Staatssecretaris: opvang loopt vol door “asielzoekers” met economisch motief

Screenshot_70

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft meer opvangplekken nodig en dat komt met name doordat een groter deel van de asielzoekers hier komt “om economische redenen”. Dat zei staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid (foto) in Nieuwsuur. Zij is binnen het kabinet verantwoordelijk voor asiel- en migratiezaken.

“In 2015 en 2016 kwam 80% van degenen die naar Nederland kwamen, uit Syrië. Dat waren kansrijke asielzoekers. Op dit moment komt zo’n 70% hier om economische redenen. Dat is niet waar onze asielzoekersprocedure voor bestemd is.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, cultuurrelativisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, liberalen, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

42 reacties op Staatssecretaris: opvang loopt vol door “asielzoekers” met economisch motief

 1. vangie1206j zegt:

  En de autochtone bevolking meer laten betalen en minder rechten geven.
  Wat een kabinet en wat een regering ik heb daar geen woorden meer voor.

  Geliked door 5 people

 2. henk verhoef zegt:

  zij is verantwoodelijk maar de 2e kamer maakt de dienst uit want die stemmen of
  wet/maatregel doorgaat of niet
  en wie is de baas van de 2e kamer– de KIEZER
  en wat doet die kiezer=== die maakt er ballen van
  Oh niet alleen van asiel en zo zaken maar met/voor alles
  Zelfs geen mens op malie veld voor de pensioenen( lange baan schuiven maar gekort moet er – want waar niet is– ja daar valt niess te halen)
  En maar zwammen over wat koeien scheten want veel verder komt men niet

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   zou daar graag voor zijn op het malieveld, maar ik ben voor een heel klein beetje afhankelijk van een ietsepietsie hulp, die er dus gewoonweg niet te krijgen is.

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    nemesis, zoals u zijn er velen. De regering en de politieke partijen weten dat. Zij weten ook dat gepensioneerden geen macht hebben en daarom hebben zij schijt aan deze groep
    mensen. Zij zouden anders denken over gepensioneerden als die zouden beschikken over de middelen en de motivatie om op een voor den haag te vrezen manier hun recht zouden afdwingen.

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Alle economische lapzwansen afleveren in Brussel graag.
    Retourneren niet toegestaan wordt geweigerd.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ja helaas. Voor mij is het alleen lastig, daar hier buiten 2x per dag de schoolbus, geen openbaarvervoer is en ik voorlopig niet mag autorijden. Normaal na een infarct, geldt voor iedereen die er eentje had. Motivatie genoeg.
    Alleen als het hun eigen straatje past, bij demonstraties, kunnen wel hele hordes zelfs zeer zwaar behinderten en dementen in rolstoelen en zelfs in ziekenhuisbedden worden meegesleept..
    Ik heb alleen maar een gelegenheid nodig om mee te rijden, met iemand die ook een opgeklapte rollator kan meenemen, die ik gebruik om te kunnen zitten (ook makkelijk om etens-. en drinkwaren niet te hoeven slepen)..

    Geliked door 1 persoon

 3. Heniusz zegt:

  Zo lang alles en iedereen hier “asiel” kan aanvragen veranderd er helemaal niets. De wetgeving moet aangepast worden, andere mogelijkheden zijn er niet. Om te beginnen moet er scherp onderscheid gemaakt worden tussen “vluchtelingen” en “economische toeristen”, de tweede groep hoort helemaal niet onder “asiel” te vallen. Tweedens geen permanente verblijfsvergunning afgeven, slechts voor bepaalde tijd die eventueel later, veel later in onbepaalde tijd kan worden omgezet, maar daarvoor gelden strenge eisen wat betreft werk/taal. Extra opvanglocaties voor sowieso kansloos is dus dikke onzin, kanslozen direct terugsturen helpt beter.

  Geliked door 2 people

  • Dijkstra zegt:

   Dat onderscheid tussen vluchtelingen en economische migranten bestaat al zo lang de procedure bestaat. Maar er wordt verder niets mee gedaan. Dat is omdat de pro-migratie partijen in de meerderheid zijn; omdat de meeste landen van herkomst niet meewerken aan terugkeer; omdat de economische migrant niet meewerkt, bijvoorbeeld door zijn paspoort weg te gooien. De regering van Nederland hanteert in betrekking tot migranten ethische normen die gewoon vragen om misbruik van de regeling.

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   de echte vluchtelingen zitten in kampen in hun eigen land of net over de grens daarvan.

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Deze mevrouw knollekop snapt nog steeds niet dat door haar beleid nederland naar de KLOTEN gaat. Nee, deze zwak begaafde dame legt de schuld bij de IND. Gekker moet het niet worden.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Bekend fenomeen, het zijn altijd de anderen ie schuld zijn…!!

