De EU ondersteunt Iran – de wereldwijd leidende uitvoerder van executies van kinderen

Screenshot_87

(Door: Majid Rafizadeh – Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Unie ondersteunt de regerende moellahs er nog steeds in om aan de sancties van de VS te ontkomen door een appeasementpolitiek, o.a. door een betalingsmechanisme dat INSTEX genoemd wordt. De afkorting staat voor “Instrument in Support of Trade Exchanges” (Instrument ter ondersteuning van handelsactiviteiten); de organisatie is een betalingsmechanisme, dat het voor Europese ondernemingen en lichamen mogelijk maakt ondanks de Amerikaanse economische sancties zaken te blijven doen met de Iraanse regering.

Gatestone Institute

De Europese Unie prees zichzelf onlangs in een verklaring:

“Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk informeerden de deelnemers er over dat INSTEX klaar voor gebruik zou zijn en voor alle EU-lidstaten toegankelijk gemaakt werd en dat de eerste transacties aan de gang zijn.”

Met andere woorden, de EU legitimeert het despotische theocratische establishment door handel en diplomatieke betrekkingen en ondersteunt het door de regerende clerici van Iran te helpen meer inkomsten te genereren.

De Europese staats- en regeringschefs, die niet moe lijken te worden om zich onophoudelijk voor de mensenrechten in te zetten, volgen tegelijkertijd een appeasementpolitiek met een regering, die de wereldwijd leidende beul en martelaar van kinderen – en anderen is.

Enkele van de terechtgestelde kinderen zijn pas 12 jaar oud. De speciale verslaggever van de Verenigde Naties voor mensenrechten in Iran, Javaid Rehman, wees onlangs op het alarmerende probleem van de terechtstellingen van kinderen en jongeren:

“In het jaar 2018 vonden er zeven gemelde gevallen van terechtstellingen van minderjarige criminelen plaats. Onder de nieuwste gevallen werden op 25 april 2019 twee 17-jarige kinderen, Mehdi Sohrabifar en Amin Sedaghat, in de gevangenis Adilabad in Shiraz, provincie Fars, terechtgesteld. De beide werden blijkbaar gemarteld totdat ze bekenden.”

Twee 17-jarige jongens, die blijkbaar niets afwisten van hun doodvonnissen, kregen voor hun executie zweepslagen. De Iraanse autoriteiten hebben de families van de kinderen niet eens van tevoren over hun terechtstelling geïnformeerd. Later deelde de Iraanse forensische geneeskunde aan de families mee dat ze moesten komen om hun lijken op te halen.

Opgemerkt dient te worden dat op grond van de ontbrekende transparantie het officiële aantal van de onder de islamitische heerschappij van Iran terechtgestelde kinderen vermoedelijk groter is. Zoals Amnesty International bevestigde:

“We hebben de gegevens van 49 personen uit de Iraanse dodencel, die op het moment van hun misdaad, waarvoor ze verantwoordelijk gemaakt werden, jonger dan 18 jaar waren. De VN zegt dat er minstens 160 zulke mensen zijn die in het land terechtgesteld moeten worden. In werkelijkheid zitten er waarschijnlijk veel meer jonge criminelen in Iraanse dodencellen, omdat de toepassing van de doodstraf in Iran vaak door geheimhouding is omgeven.”

Het Wetboek van Strafrecht van de Islamitische Republiek staat het toe om executies op verschillende manieren uit te voeren, zoals ophanging, steniging en fusilleren.

Bovendien staat het islamitische Wetboek van Strafrecht van Iran de executie van meisjes vanaf 9 jaar en jongens vanaf 15 jaar toe. Over het algemeen worden er door Justitie van de Islamitische Republiek of de revolutionaire rechtbank vage beschuldigingen geuit, zoals “oorlogvoering tegen Allah en zijn profeet” (Muhāraba), demonstreren of bedreiging van de nationale veiligheid van het land. Deze aanklachten kunnen zo ver uitgebreid worden, dat vermeende geringere handelingen, zoals de kritiek op de hoogste leider, misdaden worden, zodat een executiebevel uitgevoerd kan worden.

Hoewel Iran de conventie van de VN over de rechten van het kind heeft geratificeerd, onderneemt de regering geen inspanningen om het Wetboek van Strafrecht van het land te wijzigen. Volgens informatie van de in Noorwegen gevestigde organisatie “Iran Human Rights” (IHR), die de executies in Iran nauwkeurig in de gaten houdt, is het land de wereldwijd leidende beul van kinderen:

“Ondanks de ratificatie van de conventie van de Verenigde Naties over de rechten van het kind, die de doodstraf voor delicten verbiedt die op de leeftijd jonger dan 18 jaar gepleegd werden, blijft Iran de wereldwijde leidende beul voor jonge criminelen. Volgens berichten van het de IHR hebben Iraanse autoriteiten sinds 2013 minstens 40 jeugdige criminelen terechtgesteld.”

