenheid van zogenaamde “social justice warriors” zien om hun zin te krijgen in dergelijke kwesties. Een eerdere poging van gemeenteraadsleden om de naam ‘De kleine witte stad’ in 2008 te schrappen, was mislukt vanwege lokale protesten.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Jack Montgomery

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Geschiedvervalsing, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op GB: Historisch ‘Little White Town’ verandert naam na klachten over ‘racisme’

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Vooral het laatste is tekenend.

  De inspanningen van McGeough om de identiteit van Bideford te veranderen, laten de vastberadenheid van zogenaamde “social justice warriors” zien om hun zin te krijgen in dergelijke kwesties. Een eerdere poging van gemeenteraadsleden om de naam ‘De kleine witte stad’ in 2008 te schrappen, was mislukt vanwege lokale protesten.

  Dit soort links onderkruipsels zal net zo lang doorgaan tot de naam verdwenen is.
  Nou heb Ik niet veel met Engeland maar die SJW ers zouden misschien de bevolking eens uit kunnen gaan leggen wanneer er een gemeentelijke verordening gaat komen dat de huizen daar niet meer wit geschilderd mogen worden.

  Dat zou voor de bevolking namelijk een hele boel duidelijkheid brengen en er bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen waarschijnlijk een andere wind waait in het gemeentehuis aldaar.

  Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   “Nou heb Ik niet veel met Engeland” …

   Je hebt geen idee hoe mooi en apart dit land is, Henk. Dat daar ook zoveel linkse idioten rondlopen vind ik nog veel erger dan dat ze de rest van Europa vernietigen.

   Brexit, as soon as possible

   Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Sylvana; “Waarom zijn bijvoorbeeld alle medicijnen wit”?
   “Omdat ze werken trut”!!

   Like

   • Harry zegt:

    En iets dat zwart is ziet er heel afstotelijk en niet uitnodigend uit !
    Neem nou Norit !
    Toch een gruwel !
    Als je zo’n pilletje neemt is zelfs je hele tong zwart en zie je er meteen heel terminaal uit .
    Medicijnen moeten wit blijven !
    En hier en daar een blauw pilletje is ook niet erg .
    Maar zwárt ………………?
    Jakkes !

    Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Waarom moeten wij alsmaar buigen voor de geestesziekte van linkse krankzinnigen?
  Waarom moeten wij worden meegesleurd in hun waanzin?

  Geliked door 4 people

  • henk verhoef zegt:

   zolang niemend echt geintereseerd is maar eigenbelang vooropstaat
   hoe heette het ook alweer– na ons de zondvloed

   Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Omdat politici zo stom zijn om naar ze te luisteren !

   Like

   • Tistochwat zegt:

    koddebeier 3 november 2019 om 10:13

    Omdat politici zo stom zijn om naar ze te luisteren !

    Ze zijn niet stom, maar buitengewoon kwaadaardig.

    Geliked door 3 people

  • Lucky zegt:

   De haat voor blanken en de betrekkingswaan van zwart is zó groot, dat alleen het woord WIT al geassocieerd wordt met huidskleur, terwijl het er totáál niks mee te maken heeft.
   Trouwens, wanneer je in een land dat van oorsprong altijd al blank geweest is, de kleur wit gaat verbieden, is dat een vorm van onderdrukking, demonisering en racisme, én het is een opstapje naar etnocide/genocide.

   Geliked door 2 people

 3. Pingback: Engeland: Historisch ‘Little White Town’ verandert naam na klachten over ‘racisme’ | JDreport.com

 4. guusvelraeds zegt:

  In Midden Limburg hebben we ook zo’n lieflijk klein wit stadje.

  Het witte stadje Thorn.

  Zal niet waar zijn dat we dat in de toekomst niet meer zo mogen noemen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Thorn_(Limburg)

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Een beschamend voorbeeld van het benepen politiek correcte denken.Het trieste is dat de aanhangers van dit denken met de naamsverandering van het alleraardigste stadje Bideford in Noord Devon, ruimdenkendheid en medemenselijkheid uitstralen.
  Linkse ”denkers” zijn onwaarschijnlijk pietluttig. Pietluttigheid is een denkwijze waarbij men een heel klein ”probleempje” niet kan plaatsen in een groter,logisch verband en dat gaat uitvergroten , Daarom slaan de redeneringen die men voor vastgestelde ”problemen” aandraagt gewoonlijk als een tang op een varken.
  Het gevolg van dit geestelijk maar ”aanrommelen” is dat de maatschappij voortdurend wordt lastig gevallen met plotseling opduikende vreselijke problemen die het karakter van een hype dragen. In het linkse denken volgt de ene hype de andere op.

  Geliked door 3 people

 6. Marian Nekeman zegt:

  Noem het dan maar poepnikkerstad, GVD….

  Geliked door 4 people

 7. Cathja zegt:

  Dat er nog mensen bestaan die gehoor geven aan deze complete waanzin…..!!

  Geliked door 5 people

 8. Lucky zegt:

  Binnenkort ook afgeschaft of bruin geschilderd…?
  https://hotspotholland.nl/thorn-het-witte-stadje

  Alles is hier wit, witter, witsel-witst

  THORN – Een wandeling door het stadje Thorn maakt direct duidelijk waar de bijnaam ‘Het witte stadje’ vandaan komt. Nergens in Nederland vind je meer witte gebouwen bij elkaar dan in dit van oorsprong miniatuur vorstendom!