    Like

 4. bozeoudeman zegt:

  Trap dat soort tyfus tuig dan Nederland uit troela, doe eens iets voor je centen, oh sorry ik getuig weer van weinig innerlijke beschaving. Verander de immigratiewetgeving eens en schop de meute Nederland en het Nederlandse volk terroriserende asieladvocaten met de asielpiraten mee ons land uit. Wat weerhoudt je? Laat de Dombo’s 66 rechters ook maar meegaan, doeiiiii!

  Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Iets meer dan de hier verblijvende Syriërs wil in ons land blijven. Om welke reden? Vast niet om hier een goed betaalde baan te zoeken en volledig in te stemmen met de hier geldende normen en waarden, maar omdat je hier zo lekker in de watten wordt gelegd. Hoe meer kinderen je produceert, hoe meer geld dat oplevert. Nederland, “het land overvloeiende van melk en honing ‘.
  Er moet eens opgetreden worden tegen iedereen die Syriërs belemmert om terug te keren naar hun vaderland, en er moet keihard opgetreden worden tegen illegalen die onze sociale voorzieningenpot leegroven, door hun ongewenst-zijn hier. Marokkanen horen in Marokko, Turken in Turkije, en andere nationaliteiten daar waar hun roots liggen. Voor 100% zijn dit geen Nederlanders.
  Alleen voor echte vluchtelingen moet er opvang en bescherming aanwezig zijn, al wil ik hier wel opmerken dat het bekend is bij de vluchtelingenopvang dat moslims de voorkeur hebben boven christenen. Christenen hebben ze liever niet, want dat pikken de moslims niet. Dus er wordt ook gediscrimineerd bij het COA. Zo’n organisatie verdient dan ook geen lof, maar kritiek.

  Geliked door 4 people

 6. Lucky zegt:

  Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wat… gratis woning plus inrichting en gratis geld.
  https://www.breitbart.com/europe/2019/11/02/people-smugglers-charging-migrants-10k-euros-passage-luxury-yachts/

  People Smugglers Offering ‘First-Class’ Passage on Luxury Yachts at €10k Per Illegal Migrant

  Mensensmokkelaars die ‘First Class’ Overtocht aanbieden op luxe jachten voor € 10.000 per illegale migrant

  Fresh reports have claimed that people smugglers have been chartering luxury yachts to smuggle migrants from Turkey to Europe for as much as 10,000 euros per person.
  Investigators say that the migrants, who mostly come from Pakistan, Bangladesh, Iran, Iraq, and Syria, pay for a “first-class” experience on a yacht that generally sails from Anatolia in Turkey to the Ionian sea and on to Italy, Italian newspaper Il Giornale reports.

  The Italian province most affected by the “first-class” smuggling phenomenon is Crotone on the east coast. Authorities have reported landings elsewhere in southern Italy such as the region of Calabria.

  Nieuwe berichten hebben beweerd dat mensensmokkelaars luxejachten charteren om migranten van Turkije naar Europa te smokkelen voor maar liefst 10.000 euro per persoon.
  Onderzoekers zeggen dat de migranten, die meestal uit Pakistan, Bangladesh, Iran, Irak en Syrië komen, betalen voor een “eersteklas” ervaring op een jacht dat meestal vanuit Anatolië in Turkije naar de Ionische zee vaart en verder naar Italië, Italiaans krant Il Giornale rapporten.

  De Italiaanse provincie die het meest wordt getroffen door het smokkelverschijnsel van de “eerste klasse” is Crotone aan de oostkust. Autoriteiten hebben landingen elders in Zuid-Italië gemeld, zoals de regio Calabrië.

  Geliked door 1 persoon

 7. Nemesis zegt:

  ´Wat had de staatssecretaris anders verwacht, zeker nadat het migratie akkoord van Marrakesh door ruttemetrut graag werd getekend? De gelukzoekers m.a.w. de uitkeringszoeker en niet hoeven te werken nemen hun kansen waar om naar dit paradijs te worden gevlogen, door de overheid betaald en zelfs regeringsmedewerkers gaan in de diverse landen om ze uit te nodigen, maar zeker hierheen te komen, de autochtone Nederlander werkt nog wel een paar jaar meer, betalen “graag” nog meer belasting en wachten met liefde nog eens 10 jaar langer op een huurhuis, koophuis of gaan wel onder een brug slapen. En ja geen verantwoordelijkheid voor je eigen bevolking nemen, nee, dat kan beter door de EU gedaan worden. We weten allemaal wat de EU werkelijk wil, niets goeds voor ons dus. Wanneer gaat dit kabinet en met hen het grootste deel van de 2de slaapkamer meelopers nu eens eindelijk op hun bek ? Ja dat zou kunnen, als het overige infantiele slaapvolk ook eens wakker wordt en stopt met op die partijen te stemmen, die ons alleen maar ellende brengen en het gezonde verstand, wat ze wel meegekregen hebben, maar niet gebruiken eens laten prevaleren boven de door de overheid en de hun welgevallige media, geïndoctrineerde m.a.w. door de strot geduwde, waanzinnige ideetjes, wetjes en regeltjes.