Op dit moment staat de Iraanse regering op het punt nog drie kinderen terecht te stellen. Onlangs riep Amnesty International Iran op om de executie van drie Koerdische jongens – Mohammed Kalhori, Barzan Nasrollahzadeh en Shayan Saeedpour – te stoppen. Saleh Higazi, plaatsvervangend directeur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika bij Amnesty International, zei in een verklaring:

“De Iraanse autoriteiten moeten snel handelen om het leven van deze jonge mannen te redden. Om hun executie niet te stoppen, zou opnieuw een afschuwelijke aanval van Iran op de rechten van de kinderen zijn.”

Het is niet duidelijk of de terechtstellingen uitgevoerd werden.

De twee andere liefhebberijen, waarvan de EU ook niet moe lijkt te worden, zijn de toenemende censuur en demonisering van Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, die daadwerkelijk de mensenrechten in de praktijk brengt. Wanneer zal de EU eindelijk kotsmisselijk worden van haar eigen huichelachtige eigengerechtigheid?

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: “Audiatur Online”

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Majid Rafizadeh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Amnesty International, Barbarisme, belangenverstrengeling, EUSSR, Hypocrisie, Iran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Mensenrechten, Rotzakken, Verenigde Naties, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op De EU ondersteunt Iran – de wereldwijd leidende uitvoerder van executies van kinderen

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Eén van de vele redenen om ernstig na te denken over een NEXIT.
  Willen wij als Nederland medeverantwoordelijk zijn voor stiekeme handelsbetrekkingen met een dergelijk moorddadig regime?
  Iran is net zo erg als ISIS.
  Bedrijven die geld willen verdienen aan verkoop en levering van goederen aan Iran zijn medeschuldig aan de misdaden die daar door de overheid worden begaan.

  Geliked door 2 people

 2. fleckie zegt:

  Nu over iets anders: hoe staat Iran economisch ervoor?!( ik meen toch gelezen te hebben, dat het er niet ZO. ‘ rooskleurig’ uitziet, bij. de. Mullahs.?! …….dat heet dus, ‘oppassen. geblazen’, als. er niet. zo. nauw. gekeken. wordt!! (‘ Bepaalde ‘informatie kan men ook op de Duits- talige site. TANGSIR ‘ontdekken’…….<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Hoeveel kinderen werden er ook weer gedwongen, opgeofferd, door Iran, in de oorlog tegen Irak. in. de mijnenvelden …’zuiver’, d.w.z. Grond-Granaatvrij te maken, met hun lichaampjes..?!…….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 3. van Colle zegt:

  Europa is en blijft een verloederd wereld deel Per land hielp het mee Joden uit te leveren in WO2 Servië was de grootste boosdoener in Joegoslavië terwijl Duitsland begon de Kroaten te helpen en van het moslim tuig hield de pers hier zijn kaken op elkaar nog steeds De leiders van Europa stelt zijn eigen bevolking voor ellende Maar geld verdienen aan een levensgevaarlijk land is toegestaan in een woord walgelijk en machteloze schaamte

  Geliked door 1 persoon

  • fleckkie zegt:

   Wacht even, in yoegoslavie waren het de Ustasa,( Kroaten, die als r,k de Serviers , behorende tot de Byzantynse Kerk,, ( Orthodoxe Kerk) afslachtten in concentratiekampen!! Met vaak. aan het. hoofd , r.k.geestelijken In het boek:’Karol Wojtyla, paus en politicus, van schrijver Adalbert Krims, schrijft hij A.Krimsop pag. 271, e.e.a : o.a. “de franciscaan Miroslav Filipovic was als commandant v.h.concentratiekamp Jasenovac schuldig aan de doodvan 40.000, mensen.
   Isbn 90.6265.198.4. Uitg. Onze Tijd/Inde knipscheer.
   Op ejbron 15.11.2017,onder geheimooggetuigenverslag’……..<~<~<~<~<~<~<~

   Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   En de meeste Joden zijn verraden en uitgeleverd aan de bezetter, door Nederland/Nederlanders. Wat zijn we toch een super goed land, met super goede mensen.

