“Kap met de deal!”: Chef van de Brexit-party, Nigel Farage, verhoogt de druk op Johnson

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Brexit-voorstander Nigel Farage wil een duidelijke breuk van Groot-Brittannië met de Europese Unie. Van premier Johnson eist hij een “Brexit-alliantie” – die wijzen de Conservatieven echter strikt af.

epoch times

Bijna zes weken voor de nieuwe verkiezingen in Groot-Brittannië heeft de chef van de Brexit-party, Nigel Farage, de druk op minister-president Boris Johnson duidelijk verhoogd.

Hij riep Johnson er toe op om de met de Europese Unie overeengekomen Brexit-deal te verwerpen. Het akkoord zou niets meer met de Brexit te maken hebben, zei Farage vrijdag aan het begin van zijn verkiezingscampagne in Londen.

“Kap met de deal!”, riep Farage. Indien nodig bood hij de premier een soort “niet aanvalsverdrag” aan. Mocht Johnson echter niet akkoord gaan met een alliantie, dan zou de Brexit-party voor elke zetel bij de nieuwe verkiezingen om 12 december vechten, dreigde Farage.

Op deze manier zou de partijchef, die een duidelijke breuk met de statengemeenschap wil, stemmen van de Conservatieven kunnen afpakken en volgens de deskundigen de grootste oppositiepartij, Labour, sterker kunnen maken. Tot nu toe hebben de Conservatieven een pact met Farage uitgesloten.

Farage vergelijkt Johnson met verkoper van tweedehands auto´s

De zender ITV kondigde voor de 19e november een tv-duel tussen Johnson en de chef van Labour, Jeremy Corbyn, aan. “De verkiezingen zouden niet duidelijker kunnen zijn: de Conservatieven van Boris Johnson, die enkele geprivilegieerden beschermen, of een Labour-regering aan de kant van velen”, schreef Corbyn op Twitter onder verwijzing naar het tv-debat.

Johnson zou voor zijn akkoord werven als iemand “die probeert zijn tweedehands auto te verkopen”, zei Farage. Johnson had opnieuw onderhandeld over de tussen zijn voorgangster Theresa May en Brussel overeengekomen deal. In het nu veranderde akkoord werd de vraag opgelost hoe de grens tussen het EU-land Ierland en het Britse Noord-Ierland ook na de Brxit open kan blijven.

Johnson wil met nieuwe verkiezingen uit de crisis

De regeringschef heeft op dit moment geen meerderheid in het Lagerhuis en moet vechten voor iedere stem. Met de nieuwe verkiezingen wil hij de vastgelopen Brexit-ruzie oplossen. De uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie werd tot uiterlijk eind januari uitgesteld.

De Brexit-party zit op dit moment niet in het parlement. Britse media berichtten vrijdag dat er in de partij ruzie geweest zou zijn over de juiste strategie bij de nieuwe verkiezingen. Farage wees dat onmiddellijk als “nutteloze informatie” van de hand.

Volgens een nieuwe peiling zouden de Conservatieven 41% van de stemmen halen bij de verkiezingen, Labour 24%, de EU-vriendelijke Liberaal-democraten 20%  en de Brxit-party 7%. Volgens informatie van de Britse verkiezingsonderzoeker John Curtice heeft de deal met de EU Johnson een stuk omhoog doen schieten.

Trump: Corbyn “heel slecht” voor Groot-Brittannië

De Amerikaanse president Donald Trump had donderdag Farage in een interview aanbevolen om samen met Johnson de nieuwe verkiezingen in te gaan. Samen zouden ze een “niet te stoppen kracht” zijn. Een verkiezingsoverwinning van Corbyn zou “heel slecht” zijn voor Groot-Brittannië. Corbyn beschuldigde Trump onmiddellijk van “inmenging in de verkiezingsstrijd”.

Farage was tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement eind mei met zijn Brexit-party vanuit het niets met ongeveer 32% van de stemmen de grootste partij geworden. De Conservatieven van de toenmalige premier May werden daarentegen met ongeveer 9% afgestraft.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Kap met de deal!”: Chef van de Brexit-party, Nigel Farage, verhoogt de druk op Johnson

 1. Blaffertje zegt:

  En in de media lees je al weer allerlei berichten dat Farage geen schijn van kans heeft en maar 10% van de stemmen haalt.
  Die vervloekte linkse mediamachine probeert alweer op deze manier het stemgedrag van mensen te beïnvloeden en ze er van te weerhouden om op Farage te stemmen “Het heeft toch geen nut, zie je wel. Hij krijgt toch geen zetel ” etc.
  Dezelfde tactiek die ook mensen op andere gedachten moet brengen om vooral niet op Wilders te stemmen.
  Farage zou aan het roer moeten staan in Engeland , dan waren ze 31 oktober uit de EU gestapt met een harde Brexit.
  Door Johnson mislukt de Brexit compleet.
  Die lul maakt een knieval naar Brussel en daar houdt Brussel wel van want die ruiken gelijk weer kansen om Engeland de Brexit door de neus te boren zodat de Europese unie door kan etteren.

  Geliked door 1 persoon

  • andre zegt:

   Johnson is Bruxxel en als de Brexit een feit is dan is de EU game over. Maar het zal de liinkse knakkers met hun linkse media nog vies gaan tegenvallen want Farage gaat met alle stemmen ervandoor. Mensen zijn psychopaat links zoooooo zat. Johson moet zn woord houden “liever dood ergens in een greppel dan weer geen Brexit op 31 october” clowns en leugenaars zijn het!

   Geliked door 2 people

 2. Kraftavilqa zegt:

  Ddtrump heeft natuurlijk gelijk een verkiezingszege van Corbyn zou inderdaad een ramp zijn voor GB. Stem op de radicals communist corbyn en je weet zeker dat je voor eeuwig geknecht door de Europe zult blijven en dat je lijdzaam zult moeten toezien hoe je land gaandeweg meer en meer bezet wordt door mohammedaanse barbaren die je haten en naar ’t leven staan. Gaat corbyn mij nu ook beschuldigen van inmenning.;)

  Geliked door 1 persoon

 3. Kraftavilqa zegt:

  De autocorrect die verdomde duivel speelt me nog steeds parten; radicals moet natuurlijk radicale zijn en de Europe moet uiteraard de eu zijn. Maar ja de autocorrect weet ’t altijd beter dan ik wat ik bedoel te schrijven. Vreselijk irritant, I will seek out and kill the damn thing. Verdomde sabotage.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   😀 daar heb ik ook vaak last van, vooral op mijn mobieltje, die staat op de US/Engelse taal. Maar op de laptop kan ik switchen tussen de talen die ik gebruik, even dan ook naar “instellingen” oftewel “Settings” en je autocorrectie talen aanpassen, dan wel downloaden.
   Maar soms is het echt lastig en soms ook om over te lachen wat er van gebakken wordt.
   Succes !

   Like

 4. Pistolen-Paultje zegt:

  Ik snap de discussie niet helemaal…. ze streven toch allebei voor een Brexit? Bundel de krachten zou ik zeggen..

  Like

  • Dijkstra zegt:

   De deal die Johnson voorstelt lijkt waarschijnlijk op de regeling die Noorwegen en Zwitserland hebben met de EU: vrij verkeer van personen en goederen, maar geen landbouwpoliitiek, geen deelname aan regeringsbesluiten, geen subsidies. Een harde Brexit zou ook een einde maken aan het vrije verkeer van personen en goederen.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    vooral het vrije verkeer van personen, de commi’s zouden hun getaande illegale broeders eens moeten missen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s