  Geliked door 3 people

 9. Lucky zegt:

  OMG…
  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Witte_Huis_(Washington)

  Witte Huis (Washington)
  ambtswoning van de president van de Verenigde Staten van Amerika

  Geliked door 2 people

 10. Lucky zegt:

  Alwéér wit 😱

  Geliked door 2 people

  • Wachteres zegt:

   Er komt nog een tijd dat we – als het sneeuwt – met een pot verf buiten moeten gaan staan om al die sneeuw meteen zwart te gaan maken.

   Een witte Kerst vergelijken met iets moois, dat kan natuurlijk niet, als je meteen gedwongen wordt een verband te leggen met de slavenhandel.

   Links/politiek correct wordt steeds gekker. Wanneer mogen wij hen opsluiten?

   Geliked door 1 persoon

  • Lucky zegt:

   Zal omgedoopt worden naar : Regenboog winterfeest?
   Oepsie….het woord omdopen mag natuurlijk ook niet, want dat is Christelijk.

   Like

 11. BigLJohn zegt:

  Misschien word de bakker binnenkort ook verplicht de naam van zijn producten aan te passen. Geen witte mik meer, melkwit, witte bolletjes, want; discriminatie. Hetzelfde overkwam Buijs negerzoenen ook. Die heten voortaan Zoenen. Europeanen worden steeds gekker. Het verzinsel van EEN gek word hoger aangeslagen dan van 10 mensen met een gezond verstand. Nog even en dan mogen we onszelf ook niet meer blank of wit noemen. Maar wat dan ? Namen die ze ons zouden kunnen toedichten als bleekgezicht, bleekscheet of witte lijkwagen ? We worden zelfs verantwoordelijk gehouden met de praktijken van slavendrijvers uit vroeger eeuwen ! Het word hoog tijd dat die zwarte en gekleurde importbende eens flink op zijn plaats gezet word, want het word met de dag erger en erger. Zo niet, dan zal onze rol snel uitgespeeld zijn !

  Geliked door 3 people

  • henk verhoef zegt:

   en wie moet dat dan gaan doen die

   1,1 miljoen zwak begaafden of die hoogopgeleide snuivende en zuipende b;lowende hiv/aids d66 lhbgvd-ers hersenloze
   Nederlanders zijn moe want zo overwerkt !!! van een part time kut baantje( omdat ze onbekwaam zijnO)
   Telegraaf kopt mooi vanmorgen
   Nederland langzaamste gekkie henkie van europa met 100 km snelheid
   Wat ik er gek aan vind– waar kan je dat dan uberhaubt en wonen er dan ook mensen dat je daar wil/moet rijden en is madurodam niet gewoon te klein met 18 miljoen megastal vee- pardon mensen
   Ben je dan niet gek als je denkt hard te kunnen rijden als er 655 mensen op een km 2 wonen=

   Like

 12. kampersrene zegt:

  ze zullen de naam veranderen in little getaande town……als dat zo verder gaat in in de “unitet”wie daar bezwaren tegen heeft…..ik zou niet in zijn schoenen willen staan !

  Like

 13. Republikein zegt:

  Queen
  When the outside temperature rises
  And the meaning is oh so clear
  One thousand and one yellow daffodils
  Begin to dance in front of you, oh dear
  Are they trying to tell you something?
  You’re missing that one final screw
  You’re simply not in the pink my dear
  To be honest you haven’t got a clue
  I’m going slightly mad
  I’m going slightly mad
  It finally happened, happened
  It finally happened, ooh woh
  It finally happened, I’m slightly mad
  Oh dear
  I’m one card short of a full deck
  I’m not quite the shilling
  One wave short of a shipwreck
  I’m not my usual top billing
  I’m coming down with a fever
  I’m really out to sea
  This kettle is boiling over
  I think I’m a banana tree
  Oh dear
  I’m going slightly mad
  I’m going slightly mad (I’m going slightly mad)
  It finally…

  Ben je al lang gek?
  Niet zo gek lang!

  Geliked door 1 persoon

 14. Lucky zegt:

  What’s in a name? BLACKpool…..ook een verandering van naam nodig?
  https://www.thesun.co.uk/news/10108578/blackpool-knife-county-lines/

  BIG DIP How the seaside town of Blackpool has become a county lines battleground with kids hiding knives in their socks

  DIEPTEPUNT Hoe de badplaats Blackpool een slagveld op het graafschap is geworden met kinderen die messen in hun sokken verbergen

  KIDS as young as 13 getting stabbed on the way to school, drug brawls in broad daylight and kids hiding knives in their shoes – it sounds like a scene from lawless London.

  But we’re actually in the seaside town of Blackpool where knife crime is rising faster than in the capital.

  KINDEREN vanaf 13 jaar die op weg naar school worden neergestoken, drugsgevechten op klaarlichte dag en kinderen die messen in hun schoenen verstoppen – het klinkt als een scène uit wetteloos Londen.

  Maar we zijn eigenlijk in de badplaats Blackpool waar mescriminaliteit sneller toeneemt dan in de hoofdstad.

  Like

 15. Sobieski zegt:

  Het zou zo uit een sketch van Monty Python kunnen komen. Helaas is het werkelijk.
  Melk, krijt en sneeuw dan ok maar gelijk verbieden of bruin verven?

  Like

 16. Henk.V zegt:

  Toegeven aan het gezever over foute kleuren?? Nou nee: -)

  Wij houden alle kleuren in ere die ons heel erg aanstaan!! opdonderen linkse zeveraars!
  Wen daar maar aan. Wat zwart moet zijn noemen wij altijd zwart, wat wit moet zijn WIT!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s