   Like

 4. Mohammed zegt:

  minderjarigen hebben in Europa vrij spel voor verkrachting en moord. als een zogenoemde minderjarige een meisje kan verkrachten en lijk dumpen in water en daarna gaan rustig ijsje eten dan is hij genoeg volwassen om opgehangen worden. ik vind hier Iran doet goed. ik lijf met nabestaanden van alle mensen die in Nederland door minderjarigen zijn vermoord

  Like

  • Nemesis zegt:

   Hoewel ik met je eens kan zijn, maakt dat niets uit. In Nederland hebben we wetten die het strafmaat van minderjarigen voorschrijven. Hoe erg het ook is wat ze gedaan hebben, Een 12 jarige kan niet voor de moord die hij/zij heeft gepleegd, veroordeeld worden zoals in Iran of ook zelfs in de USA, Er kunnen wel andere maatregelen genomen worden die deze 12 jarige voor een tijdje uit het verkeer trekt, maar of die maatregelen echt zinvol zijn ???

   Like

  • fleckie zegt:

   Hoe zou het zijn,:: wat zou er gebeuren als ook een ‘minderjarig’ lid van de familie van het vermoorde kind , zogenaamd uit ‘weerwraak’ handelt?!!….😊…<~<~<~<~<~<~<

   Like

 5. verwardeman zegt:

  Prachtig toch !!!! daar kunnen we dus al die IS-teven met hun haatlarven laten opruimen , beter
  kan je het toch niet hebben ?
  Dat die moSSels elkaar onderling kapotmaken kan mij sowiezo geen ruk schelen , wat ze DAAR
  doen is hun zaak , HIER wegblijven met je takke-religie , optiefen !

  Like

 6. Lucky zegt:

  Iran de internationale topsponsor van terrorisme

  https://www.breitbart.com/middle-east/2019/11/04/state-dept-iran-remains-worlds-largest-state-sponsor-of-terror/

  State Dept: Iran Remains World’s Largest State Sponsor of Terror
  State Dept: Iran blijft ’s werelds grootste staatssponsor van terreur

  The Jerusalem Post reports: The US State Department’s new report on terrorism lists the Islamic Republic of Iran as the top international state-sponsor of terrorism and cites Tehran’s work with facilitating the activities of Sunni terrorist organization al-Qaeda.
  “Iran remains the world’s worst state sponsor of terrorism,” noted the document titled, “Country Reports on Terrorism 2018” that was released on Friday. “The regime has spent nearly one billion dollars per year to support terrorist groups that serve as its proxies and expand its malign influence across the globe. Tehran has funded international terrorist groups such as Hezbollah, Hamas and Palestinian Islamic Jihad. It also has engaged in its own terrorist plotting around the world, particularly in Europe.”

  The report said that “Tehran continued to allow an AQ [al-Qaeda] facilitation network to operate in Iran, which sends fighters and money to conflict zones in Afghanistan and Syria, and it has extended sanctuary to AQ members residing in the country.”

  De Jerusalem Post-rapporten: het nieuwe rapport over terrorisme van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vermeldt de Islamitische Republiek Iran als de internationale topsponsor van terrorisme en citeert Teheran’s werk bij het faciliteren van de activiteiten van de soennitische terroristische organisatie Al-Qaida.
  “Iran blijft ’s werelds slechtste staatssponsor van terrorisme,” merkte het document op met als titel “Country Reports on Terrorism 2018” dat vrijdag werd vrijgegeven. “Het regime heeft bijna een miljard dollar per jaar uitgegeven om terroristische groeperingen te ondersteunen die als proxy’s dienen en zijn kwaadaardige invloed over de hele wereld uitbreiden. Teheran heeft internationale terroristische groeperingen zoals Hezbollah, Hamas en de Palestijnse islamitische Jihad gefinancierd. Het is ook betrokken geweest bij zijn eigen terroristische complotten over de hele wereld, met name in Europa. ”

  Het rapport zei dat “Teheran een AQ [al-Qaeda] facilitatienetwerk bleef toestaan ​​in Iran, dat vechters en geld naar conflictzones in Afghanistan en Syrië stuurt, en het heeft het heiligdom uitgebreid naar AQ-leden die in het land wonen.”

  Like

 7. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2019/11/04/uranium-productie-iran-vertienvoudigd/

  Uranium productie Iran vertienvoudigd
  Islamitische republiek verrijkt per dag vijf kilo uranium

  Iran verrijkt per dag vijf kilo uranium. Dat is meer dan tien keer de hoeveelheid die het land twee maanden geleden produceerde toen het atoomakkoord van 2015 deels werd losgelaten. De baas van de Iraanse kernautoriteiten, Ali Akbar Salehi, heeft dat maandag meegedeeld.

  Salehi maakte tevens bekend nog eens dertig moderne centrifuges in gebruik te hebben genomen, bovenop de dertig van dat type die al in gebruik zijn. Deze centrifuges kunnen verrijkt uranium tien keer zo snel produceren als de versie die onder het atoomakkoord is toegestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s