Scandinavische politici gechoqueerd – IKEA doopt “kerstfeest” om in “Winterfeest”

Screenshot_75

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

De Zweedse meubelfabrikant IKEA heeft Kerstmis bij zijn nieuwe producten rondom het christelijk feest omgedoopt in een Winterfeest en oogst daarvoor hoon en spot op internet en bij politici.

politikstube

Peter Skaarup, partijleider van de zeer conservatieve Deense Volkspartij (Dansk Folkeparti) formuleerde zijn geschoktheid op Twitter: Terwijl het overgrote deel van de Denen zich verheugt op het feest van het traditionele Deense Kerstmis. Ik houd heel erg van Zweden en de Zweden, maar de politieke correctheid die gepaard gaat met de buren, werkt nogal verstorend.

Mads Fuglede van de liberaal-conservatieve partij Venstre viel hem bij, die nu niet meer naar IKEA wil.

Ook in Noorwegen was men geschokt. De parlementariër van de rechtse Vooruitgangspartij (Fremskrittspartiet), Per-Willy Amundsen, sprak van een parodie op de politieke correctheid van Zweedse politici, die waarschijnlijk geen grenzen zou kennen.

De manager communicatie van IKEA, Christian Mouroux, spreekt dit tegen. Bij de verandering van naam zou het niet gaan om politieke correctheid, maar om puur commerciële ideeën. Viermaal per jaar zou men zich wijden aan een seizoencollectie.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Graaien, Hypocrisie, Islamisering, Islamofilie, Kerstmis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Scandinavië, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

29 reacties op Scandinavische politici gechoqueerd – IKEA doopt “kerstfeest” om in “Winterfeest”

 1. Harry Willemse zegt:

  Reden temeer om er nooit iets te kopen.

  Geliked door 5 people

 2. Dries D. Bovenkamp zegt:

  IKEA Nederland zal zich hier toch niets van aantrekken, hoop ik?

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk Beije zegt:

  Boycotten dat bedrijf,en al die bedrijven die zo nodig de moslims willen bekoren,zullen mij en velen met mij niet meer worden bezocht,Want kijk wat er gebeurd als het suiker feest is voor mensen die niet thuis horen in het vrije westen,maar ze behoeven zelf alleen maar met hun messen angst te zaaien,en ze worden gehoord.

  Geliked door 3 people

 4. Wolf zegt:

  Lang geleden waren het noormannen en vikingen. Nu zijn het linkse labbekakken die doodsbang zijn voor de islam , mietjes.

  Geliked door 5 people

 5. henk verhoef zegt:

  eerlijk kerst is voor mij ook niet veel meer een vreet/zuip feest want heb helemaal niets met de religies en de geboorte van een mannetje ( tegenwoordig hebben we autist gretha)
  Maximaal is het een “heidens” mid winter feest net zoals pasen ook niets met een verzintsel god maar alles met de lente van doen heeft en dat vierde men ook met schransen en zuipen

  die gebruiken zijn ook VEEEEL ouder dan die kerst en zo want toen had men nog geen kinderverkrachters als de geloofsverkondigers– pardon bedoel gristelijke priesters
  We zijn dus wel veel beschaafder geworden– toch
  Kietel u zelf maar een ander doet het niet

  Geliked door 1 persoon

  • Kuu zegt:

   … beetje eenzijdig, vind u zelf ook niet?

   Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “…eerlijk kerst is voor mij ook niet veel meer een vreet/zuip feest want heb helemaal niets met de religies en de geboorte van een mannetje…”

   Kan me allemaal niks verdommen, Henk. Of het nou een christelijk feest is of een heidens midwinterfeest of gewoon een vreet/zuipfeest. Maakt geen flikker uit.
   WIJ NOEMEN HET KERSTMIS. En zo heet het en niet anders. Waarom moet dat ook weer veranderd worden om een stelletje godsdienstwaanzinnigen vooral niet te mishagen? Ze kunnen de boom in, c.q. mijn rug op.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Bij ons thuis vroeger en nu bij mij thuis ook, is KERSTMIS gewoon KERSTMIS en we hebben er nooit een vreet- en zuipfestijn van gemaakt.
   Wel wat extra lekkers voor bij de koffie of thee en gewoon een goede lekkere maaltijd. Iets uitgebreider als we door de week hadden als er gewerkt moest worden en minder tijd om uitgebreider te koken.

   Like

 6. Henk.V zegt:

  Wanneer de hele Ikea organisatie deze ontkerstening van het kerstfeest toepast moeten de klanten die dit niet accepteren de IKEA winkels gaan mijden, denk ik.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   In Duitsland maakt IKEA nog steeds reclame voor Kerstmis, omdat de Duitsers een zwakte hebben voor dit feest. Het gaat om geld. De linkse houding van IKEA is vrij verhandelbaar. Als ze er geld mee kunnen verdienen, zijn ze ook christelijk, patriarchaal en reactionair.