  PS: betekenis infantiel, hier gemeend is onnozel, dom

  Geliked door 4 people

  • Sven zegt:

   En lees dan deze maar eens, over de overname door Brussel van #onze politie, #ons leger en #onze diensten. Onder de schuilnaam ‘PESCO’ (loopt via het smerige Verdrag v Lissabon: alle macht naar Brussel, weg met onze soevereiniteit => sinds de oprichting vd EU in 92/93 hebben zij al zo’n 165.000 (!) eigen wetten en regels gemaakt.

   ZIE mbt PESCO:

   Like

   • Nemesis zegt:

    Dank je, heb het net gelezen. Schrikbarend, en dat door lui die niet gekozen zijn. Ik houd onze regering daar vol verantwoordelijk voor, hoogverraad en volksverraad, tegen de muur er mee, allemaal.

    Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Het COA is dus wél een reisorganisatie voor jongemannen die een gratis vakantie willen en daar nog een ruime vergoeding voor krijgen ook, plus nog de bonus die ze met criminele activiteiten bijeen vergaren……..deze ‘reisorganisatie’ is een duidelijk voorbeeld wat er mis is met de Pays-Bah, teveel mensen die zich verrijken aan leugens en bedrog…….hulp bieden?…ammehoela!…(vrij naar koning Amanoellah van Afghanistan ;)D

  Geliked door 1 persoon

 9. ruud beijer zegt:

  We moeten dat zure wijf oppakken en de wc,s laten schoonmaken in een AZC.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   ruud beijer, verzin eens iets waardoor ze volledig van het toneel verdwijnt zonder nog verdere schade aan te richten. Voor de toiletten hebben we de CEMSTO al ingehuurd.

   Like

 10. hslot4 zegt:

  Goh ik heb hele andere cijfers 97,3 procent zijn gelukszoekrs betekent dat er van de duizend zo 973 weer terug getrapt kunnen worden niks te zoeken hier .
  Combineer dat met dat wat al binnen is hier en gehuisvest dan zijn een hoop problemen de wereld uit .
  Fewer than 3% of migrants who reached Italy after crossing the Mediterranean in 2016 were deemed refugees, UN report shows
  UN said 181,436 migrants arrived in Italy last year, mostly across Mediterannean
  Only 4,808 were granted asylum in Italy and 90,334 became ‘clandestini’
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-4442910/Less-3-migrants-reached-Italy-refugees.html

  Like

 11. Marc zegt:

  “In 2015 en 2016 kwam 80% van degenen die naar Nederland kwamen, uit Syrië.”

  Dat is dus gelogen: meer dan 80% van de migranten die toen aankwamen, kwamen van overal uit de wereld, behalve Syrië!

  Geliked door 1 persoon

 12. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Uiteindelijk kan Nederland de toestroom van asielzoekers hoe dan ook aan, zegt Broekers-Knol.”

  Het lijkt echt Mutti Merkel wel: Wir schaffen das…” Nou, Nederland schaft es auch, hoor, Ankie!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 13. De #VVD is de etalage met aanbiedingen aan het mooi maken want de verkoop loopt terug.

  Like

 14. vangie1206j zegt:

  En aanstormend VVD talent Ankie Broekers- Knol wat dacht u hier aan te doen.
  Niet geschokt zijn AUB want daar kun je de oorlog niet mee winnen.

  Like

 15. Claudia Millenaar zegt:

  Q; “We moeten kijken wat voor methode we kunnen hanteren om te zorgen dat men bereid is overlastgevende asielzoekers terug te nemen.”

  Men zou de overlast gevende “asielzoekers” natuurlijk ook in een bijzonder sober regime op kunnen sluiten. Punt is, als ze zelf terug willen, schijnt het land van herkomst toch moeilijk een, ‘neen!’ te kunnen verkopen. Zo’n sober regime, waarnaast men toch echt de eigen boel op orde moet houden en faciliteiten die maar mondjesmaat beschikbaar zijn, zouden daar maar zo eens aan bij kunnen dragen…

  Daarnaast zijn vele van deze gasten geen asielzoeker of vluchteling, ze komen uit veilige landen en gezien de stijging van allerlei misselijkmakende en steeds zwaarder wordende vormen van misdaad zou je eerder vermoeden dat ze hier gewoon gezellig op rooftocht komen.