   Geliked door 3 people

 7. Monalisa zegt:

  Wij laten deze zaak links liggen daar lopen te veel juppen, met te veel kapsones.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wachteres zegt:

  Wij kregen ook al een zeer politiek correct reclameboekje van hen in de brievenbus.

  Blanke (pardon ‘witte’) vrouwen op een bank of op een bed en donkere mannen die met een gitaar een eerbetoon gaven, dat dan wel weer.

  Ikea wilde duidelijk aantonen dat zwarte mannen alleen maar van kleur verschillen, maar verder dezelfde moderne opvattingen hebben als blanke mannen.

  Like

 9. Dick zegt:

  Let eens op hoe de grote tuincentra in Nedeland hun Sint en Kerstmarkten noemen.

  Like

 10. Eric zegt:

  Ikea is één van de grootste oorzaken van de ontbossing wereldwijd. Daar hoor je al die klimaathysterici natuurlijk niet over klagen, want Ikea heeft een ecologisch, multicultureel imago en is geliefd bij het linkse gajes wereldwijd. Eigenlijk is het één van de meest poenpakkende bedrijven ter wereld, vergelijkbaar met andere giganten als Monsanto en Coco-Cola, maar zoals gewoonlijk steunt links multiculturele, bosvernietigende, superkapitalistische en globalistische multinationals. Wellicht zit Ikea ook achter de zelfmoordpolitiek van de opeenvolgende Zweedse socialistische regeringen. Wie in Ikea gaat shoppen is dus medeplichtig aan de islamisering en de globalisering (het op één hoop gooien van allerlei culturen) van Europa en van de wereld. STOP IKEA (voordat het u verzwelgt) !

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Eric.
   Ze sporen niet in Zweden, kijk maar naar Greta Thunberg.
   Compleet verknipt kind.
   Volgens mij hebben zij een of ander kortsluiting in hun hersenen, want ook hun asielzoekersbeleid is toch onvoorstelbaar achterlijk.
   Er word vermoord, verkracht en geroofd bij de beesten af door de “gasten” en nog zegt het merendeel van dat achterlijk volk dat ze de asielzoekers prima mensen vinden.
   Mijn god, dan ben je toch echt niet goed in je bovenkamer.

   Geliked door 1 persoon

   • G.F. zegt:

    Ik begrijp het ook niet!!! En in Nederland gaat het dezelfde kant uit. En niemand is in staat het tij te keren. Waar moet dat naar toe? ONBEGRIJPELIJK!

    Geliked door 2 people

 11. rottenpikwick zegt:

  Waarschijnlijk weet zo’n 80% van de nederlandse jongeren niet ‘het verhaal’ achter Pasen, Hemelvaart, Pinksteren. Er komt een tijd dat deze (feest)dagen zijn ‘weggejorist’! En de rest er bij… Culturen komen, gaan!

  Like

 12. Blaffertje zegt:

  Vond het al een kut winkel.
  Ik kom er nu helemaal niet meer.

  Like

 13. scherpschutter1943 zegt:

  Hetis met IKEA net zo als met de kledingindustrie in de lage lonenlanden met kinderarbeid. Met de mond belijden we betere sociale omstandigheden en afschaffing van de kinderarbeid maar we kopen nog steeds het goedkoopste tshirt uit india om maar eens een voorbeeld te noemen en niet dat dure tshirt made in de USA. Ik ben zelf ook zo. De kinderarbeid is de ver van mijn bedshow en het goedkoopste is voor mij het beste. Ik geloof niet in fair trait want je word belazerd waar je bij staat. Ik geloof ook niet in al die vleesmerken, zoals biologische kip en al dat gelul. Die kip moet groot zijn, goed te eten en weinig kosten. Is dat nou zo moeilijk? Ik ga toch ook niet kijken of mijn kip wel,goed verzorgd wordt en of die goed geslapen heeft, enz. Voorbeeld. geintje als dat mag webmaster? O.K. ik doe een poging. “Sam komt Moos tegen met een grote kip onder zijn arm. Zo, zegt Sam, waar heb je die gekocht en wat kost die? Moos zegt, die is van de poelier om de hoek en hij kostte 2,50 euro. Dat is goedkoop zegt Sam, die haal ik ook. Sam is bij de poelier en die zegt, wat kan ik voor u doen? Ik wil graag een kip van 2,50 euro van u, zegt Sam . Poelier gaat naar achteren en komt terug met een kleine kip. Sam zegt waarom heeft Moos een grote kip voor die prijs en ik zo’n klein rot kipje! Zegt de poelier, maar die kip van Moos had geslachtsziekte, waarop Sam zegt, dat kan wel zijn maar ik koop die kip om op te eten en niet om er mee te coïteren
  Er mag gelachen worden, is ook wel eens goed.

  Geliked door 2 people

 14. roheline1 zegt:

  boycotten die grijze muizenval.

  Like

 15. Kraftsvilqa zegt:

  Cdoet me denken aan een cartoon die ik ’s zag: Jezus staat op de plaats van Zijn executie komen er twee mannetjes aanlopen met een bouwpakket,zeggende “Wij zijn Björn en Benny we komen U kruisigen”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s