  Waarom deze klanten daarom niet achter slot en grendel verdwijnen, is mij een raadsel!

  Geliked door 1 persoon

 16. Gerrit zegt:

  Er komen ook homofielen uit Rusland. Die zijn daar niet zo gewild. Als je weet hoeveel inwoners Rusland heeft dan kan dit met behulp van het mobieltje wel eens een grote hoeveelheid personen gaan opleveren. Wedden dat ze allemaal in Amsterdam neerstrijken?? Er kwam bij ons een bezoekster die een dagje Den Haag had gedaan. Wat is het daar vreselijk druk vertelde ze. Je kan nauwelijks meer door de straten lopen. Maar er is in Nederland volgens D66 en Groen Links nog plaats genoeg voor deze vluchtelingen. Op naar de 20 miljoen inwoners!!!!

  Like

 17. Ad zegt:

  De dobbelsteen methode ,bij 1 tot en met 5 wegwezen gooit men een 6 mag men nog een keer gooien

  Like

 18. rottenpikwick zegt:

  Al iemand op straat gezien ivm De Omvolking / Verrijking / VERDUNNING??? Ik wel, begrafenisstoeten van slachtoffers van Wim Kok, Ruud Lubbers, Mark Rutte en hun handlangers!

  Geliked door 1 persoon

 19. bigljohn zegt:

  Welke Afrikaan of Arabier zou er nu niet met spoed naar Nederland afreizen ? Het is al veel langer bekend dat Nederland het land is waar de idioten wonen. Het begint al op het vliegveld alwaar welkomstkoortjes die klaplopers toezingen. Vervolgens naar het AZC die op termijn zorgt voor de ene gratis na de andere gratis. Een levenslange uitkering van de soos met gratis wonen en gratis de woning gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Gratis in het ziekenfonds c.q. ziekenhuis en tandarts, en gratis alle soorten van hulp tot en met een dure advocaat toe. En natuurlijk de keuze of men al dan niet wil werken. En alles word getolereerd, van crimineel gedrag op straat, tot en met het verkrachten en aanranden van onze vrouwen. Wie er iets van zegt word betiteld als Nazi, racist of islamofoob. en loopt het risico in de cel te belanden. Onder deze omstandigheden zullen er nog vele honderdduizenden vanuit Afrika en Arabie onze kant afreizen, samen met de op termijn nareizende familie, vrienden en bekenden. Het nieuwe – Herrenvolk – pikt onze huizen en ons leven in, terwijl de toekomst van velen onder ons er een is gelijk als die van een clochard….

  Geliked door 5 people

 20. jungleelephant zegt:

  Dat heb je als je ze niet terug stuurt,stomme koe!

  Geliked door 4 people

 21. Peter zegt:

  Zakkenrollen ,daar zijn ze goed in ,he regering ,wat zouden jullie er van denken om dat opgepakte gespuis gelijk uit te zetten,en mocht Brussel het er niet mee eens zijn gelijk doorschuiven naar de persoon daar die erop tegen is ..met 1 minuut is hij van gedachte veranderd .

  Geliked door 1 persoon

  • vangie1206j zegt:

   Peter@ ik heb een beter idee het EU parlement dwingt ons dit gajes op te nemen waarom dumpen wij dit schorem dan niet bij het EU parlement met een briefje hier hebben jullie, Julie juweeltjes terug.
   Succes er mee en de (hatelijke) groeten van Nederland.

   Geliked door 2 people

 22. H.Douma zegt:

  Wij zijn 1 van de dichtst bevolkte landen ter wereld idem de autodichtheid is gigantisch en een groot woningtekort. Wie snapt dit beleid nog?

  Like

 23. rhwvanholt@gmail.com zegt:

  Afschaffen kinderbijslag na twee kinderen. Nederland is te vol, o.a vandaar de files overal en altijd. Daar komt ook de agressie vandaan. Elke dag wordt er iemand verwond of vermoord. Dit is geen leuk land meer met die open grenzen.

  Geliked door 2 people

 24. scherpschutter1943 zegt:

  De regering moet angst hebben voor de kiezers, ook de individuele politicus moet weten dat zijn kiezers niet door hem belazerd willen worden en dat , als hij dat doet, consequenties heeft

  Geliked door 2 people

 25. Kraftavilqa zegt:

  “doordat een groter deel van de asielzoekers hier komt “om economische redenen”. Dat zei staatssecretaris Ankie Broekers-Knol”No shit! Einstein. Heb je ’t ook door eindelijk en wat dacht je er aan te gaan doen? Weg van de minste weerstand maar weer dus meer opvangplaatsen, ik ben benieuwd maar niet heus.Belastinggeld is immers gratis, toch?

  Like

 26. kampersrene zegt:

  economisch motief ????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s